Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

πατήστε πάνω στην εικόνα


Απόψε στις 22:00 (και σε επανάληψη το Σάββατο 2/6 στις 12:00) οι "Αλήτες του ουρανού", σχολιάζουν τα γεγονότα της Πάτρας και την απάτη της λαθρομετανάστευσης , διαβάζουν το Επαναστατικό μήνυμα του Ρένου Αποστολίδη, αντικρίζουν τη πορεία της Κύπρου μέσα από μελοποιημένα ποιήματα του Κώστα Μόντη, με τη σκέψη ,πάντα, στην Άλωση της Πόλης. Παρουσιάζουν επίσης ειδήσεις από το εξωτερικό. Συντονιστείτε...

Posted on Τετάρτη, Μαΐου 30, 2012 by Unknown

No comments

Τρίτη 29 Μαΐου 2012



Είναι εξοργιστικό μια πολιτικός, που οι αποδοχές της ξεπερνούν τα 340.000 ευρώ το χρόνο (αφορολόγητα παρακαλώ), να τολμάει να μιλήσει εναντίον του δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού!

Στην παραπάνω φωτογραφία, φαίνεται πόσο σκληρά δουλεύει για την λύση των προβλημάτων της Παγκόσμιας Οικονομίας!

Posted on Τρίτη, Μαΐου 29, 2012 by Unknown

1 comment



Ο Ν. Μιχαλολιάκος γραμματέας του κόμματος της Χρυσής Αυγής, κατάφερε μέσα σε διάστημα μιας εικοσαετίας να βάλει το κόμμα του στη Βουλή και να είναι το φόβητρο των αντιπάλων του.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία παρουσιάζει τον Ν. Μιχαλολιάκο στις Ειδικές Δυνάμεις. Ο Μανιάτης πολιτικός είναι ο πιο σκληρά εκπαιδευμένος αρχηγός κόμματος αν αναλογιστούμε ότι οι υπόλοιποι έκαναν στρατιωτική θητεία στη λούφα... 

Posted on Τρίτη, Μαΐου 29, 2012 by Unknown

1 comment

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012


Tα κόμματα αποδοκιμάστηκαν, η κομματοκρατία ζει και κυριεύει. Tο αποδείχνει η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα διενεργήσει τις εκλογές.

Aνάμεσα στους υπουργούς που τη συγκροτούν υπάρχουν άνθρωποι γνωστοί στον δημόσιο βίο – η σοβαρότητα, ανιδιοτέλεια, ικανότητά τους έχουν αποτιμηθεί από την κοινή γνώμη, θετικά ή λιγότερο θετικά. Yπάρχουν και υπουργοί που ανασύρθηκαν, χωρίς αιτιολογικά, από την αφάνεια, την ασημαντότητα. Kαι οι μεν και οι δε είναι κατάδηλο ότι δεν επελέγησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ούτε από τον συνταγματικά προβλεπόμενο πρωθυπουργό. Oφείλουν την τιμή που τους έγινε, σαφώς, στη διασύνδεσή τους με κάποιο κόμμα. Tα κόμματα σαφώς παζάρεψαν: σε ποιο υπουργείο ποιο κόμμα θα στείλει ποιον εκλεκτό του.

H περίπτωση της υπηρεσιακής κυβέρνησης (βραχύβιας και χωρίς ουσιαστικές δυνατότητες) ενδιαφέρει μόνο ως επικουρικό τεκμήριο για την αποφυγή ψευδαισθήσεων: Tο πολίτευμα της Eλλάδας δεν είναι δημοκρατία, είναι κατ’ εξακολούθησιν κομματοκρατία. Στον ελλαδικό δημόσιο βίο δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα, μα απολύτως τίποτα, που να αντιπροσωπεύει κοινωνικές δυνάμεις ακομμάτιστες, ανθρώπινη ποιότητα ανυπότακτη στις κομματικές συντεχνίες. Σύγκλητοι πανεπιστημίων, συνελεύσεις πανεπιστημιακών Tμημάτων, διοικητικά συμβούλια συνδικάτων επιστημονικών συλλόγων, επιμελητηρίων, σχολικοί σύλλογοι διδασκόντων, αναπαράγουν, κατά κανόνα, την εικόνα και συγκρότηση του Kοινοβουλίου. Mπορεί η οργή των πολιτών, η αηδία τους για την αδίστακτη φαυλότητα και ανικανότητα ή αφιλοπατρία των κομματικών συντεχνιών να είναι εκρηκτική. Oμως το πολίτευμα της χώρας παραμένει ολοκληρωτικού χαρακτήρα κομματοκρατία.

Eνδιαφέρει η περίπτωση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, επειδή η συγκρότησή της βεβαιώνει επιπλέον ότι και οι κατά καιρούς φημολογούμενες ελπίδες για ενδεχόμενη «κυβέρνηση τεχνοκρατών» ή «προσωπικοτήτων» αποκλείονται από το καθεστώς της κομματοκρατίας. Mια τέτοια κυβέρνηση που θα τολμούσε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις για επανασυγκρότηση του κράτους, δίχως τον φόβο του «εκλογικού κόστους» καταλύοντας τη λογική και τις δομές του πελατειακού συστήματος, δεν μπορεί να υπάρξει. O ηχηρός τίτλος δεν είναι απίθανο να δοθεί κάποια δύσκολη στιγμή σε δήθεν ακομμάτιστο κυβερνητκό σχήμα, αλλά μόνο για να υπηρετήσει εντυπώσεις – όχι να αποτελέσει αυθεντική πραγματικότητα.

Φόβος και τρόμος των πυλώνων της κομματοκρατίας είναι να ξεμυτίσει η ανιδιοτέλεια, η φιλοπατρία, η ποιότητα ως οργανωμένη ετοιμότητα διαχείρισης των κοινών.

Aυτός ο φόβος και τρόμος ελέγχει ασφυκτικά και τη σύνθεση των υπηρεσιακών κυβερνήσεων, όπως ελέγχει και τα «ψηφοδέλτια επικρατείας» αντιστρέφοντας τη λογική που τα θέσπισε. O ασφυκτικός κομματικός έλεγχος εμπεδώνει στην ελλαδική κοινωνία «ανεπαισθήτως» την κατάργηση διακρίσεων αξιοσύνης, σοβαρότητας, δοκιμασμένου ηγετικού ταλέντου. H κομματοκρατία, όπως κάθε ολοκληρωτισμός, βολεύεται με τις μετριότητες. Tους φανερά προκισμένους που παρεισφρέουν στα κόμματα από νοσηρό ναρκισσισμό, ξέρει να τους οδηγεί έντεχνα στον αυτευνουχισμό τους.

Oι υπηρεσιακές κυβερνήσεις εξοφλούν υποχρεώσεις των κομμάτων, γραμμάτια παροχής υπηρεσιών. Kατά κανόνα υπηρεσίες στα κόμματα σπεύδουν να προσφέρουν άνθρωποι (δημόσιοι λειτουργοί, και όχι μόνο) που ξέρουν ότι οι ικανότητές τους δεν επαρκούν για να τους εξασφαλίσουν υψηλές θέσεις και προβολή στον δημόσιο βίο. Γι’ αυτό σπεύδουν έγκαιρα να προσκολληθούν σε κάποιο πλοκάμι της κομματοκρατίας, να δανειστούν δεκανίκια για την άνοδο σε κορυφές.

Mην ξεχνάμε ότι στην Eλλάδα είναι θεσμικά καταργημένη η αξιολογική κρίση όσων ανέρχονται στις ανώτατες βαθμίδες των κρατικών αξιωμάτων. Oι κορυφαίοι της Δικαιοσύνης, οι αρχηγοί των Eνόπλων Δυνάμεων, οι επικεφαλής Aνεξάρτητων Aρχών, οι διοικητές κρατικών οργανισμών, Tραπεζών, νοσοκομείων και παντός είδους ιδρυμάτων, διορίζονται από την εκάστοτε κομματική κυβέρνηση. Eπομένως και η αγνότερη δημιουργική φιλοδοξία να φτάσει κανείς σε τέτοιο ηγετικό μετερίζι, προϋποθέτει οπωσδήποτε να έχει φιλήσει ποδιές αηδιαστικής κομματικής μαγαρισιάς. Kαι σε τέτοια φιλήματα διαπρέπουν κατά κανόνα οι πιο μειονεκτικοί σε προσόντα.

Oσο βαθαίνει η «κρίση» τόσο και πιο αποκαλυπτική γίνεται. Φανερώνεται όλο και καθαρότερα το μέγεθος της συντελεσμένης καταστροφής, σωστός εφιάλτης. Kαι οι ελπίδες μας, η μια μετά την άλλη, αποδείχνονται φρούδες. Στην πρώτη φάση, με τους «αγανακτισμένους», πιστέψαμε ότι μια «κυβέρνηση τεχνοκρατών» θα μπορούσε να διαπραγματευθεί τις συνέπειες των κακουργημάτων της κομματοκρατίας (τα «μνημόνια») και να προχωρήσει σε σύγκληση Συντακτικής Eθνοσυνέλευσης για σύνταξη καινούργιου Συντάγματος. Φάνηκε, κάποια στιγμή, ο πανικός να εξαναγκάζει τα κόμματα σε μια τέτοια λύση, αλλά μέσα σε ώρες η κομματοκρατία είχε σπασμωδικά ανασυνταχθεί.

