Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις περιφερειακές εκλογές που έπιασε στον ύπνο τη Ν.Δ. και την ανάγκασε σε εσπευσμένη δήλωση στήριξης στο πρόσωπό του, τώρα ο Παν.Ψωμιάδης με επιστολή στον πρωθυπουργό ζητά συνεργασία, ανατινάζοντας τη Ρηγίλλης.Στον αέρα και η δήλωση Π. Παναγιωτόπουλου, ότι υπήρξε συνεννόηση με Σαμαρά, την οποία διέψευσε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, αφήνοντας έκθετα, κόμμα και ηγεσία.

Η επιστολή του Π.Ψωμιάδη δόθηκε στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Πέμπτης και αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο νυν Νομάρχης Θεσσαλονίκης, όχι μόνον δεν είχε ενημερώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την συνέντευξη τύπου και την υποψηφιότητά του, αλλά διέψευσε επι της ουσίας και τον εκπρόσωπο τύπου της Ν.Δ. για προηγούμενη συνεννόηση με τον Α.Σαμαρά.
Σα να μην έφθανε αυτό, ο Π.Ψωμιάδης, στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ζητά ευθέως συνεργασία και στήριξη στην κάθοδό του στις περιφερειακές εκλογές, εμφανιζόμενος ως υπερκομματικός εν μέσω κρίσης και αδειάζοντας στην ουσία τον Α.Σαμαρά, ο οποίος όχι μόνον φαίνεται να αγνοούσε τις προθέσεις του Π.Ψωμιάδη για κάθοδο στις εκλογές, αλλά όπως όλα δείχνουν την είχε αποδοκιμάσει.
Το αποτέλεσμα; Την Τετάρτη σε συνέντευξη τύπου ο Π.Ψωμιάδης ανακοίνωσε άνευ προειδοποίησης προς τη Ν.Δ. την κάθοδό του στις εκλογές, με αρκετές αιχμές για την ηγεσία του κόμματος και την πορεία του. Κυρίως δε χωρίς να δηλώσει ότι ζητά τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.
Λίγες ώρες αργότερα ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Π.Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η Ν.Δ. στηρίζει την υποψηφιότητα του Νομάρχη Θεσσαλονίκης και μάλιστα πρόσθεσε ότι για το θέμα είχε προηγηθεί συζήτηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Α.Σαμαρά.
Δεν άργησε να έρθει η απάντηση του Π.Ψωμιάδη, ο οποίος είπε ότι είχε να μιλήσει με τον πρόεδρο της Ν.Δ. από τον περασμένο Δεκέμβριο!