Οι μέρες πίσω από τα σίδερα παιρνούν βασανιστικά. Λάθος, παρεξήγηση ή κατάφωρη αδικία είναι μερικές από τις σκέψεις που μπορεί να παιρνούν από το μυαλό μας για μια φυλάκιση ενός νέου παιδιού που βροντοφωνάζει την αθωότητά του.

Δυο περιπτώσεις. Ένας δημοσιογράφος κι ένας κολυμβητής. Ο Δημήτρης Π., δημοσιογράφος, βρέθηκε με ανοιγμένο κεφάλι στην Ευελπίδων επειδή κάποιοι τον κατηγόρησαν ότι σε επεισόδια μεταξύ εθνικιστών και αντιρατσιστικών επιτροπών φορούσε κράνος (!) και βιαιοπράγησε εναντίον θύματος το οποίο δεν κατονόμασαν και ακόμη ψάχνουν. Παρά τις διαβεβαιώσεις από τους εκδότες των εντύπων που εργάζεται ότι είχε σταλεί για να καλύψει το ρεπορτάζ, παραμένει μέχρι σήμερα στη φυλακή.

Μάριος Ζ. Κολυμβητής. Διαδηλωτής σε πορεία αριστερών σωματείων και οργανώσεων, συλλαμβάνεται και κατηγορείται για επεισόδια από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν στη διάρκεια της πορείας και παρότι υπήρχαν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες που κατήγγειλαν την αναίτια σύλληψη. Ο Μάριος κατηγορήθηκε ότι έριξε μολότοφ σε αστυνομικό, ο οποίος πήρε φωτιά και, αφού την έσβησε, προχώρησε ο ίδιος στη σύλληψή του. Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, συλλογή υπογραφών από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Διαμαρτυρίες καθηγητών πανεπιστημίου και σωματείων για την κατάφωρη αδικία. Τώρα ο Μάριος Ζ. είναι έξω απ' τα κάγκελα με περιοριστικούς όρους!

Δυο ιστορίες, δυο συλλήψεις διαφορετικά αποτελέσματα. Γιατί κύριε Χρυσοχοϊδη; Γιατί ο Δημήτρης Π. να βρίσκεται ακόμη μέσα στη φυλακή; Επειδή δεν δήλωσε ποτέ οπαδός της Αριστεράς; Επειδή ποτέ του δεν πέταξε μολότοφ κρίθηκε προφυλακιστέος;

Στην Ελλάδα του 2010, ο Έλληνας Πατριώτης πρέπει να νιώσει τις συνέπειες της αφέλειας του όταν πίστευε ότι οι ιδεολογικές μάχες είχαν τελειώσει. Αλλά φταίει, γιατί είχε ενημερωθεί από μηνύματα στους τοίχους: ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ.

(Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την άδικη κράτηση του Δημήτρη Παπαγεωργίου, μπες στο blog του Χωρίς Κορδόνια)