STOP

Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2008

Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν σφαγέας!!

Αυτό θέλησε να μας διδάξει ένας "Έλληνας" χρήστης του Youtube (βλέπε εδώ) προκαλώντας τις εύλογες αντιδράσεις των λογικά και ιστορικά ορθώς σκεπτόμενων πατριωτών. Από αυτό το βήμα θα προσπαθήσουμε να ξεσκεπάσουμε τη δόλια συμπεριφορά ορισμένων και το πως συγκοινωνούν οι απόψεις τους (και όχι μόνο) με τους εχθρούς των Ελλήνων!
Είναι τουλάχιστον ειρωνικό, να μιλάει ο συγκεκριμένος τυπάκος για σφαγές την ώρα που σαν ψευδώνυμο χρησιμοποιεί το όνομα του Άρη Βελουχιώτη και τη φωτογραφία του Στάλιν. Το χειρότερο όμως είναι ότι χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα, των πάλαι ποτέ συναγωνιστών του, του bulgarmak και των αναρχικών . Ουσιαστικά μιλάμε για μια βρώμικη συνεργασία των αριστεροκομμουνιστών με τους εχθρούς της Ελλάδος (ας μην ξεχνάμε κι αυτό!). Σφαγέα τον είπε και ένα πιόνι των Αμερικανών, ο Μάθιου Νίμιτς!

Θα απαντήσουμε όμως με επιχειρήματα στα γνωστά ανθελληνικά επιχειρήματα. Ξεκινάμε σήμερα με την πρώτη χυδαία ανακρίβεια:

1. Μέγας Αλέξανδρος εναντίον Ελλήνων
Σε κάποιο σημείο του βίντεο, ο φωστήρας μας αναφέρει την ολική καταστροφή της Θήβας, το 335 π.Χ., απ' τον μεγαλύτερο σφαγέα της τότε εποχής, ο οποίος δεν άφησε πέτρα για πέτρα και σκότωσε 6.000 Θηβαίους που επαναστάτησαν πουλώντας παράλληλα τα γυναικόπαιδα.

Ας μάθουμε λίγο ιστορία. Είναι η συνηθέστερη και απ' τις πρώτες κατηγορίες που εξαπολύουν εναντίον του Μεγ. Αλεξάνδρου (βλέπε Σιμόπουλος[1]).
Πράγματι ο Αλέξανδρος μετά την επανάσταση των Θηβαίων, πολιόρκησε την πόλη και τελικώς έδωσε την εντολή να την καταστρέψουν. Γιατί όμως να φτάσει σ' αυτό το σημείο;
Οι Θηβαίοι, αν και είχαν ορκισθεί υποταγή στον Αλέξανδρο και αν και συμμετείχαν στην Πανελλήνια εκστρατεία εναντίον των Περσών, εν τούτοις επαναστάτησαν. Ο Αλέξανδρος ήξερε ότι θα ήταν αδύνατον να επιτύχει η εκστρατεία του, εάν τα μετόπισθεν δεν ήταν ασφαλή.
Ο Αλέξανδρος, με πολύ μεγάλη επιείκια προσέφερε στους Θηβαίους την διπλωματική λύση [2]. Οι Θηβαίοι όμως, ακολουθώντας για άλλη μια φορά την προδοτική πολιτική τους (μήδισαν στους Μηδικούς πολέμους), την αρνήθηκαν.
Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε δύο επιλογές: να μην τους τιμωρήσει και να αναβάλλει την εκστρατεία του ή να τους τιμωρήσει παραδειγματικά και να εξασφαλίσει τα νώτα του. Επέλεξε το δεύτερο.
Παρόλα αυτά θεωρούσε την τιμωρία αυτή αρκετά σκληρή, γι' αυτό και δεν τιμώρησε το ίδιο και την Αθήνα, κάτι που εύκολα θα μπορούσε να κάνει καθώς ήταν ιδιαιτέρως προκλητική. Επιπλέον, την καταστροφή αυτή καθ' αυτή δεν την διέταξε, αλλά άφησε τους αντιπάλους των Θηβαίων να ξεσπάσουν πάνω τους. Να πληροφορήσουμε τον προπαγανδιστή φίλο μας ότι στον στρατό του πολεμούσαν Έλληνες από τις Πλαταιές, τις οποίες έναν αιώνα πριν είχαν ισοπεδώσει οι Θηβαίοι με τους συμμάχους τους Πέρσες [3].
Οι Θηβαίοι λοιπόν, που για προπαγανδιστικούς καθαρά λόγους, παρουσιάζονται ως θύματα ενώ στην πραγματικότητα ήταν ένοχοι εσχάτης προδοσίας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Θηβαίοι μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου είχαν προτείνει την ισοπέδωση της Αθήνας [4].
Μετά από παραίνεση του Αλεξάνδρου, διασώθηκε η οικία του Πινδάρου και ολόκληρη η οικογένειά του, τιμώντας την πνευματική προσφορά του μεγάλου λυρικού ποιητή [5]. Άλλο ένα δείγμα του πόσο σφαγέας ήταν (ανάλογος του Αττίλα ή του πατερούλη Στάλιν)!
Παραπομπές
1. Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ "ΜΕΓΑΛΩΝ" ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (1995, Εκδόσεις ΣΤΑΧΥ): Εξολοθρευτές και τύραννοι λαών, βάρβαροι και διεφθαρμένοι. Από τον Αλέξανδρο και τον Κωνσταντίνο ως τον Φρειδερίκο και τον Ναπολέοντα. σ. 228, 3η έκδοση.ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ

