Κυριακή 29 Απριλίου 2012



1. Αν οι συμπολίτες σας στη Θεσσαλονίκη σας τιμήσουν με την ψήφο τους & εκλεγείτε βουλευτής, τι διαφορετικό θα προσφέρετε στην Ελληνική Βουλή;

Στην κατάσταση που είναι η χώρα μας χρειάζεται να ξεφορτωθεί την παλαιά πολιτική νοοτροπία. Αν μετά το τέλος της κρίσης, όποτε κι αν γίνει αυτό, υπάρχουν οι ίδιοι άνθρωποι και κυρίως ο ίδιος τρόπος σκέψης, τότε δεν θα έχουμε καταφέρει τίποτα. Επειδή, πολλές υποσχέσεις έχει ακούσει ο Έλληνας πολίτης, θα περιοριστώ να πω ότι δεν έχω καμία απολύτως διάθεση να συμβιβαστώ με αυτά που κατέκρινα, δεν έχω καμία πρόθεση να ασκήσω «ανακυκλωμένη» πολιτική, δεν έχω καμία διάθεση να γίνω ευχάριστος με αυτούς που οδήγησαν την χώρα μας στα σημερινά πρόθυρα του χάους!

2. Οι πολίτες είναι οργισμένοι με τα κόμματα και τους πολιτικούς. Τι απαντάτε σε όσους σας κατηγορούν ως κομματόσκυλα, ίδιους με όλους τους υπόλοιπους κλπ.;


Οι κακές γενικεύσεις και η λογική της συλλογικής ευθύνης, όπου «όλοι είναι ίδιοι ακόμα κι αν δεν τους ξέρουμε», δεν είναι αποτέλεσμα λογικής επεξεργασίας. Αυτές τις κρίσιμες ημέρες που ζούμε, έχουμε την υποχρέωση να «ζυγίσουμε» την ψήφο μας πολύ προσεκτικά. Αυτό σημαίνει να γνωρίσουμε, όσο μπορούμε τους υποψηφίους και τα κόμματα πριν τους κρίνουμε και τους ψηφίσουμε ή τους καταψηφίσουμε. Αυτό προϋποθέτει σκέψη, ανάλυση και ψυχραιμία, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό το τελευταίο…



3. Ο ΛΑ.Ο.Σ. εμφανίζεται δημοσκοπικά πεσμένος. Παρουσιάστηκαν διαρροές τόσο από βουλευτές (Βορίδης, Γεωργιάδης) όσο κι από στελέχη της ΝΕ.Ο.Σ. που υπηρετήσατε ως Πρόεδρος. Τι απαντάτε στους επικριτές του κομματος σας; 

 Όσο κι αν θέλει κάποιος να κατακρίνει τον ΛΑ.Ο.Σ., δεν παύει να είναι γεγονός ότι αποτελεί το μοναδικό κόμμα από την Μεταπολίτευση έως και σήμερα που ενώ ήταν σε άνοδο και είχε μπροστά του την επιλογή του λαϊκισμού που θα του αύξανε περισσότερο τα ποσοστά του, επέλεξε εν γνώσει του δύο φορές να βάλει το κομματικό συμφέρον σε δεύτερη μοίρα για να κάνει αυτό που καλώς ή κακώς θεωρούσε ως σωστό για την Ελλάδα! Αυτόν τον τρόπο σκέψης τον γουστάρω και τον θέλω μέσα στη Βουλή. Μακάρι να είχαν σκεφτεί κι άλλοι τα τελευταία 38 χρόνια με αυτή τη λογική: πρώτα η Πατρίδα και μετά το κόμμα! Νομίζω ότι η χώρα θα ήταν σε πολύ καλύτερη θέση σήμερα… 

Ο ΛΑ.Ο.Σ. έφερε το θέμα της λαθρομετανάστευσης στο προσκήνιο εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, μέσα από απίστευτο πόλεμο από το σύστημα. Σήμερα όλοι μιλάνε γι αυτό…
Ο ΛΑ.Ο.Σ. έφερε το θέμα των πετρελαίων και της ΑΟΖ στο προσκήνιο, την εποχή που οι περισσότεροι νόμιζαν ότι ‘ΑΟΖ’ ήταν το όνομα κάποιου trendy καφέ-μπάρ στην παραλιακή!
Ο ΛΑ.Ο.Σ. εξέφρασε πολιτικά εκείνη τη πλειοψηφία των Ελλήνων, που δεν θέλουν την ιθαγένεια να μοιράζεται σαν φυλλαδιάκι, που δεν θέλουν την Τουρκία στην Ε.Ε. και που δεν θέλουν να ακούνε τον Ιμάμη στην Αθήνα σαν να μην απελευθερωθήκαμε ποτέ!
Ο ΛΑ.Ο.Σ. έφερε στο πολιτικό προσκήνιο με σύγχρονους όρους το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να αποτελεί τον πρώτο πολιτικό αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματός μετά την ιστορική ομιλία του Γεωργίου Παπανδρέου στις 12/06/1960, που αναφέρθηκε στο ζήτημα ως ιερή υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι σε αυτό το κομμάτι του Ελληνισμού!



Ο Παναγιώτης Καράμπελας είναι υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με το ΛΑ.Ο.Σ. Για περισσότερες πληροφορίες http://www.karabelas.eu/

Posted on Κυριακή, Απριλίου 29, 2012 by Unknown

No comments




Ο φύρερ (αρχηγός), το υπέρτατο ον. Στην προκειμένη περίπτωση «αρχηγός», ισόβιος αρχηγός του πιο ακραίου κομματικού σχηματισμού, της Χρυσής Αυγής, φέρεται να είναι ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος. Η εντολή του προς τους Χρυσαυγίτες ήταν μία και μοναδική: «Οταν προχωρώ, θα προχωράτε. Οταν πολεμώ, θα πολεμάτε στο πλάι μου». Αυτά λέει ο κ. Χ. Κουσουμβρής, ένας από τους υπαρχηγούς της φασιστικής αυτής οργάνωσης και επί 12ετία ταμίας του κόμματος που αποσκίρτησε πριν από μερικά χρόνια και αποκάλυψε σε βιβλίο το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, αλλά και του φύρερ της κ. Μιχαλoλιάκου. Να λοιπόν τι αφηγείται: «Ο αρχηγός ήταν υπέρτατο ον για μας. Ο λόγος του διαταγή. Αυτό απαιτούσε και από εμάς. Τυφλή υποταγή. Αν κάποιος τον αμφισβητούσε, αναλαμβάναμε εμείς, τα πρωτοπαλίκαρά του, να τον συνετίσουμε με κάθε είδους εκφοβισμό. Δυστυχώς έχω αναγκασθεί να χειροδικήσω εναντίον φίλων μου, μόνο και μόνο επειδή αμφισβήτησαν τα λεγόμενα του αρχηγού».



