Είχα καιρό να παρέμβω για το θέμα της Μακεδονίας, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως παραλείπουμε τον ακτιβισμό μέσω του Ίντερνετ. Μια παρέμβαση η οποία είχε μια μικρή εξέλιξη έγινε στο site της Εuropean University Association όπου μεταξύ των μελών ήταν και μια χώρα με το όνομα της Μακεδονίας μας. Σε αυτή την οργάνωση μεταξύ των πανεπιστημίων που συμμετέχουν από την Ελλάδα είναι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αλλά και το Δυτικής Μακεδονίας!! Καταλαβαίνουμε όλοι λοιπόν ότι η παρέμβαση έπρεπε να είναι άμεση, καθώς η αμέλεια που έδειξαν τα παραπάνω πανεπιστήμια ήταν μεγάλη.

Αφού έγινε μια δαιδαλώδης προσπάθεια να βρούμε κάποιον υπεύθυνο σ αυτή την οργάνωση (κανένα e-mail δεν λειτουργούσε, μόνο ένα!), ο βοηθός του προέδρου της οργάνωσης μας απάντησε αμέσως ζητώντας μας συγγνώμη γι' αυτή την αμέλεια (;). Παρόλα αυτά μας δήλωσε πως το όνομα δεν μπορεί να αλλάξει από τη λίστα καθώς θα πρέπει να αλλάξει όλη η database της ιστοσελίδας. Το μόνο που έκαναν ήταν να βάλουν το προσωρινό όνομα των Σκοπίων πάνω απ' τα πανεπιστήμια. Δείτε ολόκληρη την απάντηση:
Dear Mr.
Karatheodoris,

On behalf of my colleague Thomas Jørg

ensen, I would like to assure you that there are no deliberate actions taken by EUA regarding the name dispute between Greece and the “former Yugoslav Republic of Macedonia.” As an international organization, with both members from Greece and the “former Yugoslav Republic of Macedonia” we have to remain politically neutral. The category applied in our membership directory was set up by our IT department and they are not able to change the name (“Macedonia”) in the drop-down menu in the current data base. However, we will add reference to the “former Yugoslav Republic of Macedonia” next to the name of the EUA member, in order to avoid any possible confusion. I hope this can satisfy your concerns.

Thank you for your understanding.

Yours sincerely,

Michael Hörig

Φυσικά η μικρή αυτή αλλαγή δεν είναι καθόλου ικανοποιητική. Παράλληλα με την επικοινωνία που υπήρξε με τους υπευθύνους της οργάνωσης, μηνύματα στάλθηκαν στους πρυτάνεις του Αριστοτελείου, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Δυτ. Μακεδονίας καθώς και στον πρύτανη του Παντείου ο οποίος είναι πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων.

Ξεχωριστό μήνυμα στάλθηκε και στον γνωστό πατριώτη καθηγητή κύριο Γιώργο Πιπερόπουλο (καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) τον οποίο ευχαριστώ προσωπικά για την άμεση ανταπόκρισή του.

Από το μέτωπο των Πρυτάνεων μόνο η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ανταποκρίθηκε άμεσα (Ελένη Κωτσάκη) την οποία επίσης ευχαριστώ. Ιδού η απάντησή της:

Αξιότιμε κ. Καραθεοδωρή,

Ευχαριστούμε για την παρατήρησή σας και την συνδρομή σας στο διεθνές γίγνεσθαι. Το θέμα, χάρη σε σας έχει δρομολογηθεί.

Παρακαλώ μπορείτε να με ενημερώσετε και για την ιδιότητά σας;

Με τιμή,

Ε. Κωτσάκη

Προκειμένου λοιπόν να αλλάξει πλήρως το όνομα, και να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα θα χρειαστεί η συνδρομή όλων μας στέλνοντας ένα μήνυμα στον εν λόγω κύριο Michael Horig προκειμένου να τον πιέσουμε ακόμη περισσότερο (michael.horig@eua.be). Παραδέχομαι πως ανταποκρίθηκε άμεσα αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό.

Απ' την πλευρά του blog του Karatheodori τίποτα δεν έχει τελειώσει. Συνεχίζουμε απτόητοι την δουλειά μας μέχρι την τελική δικαίωση. Στο χέρι όλων μας επαναλαμβάνω είναι η δράση για την μεταστροφή μιας παγιωμένης κατάστασης. Τα χρόνια αδράνειας πρέπει να αναπληρωθούν με χρόνια σκληρής δουλειάς απ' όλους μας, αφού το ΥΠΕΞ και η Ντόρα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

Το blog έχει αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό και θα χρειαστούμε πολλές φορές και την βοήθεια σας, τόσο από bloggers όσο και από απλούς διαδικτυακούς φίλους.

Oπότε το νου σας!!!


Υ.Γ. Και επειδή κάποιοι είναι δύσπιστοι για τα αποτελέσματα που φέρνουν τέτοιες δράσεις, ας ρίξουν μια ματιά για να πειστούν τι θα πει ιντερνετικός ακτιβισμός

Ο Κaratheodoris πήρε το όπλο του

Επέλαση Μακεδόνων Σαμουράι

Ο Karatheodoris flagάρει για τα καλά

Θα μας βρίσκετε μπροστά σας

Το θέμα της Ο.Μ.Σ.Ε. στη Βουλή !!

Περνά περνά η μέλισσα στη Μακεδονία

Ο Βερόπουλος αναγνωρίζει την "Μακεδονία" update: Μετά απ' το ρεζιλίκι του την άλλαξε

Και επίσημα πλέον λάθος

Greekalert: Επιτυχίες το πρώτο 9μηνο