Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Το Θέμα της Ο.Μ.Σ.Ε. στη Βουλή!

Όπως είχαμε υποσχεθεί, δεν αφήσαμε τα πράγματα στην τύχη τους. Κυνηγάμε μέχρι τέλους κάθε πρόκληση είτε εξωτερική είτε ντόπια.

Στην προσπάθεια μας αυτή βρήκαμε αμέσως δίπλα μας, πρόθυμο να μας βοηθήσει, τον βουλευτή-ρέκορμαν σε ερωτήσεις και δουλειά στην Ελληνική Βουλή. Δεν είναι άλλος από τον Κων/νο Αϊβαλιώτη, ο οποίος αμέσως επικοινώνησε μαζί μας και κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Εμείς απ' την πλευρά μας δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο απ' το να ευχαριστήσουμε τον κο Αϊβαλιώτη για την άμεση ανταπόκρισή του και να ευχηθούμε όλοι οι βουλευτές να ακολουθούν το παράδειγμα εντιμότητας και αρχοντιάς που τον διακρίνει.

ΛΑ.Ο.Σ. ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Κωστής Αϊβαλιώτης

Βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ. Β΄ Αθηνών

Ερώτηση

Προς

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα : «Συμμετοχή στην Βαλκανική Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Οργανώσεων»

Η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΜΣΕ) μετέχει στην Βαλκανική Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Οργανώσεων όπου μέλος είναι και τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία».

Κατόπιν τούτου

Ερωτάσθε

Ζήτησε και πότε η ελληνική κυβέρνηση και η ΟΜΣΕ την αντικατάσταση του ονόματος «Μακεδονία» με το επίσημο FYROM για αυτήν την χώρα



Αθήνα, 30.7.2008

Ο ερωτών Βουλευτής

Κ. Αϊβαλιώτης



Αναμένουμε απάντηση του Υπουργού. Θα ενημερωθείτε άμεσα για νέες εξελίξεις!

Posted on Πέμπτη, Ιουλίου 31, 2008 by Unknown

2 comments

Τρίτη 29 Ιουλίου 2008


Πώς η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος ανέχεται τη "Μacedonia"!!


Η Ο.Μ.Σ.Ε. είναι μέλος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Οργανώσεων μαζί με χώρες όπως η Αλβανία, η Τουρκία και η "Δημοκρατία της Μακεδονίας"! Είναι μια παλιά ιστορία, η οποία πέρυσι από έναν ανώνυμο είχε ξεκινήσει μια διαμαρτυρία. Τότε η Ο.Μ.Σ.Ε. μας είχε απαντήσει:

"Αγαπητοί κύριοι ,

όταν η Ο.Μ.Σ.Ε. έκανε αίτηση για να γίνει μέλος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Οργανώσεων, η fYROM ήταν ήδη μέλος με το όνομα που αναφέρετε. Επομένως δυνατότητα παρέμβασης ή διαμαρτυρίας δεν είχαμε. Προφανώς δε μας αφήνει αδιάφορους το θέμα της ονομασίας αλλά θα συμφωνήσετε ότι υπερβαίνει την αρμοδιότητα της Ο.Μ.Σ.Ε. και για μας έχει αξία η συμμετοχή μας στην Βαλκανική Ομοσπονδία.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Από το γραφείο της Ο.Μ.Σ.Ε."



