Σε κάθε κοινωνία υπάρχουν άνθρωποι με ακραίες αντιλήψεις. Άνθρωποι υπέρμαχοι της βίας, την οποία ασκούν για να επιβάλλουν τις απόψεις τους ή απλά για να εκτονωθούν. Μία πολιτισμένη κοινωνία καταδικάζει κάθε μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται. Είτε αυτή έχει σαν αφετηρία ακροδεξιές ρατσιστικές αντιλήψεις, είτε φοράει το προσωπείο του προοδευτικού και του αντιρατσιστή.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι από μόνη της η ύπαρξη τέτοιων αντιλήψεων, την οποία άλλωστε δεν κατάφερε καμία κοινωνία να αποτρέψει, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί πλέον άνθρωποι στην Ελλάδα, οι οποίοι στηρίζουν με την ψήφο τους μορφώματα τέτοιων ιδεολογιών. Το κύριο λοιπόν, ερώτημα είναι ποιοι εκτρέφουν τέτοια φαινόμενα και γιατί τέτοιες απόψεις βρίσκουν απήχηση στην Ελληνική κοινωνία. Οι σημαντικότεροι λόγοι είναι:
Α. Η πολύπλευρη οικονομική και κοινωνική κρίση, η οποία έχει ρίξει στον Καιάδα της εξαθλίωσης, της ανασφάλειας και του φόβου για το αύριο πάρα πολλούς ανθρώπους πλέον, μιας και η ανεργία βρίσκεται σχεδόν στο 30% του εργατικού δυναμικού.
Β. Η έλλειψη ουσιαστικής παιδείας στα σχολειά μας. Η Παιδεία πρέπει πρωτίστως να διδάσκει ήθος. Η εγκατάλειψη του Ορθόδοξου φρονήματος, που διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες, με βαθειά πνευματικότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια και προτάσσει την ανεκτικότητα και την αλληλεγγύη, έχει σαν αποτέλεσμα, τόσο την έλλειψη αρχών και αξιών από αρκετούς Έλληνες σήμερα, όσο και τη στρέβλωσή τους και την πίστη σε άλλες «αξίες». Στην Πατρίδα μας επεκράτησε το Δυτικό πνεύμα του ατομικισμού, της κατανάλωσης και του άκρατου ευδαιμονισμού, τα οποία έγιναν «προτεραιότητες» στην συνείδηση πολλών Νεοελλήνων. Όταν οι «προτεραιότητες» αυτές απειλούνται, τότε οδηγούνται οι άνθρωποι σε βαθύτατη σύγχυση, μιας και δεν έχουν ηθικά ερείσματα να στηριχθούν.
Γ. Η έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς και στους νόμους, πρωτίστως από το ίδιο το πολιτικό σύστημα. Η επακόλουθη αναξιοκρατία, η έλλειψη δικαιοσύνης και η ατιμωρησία, η διαπλοκή και η διαφθορά τα οποία ανέχεται και συντηρεί το πολιτικό σύστημα, έχουν οδηγήσει στην απονομιμοποίησή του.
Δ. Ο ρόλος των ΜΜΕ, τα οποία σε συνεργασία – διαπλοκή με τους πολιτικούς, ηρωοποιούν τη βία, και ταυτόχρονα, «καταδικάζοντας» κόμματα βίας πού, αυτά τα Μ.Μ.Ε. δημιούργησαν, ουσιαστικά τα προβάλλουν και τα διαφημίζουν, γιατί ίσως και αυτά αποτελούν μέρος του πολιτικού συστήματος και κάποια στιγμή θα κληθούν να παίξουν τον ρόλο τους στο εμφυλιοπολεμικό κλίμα που καλλιεργείται.
Είναι φανερό λοιπόν, ότι ο ηθικός αυτουργός όσων ζήσαμε και, δυστυχώς, όσων πρόκειται να ζήσουμε, είναι το διεφθαρμένο Ελληνικό πολιτικό σύστημα. Αυτοί οδηγούν την Ελλάδα στην οικονομική καταστροφή και τις διαλυτικές της συνέπειες, αποδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή, με τις πανθομολογούμενες πλέον ολέθριες επιλογές τους, δηλαδή αυτές των εντολέων τους και δανειστών της Χώρας.
Αυτοί ξηλώνουν ανελλιπώς, κυρίως μετά την Μεταπολίτευση, το Ορθόδοξο φρόνημα του λαού μας στα σχολειά και στη σύνολη κοινωνία.
