Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011



Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων 

Ο Αντώνης Σαμαράς βρήκε μία έξυπνη και αξιοπρεπή λύση για να ικανοποιηθούν –όπως φαίνεται μέχρι τώρα- οι υπερβολικές απαιτήσεις των δανειστών μας. Όμως καλό είναι να μείνουμε λίγο στον τρόπο αντιμετωπίσεως της Ελλάδος και των πολιτικών κομμάτων μας από την τρόικα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας και να αναδείξουμε κάποια απαράδεκτα και συγχρόνως επικίνδυνα σημεία. 

Οι εταίροι μας, εάν πράγματι πιστεύουν στη δημοκρατία και στον Κοινοβουλευτισμό, όφειλαν να έχουν δεχθεί ως εγγύηση για την καταβολή της 6ης δόσης την υπερψήφιση της Κυβερνήσεως Παπαδήμου από την Βουλή των Ελλήνων. Στα κοινοβουλευτικά πολιτεύματα έτσι καταδεικνύεται η απόφαση και η βούληση των κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών. Χύθηκε πολύ αίμα και έγιναν μεγάλοι αγώνες σε όλο το γεωγραφικό εύρος της ευρωπαϊκής ηπείρου για να εδραιωθεί ο Κοινοβουλευτισμός. Είναι τουλάχιστον ντροπή να έρχονται σήμερα ορισμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Ευρ. Ενώσεως και της Κομμισσιόν καθώς και ηγέτες μεγάλων χωρών και να αμφισβητούν την αξία της κοινοβουλευτικής διαδικασίας στην Ελλάδα. Η ψήφος εμπιστοσύνης θα έπρεπε να αρκέσει και μόνον αυτή. Δεν υπήρχε λόγος να ζητούνται ειδικές υπογραφές, έγγραφες δεσμεύσεις και άλλα παρόμοια. Αλλιώς οι ισχυροί της Ευρώπης υπονομεύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. 

Η απαίτηση να υπογράψουν λεπτομερείς δεσμεύσεις οι αρχηγοί των τριών κομμάτων, που στηρίζουν την Κυβέρνηση ειδικού σκοπού του Λουκά Παπαδήμου, αποτελεί πρωτοφανές γεγονός στα χρονικά της παγκόσμιας ιστορίας. Είναι γνωστό από το Συνταγματικό και το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο ότι τα κράτη δεσμεύονται από την υπογραφή των επικεφαλής των Κυβερνήσεων ή των νομίμων αντιπροσώπων τους και όχι από το α ή β κόμμα. Στις διασκέψεις κορυφής της Ευρ. Ενώσεως παρίστανται οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας (π.χ. Γαλλία) ή οι Πρωθυπουργοί αναλόγως του συστήματος διακυβέρνησης της κάθε χώρας. Αυτοί υπογράφουν και η υπογραφή τους δεσμεύει την χώρα τους. Σε πολύ σημαντικές υπογραφές συνθηκών η Ευρώπη ζήτησε μόνο την υπογραφή ενός προσώπου και αυτή ήταν αρκετή, Θυμίζω ότι για την ένταξη της Κύπρου στην ΄Ενωση ήλθε στην Αθήνα και υπέγραψε πανηγυρικά ο αείμνηστος τότε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος. Η Κύπρος ανελάμβανε με την υπογραφή αυτή και υποχρεώσεις και δεσμεύσεις. Όμως ουδείς σκέφθηκε να απαιτήσει την υπογραφή των αρχηγών των κυπριακών κομμάτων. Αρκούσε η υπογραφή του νομίμου εκπροσώπου του εντασσομένου κράτους. Ακόμη και σε πολύ λεπτές και ευαίσθητες περιπτώσεις, όπως η συνθηκολόγηση ηττημένων χωρών απαιτείται μόνον η υπογραφή του αρχηγού του Κράτους ή του Προέδρου της Κυβερνήσεως. Ουδέποτε εκλήθησαν αρχηγοί κομμάτων να υπογράψουν. Η σημερινή απαίτηση είναι ιστορικά πρωτοφανής, γι’ αυτό μάς πληγώνει και μάς προβληματίζει περισσότερο. 

Τίθεται εξ άλλου ζήτημα νομιμότητος αυτών των απαιτήσεων. Βεβαίως όταν μία χώρα δανείζεται αναγκάζεται να κάνει υποχωρήσεις, όμως υποτίθεται ότι η Ευρ. Ένωση είναι χώρος νομιμότητος και όχι αυθαιρεσίας. Ο Προκόπης Παυλόπουλος ως νομικός περισσότερο αλλά και ως πολιτικός έθεσε γραπτώς το ερώτημα: Σε ποιο από τα επίσημα κείμενα της Ευρ. Ενώσεως προβλέπονται αυτές οι αρμοδιότητες του κ. Ρομπάι ή του κ. Γιούνκερ ή του κ. Μπαρόζο; Όπως φαίνεται πουθενά δεν προβλέπονται τέτοιες αρμοδιότητες, δηλαδή να απαιτούν γην και ύδωρ από τους αρχηγούς των κομμάτων των χωρών μελών, να αμφισβητούν την κοινοβουλευτική διαδικασία και να ταπεινώνουν έθνη και .λαούς. Οι πρωτεργάτες του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, της τότε ΕΟΚ, τόνιζαν ότι η προσπάθειά τους βασίζεται στις αρχές του Ευαγγελίου και ότι θα δημιουργήσουν μία Ένωση με αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών –μελών. Αν έτσι εκφράζεται η αλληλεγγύη πολύ φοβούμαι ότι οι νέες γενιές στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλα κράτη που διέρχονται κρίση, θα αναπτύξουν αρνητικά ανακλαστικά έναντι της Ευρ. Ενώσεως και τούτο θα έχει άγνωστες και επικίνδυνες συνέπειες. 

Το σημαντικότερο όλων είναι αυτό που ήδη δήλωσε η Ευρωβουλευτής της Ν. Δ. Μαριέττα Γιαννάκου, όπως διάβασα προσφάτως στη «Δημοκρατία». Ότι, δηλαδή, η απαίτηση των εταίρων μας από τον Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει με το νι και με το σίγμα ό,τι του υπαγορεύουν μπορεί να προκαλέσει την άνοδο ακραίων εθνικιστικών και αντιδημοκρατικών δυνάμεων στην ελληνική πολιτική σκηνή. Ας μην ξεχνούμε τη Γερμανία κατά την περίοδο 1918-1933. Η υπερβολικά ταπεινωτική στάση των Γάλλων έναντι των ηττημένων Γερμανών κατά το Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση του 1929 οδήγησε σε ραγδαία άνοδο των ποσοστών του Ναζιστικού Κόμματος. Ο Χίτλερ εκμεταλλεύθηκε δύο συγκυρίες. Την ταπείνωση του εθνικού αισθήματος των Γερμανών με τις συνθήκες ειρήνευσης του 1918 και τα οικονομικά προβλήματα μεγάλης μερίδας Γερμανών. Η ανάμιξη του πληγωμένου εθνικού φιλοτίμου ενός λαού με την οικονομική και κοινωνική καχεξία καλλιεργεί ευνοϊκό έδαφος για την απότομη άνοδο ακραίων δυνάμεων όχι τόσο από αριστερά, όπως πιστεύει ο Γ. Καρατζαφέρης, αλλά κυρίως από τη εξωκοινοβουλευτική Άκρα Δεξιά. Ήδη ορισμένες δημοσκοπήσεις αρχίζουν να δείχνουν αυτές τις τάσεις. 

Το αγωνιώδες μήνυμά μας, λοιπόν, προς κάθε Ευρωπαίο ηγέτη και δανειστή είναι: Προσέξτε μην προσβάλλετε περισσότερο την εθνική μας υπερηφάνεια, διότι θα είστε υπεύθυνοι για το αυγό του φιδιού που μπορεί να επωασθεί και να μας εκπλήξει όλους. Αν θέλετε να πιστέψουν τα παιδιά μας ότι η Ευρώπη είναι πράγματι μία όαση δημοκρατίας σεβασθείτε την αξιοπρέπειά μας! 

πηγή: antibaro.gr

Σχόλιο: Κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία φοβούνται την επώαση του αυγού του φιδιού! Φαίνεται πως οι δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους δείχνουν κάτι! Δεν μας λένε όμως τι...

