Βολές Σαμαρά εναντίον του ΠΑΣΟΚ για «λασποπόλεμο»

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα του προσυνεδρίου του κόμματος, ότι επιχειρεί να βάλει «τη λάσπη στον ανεμιστήρα» αφού «δεν μπορεί να βγάλει τον εαυτό του «καθαρό».

Παράλληλα, κατηγόρησε τα «λίγα εξαπτέρυγα του κ. Παπανδρέου» που ψήφισαν μαζί με το ΠΑΣΟΚ τη συμφωνία στήριξης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Αυτές τις μέρες, οι ίδιοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουν περιέλθει σε απόλυτη σύγχυση διαφωνώντας μεταξύ τους για την εφαρμογή του Μνημονίου. Δείχνοντας στο Πανελλήνιο και κατηγορώντας ο ένας τον άλλο - ότι δεν ήξεραν τι ψήφιζαν στη Βουλή. Φανταστείτε, λοιπόν, να είχαμε υπερψηφίσει κι εμείς τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ που δέσμευε τη χώρα μας για τέσσερα χρόνια, χωρίς να ξέρει τι ψηφίζει.

»Φανταστείτε να είχαμε υπερψηφίσει και εμείς τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ που δέσμευε την χώρα για τέσσερα χρόνια χωρίς να ξέρει τι ψηφίζει. Τι έχουν να μας πουν τα λίγα ‘εξαπτέρυγα’ του κ. Παπανδρέου που ψήφισαν μαζί με το ΠΑΣΟΚ τώρα που αποδεικνύεται ότι ούτε οι ίδιοι οι υπουργοί του δεν ήξεραν το περιεχόμενο του περιβόητου μνημονίου;» αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, στην ομιλία του -η οποία είχε ως κύριο θέμα την ιδεολογία και τον «κοινωνικό φιλελευθερισμό» τον οποίο ο ίδιος προτάσσει- κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχει ιδεολογία και δεν μπορεί πια να προτείνει κάτι διαφορετικό.

«Γι’ αυτό το μόνο που του απέμεινε είναι να προσπαθήσει να κηλιδώσει το δικό μας πρόσωπο. Να φορτώσει σε μας τις αμαρτίες του πολιτικού συστήματος που καταρρέει. Να βάλει ‘τη λάσπη στον ανεμιστήρα’ και να προσπαθήσει να λερώσει όλους τους άλλους, αφού δεν μπορεί να βγάλει τον εαυτό του ‘καθαρό’. Γενικά, να δείξει ότι ‘όλοι ίδιοι είμαστε’» είπε.

«Ε λοιπόν, δεν είμαστε ίδιοι! Σήμερα ευτελίζονται τα πάντα σε πολιτικούς κανιβαλισμούς. Ακριβώς για να φανεί ότι, τάχα, ‘όλοι ίδιοι είναι’. Η Πολιτική υποβιβάζεται σε καφενειακό τσακωμό. Τα μικρά καταβροχθίζουν τα μεγάλα. Το ασήμαντο καταπίνει το σπουδαίο. Η απελπισία του μικροκομματισμού, άλλοτε οδηγεί σε κωμικοτραγικές γκάφες κι άλλοτε σε συμψηφισμούς λασποπόλεμου. Η μικρότητα καταβροχθίζει τα πάντα: Την ευθύνη, τη σύνεση την τόλμη» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς έκανε αναφορά «στο σύστημα του γενικευμένου κρατισμού και του κυρίαρχου λαϊκισμού» που επικράτησε τα τελευταία χρόνια στην χώρα και το οποίο, αν και «δεν το επιβάλαμε εμείς» παραδέχτηκε ότι «δεν μπορέσαμε να το αλλάξουμε».

«Εμάς οι ιδέες μας δικαιώθηκαν πανηγυρικά, δικαιώθηκαν ιστορικά παντού στον κόσμο. Και δεν τολμούσαμε τόσα χρόνια ούτε να τις υπερασπιστούμε. Πολλές φορές ούτε καν να τις επικαλεστούμε. Τις είχαμε εγκαταλείψει για να μη διώξουμε τους ‘ταλαντευόμενους’. Κι αντί να προσελκύσουμε τους υποτιθέμενους ‘ταλαντευόμενους’, τελικά φυλλορροούσαν οι δικοί μας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

* «Ορόσημο» για την πολιτική ιστορία του τόπου χαρακτήρισε το επικείμενο συνέδριο της ΝΔ, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι «αποφύγαμε το καρκίνωμα της εσωστρέφειας».

πηγή: in.gr