Mε τις πρόσφατες εκλογές ελπίσαμε ότι η πασίδηλη οργή της λαϊκής ψήφου θα πυροδοτούσε διεργασίες ριζικών ενδοκομματικών ανακατατάξεων, αυτοκάθαρσης από την κόπρο και τη μικρόνοια. Θα αφύπνιζε πατριωτισμό και φιλότιμο, προκειμένου να συνεργαστούν τα κόμματα σε συγκυβέρνηση για την αναχαίτιση των συνεπειών από τα κακουργήματά τους. Kαι αυτή η ελπίδα διαψεύστηκε.
Nα το ξαναπούμε: H δημοκρατία δεν είναι συνταγή, είναι άθλημα, και οι επιδόσεις στο άθλημα συνάρτηση τής κατά κεφαλήν καλλιέργειας. Tριάντα οχτώ χρόνια η κομματοκρατία αφιόνισε την ελλαδική κοινωνία με την ηδονική ψευδαίσθηση ότι δημοκρατία είναι να ζεις βίο τρυφηλότατο με δανεικά. Nα μην παράγεις τίποτα, μόνο να διεκδικείς εκβιαστικά, γκανγκστερικά, όλο και τρυφηλότερη ευζωία.

Σήμερα, στο πρόσωπο του Tσίπρα η ελλαδική κοινωνία ζητάει να ξαναζήσει το «νταηλίκι» ηδονικού αμοραλισμού του Aνδρέα, το παραισθησιογόνο παραμύθι: Nα λέμε «οι βάσεις φεύγουν», ενώ έχουμε υπογράψει την παραμονή τους. Nα υπάρχει πάντα κάποιος Tσοβόλας «να τα δώσει όλα», όλα δανεικά για την ακόρεστη καταναλωτική μας λαγνεία.

Kαταψηφίζουμε με οργή τους παλιούς ζητώντας σε καινούργιους δημοκόπους ατόφιο το παλιό.

πηγή: Καθημερινή

Posted on Δευτέρα, Μαΐου 28, 2012 by Unknown

1 comment

Κυριακή 27 Μαΐου 2012



20 και πλέον νεολαίοι του ΛΑ.Ο.Σ. βρέθηκαν στην Αμυγδαλέζα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη δημιουργία Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών στην περιοχή. Παρά τη βροχή, ο πρόεδρος της ΝΕ.Ο.Σ. και τα υπόλοιπα στελέχη και μέλη της παράταξής του, τόνισαν την ανάγκη άμεσης απέλασης των λαθρομεταναστών, ενώ υπογράμμισαν ότι δεν έρχονται με ρόπαλα για να επιβάλουν την γνώμη τους όπως άλλοι, φωτογραφίζοντας την Χρυσή Αυγή και τη στάση της στα γεγονότα της Πάτρας


Posted on Κυριακή, Μαΐου 27, 2012 by Unknown

No comments


Μεγάλος κερδισμένος από τα τελευταία γεγονότα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και η ομάδα των φιλελευθέρων, αφού η επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη και των στελεχών της και η αποδυνάμωση του Αντ. Σαμαρά, τους δίνει δικαίωμα λόγου την επόμενη μέρα.

Ήδη έχει ανοίξει η συζήτηση για την μετά-Σαμαρά εποχή με πολλούς να βάζουν υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος. Ένας από αυτούς είναι και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, που μαζί με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη φαντάζουν οι επικρατέστεροι!

Πριν 2 ακριβώς χρόνια, είχαμε πει το ίδιο (Βλέπε εδώ) και φαίνεται πως σιγα σιγα επιβεβαιωνόμαστε, αφού η αλεπού της Νέας Δημοκρατίας, ξέρει να ελίσσεται. 

Posted on Κυριακή, Μαΐου 27, 2012 by Unknown

No comments

Πατήστε την εικόνα

Γελοιογραφία κόμικ που φωτογραφίζει τη Χρυσή Αυγή είδαν και διάβασαν όλοι οι αναγνώστες της free press φυλλάδας του Ελληνικού Φεστιβάλ "εφ" (βλέπε εδώ), του οποίου μέγας χορηγός είναι η Εθνική Τράπεζα, ο ΟΠΑΠ και η ΕΡΤ.

Φυσικά ο καθένας μπορεί να γελοιογραφεί και να ασκεί την τέχνη του, με δικά του όμως έξοδα όταν αφορά πολιτική προπαγάνδα, κι όχι του κράτους! Τότε ξεφεύγει το πράγμα και μιλάμε για προπαγάνδα με κρατικό χρήμα!

Posted on Κυριακή, Μαΐου 27, 2012 by Unknown

No comments

Σάββατο 26 Μαΐου 2012




Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, είναι φανερό: Έχουμε πόλεμο! Ένα πόλεμο βρώμικο και ύπουλο εναντίον του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, των ασυμβίβαστων Ελλήνων, της Πατρίδας που ακόμα αντιστέκεται ενάντια στα σχέδια των παγκόσμιων τοκογλύφων, ενάντια στην εισβολή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών και των προστατών τους!

Θλιβερή η εικόνα στα τουρκοκάναλα της διαπλοκής. Πλήρης ο αποκλεισμός μας από τα κανάλια των εργολάβων. Δεν θα τους περάσει. Ριζώσαμε στις καρδιές 440.992 Ελλήνων και Ελληνίδων, δώσαμε ελπίδα σε κάθε γωνιά της δοκιμαζόμενης χώρας μας σε αυτούς που ποθούν να δώσουν τον υπέρ πάντων Αγώνα για μια Ελλάδα ελεύθερη, τον Αγώνα της Εθνικής Αντίστασης!

Δεν άλλαξε τίποτε μετά το θριαμβευτικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, όταν και επιτύχαμε, έχοντας εναντίον μας ολόκληρο το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο και τα ΜΜΕ, επιτύχαμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του 7% των Ελλήνων. Το πόσο "δημοκράτες" είναι αυτοί που μας εξουσιάζουν φαίνεται από την απόλυτα εχθρική συμπεριφορά τους απέναντι στο Κίνημά μας και μετά τις εκλογές.
Θέλουν πόλεμο, λοιπόν και θα τον έχουν. Αυτοί στα τηλεπαράθυρα και εμείς στους δρόμους και τις πλατείες. Αυτοί στην εξορία των πολυτελών κλειστών χώρων τους και εμείς στον ελεύθερο αγέρα δίπλα στον απλό Έλληνα και την απλή Ελληνίδα.

Ας το πάρουν επιτέλους απόφαση και αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε, όση λάσπη και να ρίξουν εναντίον μας! Όσα πουλημένα τομάρια("πατριώτες"...) και να χρησιμοποιήσουν και να στρατολογήσουν με το αζημίωτο στις γραμμές τους. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ προχωρεί και δεν μπορεί τίποτε να τη σταματήσει!
Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, ψηλά τις Σημαίες. Έρχονται ημέρες δύσκολες, στις οποίους και θα κριθεί ποιοι είναι οι αληθινοί Έλληνες, ποιοι είναι οι Εθνικιστές και ποιοι οι προδότες. Σε αυτόν τον Αγώνα καλώ όλους τους Χρυσαυγίτες και όλες τις Χρυσαυγίτισσες να είναι στην πρώτη γραμμή. Ζήτω η Νίκη!

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Posted on Σάββατο, Μαΐου 26, 2012 by Unknown

No comments

Νέα εξέλιξη παίρνει η άτυπη κόντρα του βουλευτή της Ν.Δ. Α. Γεωργιάδη με τον πρόεδρο της Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ.! Μετά τις δηλώσεις του και τα κείμενα του εναντίον των "προδοτών", ο Γιάννης Παναγιωτακόπουλος δήλωνε πως του πρόσφεραν θέση υπαλλήλου της Βουλής (βλέπε εδώ κι εδώ)

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή στην "Εκκλησία του Δήμου" που έχει στην ιστοσελίδα του σε ερώτηση συνομιλητών του:

"Ουδέποτε προσεκάλεσα είτε εμμέσως είτε αμέσως είτε με υπονοούμενα, είτε ειρωνικά, είτε στα σοβαρά, είτε στην πλάκα κλπ τον κ. Παναγιωτακόπουλο στην ΝΔ. Ποιός διαδίδει τέτοια ψεύδη;"

Posted on Σάββατο, Μαΐου 26, 2012 by Unknown

1 comment

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012



Η Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ενημερώνει τους ψηφοφόρους της ότι θα δώσει δυναμικά το παρόν και στις επικείμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, αυτόνομη, πιστή στο Όραμα και στις Αρχές της, με υποψηφίους σε ολόκληρη την Επικράτεια!

 Στις 17 Ιουνίου ο Ελληνικός λαός θα έχει άλλη μια ευκαιρία –ίσως την τελευταία- να αναχαιτίσει την πολιτική λαίλαπα που καταστρέφει την Πατρίδα μας και να υψώσει δυνατή φωνή μέσα στην Βουλή η οποία θα αναγκάζει και τα άλλα κόμματα να εργάζονται προς το συμφέρον της Ελλάδος και μόνο! 

Ψήφος στην «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» δεν είναι χαμένη ψήφος! Ψήφος στην «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» σημαίνει εισαγωγή της φωνής των Ορθοδόξων Ελλήνων μέσα στο Κοινοβούλιο! Αρκετά ανεχθήκαμε μια ενωμένη μειοψηφία να ενεργεί εναντίον της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού! Ήρθε καιρός να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω!!

Posted on Παρασκευή, Μαΐου 25, 2012 by Unknown

No comments

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012



Καταιγιστικές είναι οι πληροφορίες σχετικά με το ημερολόγιο του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Φήμες που κυκλοφορούν σε πολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια κάνουν λόγο και για εμπλοκή γνωστού επικοινωνιολόγου με πορεία στη Νέα Δημοκρατία! Βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιον χωρίς περισσότερα στοιχεία! 

