Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Του Κων/νου Χολέβα

Αν τελικά υποστούμε μία εθνική ταπείνωση στη σύγχρονη φάση του μακεδονικού ζητήματος, τούτο θα οφείλεται στις συνεχείς και αδικαιολόγητες ελληνικές υποχωρήσεις. Οι φοιτητές Διεθνών Σχέσεων σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού θα μελετούν τη λανθασμένη συμπεριφορά μας σαν «μελέτη περιπτώσεως-case study), όπου μία χώρα σαφώς ισχυρότερη πολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτιστικά διολισθαίνει σε θέσεις ενδοτικές επί σειρά ετών απέναντι σε ένα κράτος, το οποίο έχει εμφανή προβλήματα συνοχής και βιωσιμότητας.

Τον Δεκέμβριο του 1991, στην Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών της Ευρ. Ένωσης στις Βρυξέλλες ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς κέρδισε με δυσκολία μία εθνική επιτυχία, για τη οποία τον συνεχάρησαν κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι. Στο επίσημο ανακοινωθέν υπήρχε η ομόφωνη δήλωση ότι δεν επιτρέπεται σε μία βαλκανική χώρα να χρησιμοποιεί όνομα , το οποίο υποκρύπτει εδαφικούς αλυτρωτισμούς. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η ανακοίνωση των ηγετών τής Ε.Ε. τον Ιούνιο του 1992 στη Λισσαβόνα. Αυτές τις δύο επιτυχίες όχι μόνο δεν τις αξιοποιήσαμε, αλλά τις υπονομεύσαμε και τις απεμπολήσαμε.

Πρώτα η λογική του ενδοτισμού ανακάλυψε το επιχείρημα Πινέϊρο. Ότι δήθεν τα Σκόπια είχαν αποδεχθεί την πρόταση του Πορτογάλου Υπουργού για όνομα «Σλαβομακεδονία», αλλά η δική μας αδιαλλαξία το απέρριψε. Διπλή αναλήθεια: Πρώτον, διότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ουδέποτε δέχθηκε να συζητήσει την πρόταση Πινέϊρο, όπως παραδέχεται ο τότε Πρόεδρος Κίρο Γκλιγκόροφ στα Απομνημονεύματά του. Δεύτερον, διότι δεν υπήρχε πιθανότητα να δεχθούν κάτι τέτοιο οι ηγέτες των Σκοπίων, αφού ο όρος Σλαβο-μακεδονία θα προκαλούσε την έντονη αντίδραση των Αλβανών, που δεν είναι Σλάβοι και αποτελούν το θορυβώδες 30% του πληθυσμού.

Στη συνέχεια η λογική των υποχωρήσεων ανακάλυψε πόσο κακό έκανα τα συλλαλητήρια στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη Κι όμως προσωπικά άκουσα με τα αυτιά μου σε ομιλία του στη Αθήνα τον υπεύθυνο της Ε.Ε. για τα Βαλκάνια , τον Βρετανό Ντέϊβιντ Όοουεν, να δηλώνει ότι μόνον όταν είδε μια τέτοια κοσμοπλημύρα να διαδηλώνει συνειδητοποίησε ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο ενοχλεί ένα κράτος-μέλος της Ένωσης.

Από τον Σεπτέμβριο του 1995 παρακολουθούμε τα Σκόπια να παραβιάζουν ποικιλοτρόπως την Ενδιάμεση Συμφωνία ενώ εμείς τους παρέχουμε καλόπιστα κάθε πολιτική και οικονομική υποστήριξη. Η περίφημη επιχειρηματική μας διείσδυση δεν απέδωσε πολιτικά οφέλη. Αντί να πιέσουμε τα Σκόπια σε υποχωρήσεις τα καταστήσαμε πιο αδιάλλακτα ... με τα δικά μας χρήματα. Και όταν έληξε η επταετής διάρκεια της Συμφωνίας το 2002, την αφήσαμε να παρατείνεται σιωπηρά με αποτέλεσμα να τη χρησιμοποιούν σήμερα οι κυβερνώντες της ΠΓΔΜ και να μας ενάγουν στο Δικαστήριο Διεθνούς Δικαίου. Η κατηγορία είναι ότι βάσει της Συμφωνίας δεν επιτρέπεται να θέτουμε βέτο για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.

Το καλοκαίρι του 2001 οι Αλβανοί των Σκοπίων εξεγέρθησαν ενόπλως και παρά την συνθηκολόγηση της Αχρίδας έδωσαν το μήνυμα και για το μέλλον ότι θα επιδιώξουν σε πρώτη φάση μία μορφή Αυτονομίας και σε δεύτερη φάση ίσως και την απόσχιση. Το παράδειγμα του Κοσσόβου ενθαρρύνει μελλοντικές αλβανικές κινήσεις για διάλυση της ΠΓΔΜ, ενώ και η Βουλγαρία με κάθε τρόπο υπενθυμίζει τη βασική της θέση: Δεν υπάρχουν «μακεδόνες» παρά μόνο Βούλγαροι, των οποίων άλλαξε βιαίως η ταυτότητα. Αντί, λοιπόν, να αξιοποιήσουμε τα διαλυτικά και αποσχιστικά φαινόμενα και να πιέσουμε καταλυτικά τους ηγέτες των Σκοπίων, εμείς κατασκευάσαμε τη θεωρία ότι μάς είναι απαραίτητη η ύπαρξη και η βιωσιμότητα αυτού του τεχνητού κράτους. Δεν μπορώ να καταλάβω τί φοβούνται ορισμένοι συμπολίτες μας από την πιθανότατη διάλυση της ΠΓΔΜ. Ένας αλυτρωτισμός λιγότερος στην περιοχή! Ούτως ή άλλως τον αλβανικό εθνικισμό τον έχουμε παρόντα. Με τη στήριξη των ισχυρών στην δημιουργία ανεξαρτήτου Κοσσόβου η Μεγάλη Αλβανία -ή η Φυσική Αλβανία όπως ηπιότερα λέγεται- είναι γεγονός. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε ως Ελλάδα είναι να κόψουμε με αυστηρότητα κάθε συζήτηση για τους Τσάμηδες εγκληματίες πολέμου.

Και η διολίσθηση των θέσεών μας συνεχίζεται. Αποδεχόμαστε ακόμη ως μεσολαβητή τον Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος προσπαθεί να πιέσει περισσότερο την Ελλάδα παρά τα Σκόπια. Και αποδεχόμαστε δυστυχώς να συζητούμε επί προτάσεων αρνητικών για τα εθνικά μας συμφέροντα, όπως η «Άνω Μακεδονία», η «Βόρεια Μακεδονία» κ.λπ. Το 2007 διέρρευσε στον αθηναϊκό Τύπο μία πρωτοφανής πρόταση του Νίμιτς, ότι δηλαδή πρέπει να περιορίσει και η Ελλάδα τη χρήση του όρου Μακεδονία. Πόσο μεγάλη απόσταση από την απόφαση της Ευρ. Ένωσης του 1991! Από εκεί που όλοι πίεζαν τους πλαστογράφους της ιστορίας, τώρα πιέζουν τους νομίμους κατόχους! Και δυστυχώς η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης από τη νέα Κυβέρνηση (Οκτώβριος 2009) στέλνει νέα μηνύματα υποχωρητικότητας σε κάθε κατεύθυνση.

Η λογική των συνεχών υποχωρήσεων ενισχύεται δυστυχώς και από αστοχίες Ελλήνων αρθρογράφων. Στις 18-10-2009 διαβάσαμε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μία ανάλυση του Φίλιου Στάγκου περί Μακεδονικού, η οποία μάλλον θα έκανε τα Σκόπια να πανηγυρίζουν. Ο αρθρογράφος προτείνει στους Έλληνες Μακεδόνες –δηλαδή και στον υπογράφοντα- να ονομαζόμαστε «Παλαιομακεδόνες» για να διευκολύνουμε την ΠΓΔΜ να αποδεχθεί το όνομα Νέα Μακεδονία! Καλεί επίσης την Ελλάδα να αναγνωρίσει «σλαβομακεδονική ταυτότητα» σε πολλούς κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας. Την ώρα που η Ευρώπη εορτάζει τα 20 χρόνια από την πτώση του τείχους του Βερολίνου και του κομμουνισμού, κάποιοι συμπατριώτες μας προτείνουν να νομιμοποιήσουμε ένα κατασκεύασμα του κομμουνιστικού καθεστώτος του Τίτο!

πηγή: Αντίβαρο

Posted on Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2009 by Unknown

No comments

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Οι επαναστάτες εκπροσωπούν ιδανικά
Οι αλητήριοι εκπροσωπούν το θάνατο

Οι επαναστάτες χρησιμοποιούν συνθήματα
Οι αλητήριοι χρησιμοποιούν καλάσνικωφ

Οι επαναστάτες τυφλώνουν τη δικαιοσύνη
Οι αλητήριοι τυφλώνουν τη βία

Οι επαναστάτες εκφράζουν τους κοινωνικά κατατρεγμένους
Οι αλητήριοι εκφράζουν τους φονιάδες

Οι επαναστάτες αναστατώνουν τους φασίστες
Οι αλητήριοι αναστατώνουν τους επαναστάτες

Οι επαναστάτες σκοτώνονται αθώοι
Οι αλητήριοι σκοτώνουν αθώους

Οι επαναστάτες έχουν αρχές
Οι αλητήριοι έχουν τέλος

πηγή: Επίκαιρο

Posted on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2009 by Unknown

2 comments

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Αυτό προτρέπει μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, σε μια από τις παρεμβάσεις του για την κατάντια της Νέας Δημοκρατίας και των υποψηφίων Προέδρων της.







Άγνοια κινδύνου στη Ν.Δ.


Η ΝΔ λοιπόν πρόκειται να εκλέξει καινούργιο αρχηγό. Δεν είναι κάτι νέο αυτό για μια παράταξη που μόνιμα ψάχνει για τις εύκολες λύσεις. Οποτε βυθίζεται στις κάλπες οπαδοί και στελέχη αναζητούν την διάσωση στο πρόσωπο του καινούργιου ηγέτη. Δίχως αξιολόγηση σε βάθος και χωρίς κουβέντα, και πολιτική ζύμωση. Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντοτε ζημιογόνο. Διότι πολιτική δίχως συζήτηση, ανάλυση και κονταροχτύπημα δεν είναι πολιτική. Είναι χειρισμοί εξασφάλισης βολέματος και πρόσκαιρης αισιοδοξίας. Η τραγική κατάληξη της κυβέρνησης Καραμανλή έδειξε ακριβώς αυτό. Παρά τις κραυγές κάποιων για νεοφιλελεύθερες και κεντρώες δήθεν πολιτικές η παράταξη κύλισε στον βόρβορο της πολιτικής απαξίωσης γιατί δεν είχε ακριβώς προσανατολισμό.

Στηρίγματά της υπήρξαν δύο απόλυτα νεφελώματα. Ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός και ο μεσαίος χώρος. Ο πρώτος, με την ερμηνεία που του δίνουν τα περισσότερα στελέχη της ΝΔ δεν σημαίνει απολύτως τίποτε. Ηταν ένα εφεύρημα του Κ. Καραμανλή για να διευκολύνεται να εφαρμόζει όποια πολιτική του άρεσε δίχως να κατηγορείται για ιδεολογικό επαρχιωτισμό και έλλειψη ταυτότητας. Δίχως τον Κ. Καραμανλή ο ρ.φ. κατέληξε γράμμα κενό. Και η επίκλησή από ορισμένους επιγόνους του φάνταζε με ανέκδοτο. Μιλούσαν για κάτι που δεν υπήρχε και που ούτε κι αυτοί καταλάβαιναν. Ηταν σαν να προσπαθούσαν να φτιάξουν ψαρόσουπα δίχως …ψάρια!!

Οσον αφορά τον μεσαίο χώρο η σύγχυση υπήρξε ακόμη μεγαλύτερη. Στην λεγόμενη κεντροδεξιά στην Ελλάδα επιμένουν να αγνοούν μια δραματική πραγματικότητα. Οι μετεμφυλιακές ενοχές που ενστάλαξαν επάνω της οι ρεβανσιστικές δυνάμεις της Αριστεράς για τις άδικες εν πολλοίς διώξεις της εποχής εκείνης την έχουν εξορίσει σε ιδεολογική έρημο. Και στελέχη και οπαδοί της συχνά φέρονται σαν να ντρέπονται που δεν είναι αριστεροί. Η καταξίωση των απόψεων της αριστεράς είναι σχεδόν καθολική. Ουδείς τολμά να αμφισβητήσει την ορθότητα των ιδεών της. Σαν αποτέλεσμα οι αντίπαλοί της επικεντρώνονται στην πράξη. Αισθάνονται πως μοναχά εκεί μπορούν να διεκδικήσουν κάποια ανωτερότητα. Όταν λοιπόν η κεντροδεξιά αποδειχθεί κακός διαχειριστής, η κατάρρευση είναι ολοσχερής. Ετσι έγινε το 1993, έτσι έγινε και τώρα.

