Το ελληνικό κράτος μοιάζει με ένα ξεκοιλιασμένο απ' το φαϊ πλάσμα που κάποτε έμοιαζε με άνθρωπο. Το τάισμα ενός ολόκληρου επαγγελματικού μηχανισμού ψηφοφόρων και κρατικών δαπανών για κάθετι που αφορούσε την κοινωνία, έφερε το τέρας που λέγεται κράτος σε κατάσταση στασιμότητας και αργότερα σαπίλας.

Η συνεργασία των πολιτικών με ξένα συμφέροντα και κερδοσκόπους, επέτεινε για λίγο την ταλαιπωρία χαρίζοντας μερικά ακόμα χρόνια τρυφηλής ζωής για τους ταϊσμένους πολιτικούς γκάνγκστερς. Μέχρι που η φούσκα έσκασε, το φαϊ τελείωσε, τα συνεταιράκια κρύφτηκαν σε χώρες μακρινές παρέα με τα δισεκατομμύρια που μάζεψαν, αφήνοντας ακάλυπτους τους μέχρι πρότινος συνεργάτες τους στην Ελλάδα.

Η αμερικάνικη κρίση, έβγαλε το τραπεζομάντηλο και αποκάλυψε την τεράστια απ' το λίπος και τα παχυντικά της ελληνική οικονομία. Οι λύσεις επώδυνες και σκληρές, που χρειάζονται θυσίες για να έχουν κάποιο αποτέλεσμα.

Σίγουρα πάντως οι προηγούμενοι ηγήτορες του σαπισμένου πλέον οργανισμού, μόνο χαρούμενοι δεν μπορούν να είναι πλέον αφού το τέρας που κατασκεύασαν πρέπει τώρα να διαλυθεί και να στηθεί απ' την αρχή. Αλλιώς μπορεί και να αυτοκτονήσει ή να τους σκοτώσει!