Ποικιλόχρωμες αντιδράσεις για την αυριανή ημερίδα στην Παλιά Βουλή, με θέμα την εθνική οικονομία

Οι εκδόσεις κυκλοφόρησαν ένα βιβλίο με τίτλο «Χρυσός και εργασία στη νέα οικονομία», το οποίο επιμελήθηκε ο γνωστός ιστορικός Δημήτρης Μιχαλόπουλος. Με αφορμή την έκδοση, προχωρήσαμε στη διοργάνωση μιας Ημερίδας, με θέμα την εθνική οικονομία. Στην εκδήλωση, αναγγελία της οποίας δημοσιεύσαμε, θα μιλήσουν ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης, με θέμα «Εθνική Οικονομία, σκέψεις και προτάσεις», ο δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας, με θέμα, «Οι τοκογλύφοι του Θεού», ο εκδότης Μάνος Κώνστας, με θέμα «Η εθνική σκέψη απέναντι στις οικονομικές εξελίξεις» και ο ιστορικός Δημήτρης Μιχαλόπουλος, με θέμα «Χρυσός και Εργασία», ενώ θα συντονίσει ο εκδότης Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.

Πρόθεσή μας, ήταν και παραμένει να δοθούν απαντήσεις για αυτό που πολλοί προσδιορίζουν σήμερα ως «οικονομική» κρίση και στο πως αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί. Το βιβλίο, καταδεικνύει ότι ο χρυσός, σε φιλοσοφικό επίπεδο η αιτία του κακού, μπορεί να αντικατασταθεί από την παραγωγική εργασία. Θεωρούμε ότι η εκδήλωση αυτή είναι επίκαιρη, καθώς θα δώσει σε όσους συμπολίτες μας δραστηριοποιούνται στον εθνικό χώρο, χρήσιμες προσεγγίσεις αλλά και απαντήσεις όσον αφορά στην εναλλακτική λύση που θα μπορούσε να καταθέσει στον ελληνικό λαό ως πρόταση, ο εθνικός χώρος.

Η λογική μας στο Patria και στις εκδόσεις του, ήταν πάντα και παραμένει πολυσυλλεκτική. Όλοι όσοι συνεισέφεραν και συνεισφέρουν στην έκδοση του περιοδικού αλλά και στη γενικότερη εκδοτική προσπάθεια που καταβάλλεται, αν και ορμώμενοι από διαφορετικές κομματικές αφετηρίες ή ανένταχτοι, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: κινούνται στον ευρύτερο εθνικό ή πατριωτικό χώρο και έχουν έντονες εθνικές ευαισθησίες, τις οποίες δεν φοβούνται να εκφράσουν δημόσια.Και έτσι, είπαμε να ενώσουμε κάποιες από αυτές τις φωνές, ώστε να ακουστεί πιο συλλογικά μια εθνική άποψη και να πάψει να μονοπωλείται ο δημόσιος διάλογος από την αριστερά. Δυστυχώς, όμως, μια ακατάσχετη παραφιλολογία, εγγενές χαρακτηριστικό του πατριωτικού χώρου, που καταδεικνύει όμως και την παθογένειά του, έκανε πάλι την εμφάνισή της.


Κάποιοι ενοχλούνται ή ψάχνουν αφορμή για να ενοχληθούν. Είτε από την παρουσία στο πάνελ του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Ηλία Πολατίδη. Είτε από την παρουσία του δημοσιογράφου Σπύρου Χατζάρα, λόγω της πολιτικής προέλευσής του από το ΠΑΣΟΚ. Είτε, κάποιοι άλλοι, από την παρουσία του εκδότη Μάνου Κώνστα, που εκφράζει ένα φορέα ριζοσπαστικού εθνικισμού, το «Εθνικό Μέτωπο». Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνονται ανάλογα φαινόμενα. Φυσικά, δεν θα μας αποθαρρύνει στην προσπάθειά μας να σπάσουμε στεγανά και λογικές κατακερματισμού, πρόταξης του ατομικού και του «οπαδικού», ώστε να προβάλλουμε μια πιο συλλογική άποψη του πατριωτικού χώρου, που θα ακουστεί από την κοινωνία.


Ο δημόσιος λόγος του πατριωτικού χώρου, είναι καιρός να υπερβεί τη στείρα «αρνησιολογία» που επί δεκαετίες τον περιθωριοποίησε πολιτικά και δεν του επέτρεψε να ακουστεί, ώστε να διεκδικήσει και πάλι την ιδεολογικοπολιτική κυριαρχία από τους εθνομηδενιστές της αριστεράς και τους φιλελεύθερους και να καταστεί αξιόπιστη πολιτική εναλλακτική πρόταση. Και αυτό πρέπει να γίνει σύντομα, καθώς η κατάρρευση των αστικών κομμάτων θα δημιουργήσει ένα μεγάλο κενό, το οποίο δεν πρέπει να καλυφθεί από την αριστερά. Θα σας δούμε αύριο λοιπόν, Κυριακή, στην Παλιά Βουλή, στις 10:30 πμ.

Πηγή: elkosmos.gr