2. Αρριανού Αλεξάνδρου Ανάβασις Ι.7 "ενδιδούς έτι τοις Θηβαίοις τριβήν, ει μεταγνόντες επί τοις κακως εγνωσμένοις πρεσβεύσαιντο παρ' αυτόν."
" Αλέξανδρος δε -έτι γαρ τοις Θηβαίοις διά φιλίας ελθειν μάλλον τι η διά κινδύνου διέτριβε προς τη Καδμεία κατεστρατοπεδευκώς". Αρριανού Αλεξάνδρου Ανάβασις Ι.7 Εκδ. Ζήτρος σελ.92-94

3. "ένθα δη οργη ουχ ούτως τι οι Μακεδόνες, αλλά Φωκείς τε και Πλαταιείς και οι άλλοι Βοιωτοί ουδέ αμυνομένους τους Θηβαίους έτι ουδενί κόσμω έκτεινον, τους μεν εν ταις οικίαις επεισπίπτοντες, ούς δέ ες αλκήν τετραμμένους, τους δε και προς ιεροις ικετεύοντας, ούτε γυναικών ούτε παίδων φειδόμενοι." Αρριανού Αλεξάνδρου Ανάβασις Ι.7 σελ.98-100 Εκδ. Ζήτρος 2004

4. "Συνελθούσης συνόδου των Πελοποννησίων, ουκ ολίγοι των συμμάχων και ιδίως οι Κορίνθιοι και οι Θηβαίοι απήτουν να μην επιτραπή ουδεμία συνθήκη εις τον μισητόν εκείνον πολέμιον. Αλλά το μεν όνομα των Αθηνών να εξαφανισθή, οι δε κάτοικοι να εκποιηθώσιν ως δούλοι."
Ιστορία του Ελληνικού Έθνους Κων/νου Παπαρρηγοπούλου 2η εκδ. 1886 Αθήνα τομ.4 σελ.172

5. "και την Πινδάρου του ποιητου οικίαν και τους απογόνους αυτού...διεφύλαξεν Αλέξανδρος"
Αρριανού Αλεξάνδρου Ανάβασις Ι.7 σελ256 Εκδ. Ζήτρος 2004

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ασε μας ρε φιλε με τον σφαγεα.οτι σκοτοσε 5000-8000 θυβεους δεν ειναι σχεδον τιποτα.

για βαλε τους εκατονταδες χιλιαδες περσες,αιγηπτιους,ινδους κ αλους ''βαρβαρους''.ρε αντη να υμνουμε μορφομενους(αρηστοτελης),πατριοτες(λεωνιδας κ 300) κ αγωνιστες(βελουχιοτης,αντιστασιακους).

καθεσε κ δικαιολογεις το ιδολο του χιτλερ.

κατακτητης ηταν λαμογιο του καιρατα


υ.γ.συγνωμη για τα ορθογραφικα

Ανώνυμος είπε...

ευτυχώς που υπήρχε αυτός ο ''σφαγέας'' καθώς και οι υπόλοιποι της εποχής για να μπορείς ΕΣΥ ανορθόγραφο ανθρωπάριο να λέγεσαι Έλληνας και να γράφεις τις βλακείες σου ελεύθερα,γιουσουφάκι του κερατά.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ.
ΟΤΑΝ ΣΦΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ. ΟΤΑΝ ΣΦΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΡΩΕΣ!
ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΑΜΗΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΣΑΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝ.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΑΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ.

ΟΥΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ.

ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΗΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΡΑΤΩΝ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΗΤΑΝ ΤΑ ΑΜΥΘΗΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΠΟΛΗΣ. ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΣΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.

ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΤΥΓΝΟΣ ΗΓΕΜΟΝΑΣ. ΕΝΑΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΑΝΑΡΙΧΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΧΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ.

ΑΡΑ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΑΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΕΤΕΡΟΘΑΛΛΗ ΑΔΕΛΦΟ.

ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΣΤΑΓΜΟ. ΜΑΖΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΛΙΠΟΥ. ]

ΟΧΙ Ο ΙΔΙΟΣ.

ΕΝΤΟΛΗ ΕΔΩΣΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΞΑΝΔΡΟΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΘΝΟΣ.

ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ.

ΥΠΟΧΡΕΩΝΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΝΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΥΤΟ.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΝΕΑΣ ΦΥΛΗΣ.

ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ.

Ο ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΑΣΧΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΙΔΡΥΕ.

33 ΠΟΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΛΞΑΝΔΡΕΙΑ.

ΝΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.

ΟΧΙ ΝΕΑ ΠΕΛΛΑ ΑΙΓΕΣ ΣΤΑΓΕΙΡΑ Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.

ΟΧΙ.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ.

ΣΕ ΟΛΕΣ;

ΟΧΙ.

ΟΝΟΝΑΣΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΟΥΚΕΦΑΛΙΑ.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΗΤΑΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΕΘΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ Η ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΤΕΚΑΥΣΕ ΤΗΝ ΘΗΒΑ ΟΤΙ ΜΑΚΕΛΕΨΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΑ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟ ΔΙΕΘΕΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΤΑ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ ΔΕΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΠΡΑΞΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΘΗΒΑΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΝΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΙΛΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ.

ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΤΟ ΓΕΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΤΑΛΑΠΩΡΟΙ ΟΙ ΘΗΒΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ.

ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΑΜΒΗΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ.

ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΦΡΟΥ.

ΜΑ ΠΩΣ ΤΟΛΜΗΣΑΝ;

ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΩΜΑ;

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΞΑΝΔΡΟΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΥΡΗΘΧΕΙ ΘΕΟΣ ΟΤΑΝ ΕΣΒΗΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΝ ΘΗΒΑ.

ΘΑ ΑΝΑΚΥΡΡΗΣΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΟΑΣΗ ΣΙΟΥΑΧ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΜΜΩΝΑ ΡΑ.

ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΔΙΚΑ.

ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΝΑ ΕΠΛΗΡΩΣΕΙ.

ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣΦΑΓΗ ΠΟΥ ΟΜΟΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΩΣ ΤΟΤΕ Η ΑΝΩΡΠΟΤΗΤΑ.

Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ.

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΝΔΡΟΣ ΕΙΧΕ ΘΕΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ.

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή προσοχή μην παίρνετε ναρκωτικά .

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΑΙΝΕΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΣΦΑΓΕΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ!!!!!)

ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΊΝΑΙ ΌΤΙ Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΆ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΕΙΣ ΤΟΥ)ΗΤΑΝ ΣΦΑΓΕΑΣ.


ΤΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ ΜΕΓΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕ ΛΟΓΩ ΗΘΟΥς ΚΑΙ ΑΡΕΤΗΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΘΡΙΑΜΒΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ.

ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΆ ΓΙΑ ΤΟΝ
ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ (ΜΕ ΟΓΚΟΔΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ).ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος ηγέτης του τότε γνωστού κόσμου δεν ήταν "σφαγέας"; Ποιος νικούσε πολέμους χωρίς να σκοτώσει άνθρωπο; Αν δεν έκανε ότι έκανε ο Μ. Αλέξανδρος η Ευρώπη θα ήταν Περσία τώρα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν θα ήταν καλό ή κακό αλλά ένα είναι σίγουρο. Δεν θα είχαμε ταυτότητα. Ούτε εμείς, ούτε κανείς.
Όλοι οι ηγέτες σκοτώσανε κόσμο. Ήταν οι εποχές τέτοιες.
Διαβάστε κάποιοι πέντε πράγματα και μετά μιλήστε.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,

Δεν καταλαβαίνω δικαιολογίες γιατι επαναστάτησε η Θήβα?Δηλαδή η Θήβα να μην επαναστατήσει? Ξαφνικά ένας άνθρωπος απο εκεί που είχανε πόλεις-κράτη, δημοκρατία αλλά και βασιλιάδες ήθελε να γίνει ηγεμόνας και βασιλιάς όλης της Ελλάδας με το έτσι θέλω...
Και τέσπα...στο τέλος Μήδισε και αυτός..