Επίκαιρη Ερώτηση του Κωστή Αϊβαλιώτη προς τον κ. Λιάπη και ανησυχητική (μη) απάντησή του...

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ και Βουλευτής στη Β΄ Αθηνών Κωστής Αϊβαλιώτης υπέβαλε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Λιάπη σχετικά με τα 2 εκατομμύρια ευρώ που «αγνοούνται» στο Υπουργείο Πολιτισμού, για την απίστευτη κατάσταση που επικρατεί στην «Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής» (ΚΟΕΜ) και για την ακατανόητη χρηματοδότηση σε Τουρκικά Πανεπιστήμια (!) από το ΥΠΠΟ.

Ο Κωστής Αϊβαλιώτης ανέφερε ότι «υπήρξε στενός συνεργάτης του Σταύρου Ξαρχάκου και έχει ζήσει από κοντά την τεράστια προσφορά της ΚΟΕΜ στον ελληνικό πολιτισμό με τις συναυλίες σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας, στο Κάρνεγκι Χώλ, στο Αυτοκρατορικό Θέατρο της Κομπιένης στο Παρίσι, στην Αίθουσα Συναυλιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο «Palais des Beaux Arts» των Βρυξελλών και αλλού».

Τόνισε ότι εκκρεμούν από το 2005 πληρωμές ύψους 3.042.000 ευρώ προς την ΚΟΕΜ, ενώ ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ορχήστρας κ. Παπαδάκης ανέφερε σε επιστολή του στον κ. Λιάπη ότι «ο κ. Αλογοσκούφης υπέγραψε απόφαση για 2 εκατομμύρια ευρώ και μένουμε με την απορία και το ερώτημα τι επιτέλους έχει γίνει με το εν λόγω ποσό»!

Ο Κωστής Αϊβαλιώτης αποκάλυψε επίσης ότι το ΥΠΠΟ έχει χρηματοδοτήσει με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πολλούς διεθνείς φορείς - και μάλιστα κατ΄ επανάληψη - μεταξύ των οποίων τον φορέα «EUROIMAGES» του Στρασβούργου (335.612 ευρώ), ενώ μέχρι και ...Τουρκικά Πανεπιστήμια (!) έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΥΠΠΟ.

Ο Κωστής Αϊβαλιώτης είπε ότι προκύπτει μείζον πολιτικό θέμα και ζήτησε από τον κ. Λιάπη να ενημερώσει την Ελληνική Βουλή που βρίσκονται επιτέλους τα 2 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για την ΚΟΕΜ και των οποίων «αγνοείται η τύχη», αλλά περισσεύουν χρήματα από το ΥΠΠΟ για το Τουρκικό Πανεπιστήμιο Bogazici, το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας κλπ.