Εμείς όμως δεν το βάζουμε κάτω. Πρόσφατα η Ο.Μ.Σ.Ε. απέκτησε νέο πρόεδρο. Καλώ όλους τους φίλους και συμπαραστάτες στην προστασία της τιμής της Μακεδονίας μας να τους διαμαρτυρηθούμε. Πέρα από τα συμφέροντα που ισχυρίζονται ότι έχουν. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αδράνεια της Ο.Μ.Σ.Ε. και την κάνουμε δημόσια προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για την αλλαγή του ονόματος σε F.Y.R.O.M.
Τα μηνύματα στέλνουμε στις παρακάτω διευθύνσεις:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Διεύθυνση:
Κούμα 4
Τ.Κ:
412.22
Πόλη:
Λάρισα
Τηλ
: 2410-549.724 & 2410-533.366
Fax:
2410-549.725
Ε-mail:
omse@otenet.gr & info@omse.gr

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΜΕΛ/ΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ Ν. ΕΒΡΟΥ
ΖΩΝΗ ΕΥΘΥΝΗΣ:Κ.Μ. ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΛΕΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ 13, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΤΚ :68100
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:25510-89977 FAX:25510-89979
E-MAIL:melithra@otenet.gr


ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΘΑΣΟΥ
ΕΔΡΑ:
ΜΕΛ/ΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΠΡΙΝΟΥ ΘΑΣΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΡΙΝΟΣ ΘΑΣΟΥ, ΤΚ: 64010
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 25930-58290
E-MAIL: melitha@altecnet.gr


ΚΕΝΤΡO ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΕΔΡΑ: ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΜΕΛΙΣ/ΚΩΝ ΣΥΝ/ΣΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΖΩΝΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Ν.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΙΛΚΙΣ,ΣΕΡΡΩΝ, ΔΡΑΜΑΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 26o χλμ. Εθν. Οδού Θεσ/κης- Πολύγυρου, Βασιλικά ΤΚ:57006
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:23960-23362 & 23318 FAX:23960-23372
E-MAIL:melissok@otenet.gr


ΚΕΝΤΡO ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΕΔΡΑ: ΜΕΛ/ΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ - ΕΔΕΣΣΑ
ΖΩΝΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Ν.Α.ΦΛΩΡΙΝΑΣ,ΚΟΖΑΝΗΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ,ΓΡΕΒΕΝΩΝ,ΠΙΕΡΙΑΣ,ΠΕΛΛΑΣ, ΗΜΑΘΙΑΣ.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 42 - ΕΔΕΣΣΑ ΤΚ: 58200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 23810-24983 FAX: 23810-23550
E-MAIL:meli9cha@otenet.gr


ΚΕΝΤΡO ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΜΕΛΙΣ/ΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ
ΖΩΝΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Ν.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΜΕΛ/ΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΝΙΚΗΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΚ:63088
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 23750-20111 FAX:23750-20113
E-MAIL:meli_cha@otenet.gr


Μπορούμε να στείλουμε μήνυμα διαμαρτυρίας και στο Ίδρυμα Apimondia (apifound@apimondiafoundation.org) το οποίο στη σελίδα του μιλά για Μακεδονία. Το μήνυμα που έστειλα είναι το εξής (παρόμοιο μήνυμα και για άλλες περιπτώσεις τέτοιου τύπου):

Dear Sirs,

in your website, you mention F.Y.R.O.M. as Macedonia!!!
http://www.apimondiafoundation.org/foundation/balkan_beekeeping_honeymoon.html

The issue with the name that Slavs want to use for their new country is a delicate issue that shadows our region for 10-15 years. As you probably know, European Union and United Nations recognized that country as F.Y.R.O.M. (Former Yugoslav Republic Of Macedonia) until the issue with the name will resolve.
Already this small country has been denied entry to N.A.T.O. and E.U. because of the name issue.
Greece’s northern region (almost 1/3 of our country) is Macedonia. And it has been that way since ancient times. We are facing now a name issue with people of Slavic origin that came to that region some centuries ago and have nothing to do with Macedonia or Ancient Macedonia.
If for example Greek beekeepers from Macedonia (the Greek region I mentioned above) want to show their products, people may misunderstand the country that the products come from. You see how serious the name issue is and why we are very sensitive about that…

Please correct the mistake in your site (put F.Y.R.O.M. instead)

Ελπίζω να τα καταφέρουμε. Έχουν γινει κι άλλες ενέργειες για τις οποίες θα ενημερωθείτε μόλις έχουμε εξελίξεις..! Δεν το βάζουμε κάτω μέχρι να πετυχουμε!!