Posted on Τετάρτη, Νοεμβρίου 30, 2011 by Unknown

1 comment

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011



Ο ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ πρόκειται για πολιτική συλλογικότητα που συγκροτήθηκε την περίοδο 2006-2007 στον αγώνα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Την αποτελούν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ανένταχτοι σοσιαλιστές, διαπνεόμενοι, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, από τις αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Από την πρώτη στιγμή εναντιώθηκαν στο μνημόνιο, καθώς όπως τονίζουν, «με την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και ευρύτερα στην τρόικα, επιβάλλεται στη χώρα ένα νεοαποικιακό καθεστώς εξάρτησης, που μετατρέπει την Ελλάδα, πολιτικά σε προτεκτοράτο, οικονομικά την υποβάλλει σε καθεστώς ελεγχόμενης πτώχευσης και κοινωνικά την καθιστά εργαστήρι μαζικής εξαθλίωσης».


 Τα στελέχη του Νέου Αγωνιστή, την περίοδο αυτή συγκροτούν δίκτυο υποστηρικτών και φίλων της συλλογικότητας σε πανελλαδικό επίπεδο. Εμείς, μιλήσαμε με το στέλεχος της οργάνωσης, τον δικηγόρο Γιάννη Χατζηαντωνίου. 

 Προέρχεστε ιδεολογικοπολιτικά από το ΠΑΣΟΚ. Σε ποιο βαθμό πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα; 

Η Ελλάδα κι ο κόσμος σήμερα διαφέρουν πολύ σε σχέση με την δεκαετία του 1980. Αν η αλλαγή του ΠΑΣΟΚ είχε γίνει γι’ αυτό, θα ήταν εύλογη. Όμως το επίσημο ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει αρχές και γι’ αυτό δεν είναι πια ούτε Πανελλήνιο, ούτε βέβαια Σοσιαλιστικό, ούτε καν Κίνημα.


Αποχωρήσατε στη βάση διαφωνιών που εκφράσατε στο συνέδριο του 2008. Από τότε, έχουν περάσει τρία χρόνια. Έκλεισε ή άνοιξε η ψαλίδα της διαφωνίας σας με το ΠΑΣΟΚ από τότε; 


Στο συνέδριο του 2008 εκφράσαμε συγκροτημένη και συνολική διαφωνία καταψηφίζοντας τις θέσεις της πλειοψηφίας. Τότε λειτουργούσαμε κυρίως εσωκομματικά αλλά και με ανοιχτές στην κοινωνία δράσεις. Οι ρίζες ήταν παλιότερες. Ως άτομα ορισμένοι από μας είχαν ήδη εναντιωθεί στην κυβέρνηση Σημίτη (υπόθεση Οτσαλάν, Μαδρίτη, ασφαλιστικό Γιαννίτση, πολιτική για το ευρώ). Η μετέπειτα πορεία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ μας ανάγκασε από διαφωνούντες να γίνουμε αντίπαλοί της. Μεταξύ της πατρίδας και των ξένων κέντρων, της κοινωνίας και των διεθνών τοκογλύφων, των εργαζομένων και των παρασίτων της διαπλοκής και της διαφθοράς, η επιλογή μας ήταν αυτονόητη. Είναι θέμα χρόνου κάθε τίμιος άνθρωπος που βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ να κάνει το ίδιο. 


 Πρόσφατα, συναντηθήκατε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μάλιστα κάλεσε και πατριωτικές δυνάμεις από το χώρο της δεξιάς, να συστρατευθούν μαζί του. Εσείς, θα το κάνετε; 


Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε στο παρελθόν διαφωνήσει σε διάφορες περιπτώσεις, άλλοτε με το σύνολο κι άλλοτε με μικρό ή μεγαλύτερο μέρος του. Π.χ. για το σχέδιο Ανάν, το βιβλίο της κ. Ρεπούση, το μεταναστευτικό. Συνεργαστήκαμε εναντίον της αναθεώρησης του Συντάγματος - ιδίως για το άρθρο 16 – αν και με διαφορετικό σκεπτικό. Εμείς θέλαμε, εκτός από το να είναι δωρεάν και δημόσια, να αξιολογείται η εκπαίδευση, να παραμείνει εθνικός ο χαρακτήρας της και να μην δοθεί δυνατότητα για ιδιωτικό τούρκικο πανεπιστήμιο στην Θράκη, πράγμα επικίνδυνο βάσει της εμπειρίας από το Κοσσυφοπέδιο. Στις περιφερειακές εκλογές συνεργαστήκαμε στο ψηφοδέλτιο «Όχι στο μνημόνιο», αποκομίζοντας και θετική και αρνητική πείρα. Η βάση της συζήτησης σήμερα είναι ακριβώς αυτή. Η απόκρουση των αλλεπάλληλων αντιλαϊκών μνημονίων. Αυτό χρειάζεται ένα μεγάλο πατριωτικό δημοκρατικό κοινωνικό μέτωπο του λαού μας που ασφαλώς περιλαμβάνει και την αριστερά και τις πατριωτικές δυνάμεις από τον χώρο της δεξιάς. Στον αγώνα για την επιβίωση και το μέλλον του λαού μας, για μιαν ελεύθερη και δημοκρατική πατρίδα, δεν περισσεύει κανείς. Στην εξέλιξη αυτή που κι εμείς επιδιώκουμε δεν αποκλείουμε την πολιτική - εκλογική συστράτευση, διατηρώντας τις ιδιαίτερες απόψεις και την αυτονομία μας. Δεν υπάρχει πάντως δεδομένη συμφωνία. Αν γίνει, θα γίνει δημόσια. Δεν είμαστε άνθρωποι του παρασκηνίου. 


Συμφωνείτε στη λύση της μεταβατικής κυβέρνησης; Και αν όχι, ποια είναι κατά τη γνώμη σας η εναλλακτική;


Με ποιους γίνεται η μεταβατική κυβέρνηση; Γιατί; Για να πάει πού; Μιλάνε για «εθνική» σωτηρία αυτοί που όταν μιλούσαμε για πατρίδα στο ΠΑΣΟΚ «τραβούσαν πιστόλι» εναντίον μας, που όταν είπαμε ότι ο νόμος Ραγκούση είναι αντισυνταγματικός μας λοιδορούσαν κι έλεγαν ότι είμαστε «…δεξιότερα του Καρατζαφέρη»! Το μόνο πράγμα που θέλουν εθνικό αυτοί οι τύποι είναι το χρέος. Τι είδους «σωτηρία» είναι αυτή που εξαθλιώνει και υποδουλώνει τον λαό και ξεπουλά τη χώρα; Ό, τι είναι αντιλαϊκό δεν μπορεί να είναι εθνικό. Νομίζουμε ότι η ηγεσία της ΝΔ κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Στην ουσία «τσουβαλιάζεται» από τους ξένους, την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και την διαπλοκή. Η επιλογή αυτή δεν είναι προσωρινή, θα γίνει διαρκής γιατί χάνεται η προοπτική της αυτοδυναμίας. Η αντιμνημονιακή θέση γίνεται ομολογημένα απλή ρητορεία. Είναι λυπηρό, αλλά ο κόσμος της δεξιάς (δεν εννοώ τους φιλελεύθερους, αλλά αυτούς που είναι με τον Χριστό και την Πατρίδα) πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Τελικά «λαός και Κολωνάκι» δεν είμαστε το ίδιο. Η εναλλακτική λύση είναι το δημοκρατικό πατριωτικό λαϊκό μέτωπο. Για να αγωνιστούμε για το ψωμί και την ελευθερία μας. Να υπερασπιστούμε την περιουσία μας και το δικαίωμά μας να παράγουμε. Να κρατήσουμε τα παιδιά μας στην Ελλάδα για να την ξαναχτίσουμε μαζί. Το ζητούμενο εδώ που φτάσαμε, δεν είναι οικονομικό. Η χρεοκοπία έχει ήδη γίνει και είναι πολιτική. Χρειάζεται ένα ριζικά καινούργιο πολιτικό σύστημα. Εμείς μαζί με φίλους που προέρχονται και από την αριστερά και από τη δεξιά κινούμαστε για την συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα με στελέχη όχι γνωστά στο ευρύ κοινό, αλλά με πατριωτισμό, ιδέες, άποψη και –κυρίως – ήθος. Όπως έλεγε ο Χαρίλαος Τρικούπης, «η Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση». 