Δώδεκα χρόνια στη Χρυσή Αυγή για τον αποσκιρτήσαντα κ. Κουσουμβρή δεν ήταν λίγα. Δεκαπέντε ράμματα ήταν το παράσημο που πήρε από τους ξυλοδαρμούς στους οποίους πήρε μέρος σε όλη τη διάρκεια της «θητείας» του στην οργάνωση. Τα άλλα παράσημα τιμής που πήρε από τον κ. Μιχαλολιάκο σε ειδικές εκδηλώσεις δεν μετρούν, αφού αυτά ο αρχηγός τα έδινε σε όλα τα πρωτοπαλίκαρά του.
Αυτοί που ξέρουν από μέσα τη Χρυσή Αυγή λένε ότι ο κ. Μιχαλολιάκος έχει ένα είδος αντιπάθειας στον αριθμό 2. Και αυτό όχι γιατί δεν του κάθεται το νούμερο στις αστρολογικές προβλέψεις που αρέσκεται να κάνει, αλλά γιατί - όπως συμβαίνει κάθε φορά - απομακρύνει αυτούς που αναδείχθηκαν ή αναδεικνύονται στην οργάνωσή του, την οποία ελέγχει απόλυτα εδώ και μία δεκαετία.
Η λειτουργία της Χρυσής Αυγής όλα αυτά τα χρόνια σημαδεύτηκε από πολλές αποχωρήσεις στελεχών της και μίνι διασπάσεις, οι οποίες σχεδόν πάντοτε συνοδεύτηκαν από εκατέρωθεν κατηγορίες, απειλές και ενίοτε άγριους ξυλοδαρμούς - «ξυλίκια», όπως τα ονομάζουν οι Χρυσαυγίτες. Εκτός από την περίπτωση του κ. Κουσουμβρή που απομακρύνθηκε έχοντας 15 ράμματα ως παράσημο, όλα τα μέλη της οργάνωσης που αποσκίρτησαν, εκδιώχθηκαν ή παρέμειναν ανενεργά, έχουν, κατά σύμπτωση, ράμματα στο πρόσωπό τους.


Διαφωνίες και αποχωρήσεις
Η πρώτη σημαντική αποχώρηση μελών από τη Χρυσή Αυγή έγινε τον Νοέμβριο του 1990, όταν ο τότε, Νο2 (να λοιπόν ο αριθμός δύο που λέγαμε) κ. Ι. Περδικάρης, οικονομολόγος, ιδεολόγος, όπως τον έλεγαν τότε και συγγραφέας του ιδεολογικού μανιφέστου της Χρυσής Αυγής της δεκαετίας του 1980, αποσκίρτησε παίρνοντας μαζί του καμιά 15αριά άλλα στελέχη. Ο κυριότερος λόγος της αποχώρησής του ήταν ότι ο κ. Περδικάρης ήθελε τη Χρυσή Αυγή περισσότερο ως ένα κέντρο ναζιστικών μελετών. Αντιθέτως ο κ. Μιχαλολιάκος είχε αρχίσει από τότε να έχει πολιτικές βλέψεις. Ο κ. Περδικάρης έπειτα από μερικά χρόνια τα ξαναβρήκε με τον κ. Μιχαλολιάκο, χωρίς όμως ποτέ να πάρει και τη θέση που είχε στην οργάνωση.
Η δεύτερη διάσπαση έγινε στις αρχές του 1998 όταν ο κ. Ι. Γιαννόπουλος, πρώην «λεγεωνάριος και μισθοφόρος» (κατά δήλωσή του) έφυγε παίρνοντας μαζί του μια ομάδα Χρυσαυγιτών, κατηγορώντας παράλληλα τον «αρχηγό» ότι είχε καταντήσει τη Χρυσή Αυγή «έναν ακροδεξιό αχταρμά συλλογής ψήφων».
Η τρίτη διάσπαση έγινε λίγα χρόνια αργότερα όταν ο τότε Νο2 του κόμματος κ. Αντ. Ανδρουτσόπουλος, ο επονομαζόμενος και «Περίανδρος» ή «Ξανθός», άρχισε να εμφανίζεται ως το δεξί χέρι του «αρχηγού», δημιουργώντας μάλιστα μια οργάνωση μέσα στην οργάνωση, με την επωνυμία «Χρυσοί Αετοί». Το καλοκαίρι του 1998 ο Περίανδρος βρίσκεται φυγόδικος, κατηγορούμενος για επίθεση σε αριστερούς φοιτητές, η οποία ως αποτέλεσμα είχε τον σοβαρό τραυματισμό του φοιτητή της Φιλοσοφικής κ. Γ. Κουσουρή.
Παραδόθηκε στις αρχές του 2005 και παρ' ότι καταδικάστηκε τότε για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, έμεινε μόνο πέντε χρόνια έγκλειστος στις φυλακές. Τότε ήταν που ξέσπασε ευθέως εναντίον του κ. Μιχαλολιάκου κατηγορώντας τον ότι πρόδωσε τον αγώνα, αφήνοντας παράλληλα αιχμές ότι η σύλληψή του ήταν προϊόν «καρφώματος εξ οικείων».


Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
Οσοι υπηρέτησαν στον Στρατό στις δεκαετίες '60 και '70 θυμούνται την υποχρεωτική Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση (ΕΗΔ), στην οποία αξιωματικοί των Α2 Γραφείων έκαναν στους στρατιώτες αντικομμουνιστικό κήρυγμα. Το ίδιο συνέβαινε και συμβαίνει στη Χρυσή Αυγή. Στην αρχή, όταν τα γραφεία της οργάνωσης ήταν στην οδό Κεφαλληνίας 52 στην Κυψέλη (σήμερα τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στον Σταθμό Λαρίσης), όποιος εισερχόταν σε αυτά ήταν υποχρεωτικό να χαιρετίσει ναζιστικά. Υψωμένο το χέρι στις 90 μοίρες. Οι υπαρχηγοί του αρχηγού αναλάμβαναν - όπως αποκαλύπτει ο κ. Κουσουμβρής - την κατήχηση και ήξεραν τι να πουν: «Μας έλεγαν αυτά που θέλαμε να ακούσουμε. Πατρίδα, αρχαία Ελλάδα, υπεροχή των Ελλήνων. Πωρωθήκαμε όλοι». Ο κ. Κουσουμβρής εν συνεχεία ήταν ένα από τα στελέχη που διοργάνωναν τις ΕΗΔ. Πρότειναν αυτοί που είχαν την ευθύνη της κατήχησης στα νέα μέλη να διαβάζουν βιβλία όπως «Ο Αγών μου» του Χίτλερ, βιβλία του Ιωνα Δραγούμη, του Περικλή Γιαννόπουλου, του Ιωάννη Μεταξά, του Γκέμπελς.
Στελέχη που έχουν αποσκιρτήσει επιμένουν ότι «η Χρυσή Αυγή από την αρχή φαινόταν ότι είχε πρόβλημα γερμανοπληξίας. Αρχικά υπήρχαν σβάστικες στα γραφεία, αλλά ύστερα εξαφανίστηκαν. Ωστόσο ο αρχηγός ήθελε να πείσει για την υπεροχή του Homo Nordicus, του ανθρώπου του Βορρά. Ποιος όμως ο λόγος όταν ο Χίτλερ στο βιβλίο του παραδέχεται, όπως μας έλεγαν, ως προγόνους του τους αρχαίους Ελληνες;».


