Τις τελευταίες ημέρες, οι οπαδοί του Ηρακλή κινητοποιούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς η ΕΠΟ δεν επιτρέπει στην ομάδα να συμμετέχει στο επόμενο πρωτάθλημα.

Στην τελευταία πορεία διαμαρτυρίας, οπαδοί του Ηρακλή ύψωσαν σημαίες των Σκοπίων, ζητώντας το εξωφρενικό, την επόμενη χρονιά να παίξουν στο πρωτάθλημα του γειτονικού κράτους, αφού το κράτος των Αθηνών δεν τους επιτρέπει να συμμετέχουν κανονικά στο Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί γραφικό έως γελοίο, αν κάτι τέτοιο συνέβαινε για άλλη ομάδα. Όμως, όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει σε ομάδα της Θεσσαλονίκης, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Συγκεκριμένα, είναι γνωστή η συμμετοχή σε συνδέσμους του Ηρακλή ακροαριστερών στοιχείων με διασυνδέσεις στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων. Είναι οι ίδιοι κύριοι που μιλούσαν για Δημοκρατία της Μακεδονίας και μακεδονική μειονότητα.

Αυτά τα στοιχεία λειτουργούν ως διασπαστικοί παράγοντες δημιουργώντας πολιτικά προβλήματα αρκετές φορές στη Θεσσαλονίκη. Συνδέονται μάλιστα και με τα επεισόδια που ενίοτε γίνονται σε πορείες στη Θεσσαλονίκη όπως και με τα γνωστά επεισόδια του Δεκεμβρίου.

Οι υπεύθυνοι οπαδοί του Ηρακλή καλούνται να τους απομονώσουν και να τους διαλύσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δεν αγαπούν τον Ηρακλή! Αντιθέτως παίζουν παιχνίδια εις βάρος του, προωθώντας τα δικά τους συμφέροντα.

πηγή φωτό: Τaxalia