Συμφωνείτε με την άποψη ότι ο εθνομηδενισμός αποτελεί σήμερα την κυρίαρχη τάση στην ευρωπαϊκή ελίτ;  


Μόνο όσον αφορά στα ελληνικής καταγωγής μέλη της. Ορισμένοι νομίζουν πως είναι πιο Ευρωπαίοι αν γίνουν λιγότερο Έλληνες. Στη πράξη γίνονται β’ διαλογής Γερμανοί, Γάλλοι κλπ., συνήθως με προσωπικά ανταλλάγματα. Αυτό δεν το συμμερίζονται οι ελίτ των άλλων χωρών. Ο Ολάντ π.χ. τοποθετείται υπέρ των στρατιωτικών παρελάσεων στην Γαλλία που βέβαια δεν απειλείται από κανέναν γείτονά της! Για μας ο Έλληνας είναι αυτονοήτως Ευρωπαίος επειδή, εάν και εφόσον είναι Έλληνας. 

 Νίκος Χιδίρογλου

Posted on Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2011 by Unknown

No comments

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

                               




Ένα τρομερό επεισόδιο καθημερινής τρέλας εκτυλίχθηκε σε τραμ της Αγγλίας όπου μια Αγγλίδα μητέρα φανερά απελπισμένη από την κατάσταση που βιώνει στην ίδια της τη χώρα ξεσπά. Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά και από το βίντεο, είναι σαν την μύγα μες στο γάλα αφού είναι απ' τις λίγες λευκές, κρατώντας το ξανθό παιδί της. Γύρω της μουσουλμάνες με μπούργκες, Αφρικανικής καταγωγής επιβάτες, Πακιστανοί και τόσοι άλλοι (αναφέρεται και σε Πολωνούς).

Η 34 χρονη δέχτηκε φυσικά την άμεση αντίδραση των ξένων επιβατών ζητώντας της να ανακαλέσει. Το βίντεο έχει πάρει ήδη διαστάσεις στη Μεγ. Βρετανία καθώς η μητέρα διώκεται για ρατσιστικό λόγο σε δημόσιο χώρο (!). 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύει και την απελπισία πολλών γηγενών στην Ευρώπη οι οποίοι βλέποντας τις χώρες τους να βυθίζονται στη βαθιά οικονομική ύφεση, υφίστανται και την καθημερινή υποβάθμιση της ζωής τους με το πολιτισμικό σοκ που βιώνουν από τους ξένους.

Ο Θεός να φυλάει!

Posted on Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2011 by Unknown

1 comment










Ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος σήμερα στην εκπομπή Propaganda με στοιχεία θα ανατρέψει την σκευωρία της Σχολής Ευελπίδων για χουντοσταγονίδια στη Σχολή.

AXIS RADIO

Posted on Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2011 by Unknown

No comments

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Τι άλλο θα δούνε τα μάτια μας! Η αφίσα του Στεκιού Μεταναστών τα λέει όλα. Και μετά αναρωτιούνται γιατί τους κάνουμε κριτική! Ο Master Che-f μαγειρεύει για τους μετανάστες δωρεάν, αφού το κράτος κερνάει. Καλή όρεξη Σύντροφοι. 

Posted on Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2011 by Unknown

No comments


"Μητρός τε και πατρός τε και των άλλων προγόνων απάντων, τιμιότερον εστί Πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον..."

Με αυτή τη φράση θα ήθελα να ξεκινήσω το σημερινό μου άρθρο σχετικά με τον όρο "Πατριωτισμός", έναν όρο που φαίνεται να ξεχειλώνουν όπως τους βολεύει οι νεοδεξιοί πολιτικάντηδες της παράταξης του ΛΑΟΣ, προσπαθώντας να διατηρήσουν τη βάση τους έπειτα από τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση - έκτρωμα των διεθνών τοκογλύφων.

Τι είναι λοιπόν η Πατρίδα; Είναι μια έννοια που κατ' αρχάς ενυπάρχει στο χρόνο. Είναι μια ζωντανή κατάσταση, η Πατρίδα είναι η γη μας αλλά και η γη των προγόνων μας, είναι η γη που έχει ποτιστεί με το αίμα ηρώων που έπεσαν στη μάχη, εργατών που έπεσαν την ώρα της δουλειάς, συμπατριωτών μας που σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα, νέων και μεγαλύτερων σε ηλικία που συγκρούστηκαν με την καταστολή... Η διάσταση του όρου "Πατρίδα" ουδέποτε υπήρξε αστική και ανάλογης αντίληψης, όσο και αν διαμέσου των χρόνων οι "μεγαλοαστοί πατριώτες" θέλησαν να καπηλευτούν τον όρο. Η Πατρίδα έχει πρωτίστως διάσταση Εθνική και Κοινωνική. Η Πατρίδα του κεφαλαίου, της παγκοσμιοποίησης, του καπιταλισμού και του διεθνισμού δεν είναι Πατρίδα, επομένως αυτοί που κινούν τη χώρα προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχουν κανένα δικαίωμα να οικειοποιούνται τον όρο.

Είναι πατριδοκάπηλοι.

Η Πατρίδα του λαού, της εργασίας, της Ιστορίας της Φυλής μας, της ζωής των πατεράδων και των μανάδων μας μέσα στους αιώνες, είναι η δική μας Πατρίδα. Η μεγάλη πρόκληση του σήμερα είναι η απελευθέρωση της Πατρίδας μας. Απελευθέρωση από την τυραννία των ντόπιων και ξένων αφεντικών, απελευθέρωση από την τυραννία του κεφαλαίου.

Θα ακούτε αρκετούς που παριστάνουν τους Πατριώτες να σας μιλούν για το "συμφέρον του Έθνους". Να ξέρετε ότι εννοούν το συμφέρον του αστικού μορφώματος που λέγεται "Κράτος", των θεσμών και δομών του, της δημοκρατίας, αλλά και το συμφέρον το δικό τους, αφού αποτελούν κομμάτι όλου ατού του παζλ. Θα ακούτε Πατριώτες να σας μιλούν για "δημιουργικότητα και αναβάθμιση του πατριωτικού κινήματος", για "πολιτικά προσκήνια" και "εθνικές αναγκαιότητες". Να ξέρετε ότι σας κοροϊδεύουν. Ούτε οι ίδιοι πιστεύουν πλέον σε αυτά. Πρόκειται για πολιτικάντηδες - σαλτιμπάγκους, που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάνουν το χρέος τους για την Πατρίδα. Κάνουν στην πραγματικότητα το κομμάτι τους ώστε η Ελλάδα να παραμείνει προτεκτοράτο μιας υπερεθνικής τυραννίας που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των "Εκλεκτών".

Πριν από πέντε χρόνια, και επειδή τα γραπτά μένουν, ένας φέρελπις "Πατριώτης" πολιτικός έγραφε: "Έτσι μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο της παγκοσμιοποίησης: Διάλυση των εθνικών κρατών, με την σταδιακή μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων τους σε υπερεθνικούς οργανισμούς (π.χ. Ευρωπαϊκή Ένωση), με απώτερο σκοπό την δημιουργία ενός παγκόσμιου οργανισμού - κράτους που θα κυβερνάει όλον το πλανήτη. Διάλυση των Εθνικών Πολιτισμών χτυπώντας την πηγή της δημιουργίας τους, τους ομοιογενείς εθνικούς πληθυσμούς. Προς αυτή την κατεύθυνση χρησιμοποιείται η κατευθυνόμενη λαθρομετανάστευση και τα ιδεολογήματα του «πολυπολιτισμού». Επικράτηση σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό των όρων της «ελεύθερης αγοράς» του παγκόσμιου Καπιταλισμού, με σταδιακή κατάργηση των κεκτημένων των εργαζομένων (οκτάωρο, ασφάλιση, συλλογικές συμβάσεις κ.λπ.). Όταν πια θα έχουν προχωρήσει τα δύο πρώτα βήματα, αυτό θα αποτελεί την πιο εύκολη υπόθεση.

Ο Πατριωτισμός είναι η μόνη ουσιαστική και αποτελεσματική μορφή αντίστασης, απέναντι στην παγκοσμιοποίηση του Καπιταλισμού. Πρώτων διότι απορρίπτει ως ανήθικη την αρρωστημένη αστική νοοτροπία, που γεννά την ασύδοτη επιδίωξη του κέρδους και τον καταναλωτισμό. Δεύτερον διότι υπερασπίζεται τα Εθνικά Κράτη και τους Εθνικούς Πολιτισμούς, τους μεγαλύτερους δηλαδή εχθρούς της σύγχρονης παγκοσμιοποίησης.