Τότε, κορυφαία στελέχη του χώρου αμφισβητούσαν κρίσιμες επιλογές της τότε κυβέρνησης. Με επιχειρηματολογία μάλιστα της απέναντι πλευράς. Σε συμμαχία με μηχανισμούς του εργολαβικού/εκδοτικού παρασκηνίου βάφτισαν - εκείνοι πρώτοι, και πριν από την αριστερά – τις φιλελεύθερες επιλογές ασύδοτες και δίχως δήθεν κοινωνική ευαισθησία. Τώρα βρέθηκαν στην παγίδα που από τότε είχαν οι ίδιοι στήσει. Δίχως ιδεολογικό έρμα και με τον τρόμο της αριστερής αποδοκιμασίας έμειναν δίχως ραχοκοκαλιά και πολιτικούς στόχους. Ονόμασαν «μεσαίο χώρο» ότι αγκάλιαζε τις πολιτικές ευαισθησίες της αριστεράς (μέχρι και σε τελετές στα Μακρονήσια βρέθηκαν εξαίροντας τον συμβολικό ρόλο του Χ. Φλωράκη!!) και ..ξέχασαν να κυβερνήσουν. Σαν κάκιστοι κι’ ερασιτέχνες διαχειριστές που αποδείχθηκε πως ήσαν, σύντομα έχασαν και το υποτιθέμενο συγκριτικό πλεονέκτημα που διέθεταν στον τομέα της πρακτικής πολιτικής. Μην τολμώντας να πάρουν αποφάσεις, το μόνο που έμενε ήταν η άλωση του κράτους. Και η κατεξευτελιστική συντριβή.

Τώρα ο αγώνας είναι ανηφορικός. Και εξαιρετικά δύσκολος. Η παρουσία του ΛΑΟΣ και οι ευφυείς χειρισμοί του αρχηγού του, από την μία πλευρά, και οι θεαματικές πρώτες κινήσεις του κ. Παπανδρέου από την άλλη κινδυνεύουν να αποψιλώσουν την ΝΔ από κοινωνικά στηρίγματα και πολιτικές αναφορές. Οι οπαδοί της λεγόμενης λαικής δεξιάς, μιάς εκλαικευμένης δηλ. παλαιοσυντηρητικής τιποτολογίας με προμετωπίδα την οσφυοκαμψία στην πολιτική ανωτερότητα της αριστερής ιδεολογίας, θα την σπρώχνουν αναγκαστικά προς την πλευρά του κ. Καρατζαφέρη. Ενώ το νέο Πασόκ, από την άλλη, (μη έχοντας σοβαρό πρόβλημα στα αριστερά του) θα κάνει κτήμα του την μία μετά την άλλη τις μεταρρυθμιστικές, φιλελεύθερες και μοντέρνες επιλογές της εποχής. Η αντιμετώπιση της κρατικής αυθαιρεσίας μέσω της ηλεκτρονικής διαφάνειας (από τις πρώτες εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου) λ.χ αποτελούν τον βασικό μοχλό πολιτικής του Βρετανικού συντηρητικού κόμματος και της έγκυρης δεξαμενής σκέψης Demos του Λονδίνου!!

Ο ένας λοιπόν θα σπρώχνει από τα δεξιά και ο άλλος θα πιέζει εκσυγχρονιστικά και συντηρητικότερα από το κέντρο. Προς τα πού θα κινηθεί η ΝΔ; Και με τι είδους πολιτικό οπλοστάσιο; Είναι φανερό πως οι διακπληκτιζόμενοι στις τηλεοράσεις βουλευτές και στελέχη της έχουν πλήρη άγνοια κινδύνου. Γι αυτό κι’ ακούγονται και απίστευτες υποψηφιότητες για την αρχηγεία. Οι επιλογές του πολιτικού τους προσανατολισμού είναι το πρώτο πρόβλημα. Η επιλογή της ηγεσίας έρχεται μετά.


Σημ 1

ΝΑ ...ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ!!

Είναι ντροπιαστικά αυτά που συμβαίνουν στην ΝΔ. Βουλευτές βγαίνουν στα κανάλια και τσακώνονται σαν γυναικούλες συνοικιακού κομμωτηρίου. Eνώ σαν υποψήφιος αρχηγός δήλωσε και ο ...Ψωμιάδης. Η παράταξη του Κων Καραμανλή δύσκολα θα μπορούσε να φαντασθεί κάποιος πως θα έφτανε ποτέ στο σημείο αυτό. Αλλά και κάποιες από τις υπόλοιπες υποψηφιότητες δεν έχουν μεγαλύτερη σοβαρότητα. Οταν επιδιώκεις να γίνεις αρχηγός κόμματος θα πρέπει να έχεις αποδειγμενα ηγετικές ικανότητες. Οταν έχεις ήδη υπάρξει αρχηγός κόμματος με κατάληξη τον τελικό καταποντισμό και την διάλυσή του, πως άραγε φιλοδοξείς να βγάλεις τώρα την ΝΔ από τα αδιέξοδά της; Στην περίπτωση αυτή καλύτερη επιλογή θα ήταν ο ...Καρατζαφέρης!! Τουλάχιστον αυτός σαν αρχηγός κόμματος είχε επιτυχία. Εξ άλλου οι δύο πρώην "αρχηγοί" ανήκουν μάλλον στην γενιά του Μιλτ. Εβερτ. Αυτόν θα έπρεπε να επιχειρήσουν να διαδεχθούν. Τους πρόλαβε όμως ο Καραμανλής. Επιστροφή σ' αυτούς σημαίνει μάλλον πολιτική και χρονική παλινδρόμηση. Kαλό για την παράταξη αλλά και για τον τόπο θα είναι να αρχίσουν να σοβαρεύονται.

Σημ 2

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ

Είναι αστεία τα επιχειρήματα με τα οποία προσπαθούν κάποιοι να ανακαλύψουν υπεύθυνους της εκλογικής συντριβής της ΝΔ. Η άποψη πως υπεύθυνοι υπήρξαν οι άνθρωποι που εισηγήθηκσν πρόωρες εκλογές είναι εξωφρενική. Περαν του ότι η εισήγηση δεν ήταν λαθεμένη, λχ. ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε σύντομα διαλυθεί προσθέτοντας άλλο ένα 4% περίπου στην δύναμη του Πασόκ, ο Πρωθυπουργός δεν ήταν μειωμένου καταλογισμού βρέφος μη δυνάμενο να αποφασίσει για τις κινήσεις του! Ο ίδιος μόνος του φαντάζομαι αξιολογούσε την εκάστοτε κατάσταση και έπαιρνε τις παοφάσεις. Ο κ. Σουφλιάς η ο κ. Λούλης δεν έπαιρναν τις τελικές αποφάσεις. Ο Πρωθυπουργός τις έπαιρνε. Και είναι τουλάχιστομν κωμικό το επιχείρημα κάποιων πως η ΝΔ είχε χάσει το ιδεολογικό της στίγμα. Πότε ακριβώς το είχε, για να το χάσει τελευταία; Ποιό ήταν ακριβώς το ιδεολογικό προφίλ του κ. Καραμανλή, με βάση το οποίο και τον εξέλεξαν το 1997 αρχηγό της ΝΔ

Πηγή: andrianopoulos.gr

Posted on Τετάρτη, Οκτωβρίου 28, 2009 by Unknown

No comments

Κάπως έτσι φαίνεται να σκέφτηκαν οι συντελεστές μιας νέας σελίδας "αντικειμενικής ενημέρωσης" (βλέπε αριστερής προπαγάνδας). Με συντελεστές δημοσιογράφους από την Κρατική Τηλεόραση μέχρι τηλεμαϊντανούς, η νέα αυτή σελίδα, γνωστού περιπλανώμενου δημοσιογράφου, προσπαθεί να μας προκαλέσει με τις αναρτήσεις της.

Συγκεκριμένα και με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, εμφανίζει έναν άεργο σαλτιμπάγκο που θέλει να τον φωνάζουν ηθοποιό, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ βρίζει και χυδαιολογεί εναντίον του ιερού συμβόλου της ελληνικής σημαίας. Είναι δεδομένο ότι το μίσος του για κάθετι ελληνικό πηγάζει από τις ενδότερες ψυχικές και σωματικές του ανωμαλίες. Παρόλα αυτά, τόσο το συγκεκριμένο βίντεο όσο και οι αναρτήσεις για τις μαθητικές παρελάσεις και γενικότερα την εθνική εορτή, παρουσιάζουν μια προσπάθεια πρόκλησης.

Ο λόγος είναι απλός. Μια νέα ιστοσελίδα προσπαθεί να φέρει τα φώτα της ιντερνετικής δημοσιότητας στη νέα αυτή προσπάθεια. Πόσοι και πόσοι τηλεσκουπιδοπαραγωγοί δεν έχουν προκαλέσει με τις απόψεις τους σχετικά με τέτοιου είδους θέματα: Από τον Τζίμη Πανούση και το Λαλάκη Λαζόπουλο μέχρι τον τυροπιτά Κανάκη και τον Κούλογλου.

Περιμένοντας τη σφοδρή αντίδραση των εθνικά ευαίσθητων Ελλήνων, θα σημειώσουν ρεκόρ τηλεθεάσεων και παρακολούθησης, με αποτέλεσμα να βγάζουν φράγκα αυτοί και τα αφεντικά τους. Καλό λοιπόν είναι να μην δοθεί έναυσμα μαύρης διαφήμισης εναντίον τους, αφού και η μαύρη διαφήμιση είναι διαφήμιση!

Σημ. Δεν θα αναφέρουμε την ιστοσελίδα προκειμένου να μην διαφημίσουμε έναν ακόμη σκουπιδότοπο.

Posted on Τετάρτη, Οκτωβρίου 28, 2009 by Unknown

No comments




Posted on Τετάρτη, Οκτωβρίου 28, 2009 by Unknown

No comments

Χάριν της ιστορικής αλήθειας πρέπει να επιβεβαιώσω ότι μόνο οι Έλληνες, απ’ όλους τους αντιπάλους που μας αντιμετώπισαν, πολέμησαν με το μεγαλύτερο θάρρος και περισσότερο αψήφισαν το θάνατο. Adolph Hitler (από ομιλία του στο Reichstag στις 4 Μαΐου 1941)Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δεν αποδίδει στο ελάχιστο τις πράξεις αυτοθυσίας των Ελλήνων, οι οποίες ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για τη νικηφόρα έκβαση της κοινής προσπάθειας των εθνών, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, για την ανθρώπινη ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Εάν δεν ήταν η ανδρεία των Ελλήνων και το θάρρος τους, η έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θα ήταν ακοθόριστη. Winston Churchill (παραφρασμένο από μια από τις ομιλίες του στο βρετανικό κοινοβούλιο στις 24 Απριλίου 1941)

Μέχρι τώρα συνηθίζαμε να λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Τώρα θα λέμε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες. Winston Churchill (από μια ομιλία στο BBC στις πρώτες ημέρες του ελληνο-ιταλικού πολέμου)

Λυπάμαι επειδή γερνώ και δεν θα ζήσω πολύ για να ευχαριστήσω τους Έλληνες, των οποίων η αντίσταση ήταν αποφασιστική για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Joseph Stalin (από μια ομιλία στο ραδιοσταθμό της Μόσχας στις 31 Ιανουαρίου 1943 μετά από τη νίκη στο Stalingrand)

Εάν οι Ρώσοι κατόρθωσαν να προβάλλουν αντίσταση στην είσοδο της Μόσχας για να σταματήσουν και να αποτρέψουν το γερμανικό χείμαρρο, το οφείλουν στους Έλληνες, οι οποίοι καθυστέρησαν τις γερμανικές μεραρχίες, την ώρα που θα μπορούσαν να μας κάνουν να γονατίσουμε. Georgy Constantinovich Zhoukov (Στρατηγός του Σοβιετικού Στρατού)

Ανεξάρτητα από αυτό που οι μελλοντικοί ιστορικοί θα πουν, αυτό που μπορούμε να πούμε τώρα, είναι ότι η Ελλάδα έδωσε στο Mussolini ένα αξέχαστο μάθημα, ότι ήταν το κίνητρο για την επανάσταση στη Γιουγκοσλαβία, ότι κράτησε τους Γερμανούς στην ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη για έξι εβδομάδες, ότι ανέτρεψε τη χρονολογική σειρά όλων των σχεδίων της γερμανικής Ανώτατης Διοίκησης και έφερε έτσι μια γενική αντιστροφή ολόκληρης της πορείας του πολέμου και νικήσαμε. Sir Robert Anthony Eden (Υπουργός Πολέμου και Εξωτερικού της Μεγάλης Βρετανίας 1940-1945, Πρωθυπουργός της Μεγ. Βρετανίας 1955-1957)

Δεν θα ήταν υπερβολή να πως ότι η Ελλάδα ανέτρεψε τα σχέδια της Γερμανίας στην ολότητά τους και την ανάγκασε να αναβάλει την επίθεση στη Ρωσία για έξι εβδομάδες. Αναρωτιώμαστε ποια θα ήταν η θέση της Σοβιετικής Ένωσης χωρίς την Ελλάδα. Sir Harold Leofric George Alexander (Βρετανός Στρατηγός στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – παράφραση από μια ομιλία του στο βρετανικό κοινοβούλιο στις 28 Οκτωβρίου 1941)

Είμαι ανίκανος να δώσω το κατάλληλο εύρος της ευγνωμοσύνης που αισθάνομαι για την ηρωική αντίσταση του λαού και των ηγετών της Ελλάδας. Charles de Gaul (από ομιλία του στο γαλλικό κοινοβούλιο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου)

Η Ελλάδα είναι το σύμβολο της βασανισμένης, ματωμένης, αλλά ζωντανής Ευρώπης. Δεν ήταν ποτέ μια ήττα τόσο αξιότιμη για εκείνους που την υπέστησαν. Maurice Schumann, Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας 1969-1973, μέλος της γαλλικής ακαδημίας (από μήνυμα που απήυθυνε από το BBC στους υποδουλωμένους λαούς της Ευρώπης στις 28 Απριλίου 1941, ημέρα που ο Hitler κατέλαβε την Αθήνα μετά από έξι μηνών πόλεμο ενάντια στο Mussolini και έξι εβδομάδων ενάντια στο Hitler)

Πολεμήσατε άοπλοι και νικήσατε, μικροί ενάντια σε μεγάλους. Σας οφείλουμε ευγνωμοσύνη, επειδή μας δώσατε το χρόνο να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας. Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι σας ευχαριστούμε. Μόσχα, ραδιοσταθμός όταν επιτέθηκε ο Hitler στην ΕΣΣΔ