Posted on Τρίτη, Ιουλίου 29, 2008 by Unknown

No comments

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

από zougla.gr

Posted on Παρασκευή, Ιουλίου 25, 2008 by Unknown

No comments

Πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει γίνει καθεστώς στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ποιοι είναι τα τσιράκια του vol.01


Μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του καθηγητή Ηρακλείδη σχετικά με την «μακεδονική μειονότητα», την οποία πρέπει και να αποζημιώσουμε, αποφάσισα να ψηλαφίσω λίγο την κοροϊδία που συμβαίνει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι γνωστό άλλωστε ότι είναι σφηκοφωλιά καθώς διαθέτει αντιεξουσιαστικό στέκι και ένα στρατό καθηγητών τύπου Ηρακλείδη, για όλες τις δουλειές, όσον αφορά την προπαγάνδα. Έχει καταντήσει φυτώριο υποστηρικτών του Τσίπρα και της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας που αυτός και το κόμμα του προωθεί. Αλλά ποιοι και πώς βοηθούν το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τις συνιστώσες του;

Ένα αμαρτωλό Τμήμα στο Πάντειο αποτελεί το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Από πού να το πιάσεις και που να το αφήσεις! Γεμάτο με φυντάνια καθηγητές, δείγμα του τρόπου με τον οποίο προωθήθηκαν, δικτυωμένοι και με χρηματοδοτήσεις από κρατικά και μη κονδύλια, μπορεί κάλλιστα να συγκριθεί με ένα άντρο ανθελληνισμού, προπύργιο του σάπιου κατεστημένου της Νεοταξικής θολοκουλτούρας. Για να δούμε όμως ποιοι είναι αυτοί:

Ας ξεκινήσουμε με τον Διευθυντή του Τομέα Ευρωπαϊκών Σπουδών και Πρόεδρο του Τμήματος: Στέφανος Πεσμαζόγλου. Καθηγητής με καλές σπουδές στο εξωτερικό, της γνωστής οικογενείας Πεσμαζόγλου, είχε ακολουθήσει τον πατέρα του, τον αείμνηστο πρόεδρο Γιάγκο Πεσμαζόγλου και τη μητέρα του Μιράντα στην εξορία τους την περίοδο της χούντας . Έχει έναν αδελφό το Βασίλη Πεσμαζόγλου, πανεπιστημιακός κι αυτός (σόι πάει το βασίλειο). Έχει μείνει γνωστός για το ρόλο που έπαιξε στη Νέα Υόρκη, ως ειδικός σύμβουλος τότε του υπουργού Εξωτερικών, στο παρασκήνιο του Σχεδίου Ανάν.

Έχει συνεχή παρουσία σε όλες τις εκδηλώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων «αναθεώρησης της ελληνικής ιστορίας». Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η παρουσίαση του βιβλίου της Ρεπούση (ρε Μαράκι που χάθηκες;;) το οποίο κυκλοφόρησε διορθωμένο με παρουσιαστή το Στέφανο Πεσμαζόγλου. Ο κος Πεσμαζόγλου, συμπαραστάθηκε ένθερμα στο “δράμα” της Ρεπούση γι’ αυτό και συμμετείχε ενεργά στην προπαγάνδα υπέρ του βιβλίου. Με άρθρα στην εφημερίδα Αυγή, στα Νέα, στο Βιβλιοδρόμιο, δημόσιες εμφανίσεις και υπογραφή σε κείμενο ενάντια στην απόσυρση του βιβλίου της Στ’ Δημοτικού , ο κος Πεσμαζόγλου έκανε ό,τι μπορούσε για να μας πείσει ότι το βιβλίο ήταν «καλό». Φυσικά, έχει συνεργαστεί και αυτός για την παραγωγή παρόμοιων βιβλίων («των γνωστών αναθεωρητικών»).