Οι μεγάλοι εθνικοί πληθυσμοί συνειδητοποιημένων Πατριωτών, είναι αδύνατον να μετατραπούν σε παγκοσμιοποιημένες μάζες ομοιομορφοποιημένων καταναλωτών, δίχως κανένα αντανακλαστικό αντίστασης, όπως τις ονειρεύονται οι παγκόσμιοι Κεφαλαιοκράτες."

Σήμερα γράφει: "Βρέθηκε σε αυτόν τον τόπο ένας άνθρωπος που μέσα σε δέκα χρόνια κατάφερε να μεταθέσει τις ιδέες και τα αιτήματα του Πατριωτικού Κινήματος από το πολιτικό περιθώριο στο πολιτικό προσκήνιο. Ένας άνθρωπος που κατάφερε να πάρει τους πατριώτες από τα μπουντρούμια της επιβεβλημένης από το σύστημα σιωπής και να τους βάλει στα βουλευτικά και υπουργικά έδρανα. Ένας άνθρωπος που κατάφερε να στραπατσάρει την ιδεολογική κυριαρχία του αεθνισμού, προκαλώντας κρίσεις πανικού στους ξένους και ντόπιους ανθελληνίζοντες που βλέπουν τους φορείς των πατριωτικών θέσεων κάθε μέρα στα κανάλια, στην Βουλή, σε θέσεις υπουργικής ευθύνης. Αξίζει τουλάχιστον την εμπιστοσύνη μας στο δυνατό πολιτικό ψυχολογικό του μάτι."

Το σχόλιό μας: Αν για εσάς αυτοσκοπός αποτέλεσε τόσα χρόνια το να μπουν τα φιλελεύθερα στελέχη σας στη Βουλή, και να καταλάβουν υπουργικές θέσεις, πατώντας στο πτώμα της Πατρίδας μας, να ξέρετε ότι κάποια στιγμή που θα πέσουν και πέσετε όλοι σας (αυτή είναι η μοίρα των πολιτικών) θα σας περιμένουμε όλοι εμείς, διότι δεν ξεχνάμε. Δεν ξεχνάμε το κακό που κάνετε στους Έλληνες, με το να προδίδετε συστηματικά την Πατρίδα, βοηθώντας να πέσει "μαλακά" στα χέρια των ξένων αφεντικών.

Καλύτερα στα μπουντρούμια και Ελεύθερες Ψυχές, παρά στα έδρανα με γραβάτες και φιλώντας κατουρημένες ποδιές.

Διαλέξατε στρατόπεδο όλα αυτά τα χρόνια. Από τη μία υπάρχει το Σύστημα και από την άλλη ο λαός που κατεβαίνει στους δρόμους. Εσείς είστε με το Σύστημα, που μας θέλει δούλους της Παγκοσμιοποίησης. Δεν είχατε το Σθένος να κάνετε ούτε καν την αυτοκριτική σας και να σκύψετε το κεφάλι. Αντ' αυτού συνεχίζετε τη μίζερη, αντιλαϊκή και αντεθνική πολιτική σας. Αν είστε με το λαό και την Πατρίδα, επισκεφτείτε μια λαϊκή αγορά, ένα εργοστάσιο, μια γειτονιά, μια λαϊκή συγκέντρωση, μια απεργιακή κινητοποίηση. Κάντε το. Γιατί δεν το κάνετε; Γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι δεν μπορείτε. Γιατί δεν εκπροσωπείτε το συμφέρον του λαού και του Έθνους.

Κώστας Μακεδόνας

πηγή: ediktyo.gr

Posted on Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2011 by Unknown

2 comments



Είναι η κουβέντα που κάνουν οι περισσότεροι συνειδητοποιημένοι Έλληνες Δεξιοί το τελευταίο διάστημα, μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας. "Δεξιά Επανάσταση" το ονομάζουμε εμείς, αφού είναι δεδομένο πλέον πως στα χέρια μας βρίσκεται η τύχη αυτού του τόπου, όπως πάντοτε άλλωστε.

Η Αριστερά, θνησιγενής και ηττημένη, περιφρούρησε πριν λίγες εβδομάδες το σάπιο κοινοβουλευτικό σύστημα με τα ΚΝΑΤ και τους συνδικαλιστές της. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απ' την άλλη μεριά βαδίζει στα χνάρια του λαϊκισμού, χωρίς να μπορεί να κινητοποιήσει τις απαιτούμενες μάζες για να αλλάξει το ρου της κοινοβουλευτικής ιστορίας. Όσα λοιπόν ποσοστά κι αν κερδίσει στις εκλογικές μάχες που έρχονται, θα παραμένει ουσιαστικά στο ίδιο επίπεδο ουσιαστικής δυναμικής.

Αυτοί που απομένουν είναι οι ευρισκόμενοι στην ευρύτερη Δεξιά. Οι συνειδητοποιημένοι Νεοδημοκράτες που αντιτάσσονται στην υποθήκευση της πατρίδας μας για τα ευρώ της Γερμανίας, οι ψηφοφόροι του ΛΑ.Ο.Σ. που βλέπουν με λύπη τον πρόεδρό τους να στηρίζει με κάθε ευκαιρία την σάπια καμαρίλα που μέχρι χθες κατακεραύνωνε αλλά και όσοι παραμένουν σιωπηλοί ή ψηφίζουν μικρότερους δεξιούς σχηματισμούς, περιμένοντας κάτι άλλο!

Μα πως μπορεί η "αστική" για τους περισσότερους Δεξιά να κινητοποιηθεί; Εδώ λοιπόν είναι το μεγάλο στοίχημα που καλούνται όλοι να κερδίσουν. Από τη μεσαία τάξη που τώρα βιώνει την υποβάθμιση, από τους εργαζόμενους που τώρα χάνουν τις δουλειές τους, από τους φοιτητές που βλέπουν το δρόμο για το εξωτερικό ως μόνη διέξοδο, από αυτούς περιμένουμε τώρα την προσπάθεια για έναν δυνατό, ενωτικό και ριζοσπαστικό αγώνα. Έναν αγώνα στο δρόμο, στις βιβλιοθήκες, στα γραπτά και στη σκέψη προκειμένου να σηκώσουμε ξανά όρθια την εθνική μας ανεξαρτησία, την ελληνική μας περηφάνεια και εντέλει τον εθνικό μας Εγωισμό.

Αυτοί που τώρα σχεδιάζουν την παράδοση των ασημικών της ελληνικής περιουσίας, μας μιλάνε για πατριωτισμό και εθνική προσπάθεια. Όμως, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Με συντονισμένες ενέργειες και δυναμικές επιλογές, καλούμαστε όλοι σήμερα, να σηκώσουμε τη σημαία! Ενεργοί στους κομματικούς μας μηχανισμούς, ενωμένοι στην κοινή προσπάθεια, δίνοντας συναίνεση μόνο στην Επανάσταση!

Καλό Αγώνα!

Δεξιότερος
πηγή: dexios

Posted on Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2011 by Unknown

No comments

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Οι ημέρες αυτές ίσως είναι ο απόλυτος εφιάλτης κάθε αριστερού δημοσιογράφου. Δεν εξηγείται αλλιώς η μανία τους να γράφουν άρθρα επί άρθρων εναντίον των υπουργών του ΛΑ.Ο.Σ. που συμμετέχουν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας, όπως χαρακτηρίζεται, αλλά και σε καθετί δεξιό. Τα φυσίγγια βγήκαν απ' το ντουλάπι και τα ντουφέκια του συμμοριτοπολέμου ξύπνησαν, μαζί με τα πισώπλατα μαχαιρώματα. Έτσι η "αριστερή" θολοκουλτούρα ξυπνά και κοιμάται με ένα ζητούμενο: Βγάλτε απ' την κυβέρνηση τους Δεξιούς (φασίστες, ακροδεξιούς, χουντικούς κλπ).

Ξεκινάμε με το τελευταίο μύθευμα της εφημερίδας το ΒΗΜΑ, όπου ανακαλύπτει ακροδεξιά σταγονίδια στη Σχολή Ευελπίδων, ικανά να ανατρέψουν το πολίτευμα! (βλέπε εδώ) Είναι άξιο απορίας γιατί ακόμα δεν έχουν λιθοβολιστεί οι αχρείοι που δεν έψελναν τα εμβατήρια "ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ"!

