Ο "ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ" παραπέμπει στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος την  15ηΑυγούστου του 1909 στο Γουδή, όπου σε παρόμοιες για τη χώρα συνθήκες παρενέβη τότε στα πολιτικά δρώμενα και επέβαλε τον Ελευθέριο Βενιζέλο σαν ηγέτη της Ελλάδας.
syndesmosee-emblem-new2    Το έμβλημα έχει σχήμα αποτελούμενο από τρεις πλάγιες παράλληλες γραμμές, χρώματος γαιώδους, βαθέος κυανού και γαλάζιου αντίστοιχα.

    Τα χρώματα αυτά συμβολίζουν τη γη, τον αέρα και τη θάλασσά μας, στοιχεία Εθνικής κυριαρχίας, τα οποία σήμερα διακυβεύονται από ενέργειες και παραλείψεις του πολιτικού κατεστημένου.
Η πολιτική του ιδεολογία είναι η Φιλοπατρία. Αυτό το ευγενές συναίσθημα που πυρπολεί τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου και τον καθιστά ΑΞΙΟ να ζει όχι ως ένα απλό βιολογικό όν αλλά ως ένα ψυχικά ανώτερο ον που ανήκει σε ένα Έθνος και μια Πατρίδα.

Πρεσβεύουν τις ιδέες του κοινωνικού πατριωτισμού και του πατριωτικού ρομαντισμού που επιβάλλονται σήμερα ως αναπόδραστη ιστορική ανάγκη εξόδου της Πατρίδος και του Λαού από τα καταθλιπτικά αδιέξοδα.

Αφήνοντας πίσω τις διχαστικές ιδεολογίες του ξεπερασμένου πολιτικού φάσματος, με εμπιστοσύνη προς τις δημιουργικές δυνάμεις του Λαού μας, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, σε περιβάλλον ελεύθερης οικονομίας και με αξιόπιστο, σοβαρό, παρεμβατικό, κοινωνικό και δημοκρατικό κράτος η Ελλάς θα εύρη ξανά την ιστορική της συνέχεια προς την πρόοδο και τον πολιτισμό. 


Πρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας είναι ο Νικόλαος Αλικάκος.

Γεννήθηκε το 1958. Έγγαμος με δύο παιδιά. Κατάγεται από την Αγία Μαρίνα Ανατολικής Μάνης Λακωνίας. ΣΣΕ Τάξεως 1981. Αποστρατεύθηκε το 2011. Πτυχιούχος Νομικού Τμήματος Νομικής Σχολής Αθηνών. Από τους ιδρυτές του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ.