Σκληρή απάντηση έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στις χθεσινές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά. Συγκεκριμένα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, έκανε λόγο για καταστροφική πολιτική του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος «αποκηρύσσει στην πράξη και το εύρος της ιδεολογίας της παράταξης».

Είναι η πρώτη φορά που η Ντόρα Μπακογιάννη καταφέρεται σε υψηλούς τόνους εναντίον του Σαμαρά μετά την διαγραφή της, καθώς απ’ ότι φαίνεται θέλησε να βάλει ένα τέρμα στην προσπάθεια απαξίωσής της.

«Ο κ. Σαμαράς με τη χθεσινή του ομιλία έκανε ένα ακόμη βήμα στην πορεία συρρίκνωσης της Νέας Δημοκρατίας από μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη σε απόκομμα τύπου Πολιτικής Άνοιξης», αναφέρει η ανεξάρτητη βουλευτής της Α’ Αθήνας στην ανακοίνωσή της και προσθέτει:«Αφού έχει πρώτα επιλέξει να επενδύσει με τη στάση του στη χρεωκοπία της πατρίδας, τώρα αποκηρύσσει στην πράξη και το εύρος της ιδεολογίας της παράταξης. Και τις μεν ύβρεις του για τη δική μου υπεύθυνη στάση τις αντιπαρέρχομαι, οφείλω όμως να επισημάνω την καταστρεπτική για την παράταξη πολιτική του που έχει ήδη οδηγήσει τους νεοδημοκράτες να εγκαταλείπουν μαζικά το κόμμα, όπως δείχνουν όλες ανεξαιρέτως οι έρευνες».

Καταλήγοντας, η πρώην υπουργός επισημαίνει: «Πιστεύω όμως ότι οι φιλελεύθερες δημοκρατικές δυνάμεις της Ελλάδας, σ’ αυτή την κρίσιμη για την σωτηρία της χώρας στιγμή, απαιτούν να έχουν ρόλο και λόγο. Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουν απαθείς και αδρανείς αυτή την καταστρεπτική πορεία».

Πηγή: parapolitika.gr