Συνεχίζουμε με το μπαράζ δημοσιευμάτων εναντίον τόσο των υπουργών του ΛΑ.Ο.Σ. όσο και του Γ. Καρατζαφέρη. Είναι ενδεικτική η μονοθεματικότητα των άρθρων και η συνεχόμενη ενασχόληση των γραφίδων αυτών με το τι κάνει η κακιά "ακροδεξιά", ξεχνώντας τα υπόλοιπα κόμματα, την Τρόικα, την Μερκελ και τόσα άλλα.

Το πρώτο ταμπούρι στην Καθημερινή με Αρχικαπετάνιο τον Παντελή
Προς Κούβα διαμέσου Δανίας του Παντελή Μπουκάλα στην Καθημερινή (25-11-11)
Απόστρατοι; Όχι πολίτες του Παντελή Μπουκάλα στην Καθημερινή (24-11-11)
Ποιο Πολυτεχνείο; Ένας μύθος...του Παντελή Μπουκάλα στην Καθημερινή (20-11-11)
Εξελληνίζοντας τα ελληνικά...του Παντελή Μπουκάλα στην Καθημερινή (19-11-11)
Αγράμματος πολιτικαντισμός του Παντελή Μπουκάλα στην Καθημερινή (18-11-11)
Στη σκιά του Πλάτωνα του Παντελή Μπουκάλα στην Καθημερινή (17-11-11)

Δεύτερο βιολί η κόρη του Κουναλάκη...
Ρόδα, τσάντα και Θρησκευτικά της Ξένιας Κουναλάκη στην Καθημερινή (24-11-11)
Η νομιμοποίηση των σταγονιδίων της Ξένιας Κουναλάκη στην Καθημερινή (17-11-11)

Το καραούλι του protagon.gr
Ο Άδωνις και το Λείψανο του Κώστα Γιαννακίδη στο protagon.gr (26-11-11)
Βορίδης πριν και μετά του Νίκου Μπίστη στο protagon.gr (22-11-11)
Τα Θρησκευτικά στο μνημόνιο της Άννας Δαμιανίδη στο protagon.gr (26-11-11)

Τα παραπάνω είναι χαρακτηριστικά για την μανία ορισμένων να συκοφαντήσουν την αντίθετη άποψη με χαρακτηρισμούς, ειρωνείες και φληναφήματα. Πριν τελειώσουμε όμως αυτή την ψηλάφηση του μίσους για την αντίθετη άποψη, θα θέλαμε να παρουσιάσουμε ακόμη ένα νοσηρό φαινόμενο της σύγχρονης γραφίδας της Αριστεράς, έτσι όπως τουλάχιστον την εκφράζουν οι υπερασπιστές της. Το ρεπορτάζ το επιμελήθηκε ο κύριος Λαμπρόπουλος στο Βήμα. Ο τίτλος: Φόνος Μέντιουμ: Έγκλημα χωρίς κίνητρο. Κι ενώ περιμένει κανείς ένα απλό ρεπορτάζ αστυνομικού χαρακτήρα, ο δημοσιογράφος κάνει κάτι το πρωτοφανές. Εμπλέκει την πολιτική τοποθέτηση του υπόπτου, με προπαγανδιστικό σκοπό: Ένα έγκλημα χωρίς... κίνητρο εξακολουθεί να απασχολεί τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές! Η ΕΛΑΣ έχει συλλάβει έναν 36χρονο, μέλος της Χρυσής Αυγής, ως δράστη των δολοφονιών του 48χρονου αστρολόγου Μιχάλη Μουτάφη και της 36χρονης γραμματέως του Παρασκευής Γκέζου τον Φεβρουάριο του 2009 στο Χαλάνδρι. 

Αυτή είναι η δημοσιογραφία τους! Ο 36χρονος Χρυσαυγίτης φονιάς. Δε νομίζω να έλεγε σε άλλη περίπτωση το μέλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αυτού του είδους η στοχοποίηση μας γυρνά σε εποχές δικτατορικών καθεστώτων. Καθεστώτα που κάποιοι υποστήριξαν στα νιάτα τους και τώρα ξεπληρώνουν τα γραμμάτια της νιότης τους. Το ποτάμι όμως δεν γυρίζει πίσω. 

Posted on Σάββατο, Νοεμβρίου 26, 2011 by Unknown

2 comments

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ο πρόεδρος και τα προβλήματά του

Με κινήσεις-ματ που τον έβαλαν συνδιαχειριστή της εξουσίας, ο Γ. Καρατζαφέρης κατάφερε ακόμη μια φορά να βρεθεί στο προσκήνιο. Κι αυτό το ομολογούν οι πάντες, είτε από τα δεξιά είτε από τα αριστερά του πολιτικού φάσματος! Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. διατηρεί χαμηλό προφίλ, υπευθυνότητας και σοβαρότητας, έχοντας έντονους προβληματισμούς για τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει.

Ο πρώτος πονοκέφαλος ακούει στο όνομα εκλογές. Εκεί ο Γ. Καρατζαφέρης καλείται να ακολουθήσει τακτική σκληρής δεξιάς προκειμένου να πολώσει το κλίμα και να συμμαζέψει την αυλή του. Ειδικότερα, η πίσω αυλή έχει τα μαύρα της τα χάλια καθώς η πολιτική του μετατόπιση οδηγεί πολλούς παραδοσιακούς του ψηφοφόρους σε άλλα μονοπάτια, πολύ δεξιότερα! Η Χρυσή Αυγή, καλείται μαζί με άλλους μικρότερους σχηματισμούς (βλέπε εδώ) να καλύψει αυτό το κενό, με αξιώσεις ακόμα και με ποσοστό χρηματοδότησης, ενώ κάποιοι υπεραισιόδοξοι διαδίδουν ότι είναι οριακά στο 3% υπό προϋποθέσεις μεγάλων ποσοστών αποχής!

Ο δεύτερος πονοκέφαλος αφορά την κοινοβουλευτική του ομάδα η οποία εμφανίζεται μπετόν αλλά υπάρχει υφέρπουσα γκρίνια από βουλευτές που δεν υπουργοποιήθηκαν ή έχουν άλλη άποψη για την ακολουθούμενη πολιτική του Αρχηγού. Πάντως, αποτελεί κατά κοινή ομολογία η μοναδική κοινοβουλευτική ομάδα που δεν προδίδει προς τα έξω τα εσωτερικά της!

Ο τρίτος πονοκέφαλος και σίγουρα αυτός που θα απασχολήσει αργότερα τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. είναι η μετεκλογική συνεργασία του ΛΑ.Ο.Σ. με το νικητή των εκλογών. Κατά πάσα πιθανότητα η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί πρώτη αλλά με την ανάγκη συγκατοίκου στα σαλόνια της εξουσίας. Η οικοδόμηση ενός υπεύθυνου προφίλ από τον Καρατζαφέρη τον έχει κάνει αρκετά αρεστό στις Βρυξέλλες με αποτέλεσμα ενδεχόμενη ανάγκη συνεργασίας του με τη Ν.Δ. να τους βρίσκει υποστηρικτές. 

Μένει να δούμε τι θα βγάλει απ' το καπέλο του ο ταχυδακτυλουργός της ελληνικής πολιτικής σκηνής, Γ. Καρατζαφέρης!


Posted on Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2011 by Unknown

3 comments

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011


Με αφορμή την ανάρτησή μας σχετικά με την παρουσία του Μάκη Βορίδη στην εκπομπή Πρωταγωνιστές (Όταν οι εθνικιστές πιάσουν τα πόστα), ο γνωστός για τους αγώνες του Πολύδωρος Δάκογλου μας απάντησε στέλνοντας τη δική του άποψη, η οποία αξίζει να διαβαστεί:

"Μήπως είμαστε πολύ βιαστικοί; 

 Είναι λογικό, όταν στηρίζουμε όλες μας τις ελπίδες σε έναν χαρισματικό συναγωνιστή, και αυτός δεν "ικανοποιεί", κάθε στιγμή και για κάθε θέμα, τους πόθους μας, να τον θέτουμε υπό κριτική ή και υπό αμφισβήτηση.

Είναι εξ ίσου λογικό, όταν φορτώνουμε στις πλάτες ενός χαρισματικού συναγωνιστή την επιθυμία μας για επικράτηση -"εδώ και τώρα"- του συνόλου των αρχών και των ιδεών μας, και αυτός δεν φέρνει "τον καινούριο κόσμο" σε χρόνο μηδενικό, να νοιώθουμε βιασύνη, απογοήτευση και τάσεις κατηγορίας. 



