Προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών των κομμάτων για τα προβλήματα της νέας γενιάς ζήτησε, χτες, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.


Η επιστολή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Κύριε πρόεδρε,

Η νέα γενιά ήδη βιώνει και θα βιώσει ακόμα πιο έντονα τις συνέπειες των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σε όλους τους τομείς. Οι αντιδραστικές αλλαγές πλήττουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, το δικαίωμα στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στον ελεύθερο χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα:

* Η βίαιη αντιπαιδαγωγική επίθεση, η υποβάθμιση της γνώσης, η αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα συμβαδίζουν με την πιο έντονη διαπλοκή της Παιδείας με την επιχειρηματική δραστηριότητα τόσο στη χρηματοδότηση όσο και στη διαμόρφωση των προγραμμάτων, και την ακόμα πιο έντονη εμπορευματοποίηση της Παιδείας.
* Η αύξηση της νεανικής ανεργίας, η κατάργηση, επί της ουσίας, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που προβλέπεται και στο μνημόνιο με την τρόικα, προχωρά μαζί με τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και την ανασφάλιστη εργασία, την πλήρη απαξίωση του βασικού πρώτου μισθού, τη μετατροπή των συντάξεων σε επίδομα "φτώχειας".
* Οι αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί στον αθλητισμό και στον πολιτισμό αξιοποιούν μια κοινωνική ανάγκη για την παράδοση στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την μετατροπή τους σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.
* Η εξάπλωση των ναρκωτικών παίρνει το χαρακτήρα κοινωνικής μάστιγας ενώ τα προγράμματα πρόληψης και απεξάρτησης περικόπτονται, ενισχύοντας το αδιέξοδο χιλιάδων εξαρτημένων και των οικογενειών τους.

Οι αρνητικές αυτές αλλαγές, που επιταχύνονται στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης, οδηγούν σε ραγδαία χειροτέρευση της θέσης των νέων και γενικότερα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα ζητάμε να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το άρθρο 143 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών των κομμάτων».

πηγή: Ριζοσπάστης