Αυτά κατηγορούν τον νεοπαραιτηθέντα από την Κεντρική Επιτροπή ΟΝΝΕΔίτη, Νώντα Μπρούτζο, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

Σε αναρτήσεις του στο διαδίκτυο τόσο στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook όσο και στη σελίδα του ως υποψηφίου, έγραφε συνθήματα της Χρυσής Αυγής ενώ πρόβαλε την πορεία της για την επέτειο των Ιμίων (βλέπε εδώ). Κι ενώ καμία πειθαρχική ή άλλη επίπληξη δεν ήλθε (ή δεν φάνηκε) από πουθενά, ο Νώντας Μπρούτζος αποφάσισε να παραιτηθεί, βγάζοντας στη δημοσιότητα το παρακάτω κείμενο:
Προς:

1.- Πρόεδρο ΟΝΝΕΔ
2.- Γραμματέα Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
3.- Εκτελεστικό Γραφείο ΟΝΝΕΔ

Παρακαλώ όπως κάνετε δεκτή την παραίτησή μου από την Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ καθώς επίσης ζητώ και τη διαγραφή μου από τα μητρώα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησής μου με την πολιτική και με την μεγάλη φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία, σκοπός μου ήταν η ανάδειξη και διάδοση των ιδεών και των αρχών που ενέπνευσαν μια ολόκληρη γενιά με στόχο το καλό της πατρίδας και της κεντροδεξιάς.

Δυστυχώς σήμερα αυτές οι αξίες και οι ιδέες έχουν δώσει τη θέση τους σε μικροκομματικά συμφέροντα και λαϊκίστικες μεθοδεύσεις που η ίδια η ηγεσία του κόμματος έχει υιοθετήσει.

Έχοντας μάθει λοιπόν να αγωνίζομαι μέσα σε υγιές περιβάλλον και όχι μέσα από σαθρά και αρρωστημένα συστήματα όπως δηλαδή έχει μετατρέψει η σημερινή ηγεσία του κόμματος την Νέα Δημοκρατία, αποχωρώ χωρίς όμως να παραδίδω τα όπλα.
Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το καλό της κεντροδεξιάς η οποία πρέπει να αναστηθεί, διότι ο τόπος το έχει ανάγκη, αλλά σίγουρα όχι μέσα από την Νέα Δημοκρατία.

Μετά τιμής
Νώντας Μπρούτζος

Κι ενώ θα περίμενε κανείς κάποια δεξιότερη στροφή του αγαπητού στελέχους της ΟΝΝΕΔ, αντιθέτως οι γνωρίζοντες διαδίδουν ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι ο επόμενος σταθμός του (!!!). Φαίνεται λοιπόν πως η τρικυμία στην Κεντροδεξιά όσον αφορά την ιδεολογική της υπόσταση συνεχίζεται. Μάλλον δεν έχουν δει τίποτα τα μάτια μας ακόμα!