Δυστυχώς, χωρίς να προσπαθήσουμε να σκεφθούμε τι κάναμε εμείς για την δική του στήριξη. Αν βοηθήσαμε να πλαισιωθεί μέσα στην Βουλή και στο κόμμα του και με άλλους συναγωνιστές από τον Πειραιά, την Καρδίτσα, την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα κ.λ.π. 

Τα όσα είπε ο Μάκης Βορίδης στην εκπομπή "Πρωταγωνιστές", αξίζουν μιας δεύτερης, πιό προσεκτικής ανάγνωσης. Και κάτι ακόμη. Επέβαλε την εμφάνισή του, και μαζί με αυτήν, ότι στην κοινή γνώμη εξέφραζε η παρουσία του. 

Όσο για το φοβισμένος, είναι άδικο. Απειρος, ναί. Με γλώσσα όμως και κώδικες που μπορούσαν να τους αποδεχθούν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες με μπασταρδεμένη σκέψη και αξιακό σύστημα. Νομίζω ότι ο Μάκης Βορίδης έχει κερδίσει το δικαίωμα μιας πιο ήρεμης -υποστηρικτικής- αντιμετώπισης, από εμάς τουλάχιστον. "

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι παραπάνω παρά τις ευχαριστίες μας υπενθυμίζοντας ακόμη μια φορά ποιος είναι ο Πολύδωρος Δάκογλου, στους μικρότερους (Πολύδωρος Δάκογλου: ένα όνομα, μια ιστορία)

Posted on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2011 by Unknown

1 comment



Ο πλούσιος Λάκης σχεδίασε κάλτσες για τα Παιδικά Χωριά SOS. Έτσι προσπαθεί να στείλει το μήνυμα στους υπόλοιπους πλούσιους να βάλουν την υπόλοιπη γκαρνταρόμπα. Λάκη καταξοδεύτηκες για ακόμη μια φορά.


Κάλτσες by Lazopoulos
Η πεντάλφα (αστέρι) με τα καρπούζια πολύ πρωτότυπη! Και το καλοκαίρι φτιάξε μαγιό.

Posted on Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2011 by Unknown

No comments

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011


Μια ιδιότυπη κόντρα μεταξύ των "φιλελεύθερων" με το Φαήλο Κρανιδιώτη εκτυλίχθηκε το τελευταίο διάστημα στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, ως συνέχεια της βεντέτας που έχει ανοίξει εδώ και καιρό για την "ιδεολογία" της Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά.

Το φιτίλι άναψε με την απόφαση του Π. Καμμένου να μην ψηφίσει υπέρ της κυβέρνησης Παπαδήμου επαναφέροντας την κουβέντα για τα πολιτικά νερά που αρμενίζει η Νέα Δημοκρατία. Απ' τη μια μεριά παρουσιάζονται οι συναινετικοί φιλελεύθεροι (Κυρ. Μητσοτάκης, Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, Κ. Χατζηδάκης κ.α.) ενώ εμφανίζεται και η τάση των πιο σκληρών με προεξάρχοντα τον Π. Καμμένο (μαζί με Μαρκόπουλο, Τζαβάρα κ.α.) και τον Φαήλο Κρανιδιώτη.

Όμως η ιστορία δεν σταματάει εδώ. Ο Αντ. Σαμαράς κατηγορείται ότι μαζί του φέρνει μια άλλη φουρνιά στελεχών, ουρανοκατέβατους, που μέχρι χθες δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους. Έτσι επιτέθηκαν στους συμβούλους του προέδρου, Χρύσανθο Λαζαρίδη και Καραχάλιο ενώ επιθέσεις για τις υποψηφιότητές τους στις επικείμενες εκλογές δέχτηκαν οι Αλέξανδρος Αρβανιτάκης, Βασιλική Τζότζολα, Σάββας Καλεντερίδης και όποιος άλλος εμφανίζεται "ξαφνικά".

Δεν είναι τυχαία και η έκφραση του διαγραφέντος Χατζηγάκη περί "ακροδεξιών σταγονιδίων"! Το Δίκτυο 21 σε νέες περιπέτειες;




Posted on Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2011 by Unknown

1 comment

Μετά από πολύχρονη ταλαιπωρία της υγείας του, ο Οδυσσέας Παπαδόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος πρόσφατα με τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. στη Γλυφάδα, έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο!

Προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, με πολλούς αγώνες για την περιοχή του και την πατρίδα, ο Οδυσσέας Παπαδόπουλος αποτέλεσε πρότυπο για πολλούς.

Καλό Ταξίδι Οδυσσέα Παπαδόπουλε!

Posted on Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2011 by Unknown

No comments


Μάκης Βορίδης: Ο άλλοτε σκληρός δεξιός, ο δυναμίτης στα θεμέλια του συστήματος, εμφανίστηκε στην εκπομπή Πρωταγωνιστές φοβισμένος, προσπαθώντας να πείσει την ψευτοαριστερά για το πόσο καλός και ειρηνικός είναι!

Ίσως κάποιοι παλιοί συναγωνιστές του βλέποντας το βίντεο από την εκπομπή "Πρωταγωνιστές" να θύμωσαν, όμως η μετάλλαξη του Μάκη Βορίδη έχει έρθει πολύ νωρίτερα.

Εκτός αυτού όμως εξέθεσε το κόμμα του στο θέμα του μουσουλμανικού τεμένους και του μεταναστευτικού. Πώς αλλάζουν οι καιροί!

Posted on Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2011 by Unknown

1 comment

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ο γνωστός από τη θητεία του στο ΛΑ.Ο.Σ., Τρύφωνας Μπουγάς, φαίνεται πως μετακόμισε οριστικά στη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα παρουσιάζεται ως υποψήφιος της Ν.Δ. στη Β' Αθηνών. Το όνομα του είχε ακουστεί και για την Β' Πειραιώς.

Φαίνεται όμως πως δεν θα είναι το μοναδικό πρώην στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ. που θα κατεβεί με τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές. Ήδη στις λίστες των υποψηφίων εμφανίζονται κι άλλα ονόματα σε όλη την Ελλάδα.

Μένει να δούμε αν οι πληροφορίες που έρχονται, επιβεβαιωθούν!

Posted on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2011 by Unknown

No comments

γράφει ο Τάσος Δημητρακόπουλος


Το μεταπολιτευτικό κομματικό σύστημα θα γιορτάσει την επέτειο του πολυτεχνείου. Την επέτειο που ουσιαστικά οριοθέτησε την ίδια την μεταπολίτευση. Δεν θα αναφερθώ στο τι ήταν το πολυτεχνείο, τι έγινε εκεί, τι δεν έγινε. Αν έπαιξε κάποιο ρόλο στην ανατροπή του απριλιανού καθεστώτος, αν ήταν σκηνοθετημένο, αν οι ξένες μυστικές υπηρεσίες το ήθελαν, αν η αριστερά το χαρακτήριζε ή όχι προβοκάτσια. Αν οι νεκροί ήταν ή όχι εντός του χώρου του ιδρύματος, τι ρόλο είχαν οι πρωτεργάτες της «εξέγερσης».


Όλα αυτά θα κριθούν τελικά από τον ιστορικό του μέλλοντος, χωρίς κομματικές προκαταλήψεις, χωρίς υποκειμενισμούς. Και μέχρι να γίνει αυτό, κάθε χρόνο θα βλέπουμε το ίδιο σκηνικό: τις καταθέσεις στεφάνων, τις πορείες, άλλοτε με επεισόδια και άλλοτε χωρίς, τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, τα επετειακά αφιερώματα των καναλιών. Η αριστερά, με επιδέξιο τρόπο, δημιούργησε μία επέτειο, έφτιαξε έναν μύθο. Αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους. Έφτιαξε έναν μύθο που κράτησε μέχρι σήμερα, αν και αρχίζει κάπως να ξεθωριάζει. Τον μύθο της αντίστασης, της οργάνωσης, της δημιουργίας ενός μαζικού νεολαιίστικου κινήματος, που έγινε εξέγερση και έριξε τον Παπαδόπουλο. Τον μύθο της αυτό, την επέτειο της αυτή, η αριστερά την προστάτευσε και την ανέδειξε. Βοήθησε και σε αυτό η δήθεν «δεξιά» με τις γνωστές ιδεολογικές της παραχωρήσεις. Γνωστή η ιστορία αυτή...



