Ο πρόεδρος και τα προβλήματά του

Με κινήσεις-ματ που τον έβαλαν συνδιαχειριστή της εξουσίας, ο Γ. Καρατζαφέρης κατάφερε ακόμη μια φορά να βρεθεί στο προσκήνιο. Κι αυτό το ομολογούν οι πάντες, είτε από τα δεξιά είτε από τα αριστερά του πολιτικού φάσματος! Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. διατηρεί χαμηλό προφίλ, υπευθυνότητας και σοβαρότητας, έχοντας έντονους προβληματισμούς για τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει.

Ο πρώτος πονοκέφαλος ακούει στο όνομα εκλογές. Εκεί ο Γ. Καρατζαφέρης καλείται να ακολουθήσει τακτική σκληρής δεξιάς προκειμένου να πολώσει το κλίμα και να συμμαζέψει την αυλή του. Ειδικότερα, η πίσω αυλή έχει τα μαύρα της τα χάλια καθώς η πολιτική του μετατόπιση οδηγεί πολλούς παραδοσιακούς του ψηφοφόρους σε άλλα μονοπάτια, πολύ δεξιότερα! Η Χρυσή Αυγή, καλείται μαζί με άλλους μικρότερους σχηματισμούς (βλέπε εδώ) να καλύψει αυτό το κενό, με αξιώσεις ακόμα και με ποσοστό χρηματοδότησης, ενώ κάποιοι υπεραισιόδοξοι διαδίδουν ότι είναι οριακά στο 3% υπό προϋποθέσεις μεγάλων ποσοστών αποχής!

Ο δεύτερος πονοκέφαλος αφορά την κοινοβουλευτική του ομάδα η οποία εμφανίζεται μπετόν αλλά υπάρχει υφέρπουσα γκρίνια από βουλευτές που δεν υπουργοποιήθηκαν ή έχουν άλλη άποψη για την ακολουθούμενη πολιτική του Αρχηγού. Πάντως, αποτελεί κατά κοινή ομολογία η μοναδική κοινοβουλευτική ομάδα που δεν προδίδει προς τα έξω τα εσωτερικά της!

Ο τρίτος πονοκέφαλος και σίγουρα αυτός που θα απασχολήσει αργότερα τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. είναι η μετεκλογική συνεργασία του ΛΑ.Ο.Σ. με το νικητή των εκλογών. Κατά πάσα πιθανότητα η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί πρώτη αλλά με την ανάγκη συγκατοίκου στα σαλόνια της εξουσίας. Η οικοδόμηση ενός υπεύθυνου προφίλ από τον Καρατζαφέρη τον έχει κάνει αρκετά αρεστό στις Βρυξέλλες με αποτέλεσμα ενδεχόμενη ανάγκη συνεργασίας του με τη Ν.Δ. να τους βρίσκει υποστηρικτές. 

Μένει να δούμε τι θα βγάλει απ' το καπέλο του ο ταχυδακτυλουργός της ελληνικής πολιτικής σκηνής, Γ. Καρατζαφέρης!