Το NPD (η γερμανική Χρυσή Αυγή)  έκανε με τον τρόπο του αίσθηση στις αφίσες του για τις εκλογές των τοπικών περιφερειακών συμβουλίων. Μια από αυτές προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Στην αφίσα βλέπουμε τον Ούντο Φόιγκτ, αρχηγό του NPD, με πέτσινο μπουφάν και δερμάτινα μαύρα γάντια, πάνω σε μια μηχανή, με το δεξί χέρι στο γκάζι. Η αφίσα γράφει «Δώστε γκάζι!» (Gas geben!) — στα γερμανικά η λέξη Gas σημαίνει και αέριο. Ξεσηκώθηκαν οι οργανώσεις των συγγενών των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, έκαναν μηνύσεις, ωστόσο το δικαστήριο, με απόφασή του πριν από λίγες μέρες, αποφάσισε ότι το σύνθημα είναι αμφίσημο και όχι μονοσήμαντη αναφορά στους θαλάμους αερίων, οπότε οι αφίσες μπορούν να παραμείνουν.

Οι Αριστεροί απάντησαν με το λεγόμενο adbusting (παρέμβαση σε διαφημιστικές αφίσες ώστε να αλλάζει το περιεχόμενο και το μήνυμά τους) αφήνοντας το σύνθημα στην αφίσα, αλλά στη θέση του Γερμανού αρχηγού κόλλησαν το πρόσωπο του Γεργκ Χάιντερ, που σκοτώθηκε το 2008 σε αυτοκινητιστικό, κι από πίσω, αντί για μηχανάκι, φαινόταν το κατεστραμμένο του αμάξι.

Είναι ενδεικτικό ότι η διαμάχη της Εθνικιστικής Δεξιάς και της Κεντροαριστεράς στην Ευρώπη θα συνεχιστεί αμείωτη όσο η Ευρώπη υποβαθμίζεται και παρακμάζει!