«Η διεξαγωγή εκλογών σε αυτή τη συγκυρία θα είναι λάθος για την οικονομία» υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης της ΝΕΤ, προσθέτοντας ωστόσο πως «αν συνεχιστεί το μπάχαλο» αναγκαστικά θα πρέπει να πάμε σε εκλογές. Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της τρόικας και της αντιδράσεις που προέκυψαν από αυτές είπε ότι θα πρέπει να δούμε και τις ευθύνες μας ως λαός, ενώ άσκησε κριτική και στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

"Έπρεπε να είχαμε λάβει τα μέτρα μας και πρέπει να αναζητήσουμε και τις δικές μας ευθύνες" είπε ο Απ. Κακλαμάνης σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Τρόικας επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στον Γ. Παπακωνσταντίνου καθώς όπως επισήμανε "όφειλε από πέρυσι να ξεκαθαρίσει αυτά τα σούρτα φέρτα της τρόικας".

"Ο κόσμος έπρεπε να είχε ενημερωθεί από την επίσημη κυβέρνηση" υποστήριξε, τονίζοντας ότι η τρόικα μίλησε για τη συγκέντρωση 50 δισ. ευρώ από τη πώληση ακίνητης δημόσια περιουσίας ενώ η κυβέρνηση έχει ένα πρόγραμμα για τη συγκέντρωση 15 δισ. από την αξιοποίηση αυτής.

"Εγώ ως βουλευτής δεν θα ανεχτώ να εμφανισθούν οι ίδιοι ή άλλοι στη θέση τους, οι οποίοι είναι εμπειρογνώμονες και να κάνουν δηλώσεις με πολιτικό περιεχόμενο" υπογράμμισε ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα έβλαπτε την οικονομία, αλλά σημείωσε ότι "το κόστος είναι χειρότερο όταν μια χώρα δίνει την εικόνα ενός φρενοκομείου".

"Το κλίμα που πυροδοτούν κάποιοι είναι λάθος, όμως αν συνεχιστεί αυτό το μπάχαλο πρέπει να πάμε σε εκλογές".

Χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης ορθή αλλά με αδυναμίες, κάνοντας λόγο για καθυστερήσεις στον φορολογικό νόμο.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις κινητοποιήσεις ομάδων που αρνούνται να πληρώσουν διόδια. "Ο κόσμος που πεινά κάνει μεγαλύτερη υπομονή από αυτούς που δήθεν κάνουν την επανάσταση τους" και επηρεάζουν αρνητικά τη νέα γενιά είπε, φέρνοντας ως παράδειγμα για το οξύμωρο της υπόθεσης, σύμφωνα με τον ίδιο, αρχηγό πολιτικό κόμματος να πηγαίνει και να σηκώνει τις μπάρες των διοδίων.

Σχολίασε και την επίθεση εναντίον του πέρυσι την πρωτομαγιά την οποία απέδωσε σε άτομα που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη καταφέρθηκε εναντίον των ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για "μιντιακή ολιγαρχία" κάποιων επιχειρηματιών που απαξιώνουν τα πάντα στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη.

πηγή: Ελευθεροτυπία