Ο Νίκος, όπως εμφανίζεται στο ημερολόγιο, θα έβγαζε λάδι τον υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, έναντι αδράς αμοιβής! Στον παρακάτω σύνδεσμο θα διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες:

 

«Αγαπητέ Ακη», για να σε βγάλω λάδι θέλω 270.000 ευρώ καθαρά


Το μόνο σίγουρο είναι ότι το AkisGate έχει πολλά επεισόδια για το πολιτικό και όχι μόνο σύστημα!

Posted on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2012 by Unknown

No comments

Η πρώην Σταρ Ελλάς, Μαρίνα Τσιντικίδου μίλησε για πρώτη φορά για την εμπλοκή στη "συμμορία με τις Porsche", που είναι μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις ναρκωτικών που συντάραξαν την κοσμική Αθήνα. 

 Η είδηση της εξάρθρωσης της συμμορίας έσκασε σαν βόμβα τον περασμένο Δεκέμβριο. Από παρακολουθήσεις των αστυνομικών και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ, προέκυψε ότι οι έμποροι οι οποίοι κινούνταν με υπερπολυτελή αυτοκίνητα Porsche, πήγαιναν σε σπίτια επωνύμων και έκαναν κατ΄οίκον παράδοση. Μεταξύ των πελατών, επιχειρηματίες και γνωστά ονόματα της high society. 

Ανάμεσα στους τηλεφωνικούς αριθμούς ήταν και αυτός της Μαρίνας Τσιντικίδου, που φέρεται να είχε κάποιες συνομιλίες με ένα από τα ηγετικά στελέχη της συμμορίας. Μετά την κατάθεση της στο δικαστήριο, η πρώην Σταρ Ελλάς μίλησε στην εφημερίδα "Espresso". 

"Δεν έχω καμία σχέση με τη συμμορία με τα ναρκωτικά. Γνώρισα ένα παιδί, ο οποίος δεν είναι φίλος μου και ούτε γνωρίζω τι κάνει. Αυτός μου πρόσφερε ένα τσιγάρο. Αυτό είναι όλο και τίποτα περισσότερο. Ούτε παρήγγειλα ναρκωτικά, ούτε είχα δοσοληψίες με ανθρώπους που κάνουν εμπόριο". 
Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Μαρίνα Τσιντικίδου είπε ότι "επιχείρησα άλλες δύο φορές να του παραγγείλω ινδική κάνναβη, αλλά στάθηκε μάταιο".

Ακόμη, όπως είπε, θεωρεί ότι βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα, λόγω της ενασχόλησής της με την πολιτική. "Το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν που πριν από τρία χρόνια πήγα να ασχοληθώ με την πολιτική βάζοντας υποψηφιότητα για βουλευτής με το κόμμα της ΝΔ... Κάτι όμως που, όπως φαίνεται δεν ήταν αρεστό σε κάποιους που μόλις άκουσαν ότι εμπλέκομαι στην υπόθεση με τα ναρκωτικά πέταξαν τη σκούφια τους και άρχισαν να με κάνουν κομματάκια! Κανιβαλίστηκα πάρα πολύ άσχημα και το όνομά μου διασύρθηκε στο στόμα και την πένα του κάθε ηλίθιου", είπε. 

Η δίκη της υπόθεσης συνεχίζεται και την Παρασκευή αναμένεται να αρχίσουν οι απολογίες των μελών του κυκλώματος.

πηγή: reportaznet.blogspot.com

Posted on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2012 by Unknown

No comments



"Αυτά σε ΔΑΠιτάκια όχι σε μένα" ήταν μια από τις φράσεις του Γ. Παναγιωτακόπουλου στον Άδωνι Γεωργιάδη όπως ο ίδιος ανέφερε στην εκπομπή του στο Ράδιο Άστυ νωρίτερα το απόγευμα για την μεταξύ τους επικοινωνία τις προηγούμενες μέρες.

Ο πρόεδρος της Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ. εξήγησε με λεπτομέρειες τα λεγόμενά του προς τον Γεωργιάδη, λέγοντας μεταξύ άλλων: "Τις καρεκλίτσες των υπαλλήλων της Βουλής να τις βάλετε εκεί που ξέρετε, που σίγουρα χωράνε"

Μάλιστα, ο Γεωργιάδης προειδοποίησε τον Γ. Παναγιωτακόπουλο ότι οι αναφορές του είναι ποινικά κολάσιμες και ότι ο Μάκης Βορίδης είναι έτοιμος να τρέξει δικαστικά το θέμα εναντίον του.

"Καλύτερα πολιτικά απολίτιστος, παρά Νεοδημοκράτης!" ήταν η κουβέντα του προέδρου της ΝΕ.Ο.Σ.

Απ' τα βέλη του δεν ξέφυγε ούτε ο Θάνος Πλεύρης, τον οποίο αποκαλούσε καθ' όλη τη διάρκεια της εκπομπής "Θανασάκη"!

Posted on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2012 by Unknown

No comments




Μετά τη Ρεπούση και ο Ιλχάν Αχμέτ βρήκε στέγη στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη! Συγκεκριμένα, τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Ροδόπης, προκειμένου να βοηθήσει σε ποσοστά το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς και να πάρει μια έδρα στη Ροδόπη:

"Υποψήφιος με τη Δημοκρατική Αριστερά θα είναι στις εκλογές του Ιουνίου ο πρώην βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ. Στη συνάντηση που είχε με τον Φώτη Κουβέλη συμφωνήθηκε να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Ροδόπης.

Ο κ. Αχμέτ είναι πρώην βουλευτής της ΝΔ, με την οποία είχε εκλεγεί το 2004, ενώ στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου ήταν υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Το κόμμα της κ. Μπακογιάννη κατέλαβε την τρίτη θέση στη Ροδόπη με 19,75%, έναντι 3,87% που συγκέντρωσε η ΔΗΜΑΡ.

Στη συνάντηση με τον κ. Κουβέλη μετείχαν και στελέχη της νομαρχιακής οργάνωσης της ΔΗΜΑΡ που εισηγήθηκαν να τεθεί ο κ.  Ιλχάν επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στη Ροδόπη, εισήγηση που έγινε δεκτή.

Αποφασίστηκε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου συνεργαζόμενος με τη ΔΗΜΑΡ  στη βάση των πολιτικών αρχών και του προγράμματος του κόμματος."

Posted on Πέμπτη, Μαΐου 24, 2012 by Unknown

No comments

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012



Μια χθεσινή εκπομπή που έκανε πάταγο έγινε στο κανάλι του Extra 3 "Χωρίς Αναισθητικό" του Γ. Τράγκα, με καλεσμένο τον Γ. Καρατζαφέρη.

Μια από τις πολλές ατάκες που ακούστηκε από το στόμα του προέδρου για τον Άδωνι Γεωργιάδη: "Ο Άδωνις ήρθε κλαίγοντας και μου είπε: Αν δεν γίνω υπουργός θα πέσω από το παράθυρο να αυτοκτονήσω".

Ο Γ. Καρατζαφέρης μάλιστα παρουσίασε και μια αφίσα για τους "προδότες"!

Posted on Τετάρτη, Μαΐου 23, 2012 by Unknown

2 comments



Σε συνέντευξή του σήμερα στον Real fm στο Νίκο Χατζηνικολάου, ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε για την αήθη επίθεση του Γιώργου Καρατζαφέρη προς το πρόσωπό του και των άλλων βουλευτών.

Συγκεκριμένα, ο Α. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην επίθεση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος αναφερόταν σε αυτόν με το επίθετο του πρώην συζύγου της γυναίκας του, δηλαδή ως "κύριο Μανωλίδη". Επιπλέον, μίλησε ανοικτά για το τι συνέβη μετά την αποχώρησή του από το ΛΑ.Ο.Σ., εκθέτοντας τον Γ. Καρατζαφέρη που μιλάει για αποστασία και προδοσία.

"Θα γυρίσεις και θα με παρακαλάς" ήταν τα λόγια του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δεύτερου. Τελειώνοντας είπε: «Θέλω να παρακαλέσω τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να σταματήσει να εμφανίζεται στην τηλεοράσεις σα να είναι… ας μην το πω καλύτερα, να τον παρακαλέσω να μην κλαίγεται και όχι σε άλλα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη»

Posted on Τετάρτη, Μαΐου 23, 2012 by Unknown

3 comments

Τρίτη 22 Μαΐου 2012




Κείμενο του Χρίστου Γούδη στην καινούργια ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής διαβάσαμε πρόσφατα, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ήθελαν τον μέχρι πρότινος πρόεδρο του Ιδρύματος Ίων Δραγούμης και περιφερειακού συμβούλου του ΛΑ.Ο.Σ., να έχει επαφή με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.


«Άγγελος πρωτοστάτης ουρανόθεν επέμφθη» (Κατά τάς Γραφάς) 

Οι δικτατορίες δεν έρχονται ουρανοκατέβατες. Το αντίθετο: αναδύονται μέσα από πολιτικά τέλματα ως κοινωνική επιταγή. Και δεν είναι απαραίτητο να επιβληθούν μέσα από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα. Η σύναξη ενός «Γεροντικού» αρκεί για να παρθούν αποφάσεις, όταν η «αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι» του κάθε ερασιτέχνη της πολιτικής έχει αποκαλυφθεί στα μάτια του λαού, μέσα από τους τηλεοπτικούς σκυλοκαυγάδες στα διαβούλια και συμβούλια των πολιτικών αρχηγών και φυλάρχων («πλήν Λακεδαιμονίων» φυσικά, τους οποίους φρόντισαν να εξοβελίσουν οι «πλέριες δημοκρατικές διαδικασίες» του ετερόκλητου συναφιού τους).

