Η μη συμμετοχή του συγκεκριμένου blog στο κυνήγι των τετριμμένων ειδήσεων που κάποιοι απλά αντιγράφουν ή σχολιάζουν από τα παραδοσιακά ΜΜΕ, είναι δεδομένη. Όσο κι αν κάποιοι δεν το πιστεύουν, η παγίδα της έγκαιρης ενημέρωσης δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ενημέρωση του κόσμου.

Συγκεκριμένα, ο χρήστης καθημερινά κατακλύζεται από δεκάδες χιλιάδες μικρές και μεγάλες ειδήσεις που όμως στην πλειονότητά τους λίγη σημασία έχουν μπροστά σε 2 ή 3 σημαντικές ειδήσεις. Κι όμως, ο χρήστης θα χάσει χρόνο σκέψης και εμβάθυνσης στο μήνυμα που έλαβε από κάτι σημαντικό, δίνοντας λίγο απ' το χρόνο του για κάθε ανούσια ή χαζή είδηση. Έτσι, έχει χάσει το στόχο που θα πρέπει να επικεντρώσει και βρίσκεται στο περιθώριο.

Για το λόγο αυτό, προτιμούμε να μην επιδιδόμαστε σε ατελέσφορες αναδημοσιεύσεις, αφού κάτι τέτοιο θα περιόριζε και την ευρύτητα της δικής μας κριτικής σκέψης και άποψης. Η γνώμη του καθενός μετράει πολύ περισσότερο και ίσως να είναι και η πιο χρήσιμη για μια τέτοια εποχή όπως αυτή που ζούμε.