Εντάξει κι επειδή του άρεσε το βιβλίο θα τον πούμε νεοταξικό; Μακάρι να ήταν μόνο το βιβλίο!! Ο κος Πεσμαζόγλου, έχει υπογράψει όλα τα γνωστά κείμενα της νεοταξικής θολοκουλτούρας: υπέγραψε υπέρ του Σχεδίου Ανάν , κείμενο ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι (τι πρωτότυπο ε;;) , υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας-κράτους, υπογραφή διαμαρτυρίας για την υπόθεση Riki van Boeschoten (για όσους δε θυμούνται είναι εκείνη η καθηγήτρια που μιλούσε για κατοίκους στη Φλώρινα που μιλούσαν μακεδονικά –πολύ επίκαιρο!!). Είχε το θράσος να υπογράψει υπέρ της καθηγήτριας που μάθαινε αλβανική ιστορία στη Γκράβα!! Δεν παρέλειψε να υπογράψει και για την "γενοκτονία" της Σρεμπρένιτσα

Η υπογραφή όμως που γίνεται το κερασάκι στην τούρτα, μετά απ’ όλες αυτές, είναι η υποστήριξη προς ένα κόμμα. Ποιο άραγε; Μα φυσικά το ΣΥ.ΡΙΖ.Α!!! Ο αντικειμενικός μα πάνω απ’ όλα μη κομματικοποιημένος καθηγητής είναι αυτός που μαζί με τα άλλα φυντάνια του διοργάνωσαν την ημερίδα για τους Τσάμηδες (ναι αυτή την περιβόητη).

Ρήσεις Πεσμαζόγλου (που θα μείνουν στην ιστορία):

  • Η συγκριτική ανάλυση των στοιχείων επιζητεί να αμφισβητήσει δύο αντιλήψεις που επικρατούν στην ιστοριογραφία της Ανατολικής Ευρώπης. Η πρώτη αντίληψη που θα τεθεί υπό αμφισβήτηση είναι δυνατόν να περιγραφεί ως η ιδέα της “εθνικής αφύπνισης”. Η διάχυτη αυτή άποψη δέχεται ότι το “έθνος”, ως κοινότητα πολιτισμού και κοινωνικών αισθημάτων, προϋπήρξε του κράτους. [ ] Αυτή ακριβώς η αντίληψη κατηύθυνε το έργο των μεγαλύτερων ιστορικών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ανδρών όπως ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος και ο Nicolae Iorga. Οι Βαλκάνιοι εθνικιστές οικειοποιήθηκαν τις ιδέες αυτές και προσπάθησαν να προικίσουν τα κράτη τους με μακρά ιστορία εθνικότητας και αισθητής εθνικής παρουσίας πριν από την επίτευξη κρατικής υπόστασης·· εξύμνησαν κατά κανόνα το μεσαιωνικό τους παρελθόν και επιδίωξαν να αποκαταστήσουν αδιάσπαστες συνέχειες εθνικής ύπαρξης από την πιο μακρινή αρχαιότητα

  • Η δεύτερη αντίληψη που θα έπρεπε να επανεξεταστεί είναι η άποψη που θεωρεί την Ορθοδοξία ως πρόμαχο του εθνικισμού. Σύμφωνα με αυτή την αντίληψη, η Ορθόδοξη Εκκλησία διαδραμάτισε μείζονα ρόλο στη διατήρηση και καλλιέργεια της εθνοτικής ταυτότητας των εθνών της Νοτιανατολικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κυριαρχίας, καθώς και στην καθοδήγηση της εθνικής τους “αφύπνισης”. Η αντίληψη αυτή σαφώς ισχυρίζεται ότι η Ορθοδοξία ταυτίζεται με την εθνικότητα, ενώ υπαινικτικά υποδεικνύει την αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως εμπροσθοφυλακής του εθνικισμού. Η αντίληψη αυτή, οι διανοητικές καταβολές της οποίας είναι εύκολο να εντοπιστούν στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, κυριάρχησε στη βαλκανική ιστοριογραφία του 20ού αιώνα τόσο επίμονα όσο και η ιδέα περί “εθνικής αφύπνισης”».