Ο σχηματισμός της σημερινής «υπηρεσιακής» κυβέρνησης αποτελεί προειδοποιητική βολή για όλους τους σαλτιμπάγκους, τους παλιάτσους, τους μεταπράττες και τους αναρριχητές της εξουσίας. Φαγωθείτε αναμεταξύ σας όσο θέλετε, κάνετε όσες εκλογικές αναμετρήσεις επιθυμείτε (χωρίς λεφτά, λεφτά για άλλες εκλογές δεν υπάρχουν), διακωμωδήστε την πολιτική κατά το δοκούν, χωρίς να ξεχνάτε ότι ως κόμματα χρωστάτε στο ελληνικό δημόσιο από δάνεια που πρέπει σύντομα να αποπληρώσετε (αλλιώς διατρέχετε τον κίνδυνο να συλληφθείτε από την δικαιοσύνη) και αφήστε την Ελλάδα να ζήσει. Με άλλα λόγια, συνέλθετε και σοβαρευτείτε, «ο καιρός γάρ εγγύς»...
 
Χρίστος  Γούδης 
(Λαϊκός  Παρατηρητής)


Μένει να δούμε αν όντως έχει προσχωρήσει στη Χρυσή Αυγή ή πρόκειται απλά για μια αναδημοσίευση κειμένου...

Posted on Τρίτη, Μαΐου 22, 2012 by Unknown

3 comments



Επίσημα πλέον ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Παύλος Μαρκάκης αποτελούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας!

Η πρώτη φωτογραφία του προέδρου της Ν.Δ. και του Κυριάκου Βελόπουλου αποδεικνύουν το ζεστό κλίμα μεταξύ των αντρών. Ο Κυριάκος Βελόπουλος άλλωστε είχε αναφέρει σε πάνελ ότι γνωρίζεται προσωπικά με τον Αντ. Σαμαρά εδώ και 18 χρόνια!

Posted on Τρίτη, Μαΐου 22, 2012 by Unknown

No comments



Πριν λίγο στην εκπομπή του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης εξαπέλυσε νέες κατηγορίες εναντίον των βουλευτών που τον "πρόδωσαν", πηγαίνοντας στη Νέα Δημοκρατία. 

Σειρά είχε ο Γιώργος Ανατολάκης, για τον οποίο μίλησε απαξιωτικά, λέγοντας πως για τα σοβαρά θέματα μιλούσε με την γυναίκα του βουλευτή αφού ο ίδιος δεν έχει άλλο προσόν πέρα από τα πόδια του!

Σε λίγο περισσότερα...

Posted on Τρίτη, Μαΐου 22, 2012 by Unknown

No comments



Στην διαδικτυακή εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου "στον ενικό" εμφανίστηκε μέσω σύνδεσης skype η Νίκη Τζαβέλα, ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., προκειμένου να παρουσιάσει την κατάσταση στην Ευρώπη και τη γνώμη των Ευρωπαίων για την Ελλάδα. Τάχθηκε υπερ της παραμονής μας στο Ευρώ και έκανε έκκληση να στηριχτούν τα κόμματα που υπερασπίζονται την Ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας!

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, ο Ν. Χατζηνικολάου τη ρώτησε αν παραμένει στο ΛΑ.Ο.Σ. ή θα ακολουθήσει τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. που αποχώρησαν και προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία. Η Νίκη Τζαβέλα ξεκαθάρισε ότι παραμένει στο πλευρό του προέδρου του κόμματός της ενώ δήλωσε ότι πάνω-κάτω την ίδια πορεία ακολουθούν οι πολιτικοί αρχηγοί Καρατζαφέρης-Σαμαράς.

ολόκληρη η εκπομπή εδώ

Posted on Τρίτη, Μαΐου 22, 2012 by Unknown

No comments




Σήμερα πληροφορηθήκαμε για την αποχώρηση του Μαρκάκη και έχουμε να δηλώσουμε ένα είδος ικανοποίησης για την κάθαρση που γίνεται σιγά-σιγά στο κόμμα. Όσοι πιστοί, προσέλθετε λοιπόν! 



Ο Μαρκάκης ναι μεν έκανε τόσους πατριωτικούς αγώνες μέσα στη βουλή , όμως φρόντισε μέσα σε μία νύχτα να τις ξεχάσει όπως έκαναν και οι φίλοι του, επικαλούμενος τον επίπλαστο κίνδυνο για άνοδο των κομμουνιστοειδών. Πλέον, εμείς που αγαπήσαμε τον Μαρκάκη περισσότερο από όλους ως συντοπίτης μας που ήταν, τον βλέπουμε με δυσφορία να μας προδίδει. Προδίδει τις 1500 ψηφους που τον εμπιστεύτηκαν στις 6 Μαΐου και προδίδει ταυτόχρονα όλο το παρέλθον του. 

Εμείς ως ΝΕ.Ο.Σ. και ως Νομαρχιακή Επιτροπή , δηλώνουμε πως παραμένουμε αμετάκλητοι στο Πλευρό του Γιώργου Καρατζαφέρη, και όπως μόνος του έχτισε το κόμμα του το 2.000 , έτσι θα το ξαναχτιστεί και σήμερα. ΛΑ.Ο.Σ. ας καταλάβουν κάποιοι, πως υπήρχε και πριν από όλους τους ριψάσπιδες, και έτσι θα συνεχίσει να υπάρχει. 

Όσοι πιστοί, ο δρόμος είναι γνωστός : ΠΑΤΡΙΔΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ!

Posted on Τρίτη, Μαΐου 22, 2012 by Unknown

No comments




Στη σύντομη προεκλογική περίοδο που διανύουμε, το μεταρρυθμιστικό κέντρο φαίνεται να συνθλίβεται ανάμεσα στην Αριστερά της δραχμής και τη Δεξιά της πεντάρας. Ανάμεσα σε μια ανεύθυνη Αριστερά που οχυρωμένη πίσω από έναν αριστερόστροφο εθνο-λαϊκισμό επιχειρεί να συσπειρώσει τα απομεινάρια του χρεοκοπημένου κρατισμού. Και ανάμεσα σε μια γερασμένη και εξίσου ανεύθυνη Δεξιά που επιχειρεί την αναπαλαίωση της ανασύροντας επιχειρήματα από το ιδεολογικό οπλοστάσιο μιας ανιστόρητης αντι-κομμουνιστικής ρητορικής. Όμως ούτε ο Τσίπρας είναι ο Τσε Γκεβάρα, ούτε...


...ο Σαμαράς είναι ο ντε Γκωλ. Και για να χρεοκοπήσει η χώρα δεν είναι αναγκαίος ο «τροπικός» λαϊκισμός του Τσίπρα. Μας αρκεί και η «βαλκανική χριστιανοδημοκρατία» του Σαμαρά.

Το μεταρρυθμιστικό κέντρο οφείλει άμεσα να αρθρώσει φιλελεύθερο πολιτικό λόγο και να αναδείξει τα πραγματικά αίτια των σημερινών αδιεξόδων, δηλαδή την απροθυμία των πολιτικών δυνάμεων να προβάλουν και να υποστηρίξουν τις αναγκαίες μεταρρυθμιστικές πολιτικές και να συγκρουστούν με τα κατεστημένα συμφέροντα που κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν τον τόπο.

Οι παρακάτω υπογράφοντες πρόθυμα συνέδραμαν το εγχείρημα της Ντόρας Μπακογιάννη για τη δημιουργία ενός φιλελεύθερου πόλου που θα λειτουργούσε ως αντίβαρο στο πολιτικό τέλμα και την ιδεολογική καχεξία της δημόσιας ζωής και θα πρόσφερε διέξοδο στους πολίτες που αρνούνται τα επίπλαστα και ανέλπιδα διλήμματα που τους θέτουν οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις. Ο στόχος της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης δεν επετεύχθη με τις ευθύνες να βαρύνουν όλους μας. Δυστυχώς όμως, η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμμαχίας απεμπόλησε άστοχα και αδικαιολόγητα τη δεύτερη ευκαιρία που προσφέρουν οι επερχόμενες εκλογές με την πιθανή προοπτική συγκρότηση ενός φιλελεύθερου μεταρρυθμιστικού μετώπου με συγγενείς πολιτικές δυνάμεις.

Οι προσωπικές διαδρομές μας, οι πολιτικές επιλογές μας και οι σχέσεις που σφυρηλατήσαμε με μεγάλο αριθμό ατόμων με τους οποίους συν-διαμορφώσαμε το πρόγραμμα και την παρουσία της Δημοκρατικής Συμμαχίας, δεν μας επιτρέπουν να ακολουθήσουμε την ηγεσία του κόμματος στο αδιέξοδο εγχείρημα της προσχώρησης στη Νέα Δημοκρατία. Είμαστε ωστόσο βέβαιοι ότι οι δρόμοι ανθρώπων που υπηρετούν με συνέπεια τις ίδιες πολιτικές αρχές αναπόφευκτα κάποτε συναντώνται.

Γιώργος Αναστασόπουλος
Αντώνης Βλυσίδης
Πολυδεύκης Γκουρλάκης
Νίκος Λιολιόπουλος
Κωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος
Χάρης Πεϊτσίνης
Φώτης Περλικός
Γιώργος Σαρηγιαννίδης
Δημήτρης Σκάλκος

Posted on Τρίτη, Μαΐου 22, 2012 by Unknown

No comments



Είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε πολιτικού σχηματισμού η αποτίμηση των γεγονότων σύμφωνα με τις αρχές του –ακόμα κι όταν αυτή γίνεται με περιφρόνηση των ίδιων των επιλογών του. 


