Τον πήρε κυριολεκτικά μαζί του στην άβυσσο ο Γ. Παπανδρέου τον συμφοιτητή του Αντ. Σαμαρά με την βόμβα του δημοψηφίσματος.

Έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο και απείλησε να τινάξει τα μυαλά της πατρίδας του στον αέρα, εάν ο Αντώνης δεν συναινούσε στη Δανειακή Σύμβαση ανοικτά! Έτσι τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός της χώρας μας, στην προσπάθειά του να δικαιολογηθεί. Κι απ' ο,τι φαίνεται το πέτυχε με τον χειρότερο τρόπο αφού η πιρουέτα του στις Κάννες ίσως να κοστίσει πολύ πιο ακριβά απ' όσο υπολογίζουμε! 

Ο Σαμαράς πάτησε την μπανανόφλουδα και μπήκε χωρίς λόγο και αιτία στο κάδρο των νενέκων που κατηγορούσε. Γιατί στην ουσία αυτό κατηγορούσε τον έτερο Καππαδόκη της Δεξιάς, Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος ακολούθησε μια "συναινετική" στάση ψηφίζοντας επί της αρχής το Μνημόνιο Ι. Τι άλλαξε όμως;

Απ' ο,τι φαίνεται το deal ήταν συγκεκριμένο: Εξασφάλισε τις δόσεις που έρχονται και η πρωθυπουργία είναι ανοικτή! Άλλωστε μην ξεχνάμε και το πρακτικό πρόβλημα της κυβέρνησης που θα διαδεχτεί την κυβέρνηση Παπανδρέου. Υπήρχε τεράστιο ενδεχόμενο, αν δεν δεχόταν να ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση να μιλούσαμε για την κυβέρνηση της χρεωκοπίας. Κάτι τέτοιο δεν το θέλει φυσικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και προσπαθεί να αμυνθεί με κάθε μέσο στις πιέσεις που δέχεται από Ευρώπη και Η.Π.Α.

Τα παραπάνω αποτελούν μια μικρή εικόνα των γεγονότων της σημερινής ημέρας! Μιας τραγικής ημέρας για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία στην καταρρέουσα Κολομβία του Βαλκανικού Νότου (κατά Τράγκα). Το κυριότερο όμως είναι ότι οι εφεδρείες για τη διακυβέρνηση του τόπου στερεύουν επικίνδυνα, με την πιθανότητα να ξαναζήσουμε την πασοκιάδα με χρώμα μπλε βαθύ αυτή τη φορά.