Αυτό θέλησε να μας διδάξει ένας "Έλληνας" χρήστης του Youtube (βλέπε εδώ) προκαλώντας τις εύλογες αντιδράσεις των λογικά και ιστορικά ορθώς σκεπτόμενων πατριωτών. Από αυτό το βήμα θα προσπαθήσουμε να ξεσκεπάσουμε τη δόλια συμπεριφορά ορισμένων και το πως συγκοινωνούν οι απόψεις τους (και όχι μόνο) με τους εχθρούς των Ελλήνων!
Είναι τουλάχιστον ειρωνικό, να μιλάει ο συγκεκριμένος τυπάκος για σφαγές την ώρα που σαν ψευδώνυμο χρησιμοποιεί το όνομα του Άρη Βελουχιώτη και τη φωτογραφία του Στάλιν. Το χειρότερο όμως είναι ότι χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα, των πάλαι ποτέ συναγωνιστών του, του bulgarmak και των αναρχικών . Ουσιαστικά μιλάμε για μια βρώμικη συνεργασία των αριστεροκομμουνιστών με τους εχθρούς της Ελλάδος (ας μην ξεχνάμε κι αυτό!). Σφαγέα τον είπε και ένα πιόνι των Αμερικανών, ο Μάθιου Νίμιτς!

Θα απαντήσουμε όμως με επιχειρήματα στα γνωστά ανθελληνικά επιχειρήματα. Ξεκινάμε σήμερα με την πρώτη χυδαία ανακρίβεια:

1. Μέγας Αλέξανδρος εναντίον Ελλήνων
Σε κάποιο σημείο του βίντεο, ο φωστήρας μας αναφέρει την ολική καταστροφή της Θήβας, το 335 π.Χ., απ' τον μεγαλύτερο σφαγέα της τότε εποχής, ο οποίος δεν άφησε πέτρα για πέτρα και σκότωσε 6.000 Θηβαίους που επαναστάτησαν πουλώντας παράλληλα τα γυναικόπαιδα.

Ας μάθουμε λίγο ιστορία. Είναι η συνηθέστερη και απ' τις πρώτες κατηγορίες που εξαπολύουν εναντίον του Μεγ. Αλεξάνδρου (βλέπε Σιμόπουλος[1]).
Πράγματι ο Αλέξανδρος μετά την επανάσταση των Θηβαίων, πολιόρκησε την πόλη και τελικώς έδωσε την εντολή να την καταστρέψουν. Γιατί όμως να φτάσει σ' αυτό το σημείο;
Οι Θηβαίοι, αν και είχαν ορκισθεί υποταγή στον Αλέξανδρο και αν και συμμετείχαν στην Πανελλήνια εκστρατεία εναντίον των Περσών, εν τούτοις επαναστάτησαν. Ο Αλέξανδρος ήξερε ότι θα ήταν αδύνατον να επιτύχει η εκστρατεία του, εάν τα μετόπισθεν δεν ήταν ασφαλή.
Ο Αλέξανδρος, με πολύ μεγάλη επιείκια προσέφερε στους Θηβαίους την διπλωματική λύση [2]. Οι Θηβαίοι όμως, ακολουθώντας για άλλη μια φορά την προδοτική πολιτική τους (μήδισαν στους Μηδικούς πολέμους), την αρνήθηκαν.
Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε δύο επιλογές: να μην τους τιμωρήσει και να αναβάλλει την εκστρατεία του ή να τους τιμωρήσει παραδειγματικά και να εξασφαλίσει τα νώτα του. Επέλεξε το δεύτερο.
Παρόλα αυτά θεωρούσε την τιμωρία αυτή αρκετά σκληρή, γι' αυτό και δεν τιμώρησε το ίδιο και την Αθήνα, κάτι που εύκολα θα μπορούσε να κάνει καθώς ήταν ιδιαιτέρως προκλητική. Επιπλέον, την καταστροφή αυτή καθ' αυτή δεν την διέταξε, αλλά άφησε τους αντιπάλους των Θηβαίων να ξεσπάσουν πάνω τους. Να πληροφορήσουμε τον προπαγανδιστή φίλο μας ότι στον στρατό του πολεμούσαν Έλληνες από τις Πλαταιές, τις οποίες έναν αιώνα πριν είχαν ισοπεδώσει οι Θηβαίοι με τους συμμάχους τους Πέρσες [3].
Οι Θηβαίοι λοιπόν, που για προπαγανδιστικούς καθαρά λόγους, παρουσιάζονται ως θύματα ενώ στην πραγματικότητα ήταν ένοχοι εσχάτης προδοσίας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Θηβαίοι μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου είχαν προτείνει την ισοπέδωση της Αθήνας [4].
Μετά από παραίνεση του Αλεξάνδρου, διασώθηκε η οικία του Πινδάρου και ολόκληρη η οικογένειά του, τιμώντας την πνευματική προσφορά του μεγάλου λυρικού ποιητή [5]. Άλλο ένα δείγμα του πόσο σφαγέας ήταν (ανάλογος του Αττίλα ή του πατερούλη Στάλιν)!




Παραπομπές
1. Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ "ΜΕΓΑΛΩΝ" ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (1995, Εκδόσεις ΣΤΑΧΥ): Εξολοθρευτές και τύραννοι λαών, βάρβαροι και διεφθαρμένοι. Από τον Αλέξανδρο και τον Κωνσταντίνο ως τον Φρειδερίκο και τον Ναπολέοντα. σ. 228, 3η έκδοση.ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ

2. Αρριανού Αλεξάνδρου Ανάβασις Ι.7 "ενδιδούς έτι τοις Θηβαίοις τριβήν, ει μεταγνόντες επί τοις κακως εγνωσμένοις πρεσβεύσαιντο παρ' αυτόν."
" Αλέξανδρος δε -έτι γαρ τοις Θηβαίοις διά φιλίας ελθειν μάλλον τι η διά κινδύνου διέτριβε προς τη Καδμεία κατεστρατοπεδευκώς". Αρριανού Αλεξάνδρου Ανάβασις Ι.7 Εκδ. Ζήτρος σελ.92-94

3. "ένθα δη οργη ουχ ούτως τι οι Μακεδόνες, αλλά Φωκείς τε και Πλαταιείς και οι άλλοι Βοιωτοί ουδέ αμυνομένους τους Θηβαίους έτι ουδενί κόσμω έκτεινον, τους μεν εν ταις οικίαις επεισπίπτοντες, ούς δέ ες αλκήν τετραμμένους, τους δε και προς ιεροις ικετεύοντας, ούτε γυναικών ούτε παίδων φειδόμενοι." Αρριανού Αλεξάνδρου Ανάβασις Ι.7 σελ.98-100 Εκδ. Ζήτρος 2004

4. "Συνελθούσης συνόδου των Πελοποννησίων, ουκ ολίγοι των συμμάχων και ιδίως οι Κορίνθιοι και οι Θηβαίοι απήτουν να μην επιτραπή ουδεμία συνθήκη εις τον μισητόν εκείνον πολέμιον. Αλλά το μεν όνομα των Αθηνών να εξαφανισθή, οι δε κάτοικοι να εκποιηθώσιν ως δούλοι."
Ιστορία του Ελληνικού Έθνους Κων/νου Παπαρρηγοπούλου 2η εκδ. 1886 Αθήνα τομ.4 σελ.172

5. "και την Πινδάρου του ποιητου οικίαν και τους απογόνους αυτού...διεφύλαξεν Αλέξανδρος"
Αρριανού Αλεξάνδρου Ανάβασις Ι.7 σελ256 Εκδ. Ζήτρος 2004