Δεν είναι όμως δικαίωμα κανενός η συκοφάντηση των προσώπων και η διαβολή των γεγονότων.

Γι’ αυτό με ανυπόκριτη έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΕΠΑΜ σχετικά με τις εκλογές.

Τόση μικρότητα –και μάλιστα τόσο φλύαρη- δεν αξίζει απαντήσεως άλλα δυο λόγια θα τα ξοδέψουμε, σεβόμενοι τους πολιτικούς μας φίλους που έδωσαν –παρά τις όποιες ενστάσεις τους- και αυτή την εκλογική μάχη στο πλευρό μας.

Διαβάζουμε -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση του ΕΠΑΜ:
Το ΕΠΑΜ οδηγήθηκε σε μια εκλογική συνεργασία με την Δημοκρατική Αναγέννηση του κ. Παπαθεμελή που την πλήρωσε πολλαπλά. Προχώρησε σε μια εκλογική συνεργασία που θεώρησε αναγκαστική γιατί πάνω απ’ όλα και πριν απ’ όλα έρχεται το καθήκον απέναντι στην πατρίδα και στον λαό. Και μπροστά σ’ αυτό όλες οι άλλες διαφορές πάνε σε δεύτερο πλάνο. Όμως, ο κόσμος προσήλθε στις κάλπες χωρίς στην πλειοψηφία του να προτάσσει τον εθνικό κίνδυνο. Έτσι δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί με τον Παπαθεμελή που ήταν ξεπερασμένος, θρησκόληπτος, ταυτισμένος με παλιές καταστάσεις και εποχές, κοκ.

Ειλικρινά δεν μπορούμε να βοηθήσουμε το ΕΠΑΜ να αποφασίσει εάν«οδηγήθηκε» η εάν «προχώρησε σε μια εκλογική συνεργασία». Η σύγχυσή του, μας αφορά μόνο στον βαθμό που επικαλείται την αδυναμία του κόσμου ... να καταλάβει γιατί η  πατριωτική πολιτική του έγινε με τον Στ. Παπαθεμελή που είναι «ξεπερασμένος, θρησκόληπτος, ταυτισμένος με παλιές καταστάσεις και εποχές, κοκ.»!

Ο Στ. Παπαθεμελής δεν είναι ούτε κομήτης ούτε νεοπροσήλυτος στον δημόσιο βιο μας. Έχει παρουσία δεκαετιών, γνωστή σε όσους δεν είναι πολιτικά αναλφάβητοι. Εάν το ΕΠΑΜ στα πίσω πίσω κατάλαβε, αυτά που «κατάλαβε», αυτό περιγράφει την δική του αντιληπτική αν-ικανότητα κι όχι την διαδρομή του Στ. Παπαθεμελή.

Συνεχίζει η ανακοίνωση του ΕΠΑΜ:
Οι οργανωμένες δυνάμεις του ΕΠΑΜ κλήθηκαν να δώσουν μια εκλογική μάχη, χωρίς καμιά εμπειρία γύρω από το πώς οργανώνεται και διεξάγεται πρακτικά μια προεκλογική εκστρατεία. Σ’ αυτήν την αποστολή τους δεν είχαν κανενός είδους ουσιαστική βοήθεια από την συνεργασία με την Δημοκρατική Αναγέννηση.

Εδώ η ψευδολογία των ... αποστόλων του ΕΠΑΜ περνά από την συκοφαντία στην αγνωμοσύνη. Πού ακριβώς στέγασαν την απειρία τους οι άστεγες αλλά «οργανωμένες δυνάμεις του ΕΠΑΜ»; Ποιος εντέλει βοήθησε τις άσχετες αλλά πάντοτε «οργανωμένες δυνάμεις του ΕΠΑΜ» με τα πρακτικά της προεκλογικής εκστρατείας;

Τις απαντήσεις μπορούν να τις δώσουν οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΕΠΑΜ, που φιλοξενήθηκαν στα γραφεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ και σε πολλές περιπτώσεις καθοδηγήθηκαν από αυτούς που έχουν στην πλάτη τους εκλογικές αναμετρήσεις κι όχι μετεκλογικές απρέπειες.

Και κάτι τελευταίο. Εμείς στην Δημοκρατική Αναγέννηση δεν συνηθίζουμε τις αστοχίες μας να τις φορτώνουμε σε άλλους. Ούτε και τους λογαριασμούς μας. Όταν το ΕΠΑΜ εκπληρώσει τις εισέτι ανεκπλήρωτες οικονομικές υποχρεώσεις του από την εκλογική σύμπραξη στην οποία μετείχε, ας αποτιμήσει και την ... προσφορά του σε αυτή.

Μέχρι τότε για όλους εμάς –εμάς που στερήσαμε τις οικογένειές μας για ν’ ανταποκριθούμε σε μιαν ακόμη εκλογική μάχη- το ΕΠΑΜ παραμένει, έκτος από ανάγωγο, παντελώς αναξιόπιστο.

πηγή: Παπαθεμελής

Posted on Τρίτη, Μαΐου 22, 2012 by Unknown

1 comment




Μια εκπομπή κόλαφος εναντίον των βουλευτών που αποχώρησαν από το κόμμα, έγινε χθες στο Τηλεάστυ από τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Προδότες, Τρωκτικά, Αλητάκια ήταν λίγοι απ' τους χαρακτηρισμούς εναντίον του Άδωνη, του Βορίδη, του Πλεύρη και του Βελόπουλου. Με βίντεο προηγούμενων δηλώσεων τους εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά του Άδωνη Γεωργιάδη ("στα στριγκάκια των γυναικών σας κρύβεστε, δεν έχετε παντελόνια;"),  ο Γιώργος Καρατζαφέρης έδειξε τον θυμό του για την κατάρρευση του ΛΑ.Ο.Σ. και την απώλεια των πιο προβεβλημένων στελεχών του.

Σε αποστροφή του λόγου του, παρομοίασε την προδοσία των βουλευτών του με την προδοσία του Ιωαννίδη στον Παπαδόπουλο! Φαίνεται πως ο Γ. Καρατζαφέρης, επέστρεψε στην παλιά του ρητορική, προ του 2004!

Ολόκληρη η εκπομπή εδώ

Posted on Τρίτη, Μαΐου 22, 2012 by Unknown

3 comments

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012



Λυπούμαστε που σε πιστέψαμε. Αυτό που έκανες είναι άναδρο και θα μας βρεις απεναντί σου. Θυμήσου τα "δάκρυα σου" μέσα στα γραφεία της ΝΕ.Ο.Σ ΠΕΙΡΑΙΑ που τελικά βγήκαν κροκοδείλια...........
Τα πιστεύω για την πατρίδα δεν είναι ποδοσφαιρικές ομάδες για να αλλάζεις συμβόλαια. Ωστόσο σε ευχαριστούμε που έδειξεις το αληθινό σου πρόσωπο. Τώρα πλέον είμαστε έχθροι και είναι μικρός ο Πειραιάς, είμαστε Λιοντάρια και είσαι γατάκι........................

 ΝΕ.Ο.Σ ΠΕΙΡΑΙΑ

Posted on Δευτέρα, Μαΐου 21, 2012 by Unknown

No comments



Η Ντόρα Μπακογιάννη μας έλεγε προεκλογικά ότι θα αποχωρούσε από την πολιτική αν δεν κατάφερνε να μπει στη Βουλή το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας!

Posted on Δευτέρα, Μαΐου 21, 2012 by Unknown

No comments





Μετά τα τελευταία γεγονότα, και αφού οι δηλώσεις μου περί «αυγών και γιαουρτιών» έκαναν τον γύρο των καναλιών, με κάποιους να μιλούν περί «ακροτήτων», εξηγούμαι για να μπαίνουν οι έννοιες στην θέση τους.

1)     Ακρότητα είναι το να οριοθετείς τις πολιτικές σου επιλογές προεκλογικά, διευκρινίζοντας προς τους ψηφοφόρους σου πως δεν πρόκειται να πάς στην Ν.Δ. και μετά από τρείς εβδομάδες, αφου έχεις υφαρπάξει την ψήφο τους, να μετακομίζεις αμέριμνος στην «μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη».

2) Ακρότητα είναι να θεωρείς πως αυτοί που σε κουβάλησαν στην πλάτη για να εκπροσωπήσεις τον αγώνα τους,  χύνοντας αίμα (στην κυριολεξία) και ιδρώτα, σου έχουν δώσει λευκή επιταγή, ακόμα και για να πετάξεις αυτόν τον αγώνα στα σκουπίδια.

3)  Ακρότητα είναι να θεωρούνται ιδέες για τις οποίες έχουμε φάει κρατητήρια, για τις οποίες δεκάδες Εθνικιστές μετράμε ράμματα στα σώματά μας, για τις οποίες κάποιοι έχουν χάσει περιουσίες και έχουν κλίσει σπίτια, ως προϊόν δειγματισμού για την συγκέντρωση προσφορών.  

