Από ένα Όπελ Ασκόνα στην ιδιοκτησία του, ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα το 1980 ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κατόρθωσε μέχρι τώρα να αποκτήσει - άγνωστο πως- εκτός από το γνωστό τριόροφο της Δ.Αρεοπαγίτου, διαμερίσματα στο Κολωνάκι και το Πεδίο του Άρεως και μετοχές σε εταιρίες, τη δραστηριότητα των οποίων ερευνά πλέον το ΣΔΟΕ.


Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα στην αρχική δήλωση πόθεν έσχες ήταν ένα αυτοκίνητο Opel Ascona που ανήκε μάλιστα στη σύζυγό του, ενώ τα εισοδήματα που ανέφερε στη φορολογική του δήλωση για το 1980 ήταν 565.590 δραχμές και προέρχονταν από την κατά 10% συμμετοχή του στην κατασκευαστική Κ.Αρβανίτης και Σια ΟΕ. Παράλληλα, οι τραπεζικές του καταθέσεις δεν ξεπερνούσαν τις 200.000 δραχμές για την Ελλάδα και τα 20.000 μάρκα σε τράπεζα του Μονάχου.

Από την πλευρά του ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρνείται τις κατηγορίες και διατυμπανίζει ότι θα απαντήσει με έγγραφα και όλα θα ξεκαθαρίσουν με διαφάνεια, ενώ δηλώνει έτοιμος να παράσχει τις απαιτούμενες εξηγήσεις τόσο στην επιτροπή διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ όσο και στις εισαγγελικές αρχές.

Τα φτωχόσπιτα

*Οροφοδιαμέρισμα 209 τ.μ στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με θέα στην Ακρόπολη. Διαθέτει δώμα 202,21 τ.μ και υπόγειο με 8 αποθήκες.

*Διαμέρισμα 130τ.μ της συζύγου του το οποίο απέκτησε με γονική παροχή το 1990.

*Διαμέρισμα στην οδό Σικελιανού στο Παλαιό Φάληρο το οποίο παραχώρησε στην πρώην σύζυγό του μετά το διαζύγιο.

*Δύο διαμερίσματα στην οδό Κομνά Τράκα στο Πεδίον του Άρεως 142 τ.μ και 59 τ.μ αντιστοίχως.

*Εξοχική κατοικία συνολικής έκτασης 147 τ.μ στο Κόρφος Κορινθίας και

*Τρία αγροτεμάχια και το 59% της επικαρπίας δύο αγροτεμαχίων 1.276 τ.μ και 745 τ.μ αντίστοιχα

πηγή: Το ΒΗΜΑ, news247.gr