Κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ άσκησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης λέγοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς διαιρεί την παράταξη. «Η πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός θα μας φέρουν στην εξουσία. Εκείνος κάνει το αντίθετο. Κάθε μέρα τού φεύγουν στελέχη» είπε χαρακτηριστικά.


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», υποστήριξε ότι ο κ. Σαμαράς λεκτικά πλησιάζει τις δικές του θέσεις επιβεβαιώνοντας καθημερινά τις επιλογές του, όπως σημείωσε, αλλά «δεν τον έχω δει ποτέ να παίρνει θέση στα δύσκολα. Στο όνομα Μακεδονία δεν έχει πάρει θέση. Κάθε φορά που τον ρωτώ στη Βουλή παίρνει δρόμο και φεύγει. Θα συνεχίσει να υποστηρίζει, αυτός και το κόμμα του, την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Όποτε τους ρωτάμε για αυτά τα πράγματα είναι... 'άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Για τη συμφωνία δανεισμού της Ελλάδας είπε πως ανησυχεί για την τρίτη δόση «γιατί αρχίζουν να μπαίνουν και άλλοι στην ουρά», ενώ εκτίμησε ότι η χώρα δεν κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ευρώ, διότι «η έξοδός μας, η πτώχευσή μας, δεν εξυπηρετεί ούτε την Αμερική, ούτε την Ρωσία, ούτε τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάσει όμως. Πρέπει να σεβαστούμε τις συμφωνίες μας με άλλες χώρες, στην προσπάθεια να αντλήσουμε και άλλα κεφάλαια από χώρες εκτός του ΔΝΤ. Τα 110 δισ. δεν φθάνουν. Αν δουλέψουμε σοβαρά και όλοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ακολούθως είπε ότι πρέπει να βρεθούν και να προταθούν από τα κόμματα προς αξιοποίηση οι πιο σοβαροί «οι πέντε - δέκα άνθρωποι που θα μπορέσουν να μας βγάλουν από την λαίλαπα. Αφήσαμε τον Λουκά Παπαδήμο να φύγει, τον άνθρωπο που μιλά καλύτερα με τον Τρισέ από ό,τι ο κ. Παπακωνσταντίνου».

Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε τη διαφωνία του με τη διαχείριση των προβλημάτων από την κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου. «Μου μοιάζουν με παιδική χαρά. Όλοι οι πρώην βοηθοί και σύμβουλοι του κ. Παπανδρέου έγιναν υπουργοί. Δεν βγαίνει δουλειά έτσι» είπε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