Η φωτογραφία του συντονιστή μιας ομάδας κουκουλοφόρων με την ομπρέλα έκανε το γύρο του διαδικτύου, χωρίς περαιτέρω ανάλυση ή προσπάθεια να κατανοήσουμε ποιος και γιατί υποθάλπτει και συντονίζει τα επεισόδια.

Αυτό που δεν μας έκανε αίσθηση είναι ότι οι μισοί συλληφθέντες ήταν αλλοδαποί! Κι αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αφού και στα μεγάλα επεισόδια του Δεκεμβρίου είχαν κάνει την εμφάνισή τους ομάδες αλλοδαπών να συμμετέχουν ενεργά στις καταστροφές και τις λεηλασίες των καταστημάτων.

Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ, όσον αφορά την εθνικότητά των αλλοδαπών είναι 9 υπήκοοι Αλβανίας, 4 υπήκοοι Αλγερίας, 1 υπήκοος Τυνησίας, 1 υπήκοος Μαυριτανίας, 2 υπήκοοι Ρουμανίας, 2 υπήκοοι Πολωνίας, 1 υπήκοος Αφγανιστάν, 1 υπήκοος Μολδαβίας, 4 Παλαιστίνιοι και 1 Ιρακινός. Στους προσαχθέντες έχουμε:  2 υπήκοοι Αρμενίας, 3 υπήκοοι Αλβανίας,1 υπήκοος Πολωνίας, 1 υπήκοος Ρωσίας, 7 υπήκοοι Αφγανιστάν, 5 υπήκοοι Ιράν, 1 υπήκοος Ιράκ, 1 υπήκοος Πακιστάν, 1 υπήκοος Αλγερίας,1 υπήκοος Καζακστάν, 1 Παλαιστίνιος.

Το έντονο αλβανικό και μουσουλμανικό στοιχείο δεν πρέπει να μας κάνει καθόλου εντύπωση. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι μια μεγάλη ομάδα αναρχικών στα Εξάρχεια προέρχεται από την Αλβανία, με έντονο εθνικιστικό προφιλ, η οποία κάνει την εμφάνισή της και στο Διαδικτυο αλλά και στους δρόμους με αλβανικά αναρχικά συνθήματα.


Όπως διακρίνεται και στην παραπάνω εικόνα από προφίλ Αλβανού αναρχικού στο Facebook, διακρίνεται έντονα το εθνικιστικό στοιχείο της καταγωγής του ενώ ως φωτογραφία προφίλ έχει εικόνα επεισοδίων από το κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα δεν πρέπει να αγνοούμε τις διασυνδέσεις των εδώ Αλβανών αναρχικών με κινήματα στις χώρες καταγωγής τους (Αλβανία, Κόσοβο) αλλά και στην Ιταλία.

                              

Δεν είναι τυχαίο ότι συζητείται έντονα η διασύνδεση αναρχικών ομάδων στην Ελλάδα με ισλαμικές οργανώσεις στο Λίβανο αλλά και εισαγωγή "αγωνιστών" από Ιράν (γιατί άραγε) και Β. Αφρική.

Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα. Σύντομα με νέα στοιχεία και πρόσωπα!