Και ξαφνικά ο Χρύσανθος Λαζαρίδης έγινε "ρουφιάνος" των Αμερικανών ενάντια στον Καραμανλή. Αυτό προσπαθούν να μας περάσουν διάφορα δημοσιεύματα της κακιάς ώρας από φυλλάδες τρίτης κατηγορίας και διάφορους σκουπιδοαναδημοσιευτές.




"Σε σύσκεψη διπλωματών των ΗΠΑ φέρεται να συμμετείχε σύμφωνα με τα Wikileaks ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης στις 17 Δεκεμβρίου 2007, στην οποία συμφώνησε με την ανησυχία που τους προκαλούσε η επιλογή του Κώστα Καραμανλή για φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία και τον Πούτιν! Το θέμα της σύσκεψης ήταν: «Ελλάδα και Ρωσία: οι αναπτυσσόμενοι δεσμοί - που γίνονται πιο ισχυροί;».

Η σύσκεψη, σύμφωνα πάντοτε με το Wikileaks, πραγματοποιήθηκε ενόψει της επίσκεψης Καραμανλή στη Μόσχα, η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο State Department. Ο κ. Λαζαρίδης ήταν ένας από αυτούς που είχαν κληθεί να διατυπώσει τις εκτιμήσεις τους για τις ελληνορωσικές σχέσεις. Κατά το τηλεγράφημα, ο κ. Λαζαρίδης «συμφώνησε ότι η ελληνική διπλωματία εμφανιζόταν απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει τη διευρυνόμενη σχέση με τη Ρωσία».

Στο σχετικό τηλεγράφημα παρατίθενται επίσης απόψεις για την εντεινόμενη ανησυχία Αμερικανών και Ελλήνων διπλωματών για την προσέγγιση Ελλάδας και Ρωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λαζαρίδης διατέλεσε σύμβουλος του κ. Σαμαρά και την περίοδο που ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ ήταν υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης Καραμανλή. Ο ίδιος προκάλεσε σάλο πρόσφατα στο εσωτερικό της ΝΔ, με τις απόψεις του εναντίον της απόφασης της ίδιας κυβέρνησης (το 2004) για τη δημοσιονομική απογραφή."

Το κακό -και κάποιοι κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν- είναι ότι αυτή η μεγάλη αποκάλυψη μόνο αποκάλυψη δεν είναι καθώς ο Χρ. Λαζαρίδης αποτελεί έναν απ' τους εγκυρότερους αναλυτές αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, κάτι που το εκτιμούσαν ιδιαίτερα οι Αμερικανοί. Πώς το lobbying του Λαζαρίδη έγινε ξαφνικά προδοσία, ουδείς μπορεί να γνωρίζει. Φαίνεται ότι τα μίσθαρνα όργανα των μνημονιακών και της εσωκομματικής καμαρίλας της Νέας Δημοκρατίας ψάχνουν τρόπο για να τον σπιλώσουν ηθικά. Γιατί είναι εκείνος που τάχθηκε αναφανδόν κατά του Μνημονίου και οδήγησε τον Αντ. Σαμαρά στα μεγάλα όχι.

Είδωμεν!