Εντάχθηκα στις τάξεις του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, τον Δεκέμβριο του 2002. Ο καθαρός πατριωτικός λόγος και η πρόταση απεξάρτησης από τα κόμματα τα οποία νέμονταν και νέμονται την εξουσία, με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα , ήταν οι βασικοί λόγοι αυτής της ένταξης.

Βοήθησα με όσα μέσα διέθετα, έτσι ώστε η παρουσία του ΛΑ.Ο.Σ. να γίνει γνωστή και σεβαστή σε όλους, με τελικό σκοπό να φέρει επιτέλους την ανατροπή του σάπιου καθεστώτος, το οποίο αποφασίζει και μας διατάσσει, για κάθε επιμέρους θέμα, επικαλούμενο πως τάχα έχει την λαϊκή εντολή, αφού έχει την θεωρητική στήριξη ενός μέρους του ελληνικού λαού, μέσω των εκλογών, οι οποίες γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια.

Όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότεροι Έλληνες διαπιστώνουν πως οι άνθρωποι του καθεστώτος είναι απολύτως δόλιοι και αδίστακτοι. Οι σκοποί τους επομένως μόνο αγαθοί δεν μπορεί να είναι. Όποιος θελήσει να βοηθήσει τέτοιου είδους ανθρώπους, δύο πράγματα μπορεί να είναι, ή συνοδοιπόρος τους ή αφελής.

Προσωπικά αρνούμαι να συνεργαστώ με τα καθεστωτικά κόμματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Νέας Δημοκρατίας. Δεν ανήκω σε καμία άλλη παράταξη πλην της πατριωτικής και τα δυο παραπάνω κόμματα μόνο σε αυτήν την παράταξη δεν ανήκουν, άρα δεν ανήκω σε καμία κοινή παράταξη με τα παραπάνω κόμματα , όποιος θεωρεί πως ανήκει θα πρέπει να ενταχθεί σε αυτά, αν δεν το κάνει σημαίνει πως χρησιμοποιεί το κόμμα στο οποίο βρίσκεται για άλλους λόγους.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. έδωσε την εντύπωση -σε μένα τον αφελή τουλάχιστον– πως ιδρύθηκε για να έρθει σε ρήξη με όλους αυτούς που οδήγησαν και οδηγούν την Ελλάδα στην καταστροφή και όχι για να τους εκλιπαρεί να τον έχουν συνεταίρο και συνεργάτη.

Πάντα έλεγα –δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα- πως κάποια πράγματα γίνονται λόγω τακτικής, ναι αλλά όταν αυτή η τακτική ανατρέπει την στρατηγική, το αποτέλεσμα είναι ολέθριο.

Ανέχθηκα πολλά όλα αυτά τα χρόνια , ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο ,κάτι το οποίο ποτέ δεν λογάριασα, εκείνο που με ενόχλησε και με εξόργισε θα έλεγα όμως , ήταν οι τρικλοποδιές που έβαζε και συνεχίζει να βάζει κατά καιρούς η ηγεσία του κόμματος, στο ίδιο το κόμμα.

Η μεγάλη περίοδος χάριτος πέρασε από την μεριά μου και κατόπιν ωρίμου σκέψεως και πάλι, δηλώνω πως δεν θέλω να εξακολουθώ να στηρίζω κάτι το οποίο στην πραγματικότητα είναι αντίθετο με τις αρχές , τις αξίες και τα πιστεύω μου , άσχετα αν και τα επικαλείται όλα αυτά, προσχηματικά βέβαια.

Δεν θέλω να έχω πλέον καμία σχέση με το κόμμα που λέγεται ΛΑ.Ο.Σ. και υποβάλλω την παραίτηση μου. Δεν προσχωρώ σε κανέναν πολιτικό άλλο σχηματισμό, για την ώρα τουλάχιστον. Μόνο στην περίπτωση που διαπιστώσω πως κάτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο μέσα στον ΛΑ.Ο.Σ., αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής μου. Δεν εξαργύρωσα και ούτε θα εξαργυρώσω την αποχώρησή μου , γιατί οι λόγοι της αποχώρησής μου είναι καθαρά ιδεολογικοί.



Παναγιώτης Κοντόπουλος

Τέως πρόεδρος Δ.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Σερρών


Σχόλιο: Η παραίτηση τα λέει όλα. Μετά από 9 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας φεύγει ακόμα ένας άξιος Πατριώτης από τον ΛΑ.Ο.Σ. Ο κύριος Πολατίδης τι έχει να πει για τον συντοπίτη του; Ποιος έχει σειρά;