Οι Χρυσοί Αετοί
Μέσα στην οργάνωση λειτουργούσε μια άλλη οργάνωση, οι «Χρυσοί Αετοί». Τα μέλη αυτής της οργάνωσης, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχουν αναλάβει τον προσηλυτισμό των νέων παιδιών. Εχουν επισκεφθεί σχολεία υποβαθμισμένων περιοχών και μοιράζουν προπαγανδιστικό υλικό υπέρ της Χρυσής Αυγής και τα τελευταία χρόνια έχουν διεισδύσει, όπως έχει καταγγελθεί, και σε ιδιωτικά σχολεία των βορείων προαστίων.
Πολύς λόγος γίνεται για το αν οι Χρυσαυγίτες εκπαιδεύονται, αφού πολλές φορές (όπως στην επίθεση εναντίον του κ. Π. Ευθυμίου) τους είδαν να κινούνται συντεταγμένα με στρατιωτικό βήμα απόλυτα στοιχισμένοι. Αν εξαιρέσει κανείς κάποια push ups που κάνουν κάποτε υποχρεωτικά κάποτε εθελοντικά, δεν υπάρχει άλλη εκπαίδευση. Στο καταστατικό προτεινόταν παλαιά η υιοθέτηση, για παράδειγμα, συγκεκριμένης ενδυμασίας με χακί πουκάμισο και εθνικιστικό έμβλημα, αλλά ελάχιστοι το ακολουθούσαν: «Η Χρυσή Αυγή είχε περάσει την εικόνα προς τα έξω της καλής οργάνωσης. Γενικά όμως είμαστε μπάχαλο» παραδέχονται μέλη της που έχουν αποχωρήσει.
Του αρχηγού όμως του άρεσε η οργάνωση και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που συχνά διοργάνωνε κατασκηνώσεις, συνήθως σε περιοχές της Κυπαρισσίας ή της Στυλίδας. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής τις ονόμαζαν (και τις ονομάζουν) εθνικιστικές κατασκηνώσεις. Συνολικά είχαν οργανωθεί τέσσερις τέτοιες κατασκηνώσεις, στις οποίες παρά την προτίμηση του αρχηγού για τέλεια οργάνωση, γινόταν το απόλυτο μπάχαλο, όπως το περιγράφουν τα ίδια μέλη της οργάνωσης. Πολλοί έβρισκαν την ευκαιρία για οινοποσία και σε ορισμένες περιπτώσεις σημειώνονταν ομηρικά μεθύσια.


Τα κόκκινα μπερέ
Η φρουρά του αρχηγού

Ο αρχηγός διαθέτει πιστούς σε αυτόν Χρυσαυγίτες, κάτι σαν προσωπική φρουρά που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης από τα κόκκινα μπερέ ή τζόκεϊ που φορούν. Τον συνοδεύουν πάντοτε, όπως πριν από λίγες ημέρες, την ημέρα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, όταν επισκέφθηκε μια εκκλησία του Αγίου. Μαζί του ήταν ο κ. Γ. Γερμενής, υποψήφιος στη Β' Αθηνών και μέλος σε συγκρότημα black heavy metal με την ονομασία Νear Materon.
Αλλωστε τη Χρυσή Αυγή στελεχώνουν άτομα «ό,τι μπορείς να φανταστείς: παιδιά από δεξιές οικογένειες, αριστερές, από πλούσιες, από φτωχές, κυρίως μεσαίων εισοδημάτων. Ατομα που θέλουν να καλυφθούν ως προσωπικότητες, να βγάλουν τα προβλήματά τους. Υπήρχαν και συνειδητοποιημένοι που πίστεψαν σε συγκεκριμένες ιδέες, όπως πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, αλλά η οργάνωση μάλλον τους κατέστρεψε μαζί με όσα σωστά πίστεψαν» είχε πει ο κ. Κουσουμβρής, πρώην στέλεχος της οργάνωσης, σε παλαιότερη συνέντευξή του στον «Ταχυδρόμο».



Τα θερινά... κάμπινγκ και οι σχέσεις με τους νεοναζιστές

Η πορεία του κ. Μιχαλολιάκου από τη δεκαετία του 1980 ως σήμερα - Το περιοδικό, το ταξίδι στη Νότια Αφρική, ο Παπαδόπουλος και η Νεολαία της ΕΠΕΝ
Ο κ. Μιχαλολιάκος, παρ' ότι αποφεύγει τα αεροπλάνα, το 1996 βρέθηκε στη Μόσχα, στο συνέδριο του ρώσου υπερεθνικιστή Βλαντίμιρ Ζιρινόφκσι, δυναμικής μορφής της δεκαετίας του '90 στη νεοκαπιταλιστική Ρωσία.
Στο συνέδριο του κόμματος, τον Νοέμβριο του 1992, στο Κάραβελ, είχε μιλήσει ο γερμανός νεοναζιστής Στβαν Εντβαντ, ο οποίος εν συνεχεία φυλακίστηκε στη Γερμανία. Είχε παραστεί εκπρόσωπος του νεοναζιστικού κόμματος της Νότιας Αφρικής AWB, το οποίο είναι υπέρμαχο της «λευκής κυριαρχίας». Πολλές φορές έχουν μιλήσει σε συγκεντρώσεις ή σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής νεοφασίστες και νοσταλγοί του ναζισμού. Σε μια εκδήλωση μάλιστα για τα Ιμια (γίνεται κάθε Ιανουάριο) μίλησαν ο μέχρι πρότινος γραμματέας του νεοναζιστικού κόμματος Γερμανίας NPD Ούτο Βόιγκ, εκπρόσωπος του νεοφασιστικού ιταλικού κόμματος Forza Nuova και εκπρόσωπος του ισπανικού κόμματος της Φάλαγγας που πρόσκειται στον δικτάτορα φασίστα Φράνκο, προκαλώντας απορία στα μέλη της Χρυσής Αυγής σχετικά με το τι δουλειά έχουν ο Φράνκο και οι ιταλοί φασίστες με τα τραγικά γεγονότα στα Ιμια. Βεβαίως ο κ. Μιχαλολιάκος δεν παύει τελευταίως να διαψεύδει ότι έχει σχέσεις με ιταλούς νεοφασίστες.
Το καλοκαίρι του 2005 η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να διοργανώσει ένα πανευρωπαϊκό κάμπινγκ νεοναζιστών στη Στυλίδα, ξεσηκώθηκαν όμως όχι μόνον οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και τα κόμματα και μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε η όλη προσπάθεια έπεσε στο κενό.
Στα κάμπινγκ που οργάνωνε πάντως η Χρυσή Αυγή προσκαλούνταν συχνά και ξένοι ομοϊδεάτες τους: «Ερχονταν από Νότια Αφρική, Γερμανία, Ιταλία, στελέχη από ναζιστικές, ακροδεξιές, ρατσιστικές οργανώσεις. Στην αρχή τους Γερμανούς τους αντιμετωπίζαμε με δέος. Οσο όμως τους ζούσα τόσο τους σιχαινόμουν. Ξυπνούσαν το μεσημέρι, κατέβαζαν ένα μπουκάλι ούζο μονορούφι, άκουγαν σκληρή μουσική και μέσα στο μεθύσι πετούσαν και ρατσιστικές βρισιές» είπε σε συνέντευξή του ο κ. Κουσουμβρής.
Η Χρυσή Αυγή δημιουργήθηκε ως περιοδικό το 1980 ως τον Ιανουάριο του 1984. Τότε σταμάτησε να βγαίνει έπειτα από κάποια προβλήματα που είχε με την αστυνομία ο κ. Μιχαλολιάκος. Το έκλεισε και έφυγε για τη Νότια Αφρική. Ουδείς γνωρίζει τι έκανε εκεί. Με την επιστροφή του όμως βρίσκεται στη θέση του αρχηγού της Νεολαίας ΕΠΕΝ, με προσωπική εντολή, ειπώθηκε, του έγκλειστου τότε στις φυλακές Κορυδαλλού δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου. Αποχώρησε από την ΕΠΕΝ κατηγορώντας τους χουντικούς ένα χρόνο αργότερα και ίδρυσε και πάλι τη Χρυσή Αυγή. Η οργάνωση εξελίχθηκε σε κόμμα και τα τελευταία χρόνια το βασικό της σύνθημα ήταν «Εξω οι ξένοι από την Ελλάδα». Με αυτό το σύνθημα προσέλκυσαν αρκετούς οπαδούς, αποκρύβοντας επιμελώς το σκοτεινό τους πρόσωπο. Φώναζαν, λένε πρώην μέλη της, «έξω οι ξένοι» και το 1997 οργανώθηκαν στη Χρυσή Αυγή τέσσερις Αλβανοί «οι οποίοι παρεμπιπτόντως ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί απέναντι σε άλλους λαθρομετανάστες». Οι Χρυσαυγίτες δείχνουν ότι επιδιώκουν τη φυλετική καθαρότητα αλλά δύο σημερινοί υποψήφιοί της έχουν νυμφευθεί (ή είχαν νυμφευθεί) μετανάστριες.
Ο αρχηγός θέλει δικούς του ανθρώπους να εκλεγούν. Δεν είναι τυχαίο ότι στα ψηφοδέλτια φιγουράρουν η σύζυγός του κυρία Ελένη Ζαρούλια, ο συγγενής του κ. Αλ. Κασιδιάρης και ο φίλος της κόρης του Ουρανίας κ. Αρτ. Ματθαιόπουλος.
Με όλα αυτά που έγιναν (και όσα πιθανά αναμένεται να συμβούν στο μέλλον) το πρώην πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής κ. Κουσουμβρής γράφει στη σελίδα 103 του βιβλίου του: «Ε, λοιπόν έχω το θάρρος να πω ότι είχα πέσει και εγώ στην παγίδα του κατασκευασμένου "φανατικού" οπαδού, ενός αστείου φυρερίσκου, ενός πλάσματος που αν η κοινωνία είχε τη στοιχειώδη ευθιξία θα τον είχε κλείσει σε κλουβί και θα τον περιέφερε στις γειτονιές να διασκεδάζουν οι θλιμμένοι δανειολήπτες...».

