Βρε, βρε, βρε... Καλώς τους σπεκουλαδόρους, που χαντάκωσαν τη χώρα μας! Ήρθαν να πάρουν και τα υπόλοιπα, να τρυγήσουν ό,τι απέμεινε από τον εθνικό μας πλούτο! Και έχουν θράσος, θράσος απύθμενο. Και πλέον, με τη στήριξη του διαπλεκόμενου Τύπου, δεν έχουν και κανένα λόγο να κρύβονται. Άλλωστε, «για το καλό μας» είναι!

Όλα «για το καλό μας» και το «συμφέρον» μας είναι! Ακόμα και το ραδόνιο που ο χρηματιστής «αμόλησε» στη Θεσπρωτία, είναι ικανοί να πουν στο ΠΑΣΟΚ! Βοηθά, φαίνεται, στην «πράσινη» και αειφόρο ανάπτυξη ο απεχθής στη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του πλανήτη, «Καναδός» χρηματιστής! Ο Σόρος άλλωστε, ο σύγχρονος Σκρουτζ Μακ Ντακ, ίσως ο πιο μισητός άνθρωπος αυτή τη στιγμή στον κόσμο, πρέπει να γεμίσει τους τραπεζικούς λογαρισμούς του. Αν αυτοί δεν «ξεχειλίζουν», υπάρχει πρόβλημα, πρόβλημα παγκόσμιο.

Ψυχή πουλημένη στο διάβολο...

Η συνάντηση του πρωθυπουργού (όσων τον ψήφισαν, γιατί στη συνείδηση των υπολοίπων, δεν έχει πλέον ΚΑΜΙΑ νομιμοποίηση) με τον σπεκουλαδόρο Τζορτζ Σόρος (ήταν παρών και ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου), τον γκουρού του ανάλγητου νεοφιλελευθερισμού, χθες το μεσημέρι, κακώς εξέπληξε κάποιους. Φυσικά, δεν ειπώθηκε τίποτα για το τι συζητήθηκε. Δάνεια; Μνημόνια; Χρυσός; Υποθέστε...

Α, η συνάντηση ακολούθησε την παρουσία του Σόρος σε «συνέδριο» στην Αθήνα (που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών), όπου συμμετείχε η εν Ελλάδι τοπική επιτροπή της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Εκεί, έδωσαν το παρών επιχειρηματίες, αλλά και όλοι όσοι βλέπουν στο πρόσωπο του Τζορτζ Σόρος, την επί της γης επιτυχία, τουλάχιστον, όπως αυτή μεταφράζεται: ξέχειλοι τραπεζικοί λογαριασμοί, πάντα επί πτωμάτων και ψυχή πουλημένη στο διάβολο.

Μας έκατσε στο σβέρκο...

Οι επισκέψεις του φιλοσκοπιανού και σπόνσορα του Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Σόρος στην Ελλάδα, είναι πλέον συχνές. Μας ήρθε και το φθινόπωρο του 2009 και ποιος ξέρει και πόσες άλλες φορές, ινκόγκνιτο. Πάντα κυκλοφορεί έτσι ο κήρυκας της εξαχρείωσης, της ανηθικότητας και της κοινωνικής ελευθεριότητας, ο οποίος χρηματοδοτεί εκστρατείες υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, υπέρ της νομιμοποίησης των ναρκωτικών και άλλων «σκοπών».

Ο λόγος για τον χρηματοδότη «βελούδινων» και «πορτοκαλί» επαναστάσεων στην Ανατολική Ευρώπη, τον άνθρωπο που αλλάζει τον γεωπολιτικό και γεωοικονομικό χάρτη (έχουν καταρρεύσει εξαιτίας των κερδοσκοπικών επιθέσεών του τα χρηματιστήρια σε δεκάδες χώρες), ώστε να τον προσαρμόζει στις ανήθικες και βδελυρές επιδιώξεις του.

Κακοποιός διεθνούς εμβέλειας

Το 1992, ο Τζόρτζ Σόρος πήγε να «τελειώσει», προκειμένου να σπεκουλάρει, τη βρετανική οικονομία, καταφέρνοντας να φέρει σε δύσκολη θέση δεκάδες εκατομμύρια Βρετανών φορολογουμένων. «Έσπασε» όμως τα μούτρα του, όταν προσπάθησε να κερδοσκοπήσει εις βάρος της Societe Generale. Από τη Ρωσία, όπου το μήνυμα των περί τον Πούτιν πρώην καγκεμπέδων ήταν «μη τολμήσεις» να σκάσεις μύτη, δεν μπορεί να περάσει ούτε απ’ έξω... Εκεί, κάνει τζιζ, ιδιαίτερα μετά τη φυλάκιση του Κοντορκόφσκι.

Φυσικά, πολλοί τον έχουν πάρει πλέον χαμπάρι, ενώ η (δικαιολογημένη λόγω της δράσης του) συνωμοσιολογία γύρω από το πρόσωπό του, κλιμακώνεται συνεχώς. Ο Τζορτζ Σόρος, είναι κακοποιός διεθνούς εμβέλειας, ο ειδικότερος στον πλανήτη σε θέματα οικονομικού εγκλήματος. Και αυτόν, τον υποδέχονται οι του ΠΑΣΟΚ εδώ στην Ελλάδα, μετά βαΐων και κλάδων και στρώνοντας κόκκινα χαλιά. Τυχαίο; Δε νομίζω.

Νίκος Χιδίρογλου, δημοσιογράφος

πηγή: Ελεύθερη Ώρα