Αυτοί, διαπλεκόμενοι με τους βαρόνους των ΜΜΕ έχουν επιτρέψει στην τηλεόραση να παιδαγωγεί ολόκληρη την κοινωνία με τη βία, με απίστευτες χαζομάρες, τουρκοσήριαλ και ανηθικότητες, υποβιβάζοντας το πνευματικό επίπεδο του λαού μας.
Αυτοί, υπακούοντας στο δόγμα του Νεοφιλελευθερισμού, περί ελεύθερης διακίνησης του εργατικού δυναμικού, επέτρεψαν να γεμίσει η Χώρα μας εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες. Τα τεράστια κέρδη των μεγαλοεργολάβων από την εκμετάλλευση της «μαύρης» εργασίας των ανθρώπων αυτών, ήταν το δώρο τους στους ισχυρούς του χρήματος. Η συνέπεια όμως της πολιτικής των ανοικτών συνόρων – αλλά και του Δουβλίνο ΙΙ που υπέγραψαν – ήταν η αύξηση της ανεργίας και η κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας. Δεν πρέπει δε να υποτιμηθεί ότι η συσσώρευση εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις, σαν αυτές που δυστυχώς βλέπουμε στην ευρύτερη γειτονιά μας. Η Ελληνική Αριστερά αγκιστρωμένη στις ιδεοληψίες της πολυπολιτισμικότητας, μπροστά σε όλα τα ανωτέρω, μένει με τα μάτια ερμητικά κλειστά.
Οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος όμως, δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για τους ψηφοφόρους, οι οποίοι έχουν την ευθύνη των επιλογών τους.
Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ιδρύθηκε το 2008 για να δώσει στην πολιτική ζωή του τόπου μια διαφορετική πρόταση. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι όλες οι ιδεολογίες που εφαρμόστηκαν έχουν αποτύχει. Για εμάς δεν νοούνται τα ξενόφερτα Δεξιά και Αριστερά κόμματα, τα οποία μονάχα διχάζουν την κοινωνία. Αυτά δεν είναι Ελληνικά, δεν μπορούν να εκφράσουν την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα γιατί δεν ακουμπούν στις ρίζες και στις Παραδόσεις του λαού μας. Είναι σίγουρο ότι μία Ορθόδοξη συνείδηση δεν θα μπορούσε ποτέ να ελκυσθεί από τον φραστικό φασισμό, το νταηλίκι και τη βία ακραίων μορφωμάτων.
Για εμάς η πολιτική είναι Παιδεία, Ήθος και Πολιτισμός.
Το πολιτικό σύστημα πρέπει να καταρρεύσει. Να δημιουργηθεί μία νέα Ελλάδα με ένα νέο Όραμα. Μία Ελλάδα περήφανη και ανεξάρτητη. Μία Ελλάδα που θα εμπνέει τους πολίτες της με τον πνευματικό Πολιτισμό και θα τους εξασφαλίζει τις συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Η μόνη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν οι πολιτικοί που δημιούργησαν όλα τα δεινά στην Πατρίδα μας, αυτοί που κατάντησαν νεκρό γράμμα τους πυλώνες της αστικής δημοκρατίας για ισότητα και αδελφοσύνη, είναι να αποχωρήσουν από την πολιτική. Μέχρι ο λαός μας να τους δείξει αυτό τον δρόμο θα προσπαθούν ματαίως να λύσουν τα προβλήματα που η παρουσία τους διαχρονικά δημιούργησε.
Ας μην ξεχνούμε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, είτε ως φάρσα, είτε ως τραγωδία.
Ας μην ξεχνούμε επίσης, ότι δεν διώκονται οι ιδέες, άλλως θα έχουμε ολοκληρωτισμό, αλλά οι εγκληματικές πράξεις από όπου κι αν προέρχονται.
Για να ορθοποδήσει η Ελλάδα μας, πρέπει να πάψει να είναι ουραγός των Ξένων, μικρών ή μεγάλων. Πρέπει να ξαναγίνει πρωτοπόρος, αδιαφορώντας για το «πολιτικά ορθό» της ξεπεσμένης παγκόσμιας πολιτικής, που καταδυναστεύει επί 200 χρόνια τον Πλανήτη μας!

Ο Πρόεδρος της πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Μιχαήλ Ε. Ηλιάδης