https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10402895_1482900041941480_2152321036211752882_n.jpg?oh=da294211e026c4ee7e8b5617c71b035f&oe=5501C180
Παρουσίαση ενός σχήματος που έχει στόχο την δημιουργία κόμματος είχαμε πριν λίγες μέρες.
Το κόμμα αυτό ονομάζεται «Ελλάδα.Εμείς». Επικεφαλής έχουν ορισθεί ο Σταύρος Καρβούνης, Οικονομολόγος – Νομικός, Ειδικός Επιστήμονας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η Νάσια Μιχαλοπούλου, Δημοσιογράφος – Διεθνολόγος και ο Αργύρης Πετρόπουλος, Δικηγόρος, Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Η «Ελλάδα.Εμείς», μετέχει ήδη στις διεργασίες για τη δημιουργία ευρύτερου σχήματος, που θα κινείται στο χώρο του «ριζοσπαστικού κέντρου, μαζί με τον «Δημοκρατικό Σύνδεμο» του Βασίλη Οικονόμου, την «Κοινωνία Αξιών» του Δημήτρη Μπουραντά και τους «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» του Γιώργου Χατζημαρκάκη».


Στο δελτίο Τύπου με το οποίο ανακοινώθηκε η ίδρυση, όπως και η συγκρότηση της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής, αναφέρεται, μεταξύ άλλων:


«Έχοντας την πεποίθηση ότι σήμερα είναι η μάχη της κοινωνικής δημοκρατίας, της Εθνικής και Κοινωνικής Συμπόρευσης, για το νέο Οδικό Χάρτη της Ελλάδος στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ώρα να αλλάξει η Ελλάδα έτσι ώστε να υπηρετεί τους πολλούς και όχι τους λίγους ισχυρούς, η ανάγκη να υπάρξει συμπόρευση όλων στην πορεία για την κοινωνική και οικονομική ανάσταση του Έθνους με εθνική διαπραγμάτευση και νέο κοινωνικό συμβόλαιο, ανακοινώνουμε την ίδρυση του Πατριωτικού Κοινωνικού Κινήματος «ελλάδα.εμείς».


Σήμερα η χώρα μας ζει έναν εφιάλτη: χρεοκοπία, φτωχοποίηση, ανεργία, η νέα γενιά καλείται να πληρώσει υπέρογκα χρέη. Γι’ αυτό περισσότερο παρά ποτέ έχουμε την ανάγκη συνένωσης προσώπων, πολιτικών ομάδων και κινήσεων, συμπόρευσης σε κοινό αξιακό πλαίσιο. Να αποκατασταθεί το κοινωνικό κράτος πρόνοιας, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για όλους, να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι είμαστε ένα έθνος, μία χώρα. Εμείς αγωνιζόμαστε για ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, ουσιαστική δημοκρατία, εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών, κατάργηση των άδικων εφαρμοστικών νόμων, συμμετοχή της κοινωνίας στη διαμόρφωση των αποφάσεων.
Όλοι «εμείς» που δημιουργήσαμε το κίνημα «ελλάδα.εμείς», πιστεύουμε ότι τα λόγια όλων πρέπει να είναι ξεκάθαρα, οι δράσεις γρήγορες, αποτελεσματικές, εθνικές. Σήμερα, μέσα στο βάθος της κρίσης χρειάζεται να σπάσουν οι αλυσίδες που μας δημιούργησαν μια νοοτροπία εξάρτησης. Να φύγει η παλιά πολιτική γενιά, να πάρουμε ξανά τη χώρα στα χέρια μας.


Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζουμε τη δημιουργία της πολιτικής κίνησης «Δημοκρατικός Σύνδεσμος» με επικεφαλής τον ανεξάρτητο Βουλευτή Βασίλη Οκονόμου και ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα για συμπόρευση με άλλες πολιτικές δυνάμεις, κινήματα και πρωτοβουλίες, με κοινούς στόχους και αξίες.
Για όλους «εμάς», οι λύσεις στα προβλήματα της χώρας δεν μπορούν να έρχονται απ’ έξω. Όπως έλεγε και ο πρώτος Κυβερνήτης της χώρας μας Ι. Καποδίστριας: «Ούτε οπίσω, ούτε εμπρός του καιρού μας. Μέτρο και άστρο εις δεινά ελληνικά, θεραπεία ελληνική». Δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις για το ρόλο και τις δυνατότητες του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας. Ας μην ξεχνούμε τα λόγια του ίδιου του πρώην προέδρου της Commission, Jack Delors: «H Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μοιάζει καθόλου με την έννοια του κράτους που οριοθετεί με σαφήνεια τα σύνορά του, τη μορφή οργάνωσής του και τους δημοκρατικούς του κανόνες λειτουργίας. Είναι ένα εργοτάξιο διαρκούς οικοδόμησης στο οποίο θα πρέπει να προσέξουμε την πινακίδα που αναγράφει: προσοχή εργασίες σε εξέλιξη».


Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος στην Ευρωζώνη είναι πλέον πολύ δύσκολος. Δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Ούτε βεβαίως στην αρένα της Ένωσης ο πλούτος ρέει άφθονος «εξ ουρανού». Η διαδρομή της χώρας μας με το τρένο και τη σημαία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος είναι δύσβατος. Το ταξίδι είναι με πολλά εμπόδια και καθόλου εύκολο. Για να διατηρήσουμε την εθνική μας ταυτότητα θα πρέπει να δώσουμε σκληρές μάχες. Τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Όλα κερδίζονται με αγώνα και εγρήγορση.


Στη διαδρομή μας πρέπει να έχουμε ως πυξίδα την εθνική διαπραγμάτευση, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη σωτηρία του Έθνους. Αυτή είναι η οδός για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την παγκοσμιοποίηση, τον αδυσώπητο διεθνή ανταγωνισμό, για να δημιουργήσουμε όρους συνεχούς ανάπτυξης και να πετύχουμε καλύτερες συνθήκες ζωής για όλους. Να έχουμε το δικό μας σχέδιο, τον Ελληνικό Οδικό Χάρτη και όχι να πλέουμε σε αχαρτογράφητα θολά νερά.


Στο κίνημα «ελλάδα.εμείς» είμαστε αποφασισμένοι. Θέλουμε να προχωρήσουμε. Όχι επαιτώντας, αλλά με πίστη στις δικές μας δυνατότητες, στις δικές μας ικανότητες, ατομικές όσο και συλλογικές.