Ο καλύτερος φίλος και σύμμαχος του Ισραήλ φαίνεται πως είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ονειρεύεται κάποια στιγμή την είσοδο του Ισραήλ στην Ε.Ε. όπως χαρακτηριστικά γράφει η εφημερίδα Haaretz στην οποία έδωσε συνέντευξη επ ευκαιρία του ταξιδιού του στο Ισραήλ.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του: "Το Ισραήλ είναι κομμάτι της Ευρώπης. Ανήκει στη Δύση, πιστεύει στις αξίες της δημοκρατίας όπως εμείς. Γι' αυτό το λόγο ήμουν πάντοτε κοντά στο Ισραήλ, ως πρόεδρος της κυβέρνησης έχω αλλάξει την εξωτερική πολιτική, κάνοντας την Ιταλία τον καλύτερο φίλο του Ισραήλ στην Ευρώπη".

Η επίθεση φιλίας της Ιταλίας στο Ισραήλ δεν είναι τυχαία καθώς προσπαθεί να ελέγξει τη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου και να αποτελέσει τον τοποτηρητή της περιοχής με κάθε τρόπο. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι μεταξύ Ιράν και Ισραήλ καθώς η Ιταλία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους του πρώτου.

Το ωραίο της υπόθεσης είναι η δακρύβρεχτη παρουσία του γνωστού για το φιλοφασιστικό παρελθόν του, Τζιανφράνκο Φίνι, ο οποίος στα πλαίσια φιλίας με το Ισραήλ μετέβη στο Άουσβιτς και στο Ισραήλ ενώ με δηλώσεις του εναντίον του Μουσολίνι ανάγκασε την εγγονή του μεγάλου δικτάτορα να αποχωρήσει από το κόμμα του!

Χαλεποί καιροί για δεξιούς και μάλιστα Ιταλούς!

Πηγές:
Haaretz
Ιl popolo della Liberta'
Εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ
φωτογραφία του ΑP