Ο πόλεμος με την Ελλάδα απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο στα στρατιωτικά και ότι πάντα μας περιμένουν εκπλήξεις. Benito Mussolini (από ομιλία στις 10 Μαΐου 1941)

Στην 28η Οκτωβρίου 1940 στην Ελλάδα δόθηκε μια προθεσμία τριών ωρών για να αποφασίσει σχετικά με τον πόλεμο ή την ειρήνη, αλλά ακόμα κι αν δίνονταν τρεις ημέρες ή τρεις εβδομάδες ή τρία έτη, η απάντηση θα ήταν η ίδια. Οι Έλληνες δίδαξαν την αξιοπρέπεια στο πέρασμα των αιώνων. Όταν όλος ο κόσμος έχασε την ελπίδα του, οι Έλληνες τόλμησαν να αμφισβητήσουν το αήττητο του γερμανικού τέρατος, υψώνοντας απέναντί του το υπερήφανο πνεύμα της Ελευθερίας. Franklin Roosevelt (Πρόεδρος ΗΠΑ 1933-1945)

Η ηρωική προσπάθεια των Ελλήνων… Ενάντια στην επίθεση της Γερμανίας, αφού νίκησαν τόσο βροντερά τους Ιταλούς στην προσπάθειά τους να εισβάλουν στο ελληνικό χώμα, γέμισε τις καρδιές των Αμερικανών με ενθουσιασμό και κίνησε τη συμπάθειά τους. Franklin Roosevelt (Πρόεδρος ΗΠΑ 1933-1945)

Στις 10 Απριλίου 1941, μετά από την ελληνική συνθηκολόγηση με τη Γερμανία, τα βόρεια οχυρά της Ελλάδας παραδίνονται. Οι Γερμανοί εκφράζοντας το θαυμασμό τους στους Έλληνες στρατιώτες, δήλωσαν ότι είναι τιμημένοι και υπερήφανοι έχοντας ως αντίπαλό τους έναν τέτοιο στρατό και ζήτησαν να επιθεωρήσει ο Έλληνας Διοικητής το γερμανικό στρατό σε μια ένδειξη τιμής και αναγνώρισης! Η γερμανική σημαία αναρτήθηκε μόνο μετά την πλήρη απόσυρση του Ελληνικού Στρατού.

Ένας Γερμανός αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε στο Διοικητή της ομάδας μεραρχιών Ανατολικής Μακεδονίας, υποστράτηγο Δέδε, ότι ο Ελληνικός Στρατός ήταν ο πρώτος στρατός στον οποίο τα μαχητικά αεροπλάνα stuka δεν προκάλεσαν τον πανικό. Οι στρατιώτες σας, είπε, αντί της μανιώδους φυγής, όπως έκαναν στη Γαλλία και στην Πολωνία, μας πυροβουλούσαν από τις θέσεις τους.

Επειδή μόνο εμείς, αντίθετα προς τους βαρβάρους, ποτέ δε μετρήσαμε τον εχθρό στη μάχη. Αισχύλος, Πατέρας της Τραγωδίας

πηγή: Νewsblog.gr

Posted on Τετάρτη, Οκτωβρίου 28, 2009 by Unknown

No comments

Όταν η Μακεδονία μας αποτελεί ακόμα αντικείμενο διαπραγμάτευσης με ένα κρατίδιο που ουδεμία σχέση έχει με την ιστορία των Μακεδόνων.

Όταν έχει εκχωρηθεί το όνομα και συζητάμε μόνο το πρόθεμα.

Όταν σχέδια Νίμιτς αρχίζουν να εφαρμόζονται με την μέθοδο του σαλαμιού (κατάργηση Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης), χωρίς να ζητηθεί η έγκριση του Ελληνικού Λαού.

Όταν η φράση «η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική», θεωρείται πλέον «ακρότητα» και «λαϊκισμός».

Όταν προωθούνται στα κεντρικά Μ.Μ. «Ε» και στα διεθνή φόρα, προπαγανδιστές που πληρώνονται από το Ελληνικό Δημόσιο για να μιλούν περί «Μακεδονικής» μειονότητας εντός... της Ελλάδος.

Εμείς παραμένουμε ταγμένοι μαζί με την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που συνεχίζει να πιστεύει πως υπάρχει ΜΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, και ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Σε όσους έχουν δεύτερες σκέψεις για το μέλλον της Εθνικής μας υπόθεσης έχουμε απλά να πούμε πως δεν θα αφήσουμε να προχωρήσουν στο ξεπούλημα που ετοιμάζουν.

Μαθητές, φοιτητές, νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα, ξεκινάμε μια Πανελλαδική εκστρατεία με το πνεύμα που περιγράφει ο τίτλος της: ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Με ακτιβιστικές δράσεις, με διαγωνισμούς, με φεστιβάλ, με εκδρομές εξόρμησης, θα μεταδώσουμε το μήνυμα της αντίστασης τόσο στον προδομένο λαό ο οποίος ακόμα έχει ζωντανές στην μνήμη του τις υποσχέσεις όλου του πολιτικού κόσμου που στις αρχές του ’90 εμφανιζόταν ως αδιαπραγμάτευτος για το όνομα της Μακεδονίας μας, όσο και προς όσους σκέφτονται να προχωρήσουν στο θάψιμο της Εθνικής μας υπόθεσης.

Αμερικανοτσολιάδες, «μετριοπαθείς» και πρόθυμοι εντολοδόχοι είναι καιρός να καταλάβουν πως η Ελληνική νεολαία δεν θα δώσει την υπογραφή της στο ξεπούλημα τίτλων γής και ιστορίας που της ανήκουν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 210 – 7522700, 2310 – 234224

πηγή: ΝΕΟΛΑΙΑ ΛΑ.Ο.Σ.

Posted on Τετάρτη, Οκτωβρίου 28, 2009 by Unknown

No comments

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Του Νίκου Χιδίρογλου

Οι μισαλλόδοξοι αριστεριστές στη χώρα μας, εκπροσωπούν μόλις το 4% και αυτό, παρά την προκλητική αβάντα από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και το διεθνιστικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο. Οι τύποι αυτοί, απαντώνται κυρίως στα αστικά κέντρα. Αλλού, θα τους έπαιρναν με τις κλωτσιές και όχι άδικα. Φυσικά, στο προαναφερόμενο νούμερο δεν συμπεριλαμβάνεται η κομμουνιστική αριστερά που εκφράζεται από το ΚΚΕ.

Αυτοί λειτουργούν αλλιώς, καθώς πήραν το σκληρό μάθημά τους μισό αιώνα πριν, στις κορυφογραμμές του Γράμμου. Φυσικά, ο Περισσός μυρίζει γενικώς μούχλα, παρωχημένο διεθνισμό και σταλινικό ολοκληρωτισμό και απωθεί τον πολύ κόσμο. Τα χρόνια πέρασαν και οι Έλληνες άλλαξαν παραστάσεις.

Μια απαραίτητη διευκρίνιση, πριν συνεχίσουμε: εθνομηδενιστές, υπάρχουν και στο λεγόμενο «φιλελεύθερο» χώρο (όχι «δεξιό», μη μαγαρίσουμε τη λέξη). Τα έχουν βρει μια χαρά με τους αριστεριστές οι νεοφιλελεύθεροι, στο πεδίο της «φιλελευροποίησης» των κοινωνικών σχέσεων. Επιθυμούν όλοι τους τον εθνικό & θρησκευτικό αποχρωματισμό της χώρας μας και τη μετατροπή της σε πολυεθνικό σκουπιδοτενεκέ. Ιδεολογικοπολιτική παρτούζα! Γουστάρουν παρακμιακές καταστάσεις όλοι αυτοί οι πονηροί και πολιτικά metro sexual τύποι.

Φωνακλάδες και νταήδες…


Είναι λίγοι λοιπόν οι αριστεριστές, αλλά φωνάζουν πολύ. Χτυπούν τις κατσαρόλες με τις κουτάλες σε κάθε ευκαιρία. Αν και δεν τον συμπαθούν καθόλου, έχουν υιοθετήσει τη ρήση του Νίτσε: «για να σε ακούσει κανείς, πρέπει να του σπάσεις τα αυτιά». Ο επικοινωνιακός σαματάς είναι η προσφιλής τακτική τους. Φυσικά, καταφεύγουν στη βία και στα μπάχαλα χωρίς καμία αναστολή, αφού συνειδητοποίησαν ότι η απέναντι πλευρά δεν λειτουργεί με ανάλογο τρόπο και δεν αμύνεται καν… Σκότωσαν λοιπόν τους αντίπαλους ιδεολογικά εκδότες, αφήνοντας τη Δεξιά χωρίς φωνή και χωρίς καμία πρόσβαση στα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Τους αριστεριστές φονιάδες τους αποκάλεσαν «παλικάρια» και ακόμα και σήμερα, δημοσιεύουν με προθυμία τις προκηρύξεις, «σκοτώνοντας» τα θύματα ξανά και ξανά και πληγώνοντας τις οικογένειές τους. Επίσης, κατέλαβαν πραξικοπηματικά όλα τα επιτελικά πόστα, φωνασκώντας, φιμώνοντας, σπιλώνοντας, εκμηδενίζοντας και εκμαυλίζοντας. Καμαρίλα ΚΝΕ και Ρήγα, λογική εξαρχειώτικων καταγωγίων, ηθική ανεξιθρησκία. Επέβαλαν στερεότυπα και αρνήθηκαν να συνδιαλαγούν, σταλινιστές γαρ, με την κοινωνία, προκαλώντας τη κατάμουτρα. Κι όμως, αν τους κοιτάξεις στα μάτια, βλέπεις πόσο θρασύδειλοι είναι. Σκέτες ύαινες…

Όσοι «αντιδραστικοί» στάθηκαν ρητορικά απέναντι στους αριστεριστές και στις συναφείς πολιτικές υποδιαιρέσεις, πλήρωσαν ακριβά και ακόμα πληρώνουν. Άλλοι με τη ζωή τους, άλλοι με την υπόληψή τους, άλλοι με τη δουλειά τους, άλλοι με λογής-λογής αντίποινα. «Κανιβαλίστηκαν» στην κυριολεξία. Είδαν πανύψηλα τείχη να ορθώνονται μπροστά τους. Για πολιορκία όμως, ούτε λόγος… Ο φόβος είναι ενδημικό φαινόμενο στις τάξεις της Δεξιάς. Τις τρέμουν τις ύαινες. Ρωτείστε τον «φιλελεύθερο» κύριο που ξεστόμισε την αλήστου μνήμης φράση «η αστυνομία αμυνόμενη και προπηλακιζόμενη», να σας πει.

Θεσμοθετούν την απείθεια

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του έπεσε στην παγίδα και υπέκυψε στο νταβατζιλίκι της επαπειλούμενης πολιτικής βίας, εν όψει της 6ης Δεκέμβρη. Συνδιαλέγεται με εξτρεμιστές, εξευτελίζει και ευνουχίζει την αστυνομία για πάρτη τους, ζητώντας… συγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ! Καταργεί το ιδιώνυμο, παροτρύνοντας όσους έχουν κάθε λόγο να κρύβουν το πρόσωπό τους, να το κάνουν. Οι αριστεριστές δεν πτοούνται, απαντούν με μπαράζ επιθέσεων με γκαζάκια. Δεν συγχωρούν την εξάρθρωση της 17Ν, δεν συγχωρούν ότι κάποιοι έβαλαν τότε τους Αμερικανούς στο παιχνίδι και τώρα τους γλείφουν. Και δείχνουν ότι όντως επιθυμούν να μετατρέψουν την Αθήνα σε Καμπούλ…

Τα τελευταία συμβάντα, είναι χαρακτηριστικά του πως αντιλαμβάνονται ο κ. Χρυσοχοΐδης, αλλά και ο «γκαουλάιτερ» του Μαξίμου που του «κότσαραν» στο υπουργείο, τα πράγματα. Ο τελευταίος, πήγε και επισκέφθηκε στη Μυτιλήνη στρατόπεδο κράτησης λαθρομεταναστών μετά από «εξέγερση» (που ακολούθησε εμφάνιση στο χώρο «αντιρατσιστικών» οργανώσεων) και εκτελώντας το εθνομηδενιστικό του καθήκον (όπως τότε που υπέγραψε εκείνη την τροπολογία), ζήτησε επίσης «συγνώμη» από αυτούς που εισήλθαν παράνομα στη χώρα! Ο Βούγιας βέβαια, «δικαιολογείται». Είναι μεταγραφή από την ανανεωτική αριστερά και έχει ο άνθρωπος τις ιδεολογικές αγκυλώσεις του.