  • Η χρήση και η κατάχρηση του εθνο-κρατικού μονοπωλίου με τη συνεπικουρία πολλών ΜΜΕ για την επινόηση ενός παρελθόντος που δικαιώνει-επιβεβαιώνει συνεχώς το εθνικό παρόν σε αντιδιαστολή με τον Τούρκο, κατά κανόνα, αλλά και τον Σλαβομακεδόνα εκτός συνόρων, ή τον Αλβανό μετανάστη, εντός, αποτυπώνεται και στα υστερικά ξεσπάσματα των τελευταίων μηνών με αφορμή το περιβόητο σχολικό Βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού. Φαίνεται πως η τυραννία της εθνικής ιστορίας με τις απαγορεύσεις της, στο επίπεδο των νοοτροπιών, δύσκολα πεθαίνει.

  • Στην εκδήλωση ακούστηκαν εισηγήσεις υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου, επεξεργασίες ετών, από τους ελάχιστους ερευνητές που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα. (σχετικά με την ημερίδα με θέμα τους Τσάμηδες!!)

  • «ως ιδεολογία που διεκδικεί τα πρωτεία και έχει κατοχυρωθεί τις τελευταίες δεκαετίες έχει οριστεί η εθνικιστική».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Posted on Παρασκευή, Ιουλίου 25, 2008 by Unknown

5 comments

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Σε εποχές κατά τις οποίες η επιβουλή κατά των εθνικών μας δικαίων είναι πλέον ολοφάνερη και τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματά της διαρκώς μεγαλώνουν, μορφές τολμηρές και αγωνιστικές όπως αυτή του Ίωνος Δραγούμη είναι πράγματι διαχρονικές.

Σε περιόδους που όλοι αισθάνονται την ανάγκη της εθνικής ομοψυχίας και την πάταξη των κομματικών φανατισμών, Πανελλήνια μηνύματα, όπως αυτά που απέδωσε η φλογερή γραφίδα του Ίωνος Δραγούμη, από τα μέρη εκείνα όπου ο Ελληνισμός έδινε μάχη για την επιβίωσή του ή την ιστορική του δικαίωση (Αλεξανδρούπολη, Μοναστήρι, Πύργο, Φιλιππούπολη, Αδριανούπολη) είναι αληθινά πολύτιμα.

Συμπληρώνονται φέτος 88 χρόνια από την θλιβερή ημέρα της δολοφονίας του Ίωνος Δραγούμη την ημέρα που ο φρικτός κυκλώνας του Διχασμού παρέσυρε και έσβησε μία πραγματική ελπίδα για τον τόπο.

Τα δημιουργήματά Του και η ίδια η θυσία Του, αποτελούν αιώνια μηνύματα και διδαχές στους Έλληνες -και ιδιαιτέρως στους νέους- κάθε εποχής. Ειδικά σήμερα που η ευρισκομένη σε εξέλιξη, ¨νέα τάξη πραγμάτων¨ οπλίζει ανεγκέφαλους κουκουλοφόρους που πυρπολούν εθνοκεντρικά βιβλιοπωλεία, οι ιδέες του Ίωνος Δραγούμη αντηχούν επίκαιρες, ιδίως σ’ όσους αντιστέκονται σε κάθε ξένη επιβουλή και στον επικίνδυνο εφησυχασμό.

Διήμερο εκδηλώσεων μνήμης Ίωνος Δραγούμη

* Σαν ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του μεγάλου οραματιστή του Ελληνισμού, η επιτροπή Μνήμης ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ, διοργανώνει εκδήλωση τιμής την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008 και ώρα 7.30 μ.μ στην λευκή στήλη(έναντι ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ, Βασ. Σοφίας 73) εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή, κτυπημένος από τις σφαίρες του Εθνικού διχασμού.

