Διαβάζουμε σε διάφορα blogs και εφημερίδες τα όνειρα που κάνουν διάφοροι δημοσιογράφοι, πολιτικοί και ανώνυμοι Έλληνες προκειμένου η Ελλάδα να φτάσει στο σημείο της επανάστασης, παραδειγματιζόμενη από την αιγυπτιακή εξέγερση στο Κάιρο.

Αυτές οι κούφιες ελπίδες, όχι μόνο είναι λανθασμένες αλλά και επικίνδυνες. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που διάφορα αρρωστημένα μυαλά προσπαθούν να κάνουν άνω κάτω τη χώρα (βλέπε Αλέκος Αλαβάνος). Τώρα, παρουσιάζονται και διάφοροι εθνικιστές, υπερπατριώτες, Νεοδημοκράτες και άλλοι που καλοβλέπουν την ιδέα για να πέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου, όπως ο Μουμπάρακ.

Ξέχασαν όμως αυτοί οι κύριοι ότι ο Μουμπάρακ ήταν δικτάτορας με όλη τη σημασία της λέξεως. Περάσανε δεκαετίες διακυβέρνησής του, την ώρα που ο λαός της Αιγύπτου ήταν κάτω από το όριο της φτώχειας, με ορισμένους να λιμοκτονούν και λίγους να πλουτίζουν. Στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν υπάρχει κυβέρνηση χούντας, αλλά αντιθέτως, την ψηφίζουμε εμείς οι ίδιοι με ποσοστά άνω του 55%. Τα αγαθά που απολαμβάνουν οι Έλληνες είναι αρκετά για να του βουλώσουν το στόμα ενώ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όλο και περισσότεροι πολίτες αποχαυνώνονται, κλεισμένοι στην ατομικότητά τους.

Σήμερα, στην μεγάλη απεργία της ΓΣΣΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι ζήτημα να μαζεύτηκαν 50.000 κόσμος, σε μια ΑΘήνα των 4,5 εκατομμυρίων. Περίπου τόσοι ήταν και αυτοί που πάτησαν "like" στην σελίδα "Κι εγώ κάλυπτα τον Κατσουράνη" ενώ είναι πολλοί λιγότεροι απ' όσους αγόρασαν το dvd της Τζούλιας.

Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στους διάφορους ψευτοεπαναστάτες του γλυκού νερού, που μέσω πληκτρολογίου χτίζουν παλάτια, οργανώνουν εξεγέρσεις και κατεβάζουν κυβερνήσεις.

Να γιατί η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ Αίγυπτος.