Φυσικά, καταργείται και το διάταγμα Παυλόπουλου, που προέβλεπε εξάμηνη κράτηση και απέλαση. Ελεύθεροι ανάμεσά μας να εγκληματούν κατά το δοκούν. Ελεύθεροι και να εισέρχονται πλέον στη χώρα μας, άνευ επιπτώσεων. Ήδη με συνεισφορά που αγγίζει το 50% των ποινικών αδικημάτων που τελούνται…

Οι Έλληνες να μεταναστεύουν…


Εθνομηδενιστικά «μεγαλεία» ζει η χώρα. Λοιπόν, έχουμε και λέμε: κουκούλα μπορείτε κύριοι της ριζοσπαστικής αριστεράς να φοράτε άφοβα. Αν συλληφθείτε, θα σας ζητήσει συγνώμη ο ίδιος ο υπουργός. Χλιδή και αυτή, έτσι; Κάτι ακούσαμε όμως για «αμνηστεύσεις» των φονιάδων της 17Ν και δεν θέλουμε να το πιστέψουμε… Πάμε παρακάτω: ελλείψει ψηφοφόρων, μιας και το ΠΑΣΟΚ δεν πήρε κάτι παραπάνω από το 2004, η Ιπποκράτους «φτιάχνει» άλλους. Σκοπεύει να νομιμοποιήσει αβέρτα λαθρομετανάστες. Στην ουρά του εκλογικού σας τμήματος, όπου θα σπεύσετε τον Οκτώβριο του 2010 να ψηφίσετε για δήμαρχο, θα στέκει πλάι σας ο φίλτατος και συμπαθέστατος Χασάν. Θα συνοδεύεται δε από τη γυναίκα του που θα φοράει τη μαντίλα. Πιθανόν ο Χασάν να έχει και «άποψη». Αυτή που θα του εμφυτεύσουν σε Ιπποκράτους και Κουμουνδούρου. Πολυπολιτισμικότητα…

Τι κι αν εσείς γεννηθήκατε στην πόλη όπου ψηφίζετε, μεγαλώσατε εκεί, βαφτιστήκατε εκεί και βαφτίσατε και τα παιδιά σας, γαλουχηθήκατε εκεί με τις αξίες του Ελληνισμού, παντρευτήκατε σε μια από τις εκκλησιές της, θάψατε και κλάψατε στο κοιμητήριό της τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ερωτευτήκατε στις γωνιές των δρόμων της και αποφοιτήσατε από τα σχολεία της; Ο Χασάν έχει και αυτός «δικαιώματα». Τα ίδια ακριβώς με εσάς. Θα μπορεί να νέμεται ανενόχλητος τις υποδομές που έφτιαξαν με τόσο κόπο οι πρόγονοί μας. Κι ας μην έχει συνεισφέρει στην κατασκευή τους. Κι ας μπήκε παράνομα στη χώρα. Προσέξτε εδώ: μια λέξη διαμαρτυρίας να εκστομίσετε και θα χαρακτηριστείτε «ρατσιστής»… Έτσι απλά. Οι «προοδευτικοί» καραδοκούν να σας σπιλώσουν.

Το μενού είναι πλούσιο

Όμως, έρχονται και άλλα. Αφού καταργήθηκαν υπουργεία που κατοχύρωναν εθνικά συμφέροντα (Βλέπε Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου), αφού αφαιρέθηκε το «εθνικής» (θεωρείται από τους αριστεριστές του ΠΑΣΟΚ αδόκιμος όρος) σχεδόν από παντού (βλέπε Παιδείας, θα πανηγυρίζει η Ρεπούση), αφού άνθρωποι με «ρευστή» εθνική συνείδηση αλλά και φίλα προσκείμενοι στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, καταλαμβάνουν θέσεις-κλειδιά στο «Κίνημα» και διορίζονται υφυπουργοί, αφού «ομοσπονδοποιείται» η χώρα με το νέο Καποδίστρια, αφού μεταλλάσσεται δημογραφικά, έπεται και συνέχεια.

Αλήθεια, πως σας φάνηκε αυτό με τις «μητέρες πατρίδες» από την Κωνσταντινούπολη; Ίσα και όμοια οι θύτες με τα θύματα και άφεση αμαρτιών για τον Αττίλα. Που πήγε το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ; Το έφαγε η μαρμάγκα, δεν είναι φαίνεται «πολιτικά ορθό». Φοβερή εθνομηδενιστική παρέα ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Δημήτρη Χριστόφια (που αφελληνίζει συστηματικά την Κύπρο) και το Νίκο Αναστασιάδη (πεφωτισμένο δήθεν «δεξιό», λουλούδι του νεοταξίτικου μπαξέ). Νέα Τάξη Πραγμάτων καλημέρα. Και που είστε ακόμα. Ακούστηκαν και περίεργα για «οδικούς χάρτες» (είναι πάντως ευρηματικοί οι τύποι του ΠΑΣΟΚ) για να βγει η Τουρκία από τη γωνία, για συνομιλίες μεταξύ Σκοπίων και ΕΕ, χωρίς να τίθεται το θέμα της ονομασίας και πολλά άλλα. Αναπληρωτής υπουργός μας των Εξωτερικών εξάλλου, είναι ένας εκ των συντακτών του Σχεδίου Ανάν… Αυτά ήθελε ο κόσμος;

Ζητείται Δεξιά

Και ζητείται μάλιστα άμεσα. Εθνοκεντρική Δεξιά που να γυαλίζει το μάτι της, να έχει άντερα. Εθνοκεντρική Δεξιά με λογική κινηματική και ριζοσπαστική, που θα κατέβει στο πεζοδρόμιο. Που θα αντιπολιτευθεί, θα πιέσει, θα τους γονατίσει, θα μιλήσει με το λαό, ο οποίος παρακολουθεί απορημένος να προδίδονται οι προσδοκίες του σε όλα τα επίπεδα μέσα σε μέρες. Ο λαός που βλέπει τα παιδιά των stage να πετιούνται στο δρόμο, καθώς είναι «γαλάζια» και δεν έχουν κατά ΠΑΣΟΚ δικαίωμα στη ζωή και στην εργασία. Ο λαός που βλέπει τη «φάρσα» με τα βιογραφικά να έχει (άδοξο) τέλος. Η περίπτωση Δημήτραινα, είναι χαρακτηριστική της νοοτροπίας του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα κάτσουν για πολύ…

πηγή: Εφημερίδα εν Πειραιεί

Posted on Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2009 by Unknown

No comments

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Όπως είχε υποσχεθεί ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και σημερινός πρωθυπουργός, Γιωργάκης Παπανδρέου, η κυβέρνηση του ξεκίνησε τις συνεργασίες με αποκόμματακαι συνιστώσες. Την αρχή έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος ξεκίνησε φουριόζος προκειμένου να μας αποδείξει ότι θα τα καταφέρει με την δημόσια τάξη

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (!) όπου συζητήθηκαν θέματα όπως η αστυνομική αυθαιρεσία, η κατάσταση των λαθρομεταναστών (ευγενιστί προσφύγων) καθώς και για την απειλητική διάθεση των κατοίκων στους ανήμπορους μετανάστες.

Ο κύριος Χρυσοχοϊδης υποσχέθηκε ότι θα φιμώσει κάθε αντίθετη άποψη αυτών των ψυχικά άρρωστων κατοίκων που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Γι' αυτό το λόγο υποσχέθηκε ότι θα γίνει διαγωνισμός για πρόσληψη κοινωνιολόγων και μεταναστών με ρόλο υποστηρικτικής ομάδας. Οι κοινωνιολόγοι θα βγάζουν πιστοποιητικά ξενοφοβικής συμπεριφοράς και οι μετανάστες θα είναι οι μπάτσοι των αστυνομικών (θα ρίχνουν και καμιά ψιλή άμα λάχει)..

Περιμένουμε τις γκιλοτίνες που θα στηθούν στην πλατεία για τους αντιφρονούντες...
Welcome to Jeffry's HELL!

Posted on Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2009 by Unknown

1 comment

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Τα στελέχη που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, επιλέξαμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας εντασσόμενοι στις τάξεις της ΟΝΝΕΔ, της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας της χώρας. Όλα τα προηγούμενα χρόνια στηρίξαμε ενεργά, με απόλυτη πίστη και συνέπεια, τον Πρόεδρο της Παράταξης Κώστα Καραμανλή. Μέσα από τη Μ.Α.ΚΙ., τη Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. και τις Περιφερειακές Οργανώσεις της ΟΝΝΕΔ, απευθυνθήκαμε σε χιλιάδες νέους και ζητήσαμε να σταθούν δίπλα μας, στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το έργο του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και στη διακυβέρνηση της χώρας,

Το αποτέλεσμα των πρόσφατων εθνικών εκλογών αδικεί τον Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία. Γνωρίζουμε ότι λάθη, καθυστερήσεις και συμπεριφορές κυβερνητικών στελεχών που προσέβαλαν τους πολίτες και πολύ περισσότερο τους οπαδούς μας, δε μπορούσαν να μη ληφθούν υπ’ όψιν την ώρα της κάλπης. Όμως θεωρούμε ότι αδικείται το έργο που συνετελέσθη και κυρίως, η επιτυχής προσπάθειά μας να καταστήσουμε τη χώρα πραγματικά αδέσμευτη από χρόνιες δουλείες και αγκυλώσεις που την εμπόδιζαν να προχωρήσει σε δρόμους πραγματικής ανάπτυξης και ευημερίας.

Ταυτόχρονα, όμως, πιστεύουμε ότι η ελληνική κοινωνία μας αποστέλει δια του εκλογικού αποτελέσματος ένα σαφές μήνυμα. Μας ζητά επίμονα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να διασαφηνίσουμε την ιδεολογική μας ταυτότητα και να δεσμευτούμε ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε στοχευμένες πολιτικές που απορρέουν από αυτήν. Πολιτικές ανατρεπτικές και ριζοσπαστικές.

Και τότε, είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα θα μας ξαναεμπιστευτεί.

Σε αυτό το αίτημα δηλώνουμε έτοιμοι να απαντήσουμε. Πιστεύουμε ότι η Νέα Δημοκρατία οφείλει να σταθεί γερά στις παραδοσιακές της αρχές και αξίες και επάνω σε αυτές να κτίσει εκ νέου ένα δυνατό και ξεκάθαρο πολιτικό λόγο που θα αποτελέσει το βασικό όπλο για την αναγέννησή της.

Είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για μία μεγάλη, ενωμένη κεντροδεξιά Παράταξη.

Μία Παράταξη κοινωνικά φιλελεύθερη. Με πίστη στην ελεύθερη οικονομία αλλά μακριά από τις ακρότητες και τις στρεβλώσεις των αγορών. Με εμπιστοσύνη σε ένα κράτος που θα υπηρετεί τον πολίτη αλλά μακριά από τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά που γεννά το κράτος, όταν αναλαμβάνει το ρόλο του επιχειρηματία.

Μία Παράταξη αυθεντικά πατριωτική. Ικανή να διασφαλίσει την εθνική μας συνοχή έναντι οποιουδήποτε κόστους, χωρίς κορώνες λαϊκισμού και αμετροέπειας.

Μία Παράταξη παραδοσιακά ευρωπαϊκή. Έτοιμη να αναλάβει πρωτοβουλίες για ουσιαστική συμπόρευση των εθνών που απαρτίζουν την Ε.Ε. και να αποτρέψει τη μετατροπή της σε μία ανεξέλεγκτη, απρόσωπη μηχανή παραγωγής κανονισμών που αντιμετωπίζουν τους πολίτες σαν αριθμούς.

Εν κατακλείδι, μία Παράταξη χωρίς τους ιδεολογικούς αυτισμούς που της επέβαλαν εκείνοι που την πολέμησαν λυσσαλέα και με όλα τα μέσα, ηθικά και ανήθικα, ακόμα και εκ των έσω. Αποφασισμένη, όχι μόνο να σταματήσει να απολογείται διαρκώς στους παχυλά αμοιβόμενους ψευτοπροοδευτικούς κήνσορες της πολιτικής ορθότητας, αλλά και να τους αντιμετωπίσει στα ίσια στο πεδίο εκείνο που διαθέτει συντριπτική υπεροχή: στο πεδίο των ιδεών και της εφαρμογής τους.

Η Παράταξή μας έχει πρόσωπο και ψυχή. Απαρτίζεται από όλους εμάς, τους Οννεδίτες και τις Οννεδίτισσες, τους Νεοδημοκράτες και τις Νεοδημοκράτισσες, αλλά και όλους τους σκεπτόμενους πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον της Πατρίδας και απαιτούν άμεση ανάκαμψη από τη συνεπέστερη πολιτική δύναμη της χώρας. Αυτούς τους ανθρώπους δε δικαιούμαστε να τους απογοητεύσουμε. Ούτε δικαιούμαστε να τους στερήσουμε τη δυνατότητα να εκφραστούν καθολικά και υπεύθυνα, και να επιλέξουν με την ψήφο τους την πορεία που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία, αλλά και η χώρα μας.

Το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι Νεοδημοκράτες. Όλοι μαζί. Σύνεδροι και βάση. Ιδιαίτερα η βάση. Γιατί είναι εκείνη που, χρόνια τώρα, δηλώνει παρούσα στα δύσκολα και δίνει καθημερινούς αγώνες στις τοπικές κοινωνίες, στους εργασιακούς χώρους, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στα πεζοδρόμια, αλλά και στο Διαδίκτυο. Αντιθέτως, μερικοί εξ’ όσων κατείχαν καίριες θέσεις, ούτε προέρχονται από αυτήν, ούτε διατηρούσαν ψυχική επαφή μαζί της.

Είναι, συνεπώς, προφανές, ότι η Παράταξη που εμείς, οι νέοι, ονειρευόμαστε και διεκδικούμε, χρειάζεται και την καθοδήγηση ενός ηγέτη που θα ανταποκρίνεται στις αυξημένες προσδοκίες μας. Ενός ηγέτη που δε θα διστάζει να ορθώνει το ανάστημά του απέναντι σε αλλότριες και εξωθεσμικές δυνάμεις, εντός και εκτός της χώρας.

«Είναι χρέος μας να θέσουμε τον πήχη ψηλά, αλλά τον πήχη των δικών μας αξιών και των δικών μας προταγμάτων. Αυτών που ενστερνίζεται η ελληνική κοινωνία, κι αυτών που την εκφράζουν και την αντιπροσωπεύουν».

Τα παραπάνω λόγια δεν είναι δικά μας. Ανήκουν, όμως, σε ένα στέλεχος που ξεκίνησε την διαδρομή του από την ίδια αφετηρία με εμάς, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ και συνέβαλε τα μέγιστα στην εδραίωση των αξιών αυτής της Παράταξης, δίπλα σε προσωπικότητες όπως αυτή του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή και του «ευπατρίδη της πολιτικής» Ευάγγελου Αβέρωφ.

