Αυτό κι αν είναι είδηση! Στη Μολδαβία, μετά τις πρόσφατες εκλογές και τη νίκη του Κομμουνιστικού κόμματος του Βλαντιμίρ Βορονίν, νέοι κυρίως Μολδαβοί, ξεχύθηκαν στους δρόμους, εισέβαλαν στο μολδαβικό Κοινοβούλιο διαμαρτυρόμενοι για την επανεμφάνιση του κομμουνισμού στην εξουσία.

Κάτι τέτοιο βέβαια έχει οδηγήσει την χώρα σε κατάσταση πολιορκίας αφού εκατοντάδες είναι οι διαδηλωτές που συρρέουν στην πρωτεύουσα. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος μιλά για φασίστες που προσπαθούν να ανατρέψουν την δημοκρατία στη χώρα, ενώ υπονοεί δάκτυλο της αντιπολίτευσης.

Οι εξεγερθέντες νέοι βαστάζοντας την σημαία της Ε.Ε., τρέμουν στην ιδέα η μαστιζόμενη από τη φτώχεια χώρα τους να βρεθεί ξανά κάτω από την κυριαρχία του κομμουνισμού, καθώς κάτι τέτοιο φέρνει δυσάρεστες μνήμες στην Ανατολική Ευρώπη. Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που χώρα της Ανατολ. Ευρώπης εκλέγει κομμουνιστικό κόμμα. Φωνάζοντας "Ελευθερία" και "Θέλουμε την Ε.Ε." οι νέοι της Μολδαβίας αρνούνται κάθε υποστήριξη στο νέο κομμουνιστικό καθεστώς. Βέβαια καμία σχέση δεν έχει με τα παλιά Σοβιετικά καθεστώτα, καθώς πλέον έχουν βάλει αρκετό νερό στο κρασί τους.

Η αντιπολίτευση μιλάει για νοθεία καθώς αποκλείουν το ενδεχόμενο το Κομμουνιστικό Κόμμα να έχει πάρει τόσο μεγάλα ποσοστά που να αγγίζουν την πλειοψηφία. Η μόνη χώρα που απέστειλε άμεσο συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο ήταν η Ρωσία και ο πρόεδρος Μεντβέντεφ, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον κομμουνιστή πρόεδρο.

Η Μολδαβία με το μηνιαίο εισόδημα να μην ξεπερνάει τα 350$ και με χιλιάδες Μολδαβούς να βρίσκονται μετανάστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στέλνει το μήνυμα. Ο κομμουνισμός είναι παρελθόν και καμία νεκρανάσταση δεν θα τον φέρει πίσω...

Τις αντιδράσεις των νέων Μολδαβών ας τις βλέπουν οι νέοι σύντροφοι εδώ στην Ελλάδα μπας και ξυπνήσουν...