Κεντρικός ομιλητής ο καθηγητής κ. Χρίστος Γούδης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών "ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ"

Η Εκδήλωση πραγματοποιείται με συνέπεια για 26η χρονιά

* Μνημόσυνο Ίωνος Δραγούμη

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008, ώρα 11 π.μ στο Α Κοιμητήριο Αθηνών χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ Σεραφείμ
Διοργάνωση: Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών "ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ"

Ιωάννης Γιαννάκενας

Posted on Πέμπτη, Ιουλίου 24, 2008 by Unknown

1 comment

Επίκαιρη Ερώτηση του Κωστή Αϊβαλιώτη προς τον κ. Λιάπη και ανησυχητική (μη) απάντησή του...

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ και Βουλευτής στη Β΄ Αθηνών Κωστής Αϊβαλιώτης υπέβαλε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Λιάπη σχετικά με τα 2 εκατομμύρια ευρώ που «αγνοούνται» στο Υπουργείο Πολιτισμού, για την απίστευτη κατάσταση που επικρατεί στην «Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής» (ΚΟΕΜ) και για την ακατανόητη χρηματοδότηση σε Τουρκικά Πανεπιστήμια (!) από το ΥΠΠΟ.

Ο Κωστής Αϊβαλιώτης ανέφερε ότι «υπήρξε στενός συνεργάτης του Σταύρου Ξαρχάκου και έχει ζήσει από κοντά την τεράστια προσφορά της ΚΟΕΜ στον ελληνικό πολιτισμό με τις συναυλίες σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας, στο Κάρνεγκι Χώλ, στο Αυτοκρατορικό Θέατρο της Κομπιένης στο Παρίσι, στην Αίθουσα Συναυλιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο «Palais des Beaux Arts» των Βρυξελλών και αλλού».

Τόνισε ότι εκκρεμούν από το 2005 πληρωμές ύψους 3.042.000 ευρώ προς την ΚΟΕΜ, ενώ ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ορχήστρας κ. Παπαδάκης ανέφερε σε επιστολή του στον κ. Λιάπη ότι «ο κ. Αλογοσκούφης υπέγραψε απόφαση για 2 εκατομμύρια ευρώ και μένουμε με την απορία και το ερώτημα τι επιτέλους έχει γίνει με το εν λόγω ποσό»!

Ο Κωστής Αϊβαλιώτης αποκάλυψε επίσης ότι το ΥΠΠΟ έχει χρηματοδοτήσει με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πολλούς διεθνείς φορείς - και μάλιστα κατ΄ επανάληψη - μεταξύ των οποίων τον φορέα «EUROIMAGES» του Στρασβούργου (335.612 ευρώ), ενώ μέχρι και ...Τουρκικά Πανεπιστήμια (!) έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΥΠΠΟ.

Ο Κωστής Αϊβαλιώτης είπε ότι προκύπτει μείζον πολιτικό θέμα και ζήτησε από τον κ. Λιάπη να ενημερώσει την Ελληνική Βουλή που βρίσκονται επιτέλους τα 2 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για την ΚΟΕΜ και των οποίων «αγνοείται η τύχη», αλλά περισσεύουν χρήματα από το ΥΠΠΟ για το Τουρκικό Πανεπιστήμιο Bogazici, το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας κλπ.

