Η Δεξιά Συνεννόηση;

Ο  Γ.Καρατζαφέρης ξέφυγε από τις αρχές του «ΛΑ.Ο.Σ»


Τον τελευταίο καιρό αναγράφεται στον Τύπο, ότι επίκειται συνεργασία Ν.Δ. – ΛΑ.Ο.Σ, ότι έπεσαν μεταξύ τους οι τόνοι, ότι η Ν.Δ. μείωσε τη διαφορά της με το ΠΑ.ΣΟ.Κ και ότι εφ’ όσον είναι κυρίαρχο κόμμα στον κεντροδεξιό χώρο θα πρέπει να αυτοδιαλυθεί ο ΛΑ.Ο.Σ και να ενσωματωθούν στη Ν.Δ τα στελέχη και οι οπαδοί του.


Από τη διατύπωση των απόψεων αυτών γίνεται αντιληπτό, ότι διαχειρίζονται το θέμα ως προσωπικό τους , αγνοώντας και τα κομματικά όργανα και τους οπαδούς του ΛΑ.Ο.Σ, όπως επίσης και κυρίως τις καταστατικές του αρχές και την πολιτική του.


Επειδή λοιπόν εξακολουθούμε έστω ως αιθεροβάμονες ρομαντικοί να πιστεύουμε, ότι Ν.Δ δεν είναι μόνον ο Σαμαράς και ΛΑ.Ο.Σ δεν είναι μόνον ο Γ.Καρατζαφέρης, θα θέλαμε να καταθέσουμε και τη δική μας άποψη στα όσα διαδραματίζονται.


1)Για να επιστρέψει ο Γ.Καρατζαφέρης στη Ν.Δ. από την οποία διαγράφηκε από τη «Σαλώμη» με όχι κανονική κομματική διαδικασία, θα πρέπει πρώτα να συνέλθουν τα όργανα της Ν.Δ και να αποκαταστήσουν την κομματική του ιδιότητα.


2)Για να προχωρήσει η συνένωση των δύο κομμάτων θα πρέπει να το αποφασίσουν και τα όργανα του ΛΑ.Ο.Σ τα οποία δεν συνέρχονται παρά τις σχετικές αιτήσεις πολλών στελεχών. Έτσι, στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις ο Γ.Καρατζαφέρης δηλώνει, ότι είναι υπέρ του διαλόγου με τρίτους, αλλά μέσα στο κόμμα του έχει εξαφανίσει το διάλογο και τις δημοκρατικές διαδικασίες υπογραμμίζοντας δημόσια με στόμφο ότι «όποιος κουνηθεί θα του κόψει τα πόδια!»Τέτοια δημοκρατία ο Πρόεδρος! Και στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινισθεί αν το «Εθνικό Μέτωπο» του Βορίδη διαλύθηκε και ενσωματώθηκε στον ΛΑ.Ο.Σ ή υπάρχει μια άτυπη συνεργασία στη συσκευασία του ενός.


3)Από την ως τώρα πορεία διαφαίνεται ξεκάθαρα, ότι ο Γ.Καρατζαφέρης απομακρύνθηκε από τις καταστατικές ιδεολογικές αρχές του ΛΑ.Ο.Σ αλλά και είναι ριζικά αντίθετος με την πολιτική της Ν.Δ αφού συντάχθηκε με το ΠΑ.ΣΟ.Κ και υπερψήφισε το μνημόνιο που καταψήφισε η Ν.Δ. Πως θα ενωθούν λοιπόν τα δύο κόμματα όταν οι προγραμματικές τους επιλογές είναι εκ διαμέτρου αντίθετες; Μετά το τεράστιο αυτό λάθος του ο Γ. Καρατζαφέ-ρης προσπαθεί τώρα να απενοχοποιηθεί λέγοντας ότι ψήφησε μόνο το πρώτο άρθρο «για να πάρουμε τα λεφτά».Γίνεται πιστευτός; Όχι. Οι ψήφοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ έφταναν. Αν υπερψήφισε το μνημόνιο προσβλέποντας σε πιθανές διαρροές της πλειοψηφίας τότε υπηρέτησε το σύστημα προδίδοντας την καταστατική αρχή του ΛΑ.Ο.Σ για ρήξη και ανατροπή. Και όταν ψηφίζεις μία δανειακή σύμβαση επί της αρχής αναλαμβάνεις και την ευθύνη των επί μέρους άρθρων της. Δεν πείθει λοιπόν κανέναν σήμερα όταν βγαίνει λάβρος εναντίον της τρόϊκας. Όπως δεν πείθει κανέναν ισχυριζόμενος ότι δεν υπήρχαν λεφτά για συντάξεις και μισθούς. Λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν για τις ανάγκες μας. Δεν υπάρχουν για τους τοκογλύφους και τους κλέφτες. Ακολούθησε και στην προκειμένη περίπτωση να συμπεριφέρεται οπορτουνιστικά όπως όταν περιφέρονταν από τον Τσε Γκεβάρα ως τη «Χρυσή Αυγή» και τη «17η Ν». Γι’ αυτό μόλις προχθές η Ν.Δ του είπε ότι, «δεν έχει τσίπα».


