Προς αποκατάσταση της αλήθειας και από σεβασμό προς όσους με τίμησαν με την ψήφο τους, θα ήθελα να σας ενημερώσω τα εξής σχετικά με άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και με αφορά:

Η επιλογή συγγενικού προσώπου Ευρωβουλευτού από άλλον Ευρωβουλευτή ως συνεργάτη, σύμφωνα με τον κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου δεν συνιστά παρανομία, ούτε παραβιάζει κάποια τυπική διαδικασία. Η κόρη μου δεν κατέλαβε κάποια θέση παρακάμπτοντας επιτυχόντες σε διαγωνισμό ή ανθρώπους που ανέμεναν να διοριστούν με σειρά προτεραιότητας, χρησιμοποιώντας ανήθικα μέσα. Επίσης είναι πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Kent της Αγγλίας και ομιλεί τρεις γλώσσες πλέον της μητρικής.

Οι βοηθοί των Ευρωβουλευτών αμείβονται από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Επομένως από τους μισθούς τους δεν διασπαθίζεται το δημόσιο χρήμα. Ο Ευρωβουλευτής επιδιώκει να οργανώσει το γραφείο του κατά τρόπο ο οποίος θα εγγυάται την απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων του. Είναι λογικό λοιπόν να επιλέξει άτομα έμπιστα και εχέμυθα. Για τον λόγο αυτόν επιλέγει κυρίως άτομα του κόμματός του.

Σχετικά με τις αμοιβές το δημοσίευμα δεν αληθεύει ως προς το ύψος των αποδοχών. Επειδή έχει περικοπεί παρανόμως η κρατική χορήγηση που έπρεπε να λαμβάνει η Χρυσή Αυγή, οι Ευρωβουλευτές της δίνουν στο κόμμα σεβαστό ποσό του μισθού τους, ώστε να έχει αυτό τη δυνατότητα να υλοποιήσει μέρος της κοινωνικής του πολιτικής.

Αντιλαμβάνεσθε συνεπώς ότι το θέμα προβάλλεται προς δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων και μόνο, προκειμένου να κλονίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων απέναντι στους Ευρωβουλευτές, οι οποίοι μάχονται με σθένος και αποτελεσματικότητα για να προβάλουν στην Ευρωβουλή τα εθνικά θέματα και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στη χώρα μας η επιβολή του μνημονίου.