4) Δεν ήταν και δεν είναι επιλογή μας να ωθήσουμε τον κόσμο μας στα κάγκελα. Επιλογή δική σας ήταν να τους κοροϊδεύετε στα μούτρα και είναι τουλάχιστον αφέλεια να θεωρείτε πως αυτός ο κόσμος που τώρα ξεπουλάτε, θα σας κουνάει το μαντήλι και θα σας στέλνει ευχετήριες κάρτες για καλό ταξίδι…

Λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να αντιμετωπίσω την πολιτική απάτη με «πολιτικό πολιτισμό». Αν η κοροϊδία, η συναλλαγή και το ξεπούλημα ιδεών και αγώνων είναι ο «πολιτικός πολιτισμός» σας, θεωρήστε με πολιτικά απολίτιστο.
«Πολιτικά απολίτιστος» ήμουν από μαθητής, όταν δεξιοί και αριστεροί καθηγητάδες με κέρναγαν αποβολές για την πολιτική μας δράση. «Πολιτικά απολίτιστος» ήμουν όταν το καθεστώς με έσερνε στα κρατητήρια  για τις κοινές μας ιδέες. «Πολιτικά απολίτιστος» παραμένω, για να σας γυρνώ τις προσφορές σας για βελούδινες καρεκλίτσες στα μούτρα, με τους «απρεπείς» χαρακτηρισμούς που άκουσε ο φίλος σας ο Άδωνης εχθές τηλεφωνικώς.  
     
 Για εμάς η προδοσία των συναγωνιστών μας, των αγώνων μας και των ιδεών μας δεν θεωρείται προσωπική επιλογή. Προσωπικές επιλογές υπάρχουν στην προσωπική ζωή. Στους συλλογικούς αγώνες υπάρχουν κινηματικές επιλογές, αγωνιστές που τις στηρίζουν και μπροστάρηδες που τις κάνουν πράξη. Όταν επιλέγεις να είσαι μπροστάρης, είσαι υποχρεωμένος να υπηρετήσεις τις επιλογές του κινήματος που σου εμπιστεύθηκε αυτή την θέση στην μάχη.  
      
Οι ξεκάθαρες έννοιες είναι οι απλές. Το ξεπούλημα ενός κινήματος είναι προδοσία και οι προσωπικές επιλογές είναι για το σπίτι μας. Αν θέλετε τώρα να βρίσκουμε δικαιολογίες για να κρυβόμαστε πίσω από το δάκλυλό μας, να ξέρετε πως το δικό μας δάκτυλο θα είναι το μεσαίο…

                                                                  Γιάννης Παναγιωτακόπουλος 

Posted on Δευτέρα, Μαΐου 21, 2012 by Unknown

1 comment


Κι επίσημα πλέον θεωρούνται υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας ο Γιώργος Ανατολάκης και ο Θάνος Πλεύρης, μετά την φυγή τους από το ΛΑ.Ο.Σ.!

Σήμερα, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και συνομίλησαν μαζί του για τα τεκταινόμενα στην Κεντροδεξιά και την ανάγκη συστράτευσης όλων στον κοινό αγώνα για παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ!

Posted on Δευτέρα, Μαΐου 21, 2012 by Unknown

2 comments


Η τυχαία συνάντηση άναψε τα φλας των φωτογράφων, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Ο κύριος Μιχαλολιάκος, γραμματέας της Χρυσής Αυγής, βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, και την χαιρέτησε εγκάρδια!

Οι κακιές γλώσσες λένε ότι τώρα που η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή, θα χαιρετάει πολλές φορές ευγενικά το σύστημα!

Posted on Δευτέρα, Μαΐου 21, 2012 by Unknown

No comments




Ο Γιάννης Παναγιωτακόπουλος χαρακτηριζόταν πάντοτε για το ήθος και την αγωνιστικότητά του στον πατριωτικό χώρο, με αποτέλεσμα οι πάντες να τον σέβονται και να τον εκτιμούν. Όμως, χθες ήταν μια μαύρη σελίδα για την προσωπική του ιστορία, αλλά και της Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ., όταν βγήκε στα κανάλια και απείλησε με ξύλο και προπηλακισμούς όποιον βουλευτή "μηδίσει".



Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος έμεινε έκπληκτος πως ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. επέτρεψε να περάσει μια τέτοια δήλωση χωρίς να την καταδικάσει. Επιπλέον, ο Θάνος Πλεύρης στο ίδιο πάνελ με τον Γεωργιάδη (στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά), δεν κατηγόρησε τον Γιάννη Παναγιωτακόπουλο με τον οποίο έχουν κοινούς αγώνες εδώ και χρόνια!

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Γιάννης Παναγιωτακόπουλος θεωρείται από τους πιο σκληρούς προεδρικούς, παρόλο που ξεκίνησε από το κόμμα του Μάκη Βορίδη, τον οποίο κατηγορεί εξίσου για προδοσία! Φαίνεται, πως οι παλιές αγάπες πήγαν στην κόλαση, προκειμένου να στηριχτεί η προσπάθεια του ΛΑ.Ο.Σ. και του προέδρου του!

Posted on Δευτέρα, Μαΐου 21, 2012 by Unknown

1 comment

Σάββατο 19 Μαΐου 2012


Posted on Σάββατο, Μαΐου 19, 2012 by Unknown

1 comment

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η βουλευτής με τα παιδιά της

Μια παλιά γνώριμη, από την θητεία της στο ΛΑ.Ο.Σ., είδαμε στα βουλευτικά έδρανα, την ημέρα της ορκωμοσίας. Πρόκειται για την βουλευτή (πλέον) Αρβανίτη-Πρεβεζάνου Ευγενία, η οποία επέλεξε να συνεχίσει τον πολιτικό της αγώνα στους Ανεξάρτητους Έλληνες, κερδίζοντας έτσι την εμπιστοσύνη του κόσμου!

Ποιος να το πίστευε, πριν λίγα χρόνια, ότι η κυρία Ευγενία, τώρα θα πόζαρε εντός Βουλής κι ο Καρατζαφέρης θα έμενε εκτός! Η ειρωνεία της Τύχης!

Εάν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πάνε το ίδιο καλά και στις δεύτερες εκλογές θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την κυρία Πρεβεζάνου εν δράσει στη Βουλή!

Posted on Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012 by Unknown

No comments



Αυτή είναι η απάντηση του Προέδρου της Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ., Γιάννη Παναγιωτακόπουλου, σε όσα λέγονται για νέες αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων βουλευτών απ' το ΛΑ.Ο.Σ.!


Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΑΕΤΩΝ
''Δέν έχουμε εδώ θέση γιά τούς ακαθάρτους καί τήν ράτσα τους.Παγερή θά φαίνονταν στά κορμιά τους καί στό νού τους η ευτυχία μας! Καί σάν δυνατοί ποθούμε να ζήσουμε απο πάνω τους,γείτονες των αητών,γείτονες του χιονιού,γείτονες του ήλιου.Ετσι ζούνε οι δυνατοί άνεμοι.Και σάν τόν άνεμο τόν δυνατό,μιά μέρα θά φυσήξω αναμεσά τους,θά κόψω τήν ανάσα του πνευματός τους μέ το πνεύμα μου.Ετσι προστάζει τό μέλλον μου..''
ΦΡ. ΝΙΤΣΕ

Posted on Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012 by Unknown

No comments

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012



Αυτό έλειπε..Δεν κάνει και τίποτα άλλο η δηλωμένη "καλλιτέχνης" Αλ Σάλεχ!

ΔΕΙΤΕ πως "στόλισε" τον Σαμαρά πριν λίγους μήνες

Posted on Δευτέρα, Μαΐου 14, 2012 by Unknown

2 comments

Κυριακή 13 Μαΐου 2012





του Δ. Ζαφειρόπουλου

Μετά την αναμενόμενη και όχι αναπάντεχη εκλογική επιτυχία της Χρυσής Αυγής, νομίζουμε ότι έχει έλθει ο καιρός για μία κριτική απέναντι σε αυτό το πολιτικό σχήμα, μία εξέταση των σχέσεών του με το ευρύτερο πατριωτικό κίνημα και το κατά πόσο θέλει ή μπορεί να παίξει ρόλο στις διαμορφούμενες κοινωνικές εξελίξεις. Προτιμήσαμε να το κάνουμε αυτό μετά τις εκλογές, ακριβώς για να μην μπούμε στο προεκλογικό κυνήγι ψήφων, αλλά κυρίως γιατί μετά την είσοδό της στην Βουλή, η ΧΑ εμφανίζεται πλέον χωρίς το πέπλο μυστηρίου που η ίδια αλλά και μερίδα των ΜΜΕ είχε καλλιεργήσει.



Προσοχή όμως, όταν αναφερόμαστε σε κριτική μην περιμένετε να ακούσετε τα πολυφορεμένα φληναφήματα περί ναζισμού κλπ. Πολύ απλά, πιστεύουμε ότι ειλικρινώς ο Νίκος Μιχαλολιάκος απαρνήθηκε τον εθνικοσοσιαλισμό, εδώ κοτζάμ Άγιος Πέτρος αρνήθηκε τρεις φορές το όνομα του Κυρίου, ένας γενικός γραμματέας δεν μπορεί να απαρνηθεί τον Χίτλερ; Πριν προχωρήσουμε όμως καλό θα ήταν να δούμε ορισμένους από τους βασικούς λόγους της εκλογικής αυτής επιτυχίας της ΧΑ. Κατά την γνώμη μας, ο κυριότερος από αυτούς είναι η στάση των ΜΜΕ, τα οποία δημιούργησαν έναν "μύθο" γύρω της, αποδίδοντάς της πράξεις που τις περισσότερες φορές καμία σχέση δεν είχαν μαζί της. Αποκορύφωμα αυτών, η ενασχόληση των μελών της με το βάψιμο σπιτιών που είχαν πρότερα οι μετανάστες. Πολύ απλά, τα media βρήκαν ένα θέμα που πουλάει, το φούσκωσαν και το σέρβιραν σε μία κοινωνία που ταπεινωμένη από τα μνημόνια και αγχωμένη για το οικονομικό της μέλλον, έψαχνε να βρει έναν μύθο για να καλύψει τις ανασφάλειές της. Επίσης και ο πατριωτικός χώρος αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου, αντιμετώπιζε με μία ανοχή τη ΧΑ, με την εξαίρεση της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Ειδικά η ΝΔ, καθόλου δεν στενοχωριόταν που αυτή έπαιρνε ψήφους από τον ΛΑΟΣ, απλά δεν σκέφτηκε ότι καμία φορά και το σκυλί που ταΐζεις μπορεί να σε δαγκώσει. Τέλος, ακριβώς λόγω του "μύθου" που προαναφέραμε και της ανοχής ή μη ενασχόλησης μαζί της, η ΧΑ.



