Την άμεση παρέμβαση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο του Βουλευτή Αχαΐας Νίκου Ι.Νικολόπουλου, προκάλεσε η αποκάλυψη που έκανε πρόσφατα η Γαλλίδα πρώην Υπουργός Christine Boutin ότι «απαλείφθηκαν» χριστιανικές εορτές από το νέο μαθητικό λεύκωμα, για το 2011, το οποίο τυπώθηκε σε 3 εκατομμύρια αντίτυπα! Το γεγονός προκάλεσε σάλο τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπάθησε να δικαιολογηθεί αποδίδοντας σε «λάθος»(!), την απάλειψη χριστιανικών εορτών, από το μαθητικό λεύκωμα, το οποίο διανέμεται στους μαθητές των σχολείων των 27 κρατών της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή επιτροπή, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία όμως, υπάρχει μία εντελώς «αδύναμη», όσο και ασαφής διατύπωση, αφού λίγο- πολύ το «λάθος» αποδίδεται στην απειρία των αρμόδιων υπαλλήλων.

«Εύλογα, γεννάται το ερώτημα, γιατί το συγκεκριμένο «λάθος»…περιορίσθηκε στις χριστιανικές εορτές κι όχι στις εορτές των άλλων μονοθεϊστικών θρησκειών», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ερωτάται τι ενέργειες έκανε ή θα κάνει για τη διόρθωση του «λάθους» και για να εξασφαλιστεί ότι θα συμπεριληφθούν στο μαθητικό λεύκωμα όλες οι χριστιανικές εορτές.

Ο Βουλευτής Αχαΐας, ερωτά επίσης την Υπουργό αν, στην περίπτωση που δεν γίνει διόρθωση θα επιτρέψει τη διανομή των συγκεκριμένων λευκωμάτων στους μαθητές της χώρας.

Σχόλιο: Εύγε κύριε Βουλευτά. Άφαντος ο υπεύθυνος για θέματα Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος...Γιατί άραγε;