Έτσι έκανε η αριστερά. Έφτιαξε τα πολυτεχνεία της. Κάτι που ποτέ η άλλη πλευρά δεν έκανε, ενώ θα μπορούσε. Θα απορήσει κανείς. Τι πολυτεχνεία λες; Τι είναι αυτά. Και όμως: και για όσους ήταν απέναντι από τους αριστερούς, υπήρχαν «πολυτεχνεία». Για όσους δεκαετίες τώρα, αντιστάθηκαν στο "κόκκινο" κατεστημένο. Μέσα σε πανεπιστήμια, σχολεία και άλλους μαζικούς χώρους. Για όσους ήταν φοιτητές και δεν ήταν μαρξιστές, δεν ήταν κνίτες ή ρηγάδες, δεν ήταν στο ΕΚΚΕ ή στο Μ-Λ ΚΚΕ. Για όσους πήγαιναν να δώσουν μάθημα και έπρεπε να πλακωθούν στο ξύλο για να φτάσουν στην είσοδο του αμφιθεάτρου. Για όσους οι συμφοιτητές τους, τους κόβανε ακόμα και την καλημέρα, απλά και μόνο επειδή δεν ήταν αριστεροί. Για όσους μπήκαν ακόμα και σε παρατάξεις που δεν συμφωνούσαν απόλυτα με το ιδεολογικό τους στίγμα, μόνο και μόνο γιατί δεν ήθελαν "κόκκινα" πανεπιστήμια και σχολεία. Για όσους αφισοκολλούσαν στην Σόλωνος, την Κάνιγγος και την Ακαδημίας και δέχονταν επιθέσεις, με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Για όσους τραυματίστηκαν, για όσους κινδύνεψαν. Για όσους έπαιξαν ξύλο επειδή ήθελαν να κάνουν μία εκδήλωση για την Κύπρο ή την Βόρειο Ήπειρο στις σχολές τους. Για όσους αποβλήθηκαν από τα σχολεία τους επειδή τους τράβαγαν φωτογραφίες στου Μακρυγιάννη. Για όλους αυτούς που δεν μπόρεσαν να πάρουν πτυχίο από τις σχολές τους, εξ' αιτίας της ιδεολογικής τους άποψης.



Για όλους αυτούς που αγωνίστηκαν απλά για να μην κάνουν ό,τι θέλουν οι αριστεροί μέσα στα πανεπιστήμια. Για όλους όσους αγωνίστηκαν ενάντια στην "κόκκινη" βία και την ιδεολογική τρομοκρατία. Για όλους αυτούς, τους καθημερινούς ανθρώπους, τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που τους είπαν φασίστες, που τους χαρακτήριζαν ακραίους και περιθωριακούς. Που όμως σε κάποια στιγμή της ζωής τους όρθωσαν το ανάστημά τους και έδωσαν τον δικό τους αγώνα. Τον οποίο μπορεί πολιτικοί να τον πρόδωσαν ή να τον έστρεψαν αλλού. Εκείνοι όμως έκαναν το ιδεολογικό τους χρέος. Για όλους εκείνους λοιπόν που έφτιαξαν τα δικά μας «πολυτεχνεία». Για όλους εκείνους, που πάντα είχαν μία Σημαία να υπερασπίζονται...

πηγή: elkosmos.gr

Posted on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2011 by Unknown

No comments


Ο πιο σοβαρός πολιτικός παράγοντας στην Ελλάδα φαίνεται πως έχει εξελιχθεί το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Καρατζαφέρης, καθώς με τις κινήσεις του δείχνει πως έχει πιάσει το νόημα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως όλα τα δημοσιογραφικά πρακτορεία και οι πολιτικοί αναλυτές που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα θεωρούν πως ο μόνος κερδισμένος από τη μεταβατική κυβέρνηση είναι ο ΛΑ.Ο.Σ.

Με κινήσεις ματ, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εξασφάλισε τέσσερις θέσεις υπουργών για τους βουλευτές του ενώ ο ίδιος συνεχίζει να λειτουργεί ως βαρόμετρο των εξελίξεων. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η επιλογή Παπαδήμου ήταν δική του πρόταση εδώ και χρόνια!

Οι φοβίες της Αριστεράς και μέρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τη συμμετοχή του "ακροδεξιού" όπως θέλουν ακόμα να το αποκαλούν ΛΑ.Ο.Σ., έχουν μείνει στο περιθώριο. Μένει να δούμε πόσο ακόμα μπορεί να αντέξει αυτή την σκληρή παρτίδα πόκερ ο Γ. Καρατζαφέρης κι αν θα καταφέρει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη! Είναι πολύ κοντά!

Posted on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2011 by Unknown

No comments

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011



Ο τελειωμένος πολιτικά Προκόπης Παυλόπουλος έκανε πάλι την εμφάνισή του σε κανάλι εθνικής τηλεοπτικής εμβέλειας προκειμένου να μας θυμίσει για ποιο λόγο απέτυχε η κυβέρνηση Καραμανλή.

Στο studio του Σκάι απέναντι από τη Σία Κοσιώνη, ο Πάκης σε κάθε του πρόταση χρησιμοποιούσε το όνομα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μπας και τον πιστέψει κανένας χριστιανός. Αφού μας έκανε μαθήματα περί του Συντάγματος, συνέχισε την κουβέντα περί συναίνεσης. Μήπως προβάρει κοστούμι για την επόμενη κυβέρνηση;

Να μας λείπει!

Posted on Κυριακή, Νοεμβρίου 06, 2011 by Unknown

No comments





«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Τι και αν δεν έχουμε χρεοκοπήσει ακόμη από οικονομικής απόψεως, έχουμε δυστυχώς ήδη πτωχεύσει σε επίπεδο κυβερνητικής ηγεσίας και αντιπροσώπευσης. Η προχθεσινή νύχτα ήταν ίσως χειρότερη και από τη νύχτα των Ιμίων με την κυβέρνηση να απεμπολεί πλήρως την εθνική μας κυριαρχία. Η Α.Μέρκελ και ο Ν. Σαρκοζί υπαγόρευσαν όχι μόνο την ημερομηνία του δημοψηφίσματος – 4 Δεκεμβρίου- αλλά και το περιεχόμενο του: παραμονή στο ευρώ ή όχι, λες και το πρόβλημα των Ελλήνων υπήρξε το ευρώ. Το πρόβλημα των Ελλήνων δεν είναι βεβαίως το ευρώ αλλά αυτή η αναιμική, ενδοτική και αναποτελεσματική Κυβέρνηση και κυρίως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος γαντζωμένος με νύχια και δόντια στην καρέκλα του δε λέει να φύγει, αλλά ως άλλος Μακιαβέλι παίζει κορώνα γράμματα τις τύχες όλων μας υιοθετώντας το ρητό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».



Έρχεται λοιπόν από τις Κάννες και κατ΄εντολή Μέρκελ και Σαρκοζί μεταβάλλει και πάλι ό,τι είχε πει μόλις πριν από τρεις ημέρες, όταν μπροστά στην κοινοβουλευτική του ομάδα ανακοίνωσε δημοψήφισμα για τη δανειακή σύμβαση ισχυριζόμενος εξαίφνης πως πρέπει να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός αναφορικά με τη νέα συμφωνία-τα περισσότερα επαχθή μέτρα της οποίας έχουν ήδη ψηφισθεί κατ’ απαίτηση της Τρόικα και του ΔΝΤ- λες και είχε πράγματι αμφιβολίες για τη γνώμη του; Έχει δηλαδή νόημα να ρωτήσει κανείς τι γνώμη έχει το αρνί για το Πάσχα, τη στιγμή μάλιστα που είναι ήδη δεμένο στη σούβλα με τα κάρβουνα αναμμένα ;



Αφού λοιπόν αποσταθεροποίησε με τις δηλώσεις του τις ήδη κλυδωνιζόμενες αγορές, δίνοντας βεβαίως σε κάποιους κερδοσκόπους την ευκαιρία να πλουτίσουν σε βάρος της χώρας, μεσολάβησε η άμεση αντίδραση των «εταίρων» μας που εκνευρισμένοι από τους συνεχείς παλιμπαιδισμούς τον φώναξαν στις Κάννες όχι για να του δώσουν βραβείο, αλλά για να του «τραβήξουν το αυτί» και να του επιβάλλουν εκ νέου τις δικές τους θέσεις ναρκοθετώντας και εκβιάζοντας με το εν λόγω ερώτημα του δημοψηφίσματος το μέλλον της πατρίδας μας.



