Σε εποχές κατά τις οποίες η επιβουλή κατά των εθνικών μας δικαίων είναι πλέον ολοφάνερη και τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματά της διαρκώς μεγαλώνουν, μορφές τολμηρές και αγωνιστικές όπως αυτή του Ίωνος Δραγούμη είναι πράγματι διαχρονικές.

Σε περιόδους που όλοι αισθάνονται την ανάγκη της εθνικής ομοψυχίας και την πάταξη των κομματικών φανατισμών, Πανελλήνια μηνύματα, όπως αυτά που απέδωσε η φλογερή γραφίδα του Ίωνος Δραγούμη, από τα μέρη εκείνα όπου ο Ελληνισμός έδινε μάχη για την επιβίωσή του ή την ιστορική του δικαίωση (Αλεξανδρούπολη, Μοναστήρι, Πύργο, Φιλιππούπολη, Αδριανούπολη) είναι αληθινά πολύτιμα.

Συμπληρώνονται φέτος 88 χρόνια από την θλιβερή ημέρα της δολοφονίας του Ίωνος Δραγούμη την ημέρα που ο φρικτός κυκλώνας του Διχασμού παρέσυρε και έσβησε μία πραγματική ελπίδα για τον τόπο.

Τα δημιουργήματά Του και η ίδια η θυσία Του, αποτελούν αιώνια μηνύματα και διδαχές στους Έλληνες -και ιδιαιτέρως στους νέους- κάθε εποχής. Ειδικά σήμερα που η ευρισκομένη σε εξέλιξη, ¨νέα τάξη πραγμάτων¨ οπλίζει ανεγκέφαλους κουκουλοφόρους που πυρπολούν εθνοκεντρικά βιβλιοπωλεία, οι ιδέες του Ίωνος Δραγούμη αντηχούν επίκαιρες, ιδίως σ’ όσους αντιστέκονται σε κάθε ξένη επιβουλή και στον επικίνδυνο εφησυχασμό.

Διήμερο εκδηλώσεων μνήμης Ίωνος Δραγούμη

* Σαν ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του μεγάλου οραματιστή του Ελληνισμού, η επιτροπή Μνήμης ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ, διοργανώνει εκδήλωση τιμής την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008 και ώρα 7.30 μ.μ στην λευκή στήλη(έναντι ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ, Βασ. Σοφίας 73) εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή, κτυπημένος από τις σφαίρες του Εθνικού διχασμού.

Κεντρικός ομιλητής ο καθηγητής κ. Χρίστος Γούδης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών "ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ"

Η Εκδήλωση πραγματοποιείται με συνέπεια για 26η χρονιά

* Μνημόσυνο Ίωνος Δραγούμη

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008, ώρα 11 π.μ στο Α Κοιμητήριο Αθηνών χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ Σεραφείμ
Διοργάνωση: Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών "ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ"

Ιωάννης Γιαννάκενας