Η ώρα να βάλουμε τη ζυγαριά έφτασε. Να μετρήσουμε, τι τελικά είναι καλύτερο. Μια ζωή γεμάτη χρέη προκειμένου να διατηρήσουμε την κούρσα και το σπίτι ακόμη κι αν είμαστε άνεργοι πτυχιούχοι ή μια ζωή πιο ανθρώπινη, με περισσότερη δουλειά αλλά το κεφάλι μας ήσυχο;

Η άναρχη αστικοποίηση που έλαβε χώρα την τελευταία εικοσαετία ταυτόχρονα με το άνοιγμα των αγορών και την άπληστη κατανάλωση που υποστήριξε με θέρμη η αγορά, οδήγησε τους Έλληνες σε μια κατάσταση ομηρίας. Είναι η ίδια ομηρία που βρίσκεται σήμερα η ελληνική κυβέρνηση της οποίας τα μέλη φέρουν ακέραια την ευθύνη μαζί με τους προκατόχους τους για την άπληστη σπατάλη τους και την απουσία ανάπτυξης των τελευταίων χρόνων, δημιουργώντας πλασματικούς δείκτες και προσδοκίες.

Οι κερδοσκόποι και οι ξένες κυβερνήσεις δεν είναι ούτε Παντελεήμονες ούτε ηλίθιοι προκειμένου να τους πιάνουμε κορόιδα και να πληρώνουν τα σπασμένα του κάθε βολεψάκια. Οι ξένες κυβερνήσεις κοιτάνε το δικό τους μαγαζί το οποίο στοκάρει και περιμένει πελάτες όπως η Ελλάδα για να της φορτώσουν τα βάρη της δικιάς τους κρίσης.

Το ίδιο δεν θα κάνουν και οι πολιτικοί μας ταγοί; Θα μετακυλίσουν το βάρος της δικής τους κρίσης στις πλάτες του ελληνικού λαού, αυτού που πληρώνει φόρους και είναι συνεπής, με τους υπόλοιπους να συνεχίζουν να παρασιτούν διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη νέου βολέματος..Μόνο που δεν φταίνε οι πολιτικοί μας σ' αυτή την περίπτωση, νομοταγή και υπάκουε Έλληνα πολίτη.

Είχες όλο το χρόνο να τους αλλάξεις τα φώτα, να τους στείλεις να παίζουν πεντόβολα ή να σαπίσουν στη φυλακή. Παρόλα αυτά, όχι μόνο τους επιβράβευσες, αλλά έγινες συνένοχος μαζί τους πληρώνοντας σήμερα το βαρύ τίμημα. Και θα το πληρώνεις εσύ και τα εγγόνια σου μέχρι τελευταίου λεπτού του ευρώ για όσο χρειαστεί.

Γι' αυτό το λόγο ντρέπομαι που είστε Έλληνες. Ανθρωπάκια με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, αποκομμένα από την γνήσια ταυτότητά τους, νεόπλουτοι φλώροι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Μια στρατιά απο κομμωτές, μάγειρες, επαγγελματίες οπλίτες, δημοτικούς αστυνομικούς, security ή μπουζουκοϋπαλλήλους μπροστά στις πόρτες των μαγαζιών! Αυτό κατέντησε να είναι η αστική ανάπτυξη του νεοελληνικού κράτους. Κι όλα αυτά γιατί μάθαμε στους καλούς μας νέους πολίτες ότι είναι υποτιμητικό να δουλεύεις στα χωράφια ή να ανεβαίνεις σκαλωσιές. Η φόρμα της δουλειάς σου πρέπει να είναι επίσημη κοστουμιά κι ας παίρνεις και λιγότερα από 400 ευρώ. Αρκει να πουλάς μούρη και να φαίνεσαι κάποιος.

Πραγματικά ντρέπομαι ρε Έλληνες!