Οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι και καθαροί.

Ούτε ψύλλος στον κόρφο του. Μιλάμε για τον Γιώργο Παπανδρέου. Τον είδαμε στην συνέντευξη τύπου αμέσως μετά το ανακοινωθέν "στήριξης" της χώρας μας από τους λελέδες της Ευρώπης. Παρατηρήσαμε την κόπωση και την θλίψη στο πρόσωπό του. Γνωρίζαμε τον λόγο, περιμέναμε προκαταβολικά πως θα μας αντιμετώπιζαν οι επικυρίαρχοι της ΕΕ.

Αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε (απλώς υποθέτουμε και φανταζόμαστε) πως είναι να σε έχουν σε θέση απολογούμενου (και με τις εφημερίδες τους να σε παρουσιάζουν ως επαίτη) και είτε να κατηγορούν (δικαίως...) την χώρα σου, είτε να σε εκβιάζουν προκειμένου να εκδώσουν μια δήλωση φραστικής υποστήριξης, είτε να σε ωθούν σε αντιλαϊκές πολιτικές με το φόβητρο (που είναι πλέον γεγονός) της επιτροπείας του ΔΝΤ, και όχι μόνο.

RompuyΚαι βέβαια να μην αποδέχονται τις ευθύνες τους για το κερδοσκοπικό παιχνίδι στο οποίο σύρθηκε η Ελλάδα, με την ανοχή αν όχι και με την έμμεση καθοδήγησή τους.

MerkelΚαι με τι περισσή ευκολία βγήκε αυτός ο άχρους, άοσμος και άγευστος κ. Ρομπάι, ο Πρόεδρος της ΕΕ, και ζήτησε πρόσθετα μέτρα εξόντωσης των πλέον φτωχών Ελλήνων (κατάργηση 14ου, 13ου, μισθού από συνταξιούχους των 400 ευρώ, αύξηση του ΦΠΑ κλπ);

Και πόσο εύκολα η βλογιοκομμένη Μέρκελ δήλωνε πως: «Δεν πρόκειται να συζητήσουμε σήμερα τον πρακτικό τρόπο βοήθειας στην Ελλάδα».Και εξηγείται η στάση των Γερμανών αλλά και επαληθεύεται η ειλικρίνεια της δήλωσης Παπανδρέου ότι "δεν συζητήσαμε για εξοπλιστικά προγράμματα (Eurofighiters κλπ)

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε όλες τις πιέσεις που ασκήθηκαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Ξέρουμε ότι δέχτηκε την τριπλή εποπτεία και ομολόγησε, από εκείνο το βράδυ της 11 του Φλεβάρη, ότι παραχωρήσαμε κομμάτι της Εθνικής μας κυριαρχίας. Και την επομένη στο Υπουργικό Συμβούλιο επετέθη με σφροδότητα σε κύκλους της ΕΕ γιατί δεν στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας, ώστε να αποκρουσθούν οι κερδοσκοπικές επιθέσεις (Να είστε σίγουροι ότι τα προσωπικά χαρτοφυλάκια θα έχουν διογκωθεί και οι μελλοντικές μπίζνες κάποιων από τους υπευθύνους της ΕΕ θα έχουν συμφωνηθεί ενδεχόμενα , όμως θα αποκαλυφθούν πολύ αργότερα. Ανάλογο παράδειγμα οι χρυσοπληρωμένες αμοιβές στον Μπλαίρ για ανούσιες διαλέξεις, από γκρουπ τραπεζιτών, ομίλων και "αγορών").

Αλλά ας γυρίσουμε στα καθ' ημάς.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα έπραττε και πως θα χειριζόταν την απελπιστική κατάσταση της χώρας ο ρίψασπις Καραμανλής (αν δεν έφευγε, όπως έφυγε από την αρχηγία του κράτους)

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πως θα αντιμετώπιζαν αυτήν την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας οι διάφοροι επαναστάτες , που πολύ εύκολα κατηγορούν για ενδοτικότητα την κυβέρνηση.

Δεν είμαστε εμείς που θα δικαιολογήσουμε την φοροεπιδρομή απέναντι στις λαϊκές μάζες.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ. Γιατί στο κάτω - κάτω της γραφής ΔΕΝ ΤΑ ΚΛΕΨΑΜΕ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ με τους κοπρίτες τα κλεμμένα που μας φέρανε σ' αυτήν την δεινή κατάσταση ως χώρα.

ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΒΙΛΛΕΣ και ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΡΣΕ, ΛΕΞΟΥΣ, ΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΕΛΒΕΤΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Εμείς το πολύ - πολύ να βγάλουμε μερικά πενηντάευρα από την τσέπη και να τα ακουμπήσουμε στο σούπερ μάρκετ.

Αλλά δεν μπορούμε παρά να σταθούμε δίπλα στον Γιώργο για την δοκιμασία που πέρασε (και περάσαμε) και το τρόπο που την χειρίστηκε. Και να του πούμε πως οποιαδήποτε προσπάθεια να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ.

Τον πόλεμο που θα έχεις - έτσι κι αλλιώς - να τον ανοίξεις με τα λαμόγια, τους κοπρίτες, τους λαδιάρηδες και τους κάθε είδους ευνοημένους των τελεταίων δεκαετιών, και όχι με τους "της γης τους κολασμένους".

Και μην ξεχνάμε: Η 11η Φλεβάρη για την Ελλάδα, είναι πολύ χειρότερη απ' ότι η 11η Σεπτέμβρη για την Αμερική. Εκεί έπεσαν οι δίδυμοι πύργοι, εδώ χάθηκε η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και η ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

πηγή: Ακτιβιστής