Ανήκουν στον Αντώνη Σαμαρά.

Πιστεύουμε ξεκάθαρα ότι, τούτη την κρίσιμη στιγμή για την Παράταξη και τον τόπο, οφείλει να αναλάβει αυτό το χρέος. Και του απευθύνουμε, ξανά, προσκλητήριο μάχης, ως Οννεδίτες προς Οννεδίτη.

Καλούμε τον Αντώνη Σαμαρά να καταθέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Ζητάμε να μπει μπροστά και να δώσει όραμα και ελπίδα σε μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων.

Το οφείλει στην Πατρίδα. Στην Παράταξη. Και στον εαυτό του.

Γιαννόπουλος Δημήτρης , Μέλος Τ.Ε. ΟΝΝΕΔ Ίλιον
Δασκαλάκης Μάρκος, Εκπρόσωπος ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο Ν.Δ.

Ζωγανάς Νικόλαος, Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
Ηλιόπουλος Θωμάς, Υπεύθυνος Συνδικαλισμού Συντονιστικού Γραφείου ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης

Καραχάλιου Ερμιόνη, Μέλος Γραμματείας ΤΟ.ΣΥ.Ν. ΟΝΝΕΔ-Πρόεδρος ΤΟ.ΣΥ.Ν. Αγίας Παρασκευής

Κατσίπος Τιμολέων, Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
Κοσμάς Τάσος, Εκπρόσωπος ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο Ν.Δ.

Κουτσούκος Σωτήριος, Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας

Κωτούλας Κώστας, Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
Κωτούλας Φίλιππος, Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας

Λιθαδιώτης Παναγιώτης, Γραμματέας Ο.Π. ΟΝΝΕΔ Ιστιαίας-Πρόεδρος ΤΟ.ΣΥ.Ν. Ιστιαίας

Μαγγλάρας Κώστας, Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Αρκαδίας

Ματράκας Δημήτριος, Γεν. Γραμματέας Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Χαλκίδας

Μοιρώτσος Άγγελος, Γεν. Γραμματέας Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Αλιβερίου

Μπασακιώτης Σταύρος, Γεν. Γραμματέας Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Τριπόλεως

Παπαγεωργίου Ευδοξία, Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
Παπαδάκης Γεώργιος, Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου

Παπανικολάου Άγγελος, Εκπρόσωπος ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο Ν.Δ.

Παρασκευάς-Ραδίσης Νικόλας, Εκπρόσωπος ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο Ν.Δ.

Πετράκης Σωτήριος, Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Αργολίδας

Πούτος Παναγιώτης, Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
Σαρρής Ιωάννης, Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Καβάλας

Τάκης Γεώργιος, Γεν. Γραμματέας Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Δωρίου

Τζούτζας Ιωάννης, Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ – Πρόεδρος Κ.ΕΦ.Ε. ΟΝΝΕΔ

Τρίκκας Χρήστος, Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Λευκάδας

Φραγκογιαννάκη Καλλιόπη, Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ-Μέλος Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου ΟΝΝΕΔ

Φωτεινός Γιώργος, Αντιπρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας

Χατζής Κώστας, Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ – Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ευβοίας

Χρυσομάλλης Μιλτιάδης, Εκπρόσωπος ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο Ν.Δ.

Posted on Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2009 by Unknown

2 comments


Οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ, της ΠΚΣ και της ΑΡΕΝ αποφάσισαν τη σύγκληση Πανσπουδαστικού Συνεδρίου

Σε ανασύσταση του Κεντρικού Συμβουλίου της Εθνικής Φοιτητικής Ενωσης Ελλάδας (ΕΦΕΕ), έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια, προσανατολίζονται οι φοιτητικές παρατάξεις. Επειτα από θυελλώδη συνάντηση, το βράδυ της Δευτέρας, στο αμφιθέατρο 6 της Νομικής Σχολής, οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ, της ΠΚΣ και της ΑΡΕΝ, παρουσία άνω των 150 μελών της ΕΑΑΚ τα οποία αντιδρούσαν στη σύγκληση Πανσπουδαστικού Συνεδρίου, αποφάσισαν τη διεξαγωγή του, το τριήμερο 23-25 Οκτωβρίου,

προκειμένου να συζητηθούν τα φλέγοντα ζητήματα της ανώτατης εκπαίδευσης και να αναδειχθεί Κεντρικό Συμβούλιο. Θα προηγηθεί, μεθαύριο Παρασκευή 16 του μηνός, η συνεδρίαση της επονομαζόμενης Τεχνικής Γραμματείας, η οποία καλείται να επικυρώσει τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών του περασμένου Μαΐου, ώστε να οριστούν αναλογικά ανά φοιτητική παράταξη οι αντιπρόσωποι των συλλόγων στο συνέδριο.

Στη συνάντηση των συνδικαλιστών, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της ΠΚΣ, η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ και η ΑΡΕΝ (προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ) πρότειναν να συγκληθεί Πανσπουδαστικό Συνέδριο το συντομότερο δυνατόν, ζητώντας τη συναίνεση όλων. Οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, παρατάξεις που πρόσκεινται αντιστοίχως στη ΝΔ και στο ΠαΣοΚ, κατ΄ αρχάς συμφώνησαν, ενώ στο αμφιθέατρο επικρατούσε πανδαιμόνιο. Οι φοιτητές της ΕΑΑΚ και άλλων ανεξάρτητων σχημάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προσπάθησαν να διακόψουν τη διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτόξευσαν καφέδες προς το μέρος των εκπροσώπων της ΔΑΠ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν από τα χέρια συνδικαλιστή το πρακτικό της συμφωνίας προκειμένου να το καταστρέψουν. Το έγγραφο, που εκείνη τη στιγμή είχε τις υπογραφές της ΠΚΣ και της ΑΡΕΝ, «φυγαδεύτηκε» από το αμφιθέατρο, για να υπογραφεί και από τους εκπροσώπους της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, μισή ώρα αργότερα, σε άλλη αίθουσα. Ο δρόμος όμως ως το Πανσπουδαστικό Συνέδριο δεν φαίνεται να είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Την προσεχή Παρασκευή η Τεχνική Γραμματεία αναλαμβάνει ένα σισύφειο έργο, καθώς κυρίως από την πλευρά της ΠΑΣΠ και των αριστερών παρατάξεων αμφισβητείται η εγκυρότητα πληθώρας αποτελεσμάτων των εκλογών, κυρίως σε κάλπες φοιτητικών συλλόγων Φυσικής Αγωγής και Θεολογίας καθώς και στο σύνολο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ε νδεικτικό της κατάστασης που μπορεί να επικρατήσει, είναι το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι αντίστοιχες «διαπραγματεύσεις» ανάμεσα στους εκπροσώπους των παρατάξεων των ΤΕΙ της χώρας. Εκεί, οι συνδικαλιστές φοιτητές της ΠΑΣΠ, της ΠΚΣ και της ΑΡΕΝ έχουν καταγγείλει ως προϊόν νοθείας το αποτέλεσμα της σπουδαστικής κάλπης στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου η ΔΑΠ είχε κερδίσει άνετη αυτοδυναμία, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω η διεξαγωγή συνεδρίου για την ανάδειξη του δικού τους κεντρικού οργάνου (ΕΣΕΕ). Σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση, για την λήψη οποιασδήποτε απόφασης σε επίπεδο Τεχνικής Γραμματείας απαιτείται πλειοψηφία των 4/5.

Πάντως οι σχετικές ανακοινώσεις των παρατάξεων, που έλαβαν την απόφαση διεξαγωγής Πανσπουδαστικού Συνεδρίου, κινούνται σε ήπιους τόνους, αφενός χαιρετίζοντας την έναρξη των διαδικασιών και αφετέρου, σε μια προσπάθεια να μην πυροδοτηθεί περαιτέρω το κλίμα, τονίζοντας την ανάγκη συναίνεσης στη συγκρότηση του νέου Κεντρικού Συμβουλίου.

Δεκατέσσερα χρόνια απραξίας
Από το 1995 έχει να συγκροτηθεί, και μόνο τυπικά, Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ, καθώς τα τελευταία 14 χρόνια οι διαρκείς υπαναχωρήσεις, οι αντεγκλήσεις και οι διαφωνίες μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων, είτε για την εγκυρότητα διάφορων αποτελεσμάτων είτε για τον αριθμό των εκπροσώπων κάθε παράταξης, τορπίλιζαν τη διαδικασία. Υπέρ πάντως της συγκρότησης κεντρικού οργάνου, που θα εκπροσωπεί τους φοιτητές και θα προβάλλει τα αιτήματα της νεολαίας, είχαν ταχθεί τον περασμένο Μάρτιο τόσο ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου όσο και ο τότε πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Αλαβάνος.

Πηγή: Το Βήμα

Posted on Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2009 by Unknown

No comments


Του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου

Παρακολουθώντας την εκλογική συντριβή της Νέας Δημοκρατίας και τους μετεκλογικούς συνεδριακούς τριγμούς της, δεν θα μπορούσε παρά να μας έλθει στο μυαλό, το γνωστό πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη που αναφέρονταν στην Μικρασιατική Καταστροφή του Ελληνισμού.

Ίσως κάποιοι σκεφτείτε ότι είμαστε χαιρέκακοι. Γιατί όχι άλλωστε; Και πώς θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, μετά τα πέντε χρόνια κεντροδεξιάς διακυβέρνησης που στα εθνικά θέματα έφερε το βιβλίο της Ρεπούση, τις πρωθυπουργικές καταθέσεις στεφάνων στο Μαυσωλείο του σφαγέα Κεμάλ και πιο πρόσφατα την υποψηφιότητα Zeybek στην Θράκη.

Πώς θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, μετά τα πέντε χρόνια κεντροδεξιάς διακυβέρνησης στην οικονομία, όπου οι μόνες μεταρρυθμίσεις υπήρξαν το ξεπούλημα των όποιων κερδοφόρων ΔΕΚΟ, η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Παιδείας και η κατακόρυφη πτώση του εισοδήματος όλων μας. Πώς θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, μετά από πέντε χρόνια κεντροδεξιάς διακυβέρνησης, με προσφορές στην κοινωνία την «γονιμοποίηση» της από τους μετανάστες, τύπου Παυλόπουλου, το σύμφωνο συμβίωσης και τις καταστροφές του περασμένου «υπέροχου Δεκέμβρη». Και αίφνης, μετά από όλα αυτά, οι Νεοδημοκράτες θυμήθηκαν το έλλειμμα ιδεολογίας στην παράταξη τους, προσβλέποντας στην σιγουριά της εκ του ασφαλούς, αντιπολίτευσης, για να θυμηθούν σίγουρα, τον μεσαίο χώρο, λίγο πριν από τις επόμενες εκλογές.

Κοντά σε αυτούς και βουλευτές του ΛΑΟΣ, που «ανησυχούν» για την πορεία της «ευρύτερης παράταξης». Και οι μεν πρώτοι προσβλέπουν προφανώς στο να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα στο εσωτερικό του κόμματός τους και να ξαναφέρουν στο μαντρί τους όποιους αηδιασμένους ψήφισαν ΛΑΟΣ ή κατέφυγαν στην εκλογική αποχή. Οι δε δεύτεροι, ενδεχομένως επιθυμούν, να έχουν μεγαλύτερο ρόλο στις εξελίξεις που θα προκύψουν κατά την διάρκεια και μετά του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, εγκλωβισμένοι ίσως και αυτοί στην λογική μιας μελλοντικής συγκυβέρνησης. Από την μεριά μας, είμαστε θεατές στο θέατρο αυτό του παραλόγου, επιμένοντας στην θέση μας, ότι «Δεξιά» και «Κεντροδεξιά» στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει, εξαιτίας της ανυπαρξίας οποιουδήποτε ιδεολογικού και πνευματικού περιεχομένου στον Ελλαδικό ορισμό της πολιτικής έννοιας αυτής, και της ανυπαρξίας μιας παρουσίας στην κοινωνία η οποία να έχει κινηματική λογική και που να μην περιορίζεται στην όποια κομματική σκοπιμότητα.

Για εμάς είναι αδιάφορο, εάν αυτή η παράταξη θα λέγεται δεξιά ή αριστερά, κεντροδεξιά ή άκρα δεξιά. Το ζητούμενο είναι να έχει εθνικό και κοινωνικό περιεχόμενο. Να μην είναι δηλαδή ούτε φιλελεύθερη, ούτε «δικαιωματική», και κυρίως ούτε διεθνιστική.

Η δική μας παράταξη δεν μπορεί να βρίσκεται στην καμαρίλα του όποιου συνεδρίου, αλλά ζωντανή στην κοινωνία και παρούσα εκεί που ο Ελληνισμός την έχει ανάγκη.

πηγή: Ελεύθερος Κόσμος

Posted on Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2009 by Unknown

2 comments

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου

Η ΝΔ υπέστη συντριπτική ήττα, από την οποία θα δυσκολευτεί να ανανήψει. Τελεία και παύλα. Η ήττα αυτή δεν προήλθε μόνο από τα σκάνδαλα, υπαρκτά ή ανύπαρκτα, που έπληξαν τη δημόσια εικόνα της ή τις λάθος επιλογές που ακολούθησαν την αποκάλυψή τους (βλέπε συνέντευξη στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2008), αλλά και από την πεπατημένη που ακολούθησε η ΝΔ από το 2004 μέχρι σήμερα: η «γαλάζια» παράταξη, δεν προσπάθησε να μετουσιώσει την θέση ισχύος που απέκτησε μετά τις εκλογές του 2004, για να εμπεδώσει καθεστώς πολιτικής κυριαρχίας.

