Σήμερα θα ασχοληθούμε με την κυρία Γιαννάκου. Την γνωστή και μη εξαιρετέα πρώην υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα σχετικά με το βιβλίο Ιστορίας της Στ' δημοτικού. Ήταν η υπουργός που προστάτευσε μετά μανίας την Ρεπούση και την παρέα της με αποτέλεσμα να φέρει τη Νέα Δημοκρατία προ τετελεσμένων λίγο πριν τις εκλογές και να χαρίσει στο ΛΑ.Ο.Σ. μια άνετη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Αυτή η κυρία μπήκε στο ευρωψηφοδέλτιο της παράταξής της ως πρώτη επιλογή του προέδρου της Κώστα Καραμανλή, δίνοντας άλλη μια μεγάλη νίκη στο ΛΑ.Ο.Σ.!

Φαίνεται όμως πως στη Νέα Δημοκρατία δεν έβαλαν μυαλό και προωθείται η ιδέα η Μαριέττα Γιαννάκου να ξανακατέβει υποψήφια βουλευτής στην Α' Αθηνών! Να θυμίσουμε στον Αντ. Σαμαρά και το επιτελείο του αντιγράφοντας από την εφημερίδα Παρόν:  "Σε εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητος του Λονδίνου όπου προσκεκλημένη ήταν η κα Μαριέττα Γιαννάκου, κάποιος από τους προσκεκλημένους της είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία της Ν.Δ. ζητά την απόσυρση του βιβλίου. Τότε η κα Γιαννάκου απήντησε: «Ε, τότε να μην ξαναψηφίσουν Ν.Δ.»"

Βεβαίως δεν ήταν το μοναδικό σύμπτωμα αυτή η δήλωση κι η συμπεριφορά με αφορμή το βιβλίο. Σε συνέντευξη της στο Flash για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σχετικά με την πολιτογράφηση των αλλοδαπών δήλωσε εμφατικά: «Η Ν.Δ. δεν προκρίνει κανένα δημοψήφισμα. Θεός φυλάξει! Σε ποια χώρα έγινε δημοψήφισμα για τέτοιο αντικείμενο;».


Αυτή η κυρία προωθείται από ορισμένους ως υποψήφια βουλευτής στην Α' Αθηνών. Ο Αντ. Σαμαράς καλείται να επιλέξει. Άλλωστε όλοι περιμένουν στη γωνία σε περίπτωση που συμβεί το μοιραίο και η κυρία Γιαννάκου βρεθεί πάλι στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Αθηνών. Την ίδια ώρα θα τρίβουν τα χέρια τους Καρατζαφέρης και Αθ. Πλεύρης!

Θα μπορούσε να σταματήσει την πολιτική. Υπάρχουν και άλλες ασχολίες για έναν άνθρωπο. Δεν μπορεί όλοι να θέλουν να γίνονται Βουλευτές.

Προκρούστης