Posted on Πέμπτη, Ιουλίου 24, 2008 by Unknown

No comments

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Απίστευτες αποκαλύψεις από τον κ. Ζορμπά και πλήρης επιβεβαίωση των επιχειρημάτων του ΛΑΟΣ στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ και Βουλευτής στη Β΄ Αθηνών Κωστής Αϊβαλιώτης συμμετείχε στην ακρόαση του κ. Ζορμπά στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και έθεσε τα εξής ερωτήματα προς τον (απομακρυνόμενο) Πρόεδρο της (άρον-άρον καταργούμενης) Αρχής, η οποία πλέον συρρικνώνεται σε απλή «Επιτροπή»:

1) Για ποιο λόγο ο κ. Ζορμπάς δεν κατέθεσε το γνωστό Πόρισμά του ώστε να υπάρχει στα πρακτικά της Βουλής;

2) Αληθεύει ότι η «καρατόμηση» του κ. Ζορμπά άρχισε μόλις ζήτησε το άνοιγμα λογαριασμών 17 προσώπων σχετικών με την υπόθεση SIEMENS και ποια ήταν αυτά τα πρόσωπα;

3) Είναι πράγματι ο κ. Ζορμπάς «υφιστάμενος» του κ. Αλογοσκούφη όπως έχει υποστηρίξει δημοσίως ο Υπουργός Οικονομίας και πώς αισθάνεται για τη διατύπωση του κ. Αλογοσκούφη σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι «δεν είχε καμία συνεργασία με το συγκεκριμένο πρόσωπο», όπου «πρόσωπο» ο κ. Ζορμπάς;

4) Αληθεύει ότι υπάρχει διοικητικό κενό τουλάχιστον 2 μηνών μέχρι να ορισθεί ο διάδοχος του κ. Ζορμπά από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο; Ποιο θα είναι (αν υπάρχει...) το ενδιάμεσο διοικητικό σχήμα και υπάρχει κίνδυνος «κουκουλώματος» για τις υπό διερεύνηση υποθέσεις οι οποίες έχουν βυθίσει την Ελλάδα στην αποφορά των σκανδάλων;

Απαντώντας στον κ. Αϊβαλιώτη ο κ. Ζορμπάς ανέφερε ότι ήταν ανακριβής η αναφορά του κ. Αλογοσκούφη περί «υφισταμένου» και επιβεβαίωσε ότι πράγματι υπάρχει κίνδυνος με τις εν εξελίξει διαδικασίες διερεύνησης κρίσιμων οικονομικών υποθέσεων, ενώ θα υπάρξει τουλάχιστον δίμηνο διοικητικό κενό μέχρι να ορισθεί ο διάδοχός του. Προσέθεσε, δε, ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ιδίως από το καλοκαίρι του 2007 δεν ήταν φιλική για εκείνον στο Υπουργείο Οικονομίας, ενώ ούτε...χαρτί (!) δεν είχε αγοράσει η Αρχή του κ. Ζορμπά λόγω πιστώσεων...

Posted on Τετάρτη, Ιουλίου 23, 2008 by Unknown

No comments

Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Με αφορμή την προσπάθεια τόσο του Greekalert όσο και των άλλων πατριωτικών blogs, μέρος της τιτάνιας μάχης για την κατάρρευση της προπαγάνδας του κρατιδίου-κλόουν στα βόρεια σύνορά μας, καλούμαστε να συμβάλλουμε όλοι με τον τρόπο μας. Παράδειγμα αποτελεί η δραστηριότητα όλων των ελληνόψυχων ώστε επιχειρήσεις, φορείς, επίσημοι οργανισμοί και άλλοι να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την ονομασία μας – το όνομά μας- μέχρι να ολοκληρωθούν (λέμε τώρα) οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση μιας λύσης, κοινά αποδεκτής.

