Μπορεί η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου να έχει περάσει, οι αποκαλύψεις όμως δεν μπορούν να περιμένουν. Εκεί λοιπόν που διαβάζαμε τα επετειακά άρθρα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην επίσημη κομματική του εφημερίδα, η Αυγή, πέσαμε πάνω στο άρθρο του καθημερινού της αρθρογράφου, Νάσου Θεοδωρίδη, με τίτλο: 28η Οκτωβρίου: Ο πόλεμος που τελικά δεν ήταν "τρικούβερτο γλέντι"


Θα περίμενε κανείς να διαβάσει την γνωστή γραμμή του Λαλάκη Λαζόπουλου και των άλλων ορνιθοκέφαλων ομοϊδεατών του, ότι δηλαδή το ΟΧΙ δεν το είπε ο Μεταξάς αλλά ο Λαός! Δυστυχώς όμως γι' αυτόν το θέμα αυτό έχει λήξει εδώ και πάρα πολύ καιρό αφού πέρυσι τέτοιο καιρό ο Λαλάκης είχε φάει κάμποσες τάπες από υπεράνω αμφισβήτησης ιστορικούς και γνώστες της ιστορικής εκείνης περιόδου για το γεγονός του ΟΧΙ!

Αυτή τη φορά ο Μεταξάς κατηγορείται γιατί δεν είπε ΝΑΙ!!!! Καλά διαβάσατε. Ο κύριος Θεοδωρίδης (μέλος του Συνασπισμού και της Αντεθνικιστικής Κίνησης) γράφει μεταξύ των άλλων φαιδρών:
69 χρόνια μετά την τραγωδία του θανάτου και της αναπηρίας δεκάδων χιλιάδων φαντάρων, έχει έρθει η ώρα για μια ψύχραιμη ιστορική αποτίμηση που να απαντάει στο ερώτημα αν τελικά βγήκε κερδισμένη η ελληνική κοινωνία από μια εξ αντικειμένου σύμπλευση με το φασιστικό καθεστώς Μεταξά στην οποία οδηγήθηκε από τον εθνικιστικό παροξυσμό της εποχής, προκειμένου να αποτραπεί η απλή διέλευση ενός άλλου φασιστικού στρατού, με μόνο επιχείρημα ότι ο δεύτερος στρατός ήταν «ξένος» (αλλά εξίσου φασιστικός). Υποστηρίζω ότι η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το σφαγείο θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Η 28η Οκτωβρίου δεν σήμαινε ούτε την «ενότητα» ούτε «το μεγαλείο του έθνους», αλλά την είσοδο της Ελλάδας σε ένα παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Αυτός είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μια φορά προδότης, πάντοτε προδότης! Περιμένω κάποιος από το Συριζαιοκομείο να διαψεύσει και να κρατήσει αποστάσεις από αυτές τις επικίνδυνα διατυπωμένες απόψεις...

πηγή: Εφημερίδα Αυγή