Μπόρεσε με ένα ξερό καταγγελτικό λόγο, χωρίς ουσία και πρόγραμμα, να ανταποκριθεί στον ρόλο του κακού που ήθελε μερίδα των Ελλήνων σε αυτές τις εκλογές για να τιμωρήσει τον πολιτικό κόσμο. Ας πάμε να δούμε όμως τώρα, τις σχέσεις της με τον εθνικό χώρο, το ποιές ήταν μέχρι σήμερα και το πώς διαμορφώνονται για το μέλλον. Είπαμε και προηγουμένως ότι και ο πατριωτικός χώρος έβλεπε την ΧΑ κάπως σαν ένα παιδί, με προτερήματα και ελαττώματα. Επειδή ακριβώς απείχε από την κεντρική πολιτική σκηνή, πολλοί έβλεπαν στην ΧΑ μια αγνή ιδεολογική προσπάθεια, με την οποία μπορεί να διαφωνούσαν, αλλά τέλος πάντων, δεν ενοχλούνταν από την ύπαρξή της. 

Και όπως στα παιδιά, συγχωρείς τα στραβοπατήματά τους, έτσι και ο χώρος ξεχνούσε συχνά τις επιθέσεις της κατά μελών του. Δεν αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκε ο γράφων, μαζί με την σύζυγό του το 2008, αλλά σε επιθέσεις κατά του Γιάννη Σχοινά, του Θεόδωρου Δράκου, των μελών του Ελληνικού Μετώπου στο Βίτσι, σε απειλές κατά πρώην μελών της, στην αναφορά από φερέφωνά της ως προβοκάτορα του Δημήτρη Παπαγεωργίου, όταν αυτός φυλακιζόταν και ο κατάλογος θα μπορούσε να είναι ακόμα μακρύτερος. Όπως επίσης, οφείλει να σημειωθεί η βροντώδης σιωπή του σχήματος αυτού, του σκληρού και άσπιλου, στα πολλά δικαστήρια που είχε η εφημερίδα μας και ο Κων/νος Πλεύρης με τους διάφορους Εβραίους και λοιπούς αντιρατσιστές, την οποία δικαιολόγησε λόγω... προσωπικών διαφορών. Όλα αυτά ο χώρος τα ξεχνούσε ή τα προσπερνούσε γιατί έλεγε ότι η ΧΑ κάνει αγώνες στο πεζοδρόμιο και επί της ουσίας αδιαφορούσε όσο αυτή βρισκόταν μακριά από την κεντρική πολιτική σκηνή. 



Επίσης, επειδή ο χώρος τον τελευταίο καιρό είχε ανακαλύψει ότι το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη αποτελεί το "υπέρτατο κακό" της Ελλάδας, καθόλου δεν ενοχλούνταν από την μονοθεματική επίθεση σε αυτό από την ΧΑ, η οποία μαζί με κάποια χαμένα ταλέντα του ΛΑΟΣ, είχαν βρει στο κόμμα αυτό την αιτία κάθε κακοδαιμονίας της πατρίδας.



Τώρα που εισήλθε σε αυτήν, νομίζουμε ότι ήλθε και ο καιρός να κριθεί, ακριβώς με πολιτικά κριτήρια. Να μας εξηγήσει το πώς θα ξεβρωμίσει την Ελλάδα. Βάζοντας ο Ν. Μιχαλολιάκος το μισό του σόι στην Βουλή και ζητώντας προκαταβολικά τις παραιτήσεις των υποψηφίων του; Θέλουμε να δούμε την πρότασή της για το όχι στα μνημόνια και το πώς θα βγούμε από την κρίση. Να εξετάσουμε τα κοινοβουλευτικά επιτεύγματά της, γιατί αν είναι σαν αυτά τα ανύπαρκτα στο συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, τότε το πράγμα θα αγγίξει την κωμωδία. Να δούμε τον τρόπο λειτουργίας της, τις εκλογές των οργάνων της, το πώς διαμορφώνονται οι θέσεις της, γιατί μέχρι τώρα αυτό που φαίνεται είναι μία αντιγραφή του ΚΚΕ σε δεξιό φόντο.

 Η Χρυσή Αυγή έχει τώρα πραγματικά την ευκαιρία να δείξει το τί θέλει να πράξει στην ελληνική κοινωνία. Το ποσοστό της, της δίνει αυτή την δυνατότητα. Θα είναι ένας ευκαιριακός κομήτης, παραφουσκωμένος από τα ΜΜΕ, εξάντλησης μίας λαϊκής οργής; Θα παραμείνει ένα στεγανό σύστημα που θα θέλει να κάνει τον νταβατζή στον χώρο; Θα γίνει ένα δεξιό ΚΚΕ που θα έχει το ποσοστό του και τις οικονομικές επιδοτήσεις του και θα αναπαράγει τον εαυτό του, κλεισμένο στην ακροδεξιά γωνία του; Η έκθεση στον κοινοβουλευτισμό και η εμφάνιση του προσώπου, είναι σίγουρο ότι μπορεί να βοηθήσει κάποιον να πάρει τις αποφάσεις του.

πηγή: elkosmos.gr

Posted on Κυριακή, Μαΐου 13, 2012 by Unknown

No comments

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

"Ρε αι γαμ*σου Γλέζο βρωμιάρη κομμουνιστή"! Αυτή η φράση ήταν αρκετή για να κάνει έξαλλο το Νίκο Χατζηνικολάου και να λύσει την συνεργασία του με τον μουσικό επιμελητή Α. Ελευθερογλου, ο οποίος έκανε το λάθος να βρίσει το τοτέμ της Αριστεράς!

Η πρώτη λύση συνεργασίας μέσω twitter με πολιτικό περιεχόμενο, πέρα από πρωτοφανής ήταν κι ένα μήνυμα για το τι θα επικρατήσει από εδώ και πέρα, τώρα που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναλαμβάνει κυβερνητικό ρόλο, λόγω ποσοστών!

Ο Χατζηνικολάου απολογούνταν σε δεκάδες ανώνυμους λογαριασμούς οι οποίοι απαιτούσαν εξηγήσεις από τον εκδότη της Real για τα λεγόμενα του νεαρού. Δεν τους χάλασε το χατίρι και έλυσε τη συνεργασία μαζί του, καθώς όπως συνεχώς τόνιζε δεν επρόκειτο για δημοσιογράφο αλλά για μουσικό επιμελητή.




Δεν νομίζουμε ότι παρόμοιες αναφορές σε κάποιο άλλο πρόσωπο π.χ. Μιχαλολιάκο, Καρατζαφέρη, Γεωργιάδη, θα είχαν παρόμοια κατάληξη..

Posted on Σάββατο, Μαΐου 12, 2012 by Unknown

1 comment

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012


Ο μέχρι πρόσφατα άγνωστος επικεφαλής της Νεολαίας της Χρυσής Αυγής!



Η Χρυσή Αυγή πουλάει! Είναι το θέμα των ημερών και ο καθημερινός μας διάλογος περιστρέφεται πάντοτε γύρω από αυτήν αφού ήταν η μεγάλη έκπληξη των εκλογών!

Τα Μ.Μ.Ε. έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος πεινάει για ειδήσεις τέτοιου είδους και ψάχνει να βρει ο,τι πιο πιπεράτο υπάρχει από το μέχρι τότε άγνωστο και σκοτεινό κόμμα! Ακόμα και το blog μας έχει γίνει το τελευταίο διάστημα αρκετά γνωστό από τις αναρτήσεις που κάναμε σχετικά με την άποψη του Περίανδρου για τη Χρυσή Αυγή καθώς και για τον Καιάδα!

Έτσι, φαίνεται πως το πανηγύρι της ενημέρωσης θα συνεχιστεί με αποτέλεσμα οι βασικοί του πρωταγωνιστές να είναι οι Χρυσαυγίτες! Μένει να δούμε αν θα τσιμπήσουν το τυράκι της δημοσιότητας και μεθύσουν από την προβολή!

Posted on Πέμπτη, Μαΐου 10, 2012 by Unknown

No comments

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012


Πικραμένος ο Γ. Καρατζαφέρης με την απόφαση του ελληνικού λαού να τον αφήσει εκτός Κοινοβουλίου. Στην εκπομπή του κατηγόρησε τους πρώην ψηφοφόρους του που πιάστηκαν κορόιδα και ψήφισαν Τσίπρα, Μιχαλολιάκο και Καμμένο και ανέχονται τα καουμποϊλίκια τους.

Χαρακτηριστικά είπε: "Αναγκαστική πορεία μέσα στα σκατά ήτανε για να σας σώσω" απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν για την συμμετοχή του στην κυβέρνηση σωτηρίας. Ενώ τελειώνοντας δήλωσε αηδιασμένος!

