Μια ιδιότυπη κόντρα μεταξύ των "φιλελεύθερων" με το Φαήλο Κρανιδιώτη εκτυλίχθηκε το τελευταίο διάστημα στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, ως συνέχεια της βεντέτας που έχει ανοίξει εδώ και καιρό για την "ιδεολογία" της Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά.

Το φιτίλι άναψε με την απόφαση του Π. Καμμένου να μην ψηφίσει υπέρ της κυβέρνησης Παπαδήμου επαναφέροντας την κουβέντα για τα πολιτικά νερά που αρμενίζει η Νέα Δημοκρατία. Απ' τη μια μεριά παρουσιάζονται οι συναινετικοί φιλελεύθεροι (Κυρ. Μητσοτάκης, Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, Κ. Χατζηδάκης κ.α.) ενώ εμφανίζεται και η τάση των πιο σκληρών με προεξάρχοντα τον Π. Καμμένο (μαζί με Μαρκόπουλο, Τζαβάρα κ.α.) και τον Φαήλο Κρανιδιώτη.

Όμως η ιστορία δεν σταματάει εδώ. Ο Αντ. Σαμαράς κατηγορείται ότι μαζί του φέρνει μια άλλη φουρνιά στελεχών, ουρανοκατέβατους, που μέχρι χθες δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους. Έτσι επιτέθηκαν στους συμβούλους του προέδρου, Χρύσανθο Λαζαρίδη και Καραχάλιο ενώ επιθέσεις για τις υποψηφιότητές τους στις επικείμενες εκλογές δέχτηκαν οι Αλέξανδρος Αρβανιτάκης, Βασιλική Τζότζολα, Σάββας Καλεντερίδης και όποιος άλλος εμφανίζεται "ξαφνικά".

Δεν είναι τυχαία και η έκφραση του διαγραφέντος Χατζηγάκη περί "ακροδεξιών σταγονιδίων"! Το Δίκτυο 21 σε νέες περιπέτειες;