Από παλαιότερη "υπαρκτή" κόντρα Γ. Καρατζαφέρη και Μάκη Βορίδη

Μετά από καιρό φούντωσαν ξανά οι φήμες ότι ο Μάκης Βορίδης φλερτάρει έντονα με τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να μεταπηδήσει σε αυτήν ή να συμμαχήσουν οι δυο πόλοι της Δεξιάς.

Εμείς, είχαμε απαντήσει διεξοδικά και σε προηγούμενες τέτοιες δημοσιεύσεις, κυρίως από το Βήμα, προκειμένου να μην υπάρχουν παρανοήσεις (βλέπε εδώ). Η συγκεκριμένη παραπολιτική φήμη έχει μεγάλη ιστορία και μπορεί και να γίνει σήριαλ στην τηλεόραση κάποια στιγμή. Χρησιμοποιούνται αποσπάσματα δηλώσεων, ειδήσεις φανταστικού περιεχομένου ώστε να αποδειχτεί κάτι που εν πολλοίς δεν ισχύει!

Γεγονός είναι ότι ο Βορίδης κινείται έντονα προκειμένου να υπάρξει ενός είδους διάσωσης του ΛΑ.Ο.Σ. αφού τα τελευταία νέα δεν είναι ευχάριστα για τους παροικούντες στην Καλλιρόης. Παρά τα δημοσκοπικά ευρήματα, όλοι γνωρίζουν ότι η στάση του κόμματος υπέρ του Μνημονίου θα κοστίσει ακριβά στο εκλογικό αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών. Κάτι τέτοιο μάλιστα αποδεικνύεται κι από την στροφή Καρατζαφέρη προς την παλαιά του ρητορική υπέρ μιας επανένωσης της Κεντροδεξιάς πολυκατοικίας...

Από την άλλη μεριά όμως μην ξεχνάμε τα επίσης σημαντικά. Ο Μάκης Βορίδης ήταν από τους ένθερμους υποστηρικτές του Μνημονίου και της ψήφισής του για συγκεκριμένους λόγους, που τον έκαναν και αρεστό στα ΜΜΕ. Έχει μόνιμο στασίδι στον Πρετεντέρη, κάτι που σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Επιπλέον, παρά τις πολύ καλές φιλίες που έχει με ηγετικά στελέχη της Ν.Δ. και με τον ίδιο τον Αντ. Σαμαρά, διατηρεί ακόμα μια στάση αναμονής στο ενδεχόμενο διαδοχής του Γ. Καρατζαφέρη!

Μέχρι λοιπόν τα στοχευμένα δημοσιεύματα κοπάσουν, ας ξαναγυρίσουμε στο χώρο του ορθού λόγου, όπως θα έλεγε κι ο Μάκης Βορίδης!