πηγη: ΤΟ ΒΗΜΑ

Posted on Κυριακή, Απριλίου 29, 2012 by Unknown

No comments

Σάββατο 28 Απριλίου 2012



Η σίγουρη είσοδος στη Βουλή της Χρυσής Αυγής έχει σημάνει συναγερμό στα επιτελεία διαφόρων υπηρεσιών, οι οποίες προετοιμάζουν προβοκάτσιες και σκηνικά οδομαχιών, με πρωταγωνιστές "Χρυσαυγίτες" λίγο πριν τις εκλογές, προσπαθώντας να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαϊου.

Έχουν γνώση οι φύλακες, γι' αυτό κι ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής κύριος Μιχαλολιάκος, τόνισε σε όλους τους συναγωνιστές του να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί ειδικά αυτές τις μέρες, γιατί όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω στην Χρυσή Αυγή!

Posted on Σάββατο, Απριλίου 28, 2012 by Unknown

No comments




Ο "ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ" παραπέμπει στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος την  15ηΑυγούστου του 1909 στο Γουδή, όπου σε παρόμοιες για τη χώρα συνθήκες παρενέβη τότε στα πολιτικά δρώμενα και επέβαλε τον Ελευθέριο Βενιζέλο σαν ηγέτη της Ελλάδας.
syndesmosee-emblem-new2    Το έμβλημα έχει σχήμα αποτελούμενο από τρεις πλάγιες παράλληλες γραμμές, χρώματος γαιώδους, βαθέος κυανού και γαλάζιου αντίστοιχα.

    Τα χρώματα αυτά συμβολίζουν τη γη, τον αέρα και τη θάλασσά μας, στοιχεία Εθνικής κυριαρχίας, τα οποία σήμερα διακυβεύονται από ενέργειες και παραλείψεις του πολιτικού κατεστημένου.
Η πολιτική του ιδεολογία είναι η Φιλοπατρία. Αυτό το ευγενές συναίσθημα που πυρπολεί τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου και τον καθιστά ΑΞΙΟ να ζει όχι ως ένα απλό βιολογικό όν αλλά ως ένα ψυχικά ανώτερο ον που ανήκει σε ένα Έθνος και μια Πατρίδα.

Πρεσβεύουν τις ιδέες του κοινωνικού πατριωτισμού και του πατριωτικού ρομαντισμού που επιβάλλονται σήμερα ως αναπόδραστη ιστορική ανάγκη εξόδου της Πατρίδος και του Λαού από τα καταθλιπτικά αδιέξοδα.

Αφήνοντας πίσω τις διχαστικές ιδεολογίες του ξεπερασμένου πολιτικού φάσματος, με εμπιστοσύνη προς τις δημιουργικές δυνάμεις του Λαού μας, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, σε περιβάλλον ελεύθερης οικονομίας και με αξιόπιστο, σοβαρό, παρεμβατικό, κοινωνικό και δημοκρατικό κράτος η Ελλάς θα εύρη ξανά την ιστορική της συνέχεια προς την πρόοδο και τον πολιτισμό. 


Πρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας είναι ο Νικόλαος Αλικάκος.

Γεννήθηκε το 1958. Έγγαμος με δύο παιδιά. Κατάγεται από την Αγία Μαρίνα Ανατολικής Μάνης Λακωνίας. ΣΣΕ Τάξεως 1981. Αποστρατεύθηκε το 2011. Πτυχιούχος Νομικού Τμήματος Νομικής Σχολής Αθηνών. Από τους ιδρυτές του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ.

Posted on Σάββατο, Απριλίου 28, 2012 by Unknown

No comments


1) Μετά την πρώτη βουλευτική θητεία, νιώθετε δικαιωμένος για την απόφασή σας να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Εχω αφιερώσει την ζωή μου στον Αθλητισμό. Όταν σταμάτησα να αγωνίζομαι στα γήπεδα, αποφάσισα να προσφέρω στον Αθλητισμό από τον τομέα της πολιτικής. Είμαι Υπεύθυνος Αθλητισμού του ΛΑ.Ο.Σ. και στην θητεία μου ασχολήθηκα με προβλήματα που έχουν οι ομάδες, τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, σε όλην την Ελλάδα. Είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να πιέσω για να έχουν πετρέλαιο π.χ. τα κολυμβητήρια. Νοιώθω δικαιωμένος που πρότεινα και πρώτη φορά συστάθηκε στην Βουλή Υποεπιτροπή που να ασχολείται ειδικά με τα Αθλητικά θέματα. Επίσης νοιώθω απόλυτα δικαιωμένος, γιατί πίεσα να μην περάσουν  στο Αθλητικό Νομοσχέδιο, κάποιες απίστευτες προχειρότητες που προωθούσε η Κυβέρνηση.