Φυσικά, κανείς δεν τους είπε ότι η πολιτική κυριαρχία, είναι αποτέλεσμα της ιδεολογικής. Κανείς δεν τους είπε ότι θα έπρεπε να αποσπάσουν όχι μόνο την (ούτως ή άλλως προσωρινή) συναίνεση των ψηφοφόρων, αλλά και την ενεργή συμμετοχή τους στα πολιτικά δρώμενα. Κοινώς, οι «εγκέφαλοι» της Ρηγίλλης δεν προσπάθησαν καθόλου να μπολιάσουν την κοινωνία με τις αξίες της ΝΔ, αλλά αναλώθηκαν (ελέω του πρώην αριστερού και εντελώς παρείσακτου στη ΝΔ, Θοδωρή Ρουσόπουλου) σε επικοινωνιακά τεχνάσματα (ενίοτε επιτυχημένα, αλλά ακόμα και τότε χωρίς κανένα βάθος), προϊόντα μιας διαχειριστικής και συνάμα καιροσκοπικής λογικής, «γαρνιρισμένα» με ψευδαισθήσεις και αυταπάτες πολιτικής παντοδυναμίας.

Τα πρόσωπα

Ο πρωθυπουργός, επέδειξε αδικαιολόγητη εμμονή με κάποιους συνεργάτες του, φορείς των «ιδεών» του μεσαίου χώρου, χωρίς τα συνεχή παθήματα να μεταβάλλουν τις απόψεις του. Ένας εξ αυτών, ο πρώην εχθρός του Γιώργος Σουφλιάς, άνθρωπος με προσβάσεις σε ισχυρούς ανθρώπους που ποτέ δεν άφησαν τη ΝΔ στην ησυχία της, αναγκάστηκε προ ημερών να παραιτηθεί, λόγω της γενικευμένης κατακραυγής στο εσωτερικό της ΝΔ εναντίον του. Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο πρώην πρωθυπουργός τον είχε διαγράψει τον Φεβρουάριο του 1998 από το κόμμα, τότε είναι να τρελαίνεται… Ο Γιώργος Σουφλιάς ήταν εκ των εισηγητών της καταστροφικής υποψηφιότητας Τζανετάκου το 2002, που οδήγησε τη ΝΔ στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης, δίνοντας μια καταπληκτική πάσα στον Γιώργο Καρατζαφέρη, που καιροφυλακτούσε στα δεξιά της. Ανάλογη ήταν και η αντιμετώπιση του πρωθυπουργού προς τη Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία ζημίωσε πολλαπλά την παράταξη με το τρισάθλιο, βέβηλο και αντεθνικό βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού, το οποίο η νυν ευρωβουλευτής, υπερασπίστηκε με σθένος, πληγώνοντας την παράταξη (σημειώνουμε ότι η πρώην υπουργός είχε ταχθεί υπέρ του εθνοκτόνου σχεδίου Ανάν, ενώ είχε στηρίξει και την υποψηφιότητα Τζανετάκου για την Υπερνομαρχία Αθηνών). Και εκεί καθυστερημένη παρέμβαση κατόπιν εορτής. Όπως και μια ανεξήγητη απόπειρα πολιτικής ανάνηψης της πρώην υπουργού με την τοποθέτησή της ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, τη στιγμή που λιγότερο από δύο χρόνια πριν, οι συντηρητικοί ψηφοφόροι της Αθήνας είχαν εκφράσει την αγανάκτησή τους προς το πρόσωπό της, αφήνοντάς την και μάλιστα σε εκλογές νικηφόρες για τη ΝΔ, εκτός Βουλής.

Ο μεσαίος χώρος που… δεν υπάρχει!
Τι σημαίνει «μεσαίος χώρος»; Πρόκειται, σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, για έναν ενδιάμεσο χώρο, που στεγάζεται κάπου εκεί στο παλιό κέντρο, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να κουβαλά τα σκληρά ιδεολογικά χαρακτηριστικά που χαρακτήριζαν τα προ της Μεταπολίτευσης κεντρώα κόμματα. Σε αυτόν τον χώρο λοιπόν, φέρονται να κατοικοεδρεύουν μετριοπαθείς πολίτες. Λοιπόν, τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει! Πρόκειται περί αποκυήματος της φαντασίας ανθρώπων όπως ο σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή Γιάννης Λούλης. Η ερμηνεία αυτή, βασίστηκε σε μια λάθος θεώρηση: κάποιοι πήραν πολύ στα σοβαρά μια υπαρκτή τάση εκλογικής συμπεριφοράς, η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν είχε τα διαχρονικά χαρακτηριστικά που της απέδωσαν, ενώ δεν είχε συγκεκριμένο πλαίσιο και δεν αποτελούσε την εκλογική πηγή της ιδεολογικοπολιτικής παντοδυναμίας.

Αποτέλεσμα λοιπόν της αριστερής «στροφής» διαρκείας, που σηματοδότησε η υιοθέτηση του «μεσαίου χώρου», συντελώντας στον εθνικό και θρησκευτικό αποχρωματισμό της χώρας μας, η αποψίλωση της δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, η ενίσχυση του ΛΑΟΣ, αλλά στο τέλος και η απώλεια των «απολιτίκ» ψηφοφόρων του λεγόμενου «μεσαίου χώρου», που πλέον μετακινούνται από κόμμα σε κόμμα με μεγάλη ευκολία, ιδιαίτερα σε εποχές κρίσεων, προς αναζήτηση άμεσης πολιτικοοικονομικής ανακούφισης. Η ΝΔ «αμυνόμενη και προπηλακιζόμενη» στις τελευταίες εκλογές, αιμορράγησε και προς τα δεξιά αλλά και προς τα αριστερά. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της πολιτικής του «μεσαίου χώρου» και του «πολιτικού πολιτισμού».

Κλίνατε επί δεξιά…

Η μόνη λύση για τη ΝΔ, είναι η ενδυνάμωση του εθνικοπατριωτικού χαρακτήρα του κόμματος, η αποκήρυξη των νεοφιλελεύθερων επιρροών και η πολιτική περιθωριοποίηση όσων προωθούν την ατζέντα της φιλελευθεροποίησης των κοινωνικών σχέσεων και της παγκοσμιοποίησης, «τροχίζοντας» τις αντιστάσεις μας. Ήδη, αν κανείς κοιτάξει την ανθρωπογεωγραφία της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, θα διαπιστώσει ότι οι ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη τους σε πολλούς από τους θιασώτες της ιδεολογικής μετάλλαξης της παράταξης, αφήνοντας τους περισσότερους εξ αυτών εκτός Βουλής.

Μπείτε στο νεοσύστατο Facebook group Για τη Νέα Δημοκρατία του Αύριο και πάρτε μέρος στον μεγάλο διάλογο πουμόλις ξεκίνησε!

Posted on Σάββατο, Οκτωβρίου 10, 2009 by Unknown

No comments

Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου και την παραίτηση του Πρωθυπουργόυ και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κων/νου Καραμανλή, ήρθε η ώρα για αποφάσεις.

Σε αυτή τη διεργασία καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας να ενώσουν τη φωνή τους προκειμένου η παράταξη να βγει από το τέλμα που κάποιοι επιδιώκουν να την ρίξουν.

Παράλληλα αναζητείται διέξοδος και ιδεολογικός επαναπροσδιορισμός του κόμματος ενόψει των επικείμενων εκλογών την επόμενη τετραετία. Γι' αυτό το λόγο

είναι ιδιαίτερα σημαντική η κατάθεση απόψεων και προτάσεων για την Παράταξη που θα επανέλθει στον ίσιο δρόμο. Γι' αυτό το λόγο τόσο αυτό το blog όσο και μέσω των άλλων μέσων που διαθέτουμε, θα δοθεί ελεύθερο βήμα στον κάθε Νεοδημοκράτη και την κάθε Νεοδημοκράτισσα να αναπτύξει τις θέσεις και τους προβληματισμούς τους. Το ίδιο ισχύει και για όσους από μας παροικούν στην Ιερουσαλήμ των υπολοίπων παρατάξεων και ιδεολογιών.

Γιατί δεν αφορά μόνο το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Αφορά πρωτίστως το μέλλον του τόπου! Ας ξεκινήσει λοιπόν ο γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος!

Μπείτε στο νεοσύστατο Facebook group Για τη Νέα Δημοκρατία του Αύριο και πάρτε μέρος στον μεγάλο διάλογο πουμόλις ξεκίνησε!


Posted on Σάββατο, Οκτωβρίου 10, 2009 by Unknown

No comments

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Της Ζένιας Κατσούλη
Φιλόλογος Λογοτέχνης

Αντλώντας από τις ρίζες του, κανείς δεν εβλάφθηκε το αντίθετο, ωφελήθηκε τα μέγιστα.Έτσι λοιπόν ζώντας σε καιρούς χαλεπούς επαναφέρω στην μνήμη μου το ωραιότερο νανούρισμα που έχω ακούσει, από τα 21 Μαστιχοχώρια της Χίου μας και το παραθέτω:



Κάμε Χριστέ τσε Παναγιά τσε θρέψε το παιδί μου
να μεγαλώσει να θραφεί καλό παιδί να γίνει
Τύχη χρυσή ας του δίγετε τσε φώτιση μεγάλη
να μάθει γράμματα πολλά τσε φρόνιμο να γίνει
για να τσερδίζει χρήματα παντού καλά να κάμνει
ένα τσε είκοσι σχολειά μ’ αληθινούς δασκάλους,
να μάθουν γράμματα οι φτωχοί αθρώποι να γενούνε,
να μάθουν πώς ’ρφανέψαμεν από τους άρχοντάς μας,
να μάθουν πως ξεχάσαμεν του Γένους μας τα φρένα,
πως ο καθείς μας χρεωστεί βοήθειαν να δίνει
εις τα σκολειά, στις εκκλησιές τσε στα ορφανεμένα.

Αυτή είναι η Ελληνίδα μάνα, η Χιώτισα, και το όνειρό της και οι αρχές της, η οποία θέλει να μορφωθεί ο γιός της για να γίνει φρόνιμος και πλούσιος ώστε να ευεργετήσει το Γένος με το να χτίσει 21 σχολεία για να γίνουν οι φτωχοί Άνθρωποι και να μάθουν πως ορφανέψαμε από τους Άρχοντες μας και πως ξεχάσαμε του Γένους μας τα φρένα, την φρόνηση, την νοοτροπία. Τώρα περισσότερο από ποτέ τα λόγια αυτά είναι επίκαιρα. Τώρα που άνθρωποι, χωρίς Ελληνική νοοτροπία, χωρίς φρόνηση και σεβασμό όχι μόνο προς το Γένος των Ελλήνων και την διαχρονική ιστορική του ευκλεή διαδρομή δια μέσου των αιώνων, αλλά χωρίς σεβασμό προς την κοινή, απλή, ανθρώπινη λογική την οποία εθεμελίωσε ο Αριστοτέλης, πασχίζουν να κάνουν την νύχτα μέρα, ξεστομίζοντας ξεδιάντροπα ψεύδη ή σιωπώντας ένοχα για τα ποικίλλα σκάνδαλά τους και ζητώντας την ψήφο του ελληνικού Λαού ως επιβράβευση. Πώς γίνεται εμείς οι Έλληνες να ξεχνάμε του «Γένους μας τα φρένα», την αρχαία προγονική ρήση «μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς, και σεμνότερον και αγιότερον» και να παρασυρόμεθα από την ευτελή υπόσχεση κάποιων πολιτικάντηδων ότι θα μας διορίσουν το παιδί μας σε κάποια θεσούλα ή θα μας δώσουν μια αύξηση στον μισθό ή την σύνταξή μας και να τους ψηφίζουμε από ιδιοτέλεια και μόνο; Ενώ γνωρίζουμε ότι μας οδηγούν και οικονομικά και εθνικά κατά κρημνόν; Τι απέγινε η αξιοπρέπειά μας και η αγάπη μας προς την Πατρίδα; Πώς γίνεται Έλληνες να ψηφίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος:

α) δηλώνει σε εφημερίδα του εξωτερικού ότι «είναι ρευστής εθνικής συνειδήσεως»,

β) θα έδινε ελληνικά εδάφη στην Τουρκία για να ησυχάσει,

γ) πήγε στην Κύπρο με αντιπροσωπία από 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να πείσει τον Κύπριο Πρόεδρο Τάσο Παπαδόπουλο να δεχθεί το κατάπτυστο Σχέδιο Ανάν (το οποίο θα εξαφάνιζε την Κύπρο από τον χάρτη ως κράτος και θα την μετέβαλε σε απλή κοινότητα, με τους Τούρκους και τους Άγγλους αληθινούς αφέντες της Νήσου και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου) και

δ) υπογράφει ως υπουργός των Εξωτερικών (επί πρωθυπουργίας Σιμήτη) διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας κατά την οποία οι Τούρκοι θα μπορούν να έρχονται εις την Ελλάδα για να ελέγχουν τι γράφουμε στα Σχολικά Βιβλία μας και να μας υποδεικνύουν τις αλλαγές που θέλουν αυτοί και εμείς να υπακούμε όπως έγινε με το βιβλίο της Ιστορίας του Δημοτικού, όπου η απόκρυψη της ιστορίας της καταστροφής της Σμύρνης ήταν υπαγορευμένη από τουρκική επιτροπή, η οποία ήρθε το 2006 και η υπεύθυνη του βιβλίου Μαρία Ρεπούση, αντανακλώντας τις ιδέες και την καθοδήγηση της Άννας Φραγκουδάκη ενέδωσε προθύμως και έτσι «Ο Κεμάλ Ατατούρκ και ο Τουρκικός στρατός εμπήκαν στη Σμύρνη και ο Ελληνικός πληθυσμός της Σμύρνης συνωστίζετο εις την προκυμαία της πόλεως περιμένοντας τα ελληνικά καράβια να τους πάρουν», η Τουρκοκρατία μετονομάσθηκε σε «Οθωμανική Διοίκηση» και «οι κάτοικοι αυτής της περιοχής (δηλαδή της Ελλάδας) διάλεξαν για προγόνους τους τους αρχαίους Έλληνες».


