Διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας μετά την δολοφονική επίθεση
σε φοιτητές της Φ.Ο.Σ. στο Πανεπιστήμιο Πειραιά
Του Γιάννη Παναγιωτακόπουλου Προέδρου της ΝΕ.Ο.Σ.

 Στον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει, έχουμε γνώση πως είναι αναπόφευκτο να περπατήσουμε και στα τέσσερα στάδια του δρόμου κάθε επαναστάτη. Κάθε φορά στην ιστορία που κάποιοι διεκδικούσαν ένα ζήτημα που έθιγε τα συμφέροντα του εκάστοτε κατεστημένου, ήταν υποχρεωμένοι να διέλθουν αυτά τα στάδια. Στην αρχή θα σε αποσιωπήσουν, μετά θα προσπαθήσουν να σε γελοιοποιήσουν, αν δεν τα καταφέρουν θα σε πολεμήσουν λυσσαλέα κι αν αντέξεις να διέλθεις και τα τρία αυτά στάδια στο τέλος θα δικαιωθείς.

 Τα τέσσερα αυτά στάδια διήλθαμε, όσοι σε πραγματικά άκαιρους καιρούς, τολμήσαμε να σηκώσουμε εντός και εκτός των Πανεπιστημίων την σημαία της κατάργησης του ασύλου και της κυριαρχίας της διεθνιστικής ιδεολογικής τρομοκρατίας. Ο αγώνας των ηρωικών φοιτητών της Φ.Ο.Σ. που πρώτοι μέσα στο άσυλο των δολοφόνων τόλμησαν να μιλήσουν για κατάργηση του ασύλου αλλά και για κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων, η επιμονή της ΝΕ.Ο.Σ. στην προώθηση των αιτημάτων μας για τα Πανεπιστήμια, οι κοινοβουλευτικές μάχες του ΛΑ.Ο.Σ. στην επί ετών επισήμανση αυτής της αναγκαιότητας, βρήκαν την τελική τους δικαίωση.

 Αφού στην αρχή προσπάθησαν να μας κλείσουν το στόμα με απαγορεύσεις, αφού στην συνέχεια προσπάθησαν να γελοιοποιήσουν τα αιτήματά μας παραποιώντας τα, αφού μετά την επιμονή μας δεχθήκαμε την ωμή βία του παρακράτους με δεκάδες τραυματίες φοιτητές μας και με δεκάδες εμπρησμούς βιβλιοπωλείων και γραφείων μας, στο τέλος ήρθε η δικαίωση. Κάποτε ακόμα και οι Νεοδημοκράτες φοιτητοπατέρες ή βουλευτές μας χαρακτήριζαν ως «φασίστες» που θέλουμε να καταργήσουμε την «δημοκρατική κατάκτηση του πανεπιστημιακού ασύλου».

Σήμερα η κατάργηση του ασύλου των δολοφόνων μέσα στα πανεπιστήμιά μας, έρχεται πια ως η αυτονόητη προϋπόθεση για την μεταρρύθμιση και εξυγίανση του χώρου που περιμένουμε να γεννήσει τα μυαλά και τις ιδέες του μέλλοντος. Φυσικά αυτό, πολλοί από εμάς το έχουμε πληρώσει με σκεπαρνιές (δεν είναι σχήμα υπερβολής) και αρκετά ράμματα, από τις συγκρούσεις μέσα στα πανεπιστήμια με τους ψυχανώμαλους κουκουλοφόρους που είχαν μετατραπεί σε αστυνομία σκέψης των ιδρυμάτων. Το εξιτήριο από το άσυλο των ανιάτων ήταν μία επίπονη διαδικασία, όμως η τελική δικαίωση δεν μπορεί παρά να μας δίνει κουράγιο για την συνέχιση των αγώνων μας σε όλα τα επίπεδα.

 Η χθεσινή νίκη του ΛΑ.Ο.Σ., στο θέμα της κατάργησης του ασύλου και των φοιτητικών παρατάξεων μέσα στα πανεπιστήμια, είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στους ηρωικούς φοιτητές της Φ.Ο.Σ. που με προσωπικό κόστος, διώξεις και συγκρούσεις, κράτησαν για χρόνια ψηλά την σημαία αυτών των αιτημάτων μέσα στο κατάφορα εχθρικό έδαφος του «πανεπιστημιακού ασύλου». Εύγε συναγωνιστές!