Η δημοσκόπηση που φέρνει πρώτο σε θετική γνώμη τον ΛΑ.Ο.Σ. και τον πρόεδρο του ως δημοφιλέστερο αρχηγό κόμματος, της Καθημερινής, είναι γνωστή.

Έχει σχολιασθεί το γεγονός ότι τα ποσοστά αυτά είναι πλασματικά, λες και τα προηγούμενα ήταν αληθινά και ξαφνικά επειδή δείχνουν το ΛΑ.Ο.Σ. και τον πρόεδρό του σε δυσθεώρητα ποσοστά, ξέσπασαν διάφοροι σε ύβρεις και ειρωνικά σχόλια.

Εμείς, δεν θα ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο, αφού γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα συμφέροντα που παίζονται πίσω από διάφορα blogs και τις "αγαθές" προθέσεις τους για διαφημίσεις και λοιπά μπαξίσια.

Θα σταθούμε σε δύο σημεία. Το πρώτο είναι η απουσία αυτή τη στιγμή στο πολιτικό σκηνικό αρχηγού κόμματος - ηγέτη. Κακά τα ψέμματα ούτε ο Γ. Παπανδρέου ούτε ο Αντ. Σαμαράς δεν εμπνέουν κάτι τέτοιο, όπως το ενέπνεε ο Κώστας Καραμανλής για τους Νεοδημοκράτες ή ο Αντρέας Παπανδρέου παλαιότερα για τους ψηφοφόρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Έτσι, ο Γ. Καρατζαφέρης εμπνέει ορισμένους με την ηγετική του μορφή, πέρα από τις επιλογές του.

Το δεύτερο σημείο είναι η παγίδα που βρίσκει μπροστά του ο Καρατζαφέρης και ο ΛΑ.Ο.Σ. με μια τέτοια δημοσκόπηση. Πέρα ότι αν λάβουμε υπόψη μας την πραγματική δύναμη του κόμματος (στελέχη, κομματικές οργανώσεις) τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, το δημοσκοπικό αυτό πυροτέχνημα μπορεί να αποτελέσει και τον επιθανάτιο ρόγχο της παράταξης, ανάλογο με αυτό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που άντεξε στην προηγούμενη αναμέτρηση και των Οικολόγων Πράσινων που πήραν το φιλί της ζωής στις Ευρωεκλογές.

Το σύστημα πάντοτε έπαιζε τον ΛΑ.Ο.Σ. πολύ πιο κάτω από τα πραγματικά του ποσοστά. Τώρα το σύστημα επιλέγει να παίζει τον Καρατζαφέρη πολύ πιο πάνω. Αυτό πρέπει να είναι το καμπανάκι κινδύνου που πρέπει όλοι να ακούσουν στα γραφεία της Καλιρρόης πριν βρεθούν προ εκπλήξεων.