2) Έχετε βιώσει κάποιου είδους ρατσισμό από συναδέλφους σας, λόγω του γεγονότος πως πριν ήσαστε ποδοσφαιριστής;

Όχι! Ισα- ίσα που όλοι οι συνάδελφοι από όλες τις πτέρυγες με αγκάλιασαν με θέρμη. Ηθελαν την δική μου γνώμη πάνω σε θέματα που αφορούσαν το ποδόσφαιρο και τον Αθλητισμό. Με χαρά συμμετείχα σε πολλές τέτοιες συζητήσεις.

3) Νέα δανειακή σύμβαση. Γιατί δεν την ψηφίσατε;

Γιατί απλούστατα πρόσβαλλε την υπερηφάνεια και την κυριαρχία της Ελλάδας. Δεν μπορεί να αποφασίζει η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Τόμσεν για την πολιτική της χώρας μας. Ολος ο Εθνικός μας πλούτος κινδυνεύει να πάει σε χέρια ξένων, αν δεν πληρώσουμε μια δόση. Χρειαζόμαστε μια άλλη πολιτική και στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

4) H αποχώρηση των κκ. Βορίδη, Γεωργιάδη, αποδυνάμωσε θεωρείτε το κόμμα;

Αυτό ήταν μία επιλογή δική τους αποκλειστικά. Το ΛΑ.Ο.Σ. έχει αποδείξει ότι έχει πολλά άξια στελέχη και ήδη έχουν ενταχθεί στο κόμμα πολύ σημαντικά νέα στελέχη, όπως ο κύριος Κύρτσος, ο κύριος Χατζάρας και άλλοι. Φυσικά επειδή ο πολύς κόσμος γνώριζε καλά τους κ. Γεωργιάδη και Βορίδη, ίσως προσωρινά το κόμμα να έδειξε πιο αδύναμο. Νομίζω όμως ότι κατά βάθος οι πολίτες έχουν εκτιμήσει ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. αντιστάθηκε και βγήκε από την Κυβέρνηση. Για αυτό πλέον έχουμε ανοδική πορεία.

5) Οπαδική βία στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι ευθύνες των προέδρων των ποδοσφαιρικών ομάδων; Πώς θα μπορούσε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο;

Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα. Μιλάμε για βία στα γήπεδα και δεν έχει κάτσει το Κράτος να συζητήσει με τους συνδέσμους φιλάθλων. Εγώ πήγα και μίλησα με την Ομοσπονδία τους, που εκπροσωπεί φιλάθλους από όλες τις ομάδες. Και σας πληροφορώ πως έχουν πολλές σωστές προτάσεις να προτείνουν. Όταν ζήτησα όμως στην Επιτροπή της Βουλής να παραβρεθούν οι σύνδεσμοι για να μας πουν την γνώμη τους, όλα τα άλλα κόμματα αρνήθηκαν.. Ακούστε. Ο σωστός αθλητισμός μπορεί να έχει πάθος, αλλά δεν έχει σχέση με την βία. Δεν γίνεται συνέχεια να παίρνουμε κατασταλτικά μέτρα. Πρέπει να λύσουμε τα κοινωνικά προβλήματα που οδηγούν στην βία. Γιατί πρέπει να μιλήσουμε μόνο για τις ευθύνες των Προέδρων, του α ή του β; Πρώτα από όλα πρέπει το Κράτος να τους μαζέψει όλους, ομάδες, φιλάθλους, αστυνομία, σε ένα τραπέζι να κάτσουν να συζητήσουν σοβαρά. Μετά θα φανεί ποιος φταίει και ποιος δεν τηρεί ότι υπόσχεται.

6) Με ποια κόμματα θεωρείτε ότι μπορεί το ΛΑ.Ο.Σ., να συνεργαστεί μετά τις εκλογές;

Εμείς έχουμε δείξει ότι δεν έχουμε πρόβλημα να συνεργαστούμε με κάποιον ΜΟΝΟ αν αυτό συμφέρει το καλό της χώρας. Όμως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει στην Τρόϊκα ότι θα πάρουν νέα μέτρα και ότι όσο πολιτεύονται οι αρχηγοί τους δεν θα εναντιωθούν στις επιταγές των ξένων. Αυτά είναι απίστευτα πράγματα. Πώς να συνεργαστούμε εμείς μαζί τους; Θα συνεργαστούμε μόνο εάν αλλάξουν στάση και με όποιον κρίνουμε ότι έχει πατριωτικές θέσεις.

7) Θεωρείτε ότι τα στρατόπεδα φιλοξενίας, είναι η ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού;

Ε, όχι βέβαια! Θα βάλουμε σε στρατόπεδα 30.000 κόσμο και μετά; Τι θα κάνουμε με τα άλλα 2 εκατομμύρια που είναι στους δρόμους; Αυτό είναι απλώς ένα πυροτέχνημα του κ. Χρυσοχοΐδη για να δείξει ότι κάνει κάτι. Το ΛΑ.Ο.Σ. μιλάει για αυτό το πρόβλημα εδώ και 10 χρόνια και κανείς δεν άκουγε. Πρέπει να αποφασίσουμε σαν χώρα πόσους μετανάστες χρειαζόμαστε, όπως έκαναν οι χώρες στις οποίες πήγαν Ελληνες μετανάστες. Να τους περάσουμε ιατρικές εξετάσεις για να μην κινδυνεύσει ο πληθυσμός. Και μετά να κλείσουμε την πόρτα και να πούμε: Συγνώμη δεν αντέχουμε άλλους. Οσοι λίγοι μείνουν στην Ελλάδα, να μπορούν να ζήσουν και αυτοί σε ανθρώπινες συνθήκες.

8) Αναγνωρίζετε στην πολιτική του κόμματός σας λάθη, που οδήγησαν στη μεγάλη άνοδο της Χρυσής Αυγής;

Εάν κοιτάζαμε μόνο το συμφέρον του κόμματος μας, θα μπορούσαμε τώρα να έχουμε 20%.  Όμως εμάς μας ενδιαφέρει πρώτα το συμφέρον της Ελλάδας, κι ας χάσουμε σαν κόμμα. Για αυτό πήραμε τις δύσκολες αποφάσεις. Οσοι θέλουν μόνο να φωνάζουν και να εκτονώνονται, ας πάνε σε όποιο κόμμα θέλουν. Εμάς η Χρυσή Αυγή δεν μας απασχολεί, απλά γιατί δεν μπορούν κάποιες συγκεκριμένες ιδέες και τακτικές που έχει να βρουν αντίχτυπο στην Ελληνική κοινή γνώμη.