4)Ο κ. Βορίδης προσφάτως, παρά τη νομική και πολιτική αοριστολογία του – προφανώς για να ξεχαστεί το Λεπενικό παρελθόν του και να είναι αρεστός και αποδεκτός από το σύστημα- δήλωσε σε άρθρο του, ότι «είναι φιλελεύθερος!!!».


5)Ανεξαρτήτως των δημοσκοπήσεων δεν πρέπει να αγνοούμε, ότι στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές οι επιλογές του Γ.Καρατζαφέρη ακυρώθηκαν και τα ποσοστά του κόμματος μειώθηκαν. Ο Νικήτας Κακλαμάνης που υποστηρίχθηκε από το ΛΑ.Ο.Σ, καταποντίσθηκε και μπήκε στο Δήμο Αθηναίων η «Χρυσή Αυγή». Και στον Πειραιά ο υπόδικος Πέτρος Μαντούβαλος που επίσης υποστηρίχθηκε από τον Γ. Καρατζαφέρη, έχασε παταγωδώς και σήμερα δεν συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Μετά απ’ όλα αυτά αναρωτιέμαι πως δημοσιογράφοι, πολιτικοί αναλυτές και στελέχη της Ν.Δ δημιουργούν κλίμα για τη συνεργασία Ν.Δ και ΛΑ.Ο.Σ…. Αλλά και αν το κάνουν (δεν γνωρίζω κάτω από πια συμφέροντα και εντολές) χρειάζεται η συμβολή τους; Οι ψηφοφόροι του ΛΑ.Ο.Σ που προήλθαν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τη Ν.Δ δεν χρειάζονται τον Βορίδη ή τον Καρατζαφέρη για να επιστρέψουν στα κόμματα τους. Πηγαίνουν μόνοι τους. Οι υπόλοιποι, δηλαδή η πρωτογενής εκλογική μάζα του ΛΑ.Ο.Σ δεν θα τους ακολουθήσει και θα παραμείνει πιστή στις καταστατικές αρχές του κόμματος τις οποίες οι εν λόγω πρωταγωνιστές απεμπόλησαν . Και σίγουρα, θα βρεθεί ο εκφραστής της…


Και ο Σαμαράς και ο Καρατζαφέρης και ο Βορίδης, θα πρέπει προσωπικά να επωμιστούν τα λάθη και τις ευθύνες του παρελθόντος οι οποίες τους αναλογούν για την διάλυση της παράταξης και να γνωρίζουν ότι η ενότητα της βρίσκεται στη βάση μεταξύ των ψηφοφόρων Επομένως τα προσωπικά τους παιχνίδια αφορούν τους ίδιους και όχι τους ψηφοφόρους της παράταξης. Άλλωστε αυτή η συμπεριφορά τους έφερε τη σημερινή κατάσταση αποσύνθε-σης και απαξίωσης του πολιτικού συστήματος. Δυστυχώς, δεν έβαλαν μυαλό και συνεχίζουν τα ίδια τερτίπια… Καιρός να συνέλθουν και να επιστρέψουν στις φυσιολογικές τους διαστάσεις.


Aρθρο του Βαγγέλη Παπαδόπουλου