Μετά από το σάλο βέβαια που προξένησε αυτή η απρόκλητη απεμπόληση εθνικής κυριαρχίας και υπό το φόβο της απώλειας ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή αλλά κυρίως μετά από τη βιαστική παραδοχή από τον κο Σαμαρά περί υπογραφής της δανειακής σύμβασης (που παρεμπιπτόντως μας ξάφνιασε καθώς αν θυμάμαι καλά πριν από μια βδομάδα καταδίκαζε τόσο τη συμφωνία όσο και το κούρεμα) ο Παπανδρέου εμφανίζεται στη Βουλή και δια στόματος Βενιζέλου ανακαλεί το δημοψήφισμα και προαναγγέλλει τη ψήφιση της δανειακής σύμβασης-αφού πλέον συμφωνεί και η ΝΔ-από 180 βουλευτές. Το απόλυτο θέατρο του Παραλόγου ή απλώς μια παρτίδα σκληρού πόκερ ανάμεσα στους δύο αρχηγούς στις πλάτες του ελληνικού λαού;



Έχουμε μείνει εμβρόντητοι, το ίδιο και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ από την οποία ανακοινώνονται συνεχώς ενστάσεις και διαρροές. Και βεβαίως ο Πρωθυπουργός αδυνατεί να πείσει τους ευεργετημένους υπουργούς του, πως είναι λοιπόν δυνατόν να πείσει όλους εμάς τους άλλους, κακοποιημένους Έλληνες. Από ότι φαίνεται το κεφάλαιο αυτό κλείνει…και μακάρι να κλείσει αν και πρέπει να τονίσουμε ότι μερίδιο ευθύνης φέρουν και όλοι εκείνοι που τον ψήφισαν μόνο και μόνο επειδή τον λένε Παπανδρέου, γιατί μη μου πείτε ότι δε φαίνονταν από τότε οι δυνατότητές του; Μακάρι, το πάθημα να μας γίνει μάθημα ιδίως τώρα που οι εκλογές είναι προ των πυλών, καθώς το πολιτικό προσκήνιο δυστυχώς συντίθεται και από άλλους απογόνους πολιτικών οίκων με αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και μηδαμινή εμπειρία από την αγορά εργασίας.



Χιονοστιβάδα οι εξελίξεις. Τα σενάρια πολλά. Οδηγούμαστε ταχύτατα, από ό,τι φαίνεται, προς τις εκλογές. Μακάρι ο Θεός να φωτίσει τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και να πράξουν αυτό που εδώ και καιρό επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, να προτάξουν, δηλαδή, το εθνικό συμφέρον έναντι του κομματικού και των προσωπικών τους φιλοδοξιών, πορευόμενες σε ένα δρόμο συνευθύνης, για το συμφέρον της Πατρίδας.


Σίσσυ Αλιγιζάκη
Αναπλ. Εκπρ .Τύπου ΛΑ.Ο.Σ.

Posted on Κυριακή, Νοεμβρίου 06, 2011 by Unknown

No comments

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011




Τον πήρε κυριολεκτικά μαζί του στην άβυσσο ο Γ. Παπανδρέου τον συμφοιτητή του Αντ. Σαμαρά με την βόμβα του δημοψηφίσματος.

Έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο και απείλησε να τινάξει τα μυαλά της πατρίδας του στον αέρα, εάν ο Αντώνης δεν συναινούσε στη Δανειακή Σύμβαση ανοικτά! Έτσι τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός της χώρας μας, στην προσπάθειά του να δικαιολογηθεί. Κι απ' ο,τι φαίνεται το πέτυχε με τον χειρότερο τρόπο αφού η πιρουέτα του στις Κάννες ίσως να κοστίσει πολύ πιο ακριβά απ' όσο υπολογίζουμε! 

Ο Σαμαράς πάτησε την μπανανόφλουδα και μπήκε χωρίς λόγο και αιτία στο κάδρο των νενέκων που κατηγορούσε. Γιατί στην ουσία αυτό κατηγορούσε τον έτερο Καππαδόκη της Δεξιάς, Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος ακολούθησε μια "συναινετική" στάση ψηφίζοντας επί της αρχής το Μνημόνιο Ι. Τι άλλαξε όμως;

Απ' ο,τι φαίνεται το deal ήταν συγκεκριμένο: Εξασφάλισε τις δόσεις που έρχονται και η πρωθυπουργία είναι ανοικτή! Άλλωστε μην ξεχνάμε και το πρακτικό πρόβλημα της κυβέρνησης που θα διαδεχτεί την κυβέρνηση Παπανδρέου. Υπήρχε τεράστιο ενδεχόμενο, αν δεν δεχόταν να ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση να μιλούσαμε για την κυβέρνηση της χρεωκοπίας. Κάτι τέτοιο δεν το θέλει φυσικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και προσπαθεί να αμυνθεί με κάθε μέσο στις πιέσεις που δέχεται από Ευρώπη και Η.Π.Α.

Τα παραπάνω αποτελούν μια μικρή εικόνα των γεγονότων της σημερινής ημέρας! Μιας τραγικής ημέρας για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία στην καταρρέουσα Κολομβία του Βαλκανικού Νότου (κατά Τράγκα). Το κυριότερο όμως είναι ότι οι εφεδρείες για τη διακυβέρνηση του τόπου στερεύουν επικίνδυνα, με την πιθανότητα να ξαναζήσουμε την πασοκιάδα με χρώμα μπλε βαθύ αυτή τη φορά.

Posted on Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2011 by Unknown

2 comments




Η κατάσταση της κοινωνίας μας έχει φτάσει σε οριακά επίπεδα. Μάρτυρες αυτού είμαστε όλοι μας. Αυτοί που ψάχνουν ευκαιριακές καταστάσεις μέσα από τα προβλήματα, δεν θα πάνε πολύ μακριά. Η ευκαιρία υπάρχει, αλλά όχι για να ευνοηθείς – υπάρχει για να ζήσεις μια πιο αξιοπρεπέστατη ζωή. Αξιοπρέπεια μέσα στην παρακμή; Ίσως όχι κοινωνική, πάντως σίγουρα σε επίπεδο συνειδησιακού χαρακτήρα. 

Δεν θα αφήσω αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Στον σίγουρο κόσμο ήμουν ένα φάντασμα, φιγούρα ανάμεσα στο ευτυχισμένο κοπάδι της ψεύτικης ευημερίας. Απείχα παντού και πάντα σε κάθε σύγκριση, διότι η αξιοκρατία τους για μένα ήταν ανέκαθεν μια σκέτη μαλακία. Έτσι λοιπόν απείχα συνειδητά. Αλλά όταν οι ισορροπίες αλλάζουν, αλλάζουν και οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν. Δεν θέλω να ξεχωρίσω ηγετικά. 

Δεν θέλω να γίνω αποδεκτός από το πλήθος. Όσοι ψάχνουν νεκρούς εγκεφάλους ας κάνουν από τώρα πολιτική και θα τους ακολουθήσουν πολλοί τέτοιοι. Πρέπει να βρω τους σημαντικούς, πρέπει να βρω τους ξεχωριστούς, πρέπει να βρω τα φαντάσματα που τώρα δεν μπορώ να δω κι ας είμαι κι εγώ ένα φάντασμα της κοινωνίας. Όταν πέφτουν οι μάσκες και γκρεμίζονται όλοι οι τοίχοι, τα πρόσωπα δεν κρύβονται κι έτσι ξεκινάμε όλοι από το μηδέν. Αυτό θέλω. 

Δεν θα μπορούσα να μην αποδεχτώ αυτήν την ανεπανάληπτη ευκαιρία. Να πείσω απόλυτα τον εαυτό μου ότι ποτέ δεν φόρεσα την μάσκα που μου πρόσφερε η κοινωνία. Και μετά να πείσω εκείνους που ούτε αυτοί συνήθιζαν να φορούν. Και να πορευτούμε μαζί. Εσένα αλήθεια, πιο είναι το αληθινό σου πρόσωπο;

πηγή: thexnation

Posted on Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2011 by Unknown

No comments


Αυτό που περίμεναν κάποιοι καιρό θα γίνει πραγματικότητα αύριο. Ο Αριστοτέλης Καλέντζης, γνωστός στον ευρύτερο εθνικιστικό χώρο για τις αιρετικές κατά πολλούς απόψεις του, θα βρίσκεται στο Studio του Axis Radio, καλεσμένος στην εκπομπή του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου "Propaganda".

Περιμένουμε με ενδιαφέρον την εκπομπή για να ακούσουμε την άποψη του ανδρός για τα παρόντα και τα παρελθόντα!

Posted on Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2011 by Unknown

No comments