Θύμα άγριου προπηλακισμού από νεαρούς που δήλωναν «αντιεξουσιαστές» έπεσε η γνωστή συγγραφέας και αρθρογράφος, Σώτη Τριανταφύλλου στον πολυχώρο «Φλοράλ» των Εξαρχείων όπου είχε προγραμματιστεί η παρουσίαση του βιβλίου της με τίτλο «Ο χρόνος πάλι».

Μια ομάδα κρανοφόρων εισέβαλαν στο χώρο της παρουσίασης κι αφού πέταξαν αυγά στη συγγραφέα, απαίτησαν την έξοδό της από την αίθουσα και τα Εξάρχεια, καλώντας τη μάλιστα να παρουσιάζει τα βιβλία της στο Κολωνάκι.

Η κα Τριανταφύλλου είπε στα ΝΕΑ ότι «ορισμένοι αισθάνονται κατατρεγμένοι, εγώ δεν είμαι. Η ενέργεια δείχνει το κοινωνικό μίσος που θεωρείται επαναστατικό ενώ είναι συνητηρητικό. Ολη η ενέργεια , ακόμα και η συμπεριφορά τους, δείχνει φονταμενταλιστική νοοτροπία. Δεν είναι τα αυγά αυτά καθ' αυτά , που είναι μία παλιά ιστορία, που συνήθως χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο διαδηλώσεων. Εδώ αισθάνθηκα ότι μου επιτέθηκαν θέλοντας να με πλήξουν ως άνθρωπο».

Μάλιστα, η συγγραφέας ανέφερε ότι έχει δεχτεί και παλιότερα απειλές - «μου έχουν πει ότι θα την πάθω σαν την Κούνεβα , αλλά από αριστερά». Πρόσθεσε δε, ότι την έχουν απειλήσει και με μαχαίρι, έξω από το σπίτι - για να καταλήξει: «Εγώ τα έχω συνηθίσει όλα αυτά - και ίσως οι άνθρωποι αυτοί σε δύο χρόνια να πιστεύουν κάτι άλλο...».

σχόλιο Κaratheodori Αλήθεια, εκείνος ο νταής που ήταν και εκφωνητής στο Πολυτεχνείο, που βρισκόταν; Που ήταν οι κάμερες σε εκείνη την περίπτωση για να τον καταγράψουν να βγάζει το κράνος από τον πετεινόμυαλο ομοϊδεάτη του; Φυσικά, κανένας δεν το ανέφερε, κανένας δεν τσίριξε ούτε κλαψούρισε μπροστά στις κάμερες όπως έκαναν ο πρόεδρος και τα μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Εάν αυτή η επίθεση δεν λέγεται φασιστική ενέργεια από τάγματα εφόδου, τότε πως αλλιώς να την παρομοιάσουμε; Δεν πειράζει! Ας συνεχίσουν το έργο τους αυτά τα "καλά παιδιά" κι ας τα βάλουν πάλι με την Αστυνομία. Γιατί όποτε δεν μας συμφέρει, οι κουκουλοφόροι είναι εγκάθετοι της Αστυνομίας!!

πηγή: Τα Νέα