9) Θεωρείτε πως η χώρα, πρέπει να προβεί σε μείωση των χρημάτων που ξοδεύει για εξοπλιστικά προγράμματα;

Αυτό είναι εύκολο να το πεις, αλλά δεν είμαστε στο κέντρο της Ευρώπης να συνορεύουμε με την Γαλλία και το Βέλγιο. Δυστυχώς έχουμε κακούς γείτονες γύρω μας. Αν δεν έχουμε καθόλου δύναμη, οι τουρκικές φρεγάτες δεν θα περιοριστούν μόνο στο να κάνουν βόλτα στο Σούνιο. Το πρόβλημα δεν είναι οι εξοπλισμοί, αλλά οι τεράστιες μίζες που εισέπραξαν κάποιοι.

10) Γιατί θα λέγατε στους νέους σήμερα, να συνεχίσουν να ελπίζουν; Γιατί δηλαδή να κάτσουν στην Ελλάδα και να μη φύγουν στο εξωτερικό;

Θα τους έλεγα ότι έχουμε μία πλούσια χώρα με μεγάλες δυνατότητες. Περνάμε μια κακή φάση εξ αιτίας της κακοδιαχείρισης που έγινε εδώ και πολλά χρόνια. Όμως, δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω. Οι Ελληνες αξίζουν και το έχουν αποδείξει σε όποια χώρα έχουν πάει. Με τόσους επιστήμονες που έχουμε στο εξωτερικό, θα έπρεπε εδώ να είχαμε μία χώρα – πρότυπο. Η απόδραση δεν είναι λύση. Αξία έχει να μείνεις εδώ και να παλέψεις. Να παλέψουμε να βγουν μπροστά άνθρωποι που αγαπάνε πραγματικά την Ελλάδα. Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα μεγάλα ‘μυαλά’ που έχουμε στο εξωτερικό. Μέχρι τώρα δεν γινόταν τίποτα από αυτά. Οι νέοι δεν φταίνε σε τίποτα και είναι λογικό να απογοητεύονται. Όμως και οι παππούδες τους και οι πατεράδες τους ξεκίνησαν μέσα από την φτώχεια για να τα καταφέρουν. Όλα στην ζωή είναι αγώνας..

Posted on Σάββατο, Απριλίου 28, 2012 by Unknown

No comments

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012



Aυγερινός Κ.Χατζηχρυσός, Εμπορος
Υποψήφιος Β’ Πειραιώς,
 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 Η δικαιολογία για την επίθεση κατά των μισθών και των εργατικών δικαιωμάτων μας είναι ότι “δεν είμαστε ανταγωνιστική οικονομία”. Εχουν βάλει τους μισθούς στην γκιλοτίνα παράλληλα με τις “κακές” ασφαλιστικές εισφορές κι όποιον πάρει ο …. Τόμσεν. Το αποτέλεσμα; Υφεση, καταρράκωση της παραγωγής και πάγωμα ολόκληρης της αγοράς. Ακόμη κι οι πιο αισιόδοξοι που περίμεναν να κερδίσουν από το κλείσιμο των ανταγωνιστών τους, σήμερα αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο της πολιτικής των μνημονίων.

Από την μία μεριά μας δανείζουν για να “σώσουν” και από την άλλη θέλουν να κρατούν αυτοί την “σωτηρία” στο χέρι τους με ΕΣΠΑ, ΕΤΕΑΝ, ΤΑΝΕΟ κι άλλα βαρύγδουπα αρκτικόλεξα, σαν καρότο στον πεινασμένο. Δεν τα απορρίπτω, αλλά δεν αρκεί να παίρνει κάποιος λεφτά είναι και που τα επενδύει.

 Τι είναι όμως ανταγωνιστικότητα; Μόνο οι μισθοί; Μήπως οι μισθοί δεν έχουν στην πραγματικότητα τόση σχέση, αλλά αντίθετα οι καλύτεροι μισθοί δίνουν και την επιδιωκόμενη ανταγωνιστικότητα; Η αύξηση της παραγωγικότητας, και ανταγωνιστικών χαρακτηριστικών που δεν σχετίζονται με ΤΟ κόστος, αλλά οφείλονται σε αυτό. Αν βάλεις στόχο να είσαι ανταγωνιστικός μόνο μέσω της τιμής δεν γίνεσαι φθηνός, καταντάς φθηνιάρης. Δεν μιλάω για αισχροκέρδια όπως την βενζίνη στα 2,00 € ή το γάλα στο 1,90 €, αλλά για ολόκληρη την φιλοσοφία που διέπει τους καλοθελητές της σωτηρίας μας. 

Ανταγωνιστικό προϊον δεν είναι το φθηνό, ανταγωνιστικό είναι το προϊον που πωλείται κι έχει κέρδος, είτε είναι φθηνό, είτε ακριβό. Αλλιώς θα μπορούσαμε να εκτινάξουμε τις εξαγωγές πορτοκαλιών, χαρίζοντας τα! Για παράδειγμα τα Γερμανικά αυτοκίνητα ανταγωνίζονται τα Κορεάτικα, αν και ακριβότερα, το ίδιο και τα Ιταλικά ρούχα σε σχέση με τα Κινέζικα. Ακόμη κι αν μια Γαλλική τσάντα κατασκευάζεται στην Κίνα τότε το κόστος παραγωγής απέχει έτη φωτός από τιμή πώλησης που αγγίζει τα 1.000-1.500 ευρώ!

 Αρα ανταγωνιστικό είναι το προϊον που θα πωληθεί σε καλή τιμή, με κέρδος αλλά είναι και ποθητό στο να αποκτηθεί. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να πληρώσεις. Οι Γερμανοί ξοδεύουν εκατομμύρια στον σχεδιασμό των αυτοκίνητων, πληρώνουν αδρά, για να μπορούν μετά να ζητήσουν το ανάλογο αντίτιμο που θα είναι πρόθυμος ο άλλος να καταβάλει. Η Μέρκελ ζήτησε προσφάτως σε Ευρωπαίους πολίτες να πάνε να εργαστούν στην Γερμανία! Ετσι θα κάνει ανταγωνιστική την χώρα της. Ενας επιστήμονας στην Ελλάδα θα πάρει 800, 00 στην καλύτερη περίπτωση ενώ στην Γερμανία τα διπλάσια.

 Ολα αυτά προυποθέτουν Εθνική πολιτική, όχι να “περιμένουμε τους καβαφικούς βαρβάρους να μας δώσουν, για να έχουμε ανάπτυξη. Καλά και ΕΣΠΑ κι όλα, αλλά αν γίνουν πάλι τσιμέντα, όπως το 2004, σε λίγα χρόνια θα καταλήξουμε πάλι στο ίδιο σημείο. Στην ανταγωνιστικότητα ισχύει περισσότερο, όσο πουθενά αλλού το ρητό “ο,τι σπέρνεις θερίζεις".

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι το μόνο πρόγραμμα που βασίζει την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας στην πραγματική οικονομία, την υγιή Ελληνική επιχειρηματικότητα, την εξαγωγική δραστηριότητα και τις ιδιωτικές επενδύσεις και όχι στα δανεικά, την κατανάλωση και την παρασιτική διαμεσολάβηση.  Δηλαδή στους Ελληνες! 