Το βιβλίο αυτό εδιδάχθη εις τα ελληνικά σχολεία το 2007 και ήταν το μόνο βιβλίο κατά δήλωση της Νεοδημοκράτισας τότε υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου το οποίο εδιάβασε και ενέκρινε απολύτως. (Για τον λόγο αυτό την ετιμώρησε ο ελληνικός λαός και δεν εξελέγη βουλευτής, όμως ο Καραμανλής ακυρώνοντας την βούληση των Ελλήνων, χωρίς αιδώ, την έθεσε επί κεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ).

Η διακρατική Συμφωνία με αριθμό ΦΕΚ 142, 27 Ιουνίου 2001, και υπογραφές των τότε υπουργών του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, Δημήτρη Ρέππα, Πέτρου Ευθυμίου και Γιώργου Παπανδρέου και Προέδρου της Δημοκρατίας Κων/νου Στεφανόπουλου στην πραγματικότητα ισχύει μόνο για την Ελλάδα, διότι η Τουρκία έχει να αλλάξει τα βιβλία της από το 1962, ο δε τούρκος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σμύρνης Χαλήλ Οσμπαράν εις το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Παιδαγωγικό Τμήμα: οργανωτές καθηγητές Ξωχέλης και Τερζής) έκλεισε το συνέδριο με τον τίτλο «Η εικόνα του Άλλου/Γείτονα στα Σχολικά Βιβλία» λέγοντας εις το έκπληκτο ακροατήριο:

«..Κοιτάξτε να πιέσετε τις κυβερνήσεις σας για να αλλάξουν την εικόνα του «Άλλου/Γείτονα» εις τα σχολικά βιβλία διότι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για εσάς». Κι έτσι δύο ημέρες μετά το συνέδριο αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου τότε υπουργός εξωτερικών ανεκοίνωσε ότι θα γραφτεί ένα κοινό βιβλίο Ιστορίας των Βαλκανικών χωρών (όπου θα αποκρύπτονται τα αληθινά γεγονότα με σκοπό την καλή γειτονία). Τρία χρόνια μετά υπεγράφη η διακρατική αυτή συμφωνία με τα ολέθρια επακόλουθα, δηλαδή την πνευματική υποδούλωση της Ελληνικής Νεολαίας εις την Τουρκία με τις ευλογίες των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ευτυχώς με παρέμβαση του κόμματος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει το βιβλίο αυτό.

Πώς γίνεται να ψηφίζουν Έλληνες το κόμα αυτό (ΠΑΣΟΚ) το οποίο ανέβασε το δημόσιο χρέος στα ύψη (ακριβώς όπως έπραξε μετά και η ΝΔ) και βάζοντάς μας εις την ΟΝΕ, έκανε το έγκλημα να μας μετατρέψει σε πένητες και ομφαλοσκόπους αφού όλα τα είδη από την μια μέρα στην άλλη αυξήθηκαν δύο και τρεις φορές και οι μισθοί και οι συντάξεις έμειναν καθηλωμένα εις τα ίδια επίπεδα, και όλοι μας πλέον έχουμε σαν κύρια και καθημερινή μας απασχόληση να μετράμε το περιεχόμενο της τσέπης μας για να υπολογίσουμε εάν θα βγει ο μήνας, και να προσπαθούν οι Καραμανλής και Παπανδρέου να μας πείσουν ότι θα φροντίσουν τα οικονομικά μας και πάλι δανειζόμενοι;

Πώς γίνεται να ξεχνούν οι Έλληνες ψηφοφόροι την άθλια συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ και τα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου (όταν βγήκε ο τότε πρωθυπουργός κ. Σημίτης στην τηλεόραση και προέτρεψε τους Έλληνες να παίξουν στο χρηματιστήριο διότι δείχνει «οικονομική ευρωστία» το κράτος) και μετά το φιάσκο αυτό να τινάζονται οι οικονομίες των πολιτών στον αέρα και να μην τιμωρείται κανείς; Το αντίθετο μάλιστα να ζητούν και το χειροκρότημά μας (την ψήφο μας);

Πώς γίνεται να ψηφίζουν οι Έλληνες τον Κ. Καραμανλή όταν κλείνει ξαφνικά την Βουλή για να παραγραφούν δια μιας όλα τα φοβερά σκάνδαλα της τελευταίας πενταετίας και μετά σε κάθε του ομιλία να χρησιμοποιεί σε βαθμό γελοιότητας πλέον την λέξη «ξεκάθαρος» περιφρονώντας την λογική την εντιμότητα και την μνήμη μας;

Πώς γίνεται να ψηφίζουν Έλληνες τον Κ. Καραμανλή όταν σε ομιλία του προεκλογική να βροντοφωνάζουν οι ακροατές του ότι η «Μακεδονία είναι ελληνική» και εκείνος να ωρύεται από του βήματος ότι «η θέση μας είναι ξεκάθαρη δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από την κόκκινη γραμμή που έχουμε χαράξει», χωρίς να τολμάει να πει την αλήθεια: ότι το όνομα της Μακεδονίας το έχει δώσει στους Σκοπιανούς και τώρα προσπαθεί να διαπραγματευτεί μόνο το «Άνω Μακεδονία» για εκείνους και «Κάτω Μακεδονία» για εμάς ώστε στο βάθος του χρόνου να αποσπασθεί από την Ελλάδα και να ενωθούν η Άνω με την Κάτω με πρωτεύουσα την παραθαλάσσια Θεσσαλονίκη μας υπό τον βαρύγδουπο τίτλο “Πρωτεύουσα των Βαλκανίων”; που τόσο συχνά μας πιπιλίζουν το μυαλό, τελευταία.

Πώς γίνεται να ψηφίζουν οι Έλληνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όταν είναι και τα δύο αυτά κόμματα υπεύθυνα για το ότι η χώρα μας έχασε την αυτάρκειά της αφού αναγκαζόμαστε να εισάγουμε πατάτες από την Αίγυπτο, σκόρδα από την Κίνα, πορτοκάλια από το Ισραήλ και σκούπες από την Τουρκία μεταξύ άλλων;

Πώς γίνεται να ψηφίζουν οι Έλληνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όταν η «Δωρεάν παιδεία» είναι δυσβάσταχτη για τους γονείς οι οποίοι καλούνται να πληρώνουν πανάκριβα τα Φροντιστήρια για να μάθουν τα παιδιά από το Δημοτικό, ότι χωρίς την παραπαιδεία, το σχολείο είναι άχρηστο και δεν μπορούν να εισαχθούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φοιτήσουν στα Φροντιστήρια; Και έτσι τα παιδιά και οι γονείς βιώνουν μια σκλαβιά τόσο από άποψη οικονομική όσο και από άποψη χρόνου και ποιότητος ζωής με οδυνηρά αποτελέσματα ακόμα και στην ψυχική υγεία όλων και της κοινωνίας γενικότερα.

Πώς γίνεται να ψηφίζουν οι Έλληνες το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ όταν εψήφισαν και τα δύο κόματα «Ναι» στην άλλη κατάπτυστη Ευρωπαϊκή Συνθήκη (Το Ευρωσύνταγμα το οποίο απέρριψαν ευτυχώς οι Γάλλοι) εις την οποία αναφέρεται ρητά ότι «αφού περάσουν 5 χρόνια από την επικύρωση της από όλα τα κράτη μέλη, τα κράτη μέλη θα εκπροσωπούνται στην Ευρωβουλή μόνο κατά τα δύο τρίτα ανάλογα με τον πληθυσμό τους»; Με άλλα λόγια αν τα κράτη μέλη είναι 30 θα έχουν φωνή μόνο τα 20 τουτέστιν έξω η Κύπρος, έξω η Μάλτα, η Δανία, η Ελλάς κ.λ.π.). Εάν δε είμεθα τελικά μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο θα αντιπροσωπευόμεθα μόνο από 5 ευρωβουλευτές (λόγω μικρού πληθυσμού). Με άλλα λόγια τα δύο αυτά κόματα εψήφισαν υπέρ της φίμωσης του Ελληνικού Λαού ο οποίος τους ψηφίζει για να τον εκπροσωπούν και να υπερασπίζονται τα δίκαια συμφέροντά του.

Πώς γίνεται οι Έλληνες να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όταν και τα δύο αυτά κόματα είναι υπέρ του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Τουρκίας, επιχειρηματολογώντας αφελώς ότι η Τουρκία θα αλλάξει επί το Ευρωπαϊκότερον, και η Τουρκία με αέρα Οθωμανικής Αυτοκρατορίας να μας απειλεί με «casus beli» και να προβαίνει καθημερινά σε παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας, να κόβει βόλτες ο στόλος της στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, να κατέχει την μισή Κύπρο (έδαφος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως) και αντί να εμποδίσουμε την ένταξή της, αντιθέτως δεχθήκαμε για πρώτη φορά από το 1821 τούρκο Στρατηγό στην Λάρισα για επιτελάρχη του ΝΑΤΟ οπότε υπάγονται και οι ελληνικές «Ένοπλες Δυνάμεις» στις διαταγές του και οι πλήρως εξοπλισμένες πτήσεις της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας πάνω από την Ελλάδα να ονομάζονται «φίλιες πτήσεις»;!!!

Να παραβιάζουν 150 αεροπλάνα της Τουρκίας τον εναέριο χώρο μας, να ρίχνουν το αεροσκάφος του Ηλιάκη μας, να μη βρίσκουμε ούτε το πτώμα του και η Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελου να δηλώνει ότι ήταν ατύχημα! Και επίσης τελευταία (προ 15 ημερών στην τηλεόραση) να δηλώνει επίσημα ότι είναι «παλαιά φίλη της Τουρκίας!!!» και μετά από αυτό να ζητάει την ψήφο του Ελληνικού λαού!!

Πώς γίνεται να ψηφίζουν οι Έλληνες το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. εναλλάξ όταν έχουν συμφωνήσει μυστικά (κατά δήλωση του καθηγητού Κουλουμπή σε δημοσιευμένο άρθρο του στην «Καθημερινή») σε όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και γι’ αυτό δεν υπάρχει κανένας αντιπολιτευτικός λόγος στην Βουλή πάνω σε θέματα εξωτερικής πολιτικής εκτός του κόμματος του ΛΑ.Ο.Σ. Δεν καταλαβαίνει κανείς το αυτονόητο; Ότι δηλαδή εάν η Τουρκία γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως:

α) θα αντιπροσωπεύεται με 95 βουλευτές και εμείς στην καλύτερη περίπτωση (εάν δεν μας βγάλουν εντελώς) μόνο με 5 οπότε άντε να βρεις το δίκιο σου;

β) εάν μπει η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι Τούρκοι θα έχουν δικαίωμα εγκαταστάσεως ελεύθερα σε όποιο μέρος της Ελλάδας θέλουν οπότε αυτό ισοδυναμεί με αυτοκτονία του Ελληνικού λαού, αφού η υποδούλωση θα γίνει με δημοκρατικές διαδικασίες και με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως άρα η Νέα Φραγκοκρατία που βιώνουμε σήμερα –Φραγκοκρατία: αφού το 65% των αποφάσεων τις οποίες η Ελλάς υποχρεούται να υπακούει λαμβάνεται εις τις Βρυξέλλες) θα συμπληρωθεί και με την Τουρκοκρατία, ενώ άλλα κράτη όπως η Γερμανία υπακούουν μόνο στο 6% των αποφάσεων.

Δηλαδή είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε τον φασισμό των Τούρκων και των άλλων (Άγγλων, Σκοπιανών, Αμερικανών, Αλβανών κλπ) αλλά για τον πατριωτισμό μας κατά την επικρατούσα αριστερή άποψη, θα πρέπει να ντρεπόμαστε;!!! Και με ποιο δικαίωμα ο κάθε Παπανδρέου ή ο κάθε Καραμανλής μπορεί να ακυρώνει τους αγώνες των Ελλήνων Προγόνων μας, που θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και ανεξάρτητοι, και να διακυβεύουν το μέλλον των παιδιών μας; Όταν τους δίνουμε την ψήφο μας δεν σημαίνει ότι τους δίνουμε και την ψυχή μας, την Ιστορία μας για να την αποσιωπούν διαστρεβλώνοντάς την, την γλώσσα μας για να βάζουν σε πρώτη μοίρα την Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Τουρκική γλώσσα οι οποίες διδάσκονται στα Ελληνικά Σχολεία προκαλώντας κομφούζιο στα παιδικά μυαλά, και την Παιδεία μας γενικότερα η οποία χάρις στις εγκληματικές τους αποφάσεις παραπαίει μεταξύ αγραμματοσύνης, αμαθείας, αφελληνισμού και αποχριστιανοποιήσεως!!!