Μετά την INTRACOM και την COSMOFON, σειρά έχει ο ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ. Είναι και αυτή μια από τις επιχειρήσεις που επέλεξαν να επενδύσουν στο γειτονικό κρατίδιο. Στην επίσημη ιστοσελίδα της επιχείρησης κάνει σαφή αναφορά για “Macedonia” (http://www.vero.com.mk/index_eng.htm). Από πού κι ως που λεφτάδες μου; Με 8 υποκαταστήματα στη «Μακεδονία» (ποια εννοεί άραγε;;;;) ο Βερόπουλος υπερηφανεύεται για την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Είναι καιρός, όσοι επιχειρηματίες δεν αισθάνονται καμία ντροπή για την αναισθησία τους μπροστά στο κέρδος, να νιώσουν λίγο χασούρα και να πλημμυρίσουν από παράπονα και απειλές μποϋκοτάζ!! Καλούνται Όσοι Ζωντανοί, να δώσουν ένα μήνυμα στον “πατριώτη” έμπορα Βερόπουλο ότι οι Έλληνες βράζουν από αγανάκτηση και δεν είναι τόσο θύματα όσο νομίζουν.

Ελπίζω να γεμίσουν από μηνύματα διαμαρτυρίας, μπας και βάλουν μυαλό με το καλό. Γιατί υπάρχει και ο τρόπος του μποϋκοτάζ!!

Μηνύματα στις εξής διευθύνσεις: vossos@vero.com.mk (ο μόνος Έλληνας υπεύθυνος στα Σκόπια που βρέθηκε)

Για επικοινωνία με την εταιρεία Βερόπουλος της Ελλάδας μπορείτε να καλείτε το τηλ. κέντρο 210 28 93 100, το Fax:210 2893 181 και την e-mail διεύθυνση : info@veropoulos.gr

Το μήνυμα που έστειλα είναι το εξής:

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, η επιχείρησή σας συνεχίζει να κάνει αυθαίρετη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» στην επίσημη ιστοσελίδα της στο γειτονικό κρατίδιο (http://www.vero.com.mk/index_eng.htm). Κάτι τέτοιο αποτελεί προσβολή για τους χιλιάδες καταναλωτές που σας εμπιστεύονται σε όλη την Ελλάδα, κυρίως όμως γι΄αυτούς που κατοικούν στη Μακεδονία.

Αποτελεί ηθική δικαίωση για την ιστορία της επιχείρησης αλλά και για όλους εμάς που την εμπιστευόμαστε, να σταματήσει να κάνει χρήση του όρου Μακεδονία με οποιοδήποτε τρόπο. Γι’ αυτό το λόγο κρίνεται αναγκαία η άμεση αντικατάστασή του ονόματος με το προσωρινό όνομα F.Y.R.O.M. έως ότου ξεκαθαριστεί το ζήτημα.

Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να προβούμε σε μποϋκοτάζ των supermarket Βερόπουλος σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το μήνυμα δεν θα είναι το μόνο.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση!
από
KARATHEODORIS

Σημείωση: Aναφορά στο Βερόπουλο είχε κάνει το πολύ καλό taxalia.

http://taxalia.blogspot.com/2008/07/blog-post_1503.html

Posted on Τρίτη, Ιουλίου 22, 2008 by Unknown

1 comment

Ο Karatheodoris είναι εδώ! Μια νέα εμφάνιση στον χώρο των bloggers με συχνές παρουσίες σε πατριωτικά blogs και παρεμβάσεις. Εδώ είναι το κρυσφήγετό του, όπου θα ετοιμάζει τις επιθέσεις του. Ευπρόσδεκτοι όλοι οι φίλοι, αλλά και οι εχθροί, για να ανταλλάξουμε απόψεις, να κάνουν σχόλια και να συμπαραταχθούν στον αγώνα μας για την Ελλάδα που λατρεύουμε και αγαπάμε. Δεν πρόκειται να γίνει καμιά είδους λογοκρισία, λατρεύω τη δημοκρατια αλλά απεχθάνομαι τη χυδαιολογία!!

Για όλους τους φίλους που με ξέρουν, αυτό είναι μόνο η αρχή. Για τους αντιπάλους μου (εχθρό δε θεωρώ κανένα), αυτό είναι το λιγότερο. Καλό ταξίδι!!

Posted on Τρίτη, Ιουλίου 22, 2008 by Unknown

No comments