Posted on Τετάρτη, Απριλίου 25, 2012 by Unknown

No comments

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012




Τα αγαπημένα παιδιά της Συγγρού, οι προσωπικοί φίλοι του Αντ. Σαμαρά φαίνεται πως τα βρίσκουν σκούρα στις εκλογές, βάσει των μετρήσεων.

Πρώτος απ' όλους ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο κολλητός του Προέδρου της Ν.Δ., ο φασαριόζος, ο οποίος δεν φαίνεται να φτάνει ούτε την τριάδα σε ψήφους στη Β' Πειραιώς. Στις τελευταίες θέσεις εμφανίζονται στη Β' Αθηνών οι επιλογές του γραφείου προέδρου, Δέσποινα Μπακάλη, Φίλωνας Παρρησιάδης και Δημήτρης Κούκης, οι οποίοι όπου σταθούν κι όπου βρεθούν δηλώνουν σαμαρικότεροι του Σαμαρά. Οσοι βέβαια έχουν απομείνει αφού αρκετοί έχουν βρεθεί στις γραμμές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Φαίνεται πως δεν πουλάει η Σαμαροφροσύνη τους...Ευτυχώς υπάρχει και το Επικρατείας, οπότε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης είναι ο μόνος σίγουρος!

Posted on Δευτέρα, Απριλίου 23, 2012 by Unknown

No comments



Η προεκλογική περίοδος είναι αγώνας δρόμου και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. το γνωρίζουν πολύ καλά! Η παραπάνω εικόνα από τοπικό πανηγύρι είναι χαρακτηριστική, με τον Σπύρο Χατζάρα να μοιράζει το προεκλογικό υλικό του κόμματος του Γ. Καρατζαφέρη μαζί με στελέχη Νομαρχιακής Επιτροπής.

Μένει να δούμε αν η προεκλογική εκστρατεία του ΛΑ.Ο.Σ. θα αποστομώσει όσους πιστεύουν ότι το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη είναι για τα πανηγύρια! 

Posted on Δευτέρα, Απριλίου 23, 2012 by Unknown

No comments

Σάββατο 21 Απριλίου 2012


Δεν είναι μυστικό ότι η Χρυσή Αυγή είναι ο πρωταγωνιστής των φετινών εκλογών, ειδικά το τελευταίο διάστημα. Μια σταυροφορία εναντίον της δράσης και των θέσεων του κινήματος της Χρυσής Αυγής, ενορχηστρωμένη από τα Μ.Μ.Ε. του συστήματος και του βαθέος κράτους του ΠΑ.ΣΟ.Κ., έχει ξεκινήσει με κύριο χαρακτηριστικό της την στόχευση να μην μπει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή.

Όμως, ακόμη κι ένας ερασιτέχνης επικοινωνιολόγος θα αντέτεινε ότι η δημιουργία αυτού του θορύβου γύρω από το όνομα της Χρυσής Αυγής, μόνο κακό δεν της κάνει, αφού κι η αρνητική διαφήμιση, είναι διαφήμιση. Το σημερινό επεισόδιο μεταξύ φερομένων ως μέλη της Χρυσής Αυγής και του πρώην υπουργού κύριου Ευθυμίου, προσθέτει πόντους στον υποψήφιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά πολύ περισσότερους πόντους στην "αντισυστημική" Χρυσή Αυγή που χτυπάει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στα μάτια των πολιτών.

Προτού λοιπόν βγάλουμε τα συμπεράσματά μας, ας σκεφτούμε τι εξυπηρετεί το σύστημα στην πραγματικότητα: Να μπει ή να μην μπει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή! Θεωρούμε ότι το σύστημα όχι μόνο θέλει αλλά σπρώχνει με κάθε τρόπο την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την πολιτική κατάσταση στη χώρα. Οι λόγοι προφανείς: Μια ασταθής πολιτικά Ελλάδα, γίνεται πιο εύκολος μεζές για τα διεθνή κερδοσκοπικά συμφέροντα που θέλουν την πατρίδα μας εκτός Ευρώ...

Περιμένουμε τα σχόλιά σας και τις απόψεις σας!

Posted on Σάββατο, Απριλίου 21, 2012 by Unknown

1 comment


Στο Τροχόσπιτο θα τη βγάλουν τα μέλη και οι φίλοι του ΛΑ.Ο.Σ., το οποίο θα περιοδεύσει για να μεταφέρει το μήνυμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, ενόψει των εκλογών!

Ο συμβολισμός του τροχόσπιτου είναι προφανής: Έξωση από τη Δεξιά Πολυκατοικία! Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ετοιμάζεται για το χτίσιμο της δικής του πολιτικής στέγης. Προς το παρόν, στο Τροχόσπιτο!

Posted on Σάββατο, Απριλίου 21, 2012 by Unknown

No comments

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012



Το θίγουμε κάθε φορά προκειμένου να γίνει βίωμα σε όλους τους bloggers που θέλουν να λέγονται "πατριώτες" ! Πρόκειται για τις διαφημίσεις της google στα πατριωτικά ιστολόγια, όπως στο Hellas Orthodoxy  . Τώρα είναι η σειρά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Χρ. Πρωτόπαπα να διαφημιστεί στο γνωστό blog! 

Μπορεί να κατηγορηθήκαμε για διάφορα, αλλά δεν παύει να είναι κακό δείγμα έστω κι αν δεν είναι επιλογή του ιστολογίου οι διαφημίσεις της Google! Η απάντηση είναι μια: Αν ξεκινήσει η Google να παρουσιάζει διαφημίσεις για ταξίδια στη μαγευτική "Macedonia" ή τη "Νοrth Cyprus" , πόσο πατριώτης μπορείς να δηλώνεις, κάθε φορά που κάτι τέτοιο θα μοστράρεται στο ιστολόγιό σου;

Εμείς τιμούμε και σεβόμαστε τον κόπο κάθε Έλληνα blogger που δίνει αγώνες για αδέσμευτη και πατριωτική ενημέρωση. Δεν παύουμε όμως να ασκούμε Καλοπροαίρετη κριτική χωρίς δόλο ή άλλη πολιτική στόχευση. Το αποδεικνύει άλλωστε η συνεχή παρουσία αυτού του blog όλα αυτά τα χρόνια!

Posted on Παρασκευή, Απριλίου 20, 2012 by Unknown

No comments

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012



Η Χρυσή Αυγή φαίνεται πως δεν επαναπαύεται από τα δημοσκοπικά νούμερα που την φέρνουν εντός Βουλής! Έτσι, η προεκλογική της καμπάνια στηρίζεται στη δύναμή της που είναι οι υποβαθμισμένες γειτονιές και περιοχές της Αττικής!

Τελευταία ανοικτή (!) συγκέντρωση έγινε στο Κορωπί, με μεγάλη προσέλευση κόσμου, δείγμα της απήχησης των θέσεων του κόμματος της Χρυσής Αυγής. Παρόμοιες συγκεντρώσεις έχουν γίνει και σε άλλα μέρη της Αττικής, εκεί όπου δεν υπάρχει εθνική παρουσία!

Μένει να δούμε αν τελικά θα καταφέρει να μπει στη Βουλή και να κάνει πράξη όσα υπόσχεται!

