Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης βλέπει πολύ περισσότερα απ' ο,τι οι υπόλοιποι. Έτσι, δεν είναι τυχαίο που επιτίθεται συγκεκριμένα εναντίον του Φαήλου Κρανιδιώτη, προσωπικού φίλου του Αντ. Σαμαρά.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης είναι εκείνος που με την αρθρογραφία του έχει συσπειρώσει ένα κομμάτι του ακροατηρίου του Γ. Καρατζαφέρη το οποίο ψηφίζει μόνο Δεξιά. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να απεγκλωβίσει και να δώσει έστω και επικοινωνιακά ένα σημείο αναφοράς στην αλλαγή του τρόπου σκέψης της Νέας Δημοκρατίας. Και αναφέρουμε τον όρο επικοινωνιακά, γιατί ουσιαστικά ο βασικός κορμός του κόμματος της Ν.Δ. παραμένει προσηλωμένος στις τακτικές του παρελθόντος.

Η προβολή του Κρανιδιώτη φέρνει στο προσκήνιο και την επιβολή των μελών του Δικτύου 21 στον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας. Αυτοί οι αλεξιπτωτιστές όπως χαρακτηριστικά τους παρουσιάζουν οι παλαιότεροι Νεοδημοκράτες πάνε να φάνε λίγο από την πίτα της πολυκατοικίας, με άμεσο ζημιωμένο τον Γιώργο Καρατζαφέρη, που νιώθει να πιέζεται και ψάχνει οδούς διαφυγής.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται αναζωπύρωση της κόντρας με άλλη αφορμή ενώ ο εμφύλιος στα διαμερίσματα της Δεξιάς θα συνεχιστεί αμείωτος.