Posted on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2012 by Unknown

No comments


Ο μεγάλος κερδισμένος αυτών των εκλογών δεν μπορεί να είναι άλλος από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κι ομως, ορισμενοι τον κατηγορουν ανοικτα οτι προκαλεί με τους υποψηφίους του αφού μέσα σε προεκλογικό κέντρο, εμφανίστηκαν τουρκικές σημαίες!

Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί καθώς δεν υπάρχει φωτογραφικό ντοκουμέντο, όμως οι μάρτυρες είναι αρκετοί! Μένει να δούμε, αν η επίσημη θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα ξεκαθαριστεί σχετικά με τα εθνικά μας ζητήματα, όπως αυτό των προκλήσεων της Τουρκίας στη Δυτική Θράκη!

Posted on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2012 by Unknown

No comments




Ρεπορτάζ της Ελεύθερης Ώρας

Αργά προχτές το βράδυ, πριν ακόμη βγουν τα τελικά αποτελέσματα γράφαμε: “Το γεγονός όμως του ότι ένα κόμμα παλεύει για να επιβιώσει, ενώ λίγους μήνες πριν βρισκόταν κοντά ακόμη και σε διψήφιο νούμερο σημαίνει πολλά.

 Η επόμενη ημέρα στον ΛΑΟΣ θα είναι ενδιαφέρουσα, είτε μπει στην Βουλή είτε όχι. Το κόμμα πλήρωσε ακριβά τρία πράγματα. Το πρώτο ήταν η κεντροδεξιά στροφή του και η απόπειρά του να ενταχθεί στο μεταπολιτευτικό σύστημα την ίδια στιγμή που αυτό κατέρρεε. Η σειρά κινήσεων που ξεκινά από την υπερψήφιση του πρώτου μνημονίου, συνεχίζει στην συμμετοχή της κυβέρνησης Παπαδήμου, το “χάσιμο” των δύο πρωτοκλασάτων στελεχών του που επέλεξαν την Νέα Δημοκρατία.
Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΛΑΟΣ απέτυχε να οσμιστεί την μετά του μνημονίου κατάσταση του ελληνικού λαού. Λειτούργησε σαν να ήταν στο 2009. Επίσης σημαντική ήταν η χρόνια “ακροφοβία” του και η προσπάθειά του να λειτουργήσει «καθωσπρεπικά».

Ο τρίτος παράγοντας ήταν και εδώ ιδιαίτερα σημαντικός. Το κόστος που πλήρωσε ο ΛΑΟΣ, επειδή το κόμμα μπήκε σε λογική διαχείρισης της εξουσίας. Κάτι το οποίο το μετέτρεψε από αντιπολίτευση σε συμπολίτευση. Η ρητορική της ρήξης εξαφανίστηκε και επανεμφανίστηκε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Πλέον αντιμετωπίζει και σοβαρότατο στελεχιακό πρόβλημα. Η επόμενη ημέρα όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά εάν αποφασιστεί κάποιου είδους αυτοκριτική, εσωκομματική ή εξωκομματική.”

Η επόμενη ημέρα ήλθε να μας επιβεβαιώσει άμεσα. Τελικά ο ΛΑΟΣ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία του στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, όσο μικρή και αν από ότι φαίνεται θα είναι αυτή.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, των τελείως αρνητικών αποτελεσμάτων, ήλθε σαν... σφαλιάρα στην οδό Καλλιρρόης, όπου παρόλο του ότι οι ενδείξεις υπήρχαν, ο κόσμος της είχε σχηματίσει την άποψη ότι τα “γκάλοπ” ήταν στημένα και ότι ο ΛΑΟΣ είχε μία σταθερή βάση του 3.5 με 4% η οποία είναι μπετόν αρμέ.

Αυτές οι προσδοκίες διεψεύσθησαν και αποδείχθηκε ότι τελικά ακόμη και το μπετόν – αρμέ μπορεί να ραγίσει, υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Και αυτές οι συνθήκες φαίνεται ότι τελικά πρόλαβαν τον ΛΑΟΣ και τον άφησαν εκτός Βουλής, ως παρατηρητή των εξελίξεων.

Οι λόγοι δεν ήταν σαφώς μόνο αυτοί που επιγραμματικά αναφέραμε χθες. Είναι πολύ περισσότεροι. Η ουσία όμως πίσω από σχεδόν όλους είναι ότι ο ΛΑΟΣ έχασε την δυναμική του, επειδή έχασε την επαφή του με τον παλμό της κοινωνίας. Ο κοινοβουλευτικός αγώνας στον οποίο είχε επιδοθεί ο ΛΑΟΣ από ό,τι φαίνεται αποξένωσε επί της ουσίας ένα μεγάλο κομμάτι του στελεχιακού δυναμικού του, από την επαφή με τον απλό κόσμο.

Οι κεντρικές επιλογές του κόμματος, οι οποίες το έφερναν συχνά πυκνά σε συγκρούσεις με την βάση του – κάτι που όσο και εάν θέλουν να αρνηθούν κάποιοι ισχύει – στο όνομα του “κοινού καλού”, ερχόντουσαν η μία μετά την άλλη. Και το 2,9  που πήρε ο ΛΑΟΣ και το οποίο είναι ακριβώς το μισό από το 5,8% που είχε πάρει στις προηγούμενες εκλογές, δεν σημαίνει ότι ο ΛΑΟΣ έχασε την μισή του βάση. Οι απώλειες ήταν πολύ μεγαλύτερες, απλά ένα συγκεκριμένο ποσοστό αναπληρώθηκε από εισροές κυρίως από κάποιους απογοητευμένους του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ.

Ποιά είναι η επόμενη ημέρα στον ΛΑΟΣ;

Η επόμενη των εκλογών ημέρα στον ΛΑΟΣ, όπως είναι φυσικό δεν ήταν καθόλου ευχάριστη. Όπως διαρρέεται από αρκετές πηγές, ο πρόεδρος του κόμματος δέχθηκε πολύ “γκρίνια” από συνεργάτες του, αλλά και το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος “βράζει”. 

Στην οδό Καλλιρρόης υπήρχε διαρκής κίνηση και για τις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματισθεί σειρά επίσημων και ανεπίσημων επαφών, συγκλήσεων οργάνων του κόμματος και ούτω καθ' εξής. Προς στιγμήν η απογοήτευση δείχνει να μην έχει καταλάβει ένα μεγάλο μέρος του κόμματος, μόνο και μόνο επειδή όλα δείχνουν ότι η χώρα θα οδηγηθεί ξανά σύντομα σε εκλογές.

Η ουσία όμως είναι ότι ένα μεγάλο μέρος της αποτυχία δεν μπορεί να χρεωθεί πολιτικά πουθενά αλλού, παρά στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ και στους στενούς συνεργάτες του. Και αυτό προκαλεί κάποιου είδους αναταραχές. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το κόμμα πλήττεται από μία ένδεια στελεχών πρώτης γραμμής, τα οποία έχουν «διατρητικότητα» στο ευρύ κοινό.

Αλλά και ότι η ίδια η εικόνα του Γ. Καρατζαφέρη έχει πληγεί αρκετά από την στιγμή που υπεγράφη το πρώτο μνημόνιο. Και κάποιοι δεν διστάζουν να μιλούν για την ανάγκη να βγούν πιο μπροστά νέα ... πρόσωπα. Χαρακτηριστική ήταν η ρήση γνωστού στελέχους του κόμματος, το οποίο σε όχι και τόσο ιδιωτική του συζήτηση εξέφραζε την ανάγκη να βρει ο ΛΑΟΣ τον δικό του... Τσίπρα. Και ηλικιακά και από πλευράς... image, οι επιλογές του ΛΑΟΣ δεν είναι και τόσες πολλές!

Από εκεί και πέρα τις πρώτες ώρες μετά την ήττα, η κατάσταση στον ΛΑΟΣ απ' έξω μοιάζει παγωμένη. Και αυτό διότι οι διαδικασίες περιορίζονται στον απόλυτα εσωτερικό κύκλο. Μέχρις στιγμής δεν έχει γίνει ούτε καν ένας σοβαρός απολογισμός του τι έφερε αυτή την ήττα. Με εκλογές να έρχονται σε 40 ημέρες, κανείς δεν ξέρει αν υπάρχει καιρός για χάσιμο.

Είναι σαφές ότι κάτι χρειάζεται να αλλάξει. Και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να γίνει και κάποιου είδους αυτοκριτική. Κυρίως πρέπει να αλλάξει το image του κόμματος όπως αυτό προβάλλεται προς τα έξω. Γιατί αυτή την στιγμή η εικόνα του ΛΑΟΣ είναι αυτή του κόμματος που ευκαιριακά δεν διστάζει να αλλάζει κεντρικές πολιτικές του επιλογές. Δίκαια ή άδικα, αυτή είναι η εικόνα που έχει ο κόσμος.

Μπορεί ο ΛΑΟΣ να επιστρέψει από τον... τάφο της κοινοβουλευτικής απουσίας; Δεν ξέρω. Είναι κάτι που θα το κρίνουν οι επόμενες ημέρες. Το τι θα σηματοδοτήσουν αυτές θα το μάθουμε κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον Ιούνιο, όταν και θα λάβουν χώρα οι εκλογές στην πιθανή περίπτωση που οι Τσίπρας και Βενιζέλος, επιστρέψουν και αυτοί την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, όπως έκανε και ο Αντώνης Σαμαράς, με συνοπτικές διαδικασίες.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Posted on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2012 by Unknown

No comments