Posted on Τετάρτη, Απριλίου 18, 2012 by Unknown

No comments


Ο αγωνιστής της Βορ. Ελλάδας και δραστήριος πατριώτης Κάρολος Γεροβασιλείου, έκανε γνωστό μέσω της προσωπικής σελίδας του στο Facebook, ότι παραιτείται από το ΛΑ.Ο.Σ. μετά από πολύμηνη σκέψη.

Με πλούσια δραστηριότητα και δράση στα τεκταινόμενα της Βορ. Ελλάδος, με μεγάλη συνεισφορά στη Θεσσαλονίκη για τη Νεολαία ΛΑ.Ο.Σ. και το ΛΑ.Ο.Σ., ο Κάρολος Γεροβασιλείου φαίνεται πως αποτελεί οριστικά παρελθόν για το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Δεν έλειψε φυσικά η κριτική καθώς τον συνδέει μακρά φιλία με τον Μάκη Βορίδη, δημιουργώντας συνειρμούς που ο ίδιος απέφυγε να σχολιάσει ή να απορρίψει! 

Posted on Τετάρτη, Απριλίου 18, 2012 by Unknown

No comments

Κυριακή 15 Απριλίου 2012




Του Ρένου Αρβανίτη 
Υποψηφίου Βουλευτή Β’ ΑΘΗΝΩΝ 
με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 


 Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί την στιγμή που σχεδόν παραλληλίζεται με ύβρη η ενασχόληση με την πολιτική, κάποιος νέος άνθρωπος να τολμήσει να εκτεθεί ως υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές…
 Πολλοί μάλιστα φίλοι, μου έχουν ήδη εκφράσει την συγκεκριμένη τους απορία και από κοντά (τι θες και ασχολείσαι…). Εύλογο το ερώτημά τους… Αρκούντως λογική όμως και η απάντηση. 
Οι πάντες σήμερα όπου σταθούν και όπου βρεθούν διατυπώνουν την άποψη ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ανανεωθεί το πολιτικό προσωπικό της χώρας και να «πάνε σπίτι τους» όλοι εκείνοι που μας έφεραν στο σημερινό χάλι… 

 Πώς όμως θα υπάρξει ανανέωση, αν η δική μου γενιά δεν βγει σήμερα μπροστά, προσφέροντας τη δυνατότητα της επιλογής στον Έλληνα εκλογέα; Με ποιο τρόπο θα εκφραστεί η γενιά που βιώνει τη χειρότερη κρίση της τελευταίας 35ετίας τουλάχιστον; Η γενιά των 500 ευρώ, η γενιά που καταγράφει 50% ανεργία, η γενιά που βιώνει τις δυσκολίες για να κάνει έναρξη ελεύθερου επαγγέλματος, η γενιά που αναγκάζεται να κλείσει τη μικροεπιχείρηση που κληρονόμησε από την οικογένεια, η γενιά που αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές της εισφορές, η γενιά που αδυνατεί να κάνει ακόμα και αποδοχή κληρονομιάς για το σπίτι που μας άφησαν οι ίδιοι μας οι γονείς, η γενιά, η γενιά, η γενιά…; 

 Ο κατάλογος των ερωτημάτων είναι μακρύς και αν ο καθένας μας προσθέσει τον δικό του προβληματισμό, δεν θα γράψουμε άρθρο αλλά 12τομη εγκυκλοπαίδεια. Ποιος όμως γνωρίζει καλύτερα από εμάς τους ίδιους όλα τα παραπάνω; Ποιος γνωρίζει τα θέλω μας; Αυτός που περνάει μια φορά στα 4 χρόνια από τα στέκια μας για να μας δώσει το προεκλογικό του φυλλαδιάκι ή όλοι εμείς που τα ζούμε και τα συζητάμε καθημερινά; 

 Επιτέλους, ήρθε η ώρα να εκφραστούμε μόνοι μας και να μην περιμένουμε και αυτή τη φορά να εκφράσει τις αγωνίες μας απλά κάποιος άλλος. Κάποιος μεγαλύτερος και «εμπειρότερος» από εμάς… 
Η σημερινή συγκυρία όχι απλά το επιτρέπει αλλά το επιβάλει. Ήρθε η ώρα η γενιά της κρίσης να μιλήσει. Με δημιουργικότητα, με προτάσεις, κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου και της κοινής λογικής, χωρίς την καταστροφολογία και τα κούφια λόγια όλων εκείνων των επικίνδυνων λαϊκιστών που επενδύουν στον φόβο και στη δίκαιη αγανάκτησή μας, μη κάνοντας όμως έστω και μία αξιοσέβαστη πρόταση. 

 Για όλα αυτά που παρέθεσα και άλλα περισσότερα αποδέχτηκα την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη και της Δημοκρατικής Συμμαχίας και συμμετέχω στην εκλογική αναμέτρηση της Β’ Αθηνών. Χωρίς αφίσες, εκατοντάδες χιλιάδες φυλλάδια και πολυδάπανες προεκλογικές εκστρατείες…, αλλά με μοναδική μου δύναμη την καθημερινότητά μας, το facebook, το twitter, το blog και φυσικά ΕΣΕΝΑ. ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ μου από την Νέα Φιλαδέλφεια και την Νέα Χαλκηδόνα, ΤΟΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΜΟΥ από την Νέα Ιωνία, ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ από το Νέο Ηράκλειο, τους Αγίους Αναργύρους, το Μαρούσι, τη Μεταμόρφωση, το Ίλιον, το Γαλάτσι κτλ. Λοιπόν αυτά για σήμερα… Ραντεβού στην ΚΑΛΠΗ

Posted on Κυριακή, Απριλίου 15, 2012 by Unknown

4 comments

Πατήστε πάνω στην εικόνα

Το Κ.Κ.Ε. ανάμεσα σε όλα τα άλλα που θα αλλάξει άμεσα, εάν αναλάβει τα ηνία της χώρας είναι η αλλαγή της ιστοσελίδας του Facebook στην Ελλάδα.

Έτσι το γνωστό μας Facebook θα μετατραπεί σε kommunibook και έτσι όλα θα γίνουν όπως πρέπει!

Posted on Κυριακή, Απριλίου 15, 2012 by Unknown

No comments

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012



Ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Γ. Κύρτσος, παλιός αγωνιστής του Κ.Κ.Ε. και της ΚΝΕ, είχε βρεθεί ουκ ολίγες φορές να ξιφουλκεί εναντίον των "άκρων".

Ας θυμηθούμε τη στάση του κυρίου Κύρτσου στην καταγγελία του Κ. Πλεύρη για το πορνογραφικό βιβλίο που εγκρίθηκε να μπει στις σχολικές βιβλιοθήκες, "Ζιγκ-ζαγκ στις νερατζιές":




Περιμένουμε να μάθουμε τη γνώμη του κυρίου Κύρτσου για τον Κ. Πλεύρη, ο οποίος εμφανίζεται ξανά σε κομματικές συγκεντρώσεις του ΛΑ.Ο.Σ. και μάλιστα δέχεται τα εύσημα από τον Γ. Καρατζαφέρη!

Posted on Τετάρτη, Απριλίου 11, 2012 by Unknown

No comments