Πώς γίνεται και ψηφίζουν οι Έλληνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όταν καίγεται η Χώρα και δεν αναρωτιέται κανείς ποιοι είναι οι εμπρηστές; Όταν τόσα χρόνια που διοικούν (εναλλάξ) δεν έχουν φροντίσει να θεσπίσουν νόμους αυστηρούς ώστε αφ’ ενός να αποθαρρύνονται οι καταπατητές και να τιμωρούνται οι ένοχοι; Δεν έχουν φροντίσει να προστατεύσουν από τις πλημμύρες τους κατοίκους των πόλεων καθαρίζοντας συχνά- πυκνά τα φρεάτια και γκρεμίζοντας τα αυθαίρετα που κτίζονται σε παράνομα μπαζωμένες κοίτες των φυσικών ροών των υδάτων;

Πώς γίνεται και ψηφίζουν οι Έλληνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όταν ποταμοί όπως ο Ασωπός, ο Αξιός, ο Στρυμών, ο Νέστος και λίμνες όπως του Αγίου Βασιλείου εις την Θεσσαλονίκη και αλλού μολύνονται και έτσι πεθαίνει κάθε έμβιον όν, εντός και εκτός, χωρίς να εμποδίσουν τους ρυπαντές υπευθύνους, αλλά αφήνοντάς τους στο απυρόβλητο;

Πώς γίνεται και ψηφίζουν οι Έλληνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αφού έδωσαν ανεξέλεγκτα και χωρίς περιορισμούς εκατομμύρια στους Βιομηχάνους και εκείνοι έκλεισαν τις Βιομηχανίες τους στην Ελλάδα και άνοιξαν στα Σκόπια, στην Αλβανία, στην Βουλγαρία, στην Τουρκία και αλλού προς ίδιον όφελος, αφήνοντας στην Πατρίδα στρατιές ανέργων, οι οποίοι βγαίνουν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν μαζικά (αφού δεν δέχεται τους τοπικούς βουλευτές ο Κώστας Καραμανλής όπως θα έπρεπε να γίνεται σε μια σωστά ευνομούμενη χώρα) και αντιμετωπίζουν τα ΜΑΤ; Ο δε Κώστας Καραμανλής να κομπάζει εις το εξωτερικό δια το ότι ανοίξαμε στα Βαλκάνια 3000 επιχειρήσεις στηρίζοντας έτσι την οικονομία τους με αποτέλεσμα να καταβαραθρώνεται η δική μας;

Πώς γίνεται και ψηφίζουν οι Έλληνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αφού παραδίδουν κατά διαταγή των Αμερικανών το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας εις τον Νίμιτς και τον Γκρουέφσκυ κατά παράβαση του Συντάγματος και τις έννοιας της Πατρίδος με φυσικό επακόλουθο την διεκδίκηση εδαφών εκ μέρους των Σκοπίων από την Ελλάδα, ώστε να εμφανισθεί ο δικός μας εξευτελισμός και η προδοσία των ιθυνόντων σε όλο τους το Μεγαλείο!!!

Πώς γίνεται κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να μην διοικούν δημοκρατικά τα ίδια τους τα στελέχη αφού εάν κάποιος έχει διαφορετική γνώμη «θέτει εαυτόν εκτός κινήματος ή κατεβαίνει απ’ το τραίνο» δηλαδή διώχνεται από το κόμμα ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΜΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ;

Και ερχόμαστε εις τα κόμματα της Αριστεράς.
Πώς γίνεται να απαγορεύει το ΚΚΕ τον νόμιμο έλεγχο της εφορίας εις τα οικονομικά του κόματος για να προστατεύσει δήθεν τους χορηγούς του; Μήπως είναι υπεράνω και άρα εκτός νόμου το ΚΚΕ; Αλλά εάν είναι έτσι τα πράγματα, δεν έχουν καμία θέση στην Βουλή των Ελλήνων αντάρτες – συμμορίτες (κατά τον αποδεδειγμένα αληθή χαρακτηρισμό βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, όπως αναφέρει σε μελέτη του ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σαρτζετάκης).

Πώς γίνεται να διαδηλώνουν ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες στη Θεσσαλονίκη ότι η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική από πάντα, όπως είναι η απόλυτη αλήθεια (εορτάσαμε άλλωστε πρόσφατα τα 2300 χρόνια από την ίδρυση της Θεσσαλονίκης από τον Κάσσανδρο) και το ΚΚΕ να απαγορεύει εις τα μέλη του να συμμετάσχουν εις το πανελλαδικό αυτό συλλαλητήριο; (Και ο λόγος βέβαια είναι το ότι εις την Τρίτη Διεθνή είχαν υποσχεθεί οι ηγέτες του την Μακεδονία εις τους Σέρβους).

Πώς γίνεται να χτυπούν λυσσαλέα το Κεφάλαιο καλλιεργώντας εργασιακό μίσος και όχι εργασιακή ειρήνη και όταν χρεοκοπήσει μια επιχείρηση και διώξει τους εργάτες της, το ΚΚΕ να διαμαρτύρεται, αφού έκανε το παν (υποκινώντας απεργίες και στάσεις εργασίας) για να κλείσει την επιχείρηση αυτή;

Πώς γίνεται να μην έχει ζητήσει το ΚΚΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ για τα εγκλήματά του κατά των Ελλήνων κατά τα Δεκεμβριανά, για τα 3000 κατακρημνισμένα θύματα εις το γκρεμό του Φενεού, για τα αμέτρητα σφαγιασθέντα θύματα εις την Πηγάδα του Μελιγαλά και το αισχρό Παιδομάζωμα και να ζητάει συγγνώμη ο Κώστας Καραμανλής για τους εξόριστους κομμουνιστές στον Αη Στράτη και ο Κ. Στεφανόπουλος εις το χωριό Μπελογιάννης στην Ουγγαρία;

Πώς γίνεται ο Σύριζα να είναι αναφανδόν υπέρ του εμπρησμού και λεηλασίας των καταστημάτων της Αθήνας κατά το Δεκέμβριο του 2008 και μάλιστα από το βήμα της Βουλής να προτρέπουν και σε άλλα έκτροπα; (Βουλευτής κ. Ψαριανός του Σύριζα : «Και λίγα έκαιγαν, έπρεπε να κάψουν περισσότερα»), και ο Αλέξης Τσίπρας να δηλώνει στην αναμέτρηση αρχηγών των κομάτων «ότι είμαστε υπέρ των οργισμένων» και να υπάρχουν άνθρωποι να τους ψηφίζουν;

Πώς γίνεται οι Οικολόγοι Πράσινοι να θέλουν την ψήφο μας όταν ο Πρόεδρός τους Τρεμόπουλος είχε προτείνει στην Νομαρχία της Θεσσαλονίκης να μετονομαστεί η οδός Αγίου Δημητρίου (του πολιούχου Αγίου μας) σε Λεωφόρο Κεμάλ Ατατούρκ για να τιμηθεί ο άνθρωπος που ξερίζωσε και εξόντωσε ποικιλοτρόπως τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας και του Πόντου και ο οποίος εξόντωσε ενάμισι εκατομμύριο Αρμενίους (με τη βοήθεια των Τσετών Κούρδων και τον εξοπλισμό των Γερμανών και των Ρώσων Μπολσεβίκων του Λένιν).

Πώς γίνεται να ζητούν την ψήφο μας και να δηλώνει ο πρόεδρος τους Τρεμόπουλος ότι αποδέχεται τις θέσεις των Σκοπιανών και του Ουράνιου Τόξου στην Φλώρινα περί Μακεδονικής Γλώσσης και Δικαιωμάτων αυτοπροσδιορισμού των Makedonski, επικροτώντας έτσι την απίστευτη παραχάραξη της Ιστορίας μας και την Αλήθεια, αφού είναι πασίγνωστο ότι ήλθαν στην περιοχή τον 7ο αιώνα και η γλώσσα τους είναι Βουλγαρική διάλεκτος.

Ζούμε προφανώς την παρακμή μας! Η τρικυμία εν κρανίω έχουν κάποιοι από εμάς ή «εξεχάσαμε του Γένους μας τα Φρένα».

Ενώ στην Ιαπωνία οι πολιτικοί που έσφαλαν και ενεπλάκησαν σε κάποιο σκάνδαλο έχουν το φιλότιμο και αυτοκτονούν κάνοντας χαρακίρι, ενώ στην Αγγλία οι εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλο παραιτούνται και λήγει εκεί άπαξ και δια παντός η πολιτική τους καριέρα, ενώ στην Γαλλία και Ιταλία τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ στην Κίνα με εκτέλεση, εδώ στην Ελλάδα οι ενεχόμενοι σε σκάνδαλα πολιτικοί αποθρασυνθέντες από την διαρκώς αυξανόμενη νωθρότητα και ανεκτικότητα του Ελληνικού λαού ζητούν ξανά την ψήφο μας! Εμπρός λοιπόν για μια Ελλάδα γεμάτη νέες Βατοπεδιάδες, Ζαχοπουλιάδες, Ζιμενσιάδες, Χρηματηστηριάδες! Να έχουμε και κάτι νέο να βλέπουμε στο Σήριαλ που λέγεται «Ειδήσεις»! Άλλωστε φρόντισαν να μας εθίσουν στην νοοτροπία της αναισθησίας του καναπέ! Πώς αλλιώς θα ενάρκωναν έναν ολόκληρο Λαό, για να του πάρουν όχι το χαλί αλλά το έδαφος κάτω από τα πόδια!!!

Κοιμηθείτε λοιπόν τον ύπνο του δικαίου Έλληνες και μην ανησυχείτε! Και την Τουρκία θα βάλουνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση είτε βγεί το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ αφού αυτό είναι η βασική τους επιδίωξη στην εξωτερική πολιτική, και το όνομα Μακεδονία θα δώσουν στους Σκοπιανούς και την υπόλοιπη Κύπρο στους Τούρκους και τους Άγγλους και την Ήπειρο στους Τσάμηδες και την Θράκη, το Αιγαίο και το Ιόνιο στους Τούρκους. Και για όλα αυτά «τις πταίει;» Οι ξένοι;! Όχι! Ο Ελληνικός Λαός!, δηλαδή Εμείς που «….. ξεχάσαμε του Γένους μας τα φρένα» και τώρα βιώνουμε όχι μόνο την παρακμή μας αλλά την απώλεια της ίδιας μας της ψυχής! Θλίβομαι που έτυχε να ζω στην εποχή του ψυχορραγήματος του Ελληνισμού! Στην εποχή της αθλιότητας της Μεγάλης κατάντιας! Ανάξιοι Απόγονοι Παναξίων Προγόνων!

Όπως και να έχει το πράγμα είμαστε αξιοθρήνητοι για την έκπτωση των αξιών μας, την απουσία οραμάτων, την επιβράβευση των αναξίων, την έλλειψη προσωπικής και εθνικής αξιοπρέπειας, την εθελοδουλία μας, τον ιδιοτελή ατομικισμό μας, την συνειδητή καταστροφή της φύσης. Παραδώσαμε την εξουσία σε Εφιάλτες γι’ αυτό ζούμε Εφιαλτικά! Έστω και την ύστατη ώρα ας προσέξουμε ποιους ψηφίζουμε. Έχουμε τεράστια ευθύνη. Γιατί όπως λέει και ο Μεγάλος μας ποιητής Κ.Παλαμάς: «Θα μας δικάσουν οι αγέννητοι και οι νεκροί».

Και κλείνω αυτόν τον εκτεταμένο σχολιασμό της ελληνικής μας πραγματικότητας εν όψει εκλογών και με σκοπό την αφύπνιση των συμπατριωτών Συνελλήνων και θέτοντας τους προ των ευθυνών τους ως ψηφοφόρων, με την ρήση του Ρήγα Φερραίου: «Μην ελπίζετε εις ξένους και υιούς νενοθευμένους».

Ο Θεός να μας λυπηθεί! Καλή Φώτιση πατριώτες!


Σημ: Η Άννα Φραγκουδάκη είναι καθηγήτρια της Κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης εις το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και συγγραφεύς του άρθρου εις το Βιβλίο «Η Ελληνική Γλώσσα» έκδοση του Υπουργείου Παιδείας και του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσης όπου εις την σελ. 31 γράφει «ο Βενιζέλος έκαμε τους Βαλκανικούς Πολέμους και κατέκτησε εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και άλλων Βαλκανικών Κρατών», οπότε όπως καταλαβαίνετε Συνέλληνες δεν ελευθέρωσε τα εδάφη της Ηπείρου, Μακεδονίας και της Θράκης αλλά κατέκτησε εδάφη που δεν μας ανήκαν ποτέ, όπως έκαμε και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης το 1821 και οι άλλοι αγωνιστές που δεν απελευθέρωσαν την Ελλάδα αλλά κατέκτησαν εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!!! Και αυτό το βιβλίο το δίνει δώρο ο Υπουργός Παιδείας (τότε ήταν ο Αρσένης) εις τους ξένους που έρχονται και γιαυτό δεν θα σας δώσουν αντίτυπό του εις το Υπουργείο Παιδείας, εάν το ζητήσετε, αλλά πιθανώς να το βρείτε εις το Κέντρον Ελληνικής Γλώσσας εις την Πλατεία Σκρά στην Καλαμαριά εάν επιμείνετε να του ρίξετε μια ματιά δια του λόγου το αληθές. Το βιβλίο αυτό είναι το καμάρι του Καθηγητού Μαρωνίτη ο οποίος επεμελήθη της εκδόσεως και το παρουσίασε εις την Expolangue των Παρισίων το 1996 (Βλέπε σχετικό άρθρο του με τον τίτλο «Expolangue” Κυριακής της 10ης Μαρτίου του 1996!!!)





















Χρονολογική καταγραφή των εγκλημάτων που διέπραξε και διαπράττει το τουρκικό κράτος στους Ρωμηούς της Πόλης:



























[3]


2009 Σεπτέμβριος. Τούρκοι εισέβαλαν εις το Ελληνικό Νεκροταφείο του Μπαλουκλί και έσπασαν 99 τάφους Πατριαρχών και Ομογενών Ευεργετών της Ελληνικής Μειονότητος, (Δεν έγινε κανένα διπλωματικό διάβημα εκ μέρους της αρμοδίας Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρας Μητσοτάκη – Μπακογιάννη – Κούβελου. Άκρα του τάφου σιωπή για να μην εμποδιστεί η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκη Ένωση!)




Posted on Σάββατο, Οκτωβρίου 03, 2009 by Unknown

No comments