Οι αναφορές του Αντ. Σαμαρά περί εξαπτέρυγων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και υπηρέτες της κυβέρνησης, στοχεύοντας σαφώς τόσο τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργο Καρατζαφέρη όσο και την πρόσφατα απελθούσα Ντόρα Μπακογιάννη. Ο λόγος προφανής.

Οι εκλογές που έρχονται το φθινόπωρο είναι το πρώτο γερό crash test της παρουσίας του στην αρχηγία του κόμματος και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν τον ικανοποιούν. Η ισχνή συμμετοχή σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές των μελών της Ν.Δ. στις εσωκομματικές εκλογές (νομαρχιακών,δημοτικών επιτροπών) και η συνεχόμενη πτώση των ποσοστών του κόμματος στις δημοσκοπήσεις έχουν προκαλέσει έναν εκνευρισμό στις τάξεις της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό σε συνδυασμό με την ισχυρή πίεση που δημιουργείται πλέον τόσο στα δεξιά όσο και στα αριστερά της από ΛΑ.Ο.Σ. και Ντόρα αντίστοιχα, καθιστούν το μονοπάτι της εξουσίας δύσβατο και γεμάτο αγκάθια. Αυτός είναι κι ο βασικός λόγος που ο Αντ. Σαμαράς αποφεύγει να καλέσει στο Συνέδριο της Ν.Δ. τον Γ. Καρατζαφέρη ενώ του επιτίθεται συνεχώς προσπαθώντας να κερδίσει το χαμένο έδαφος των προηγούμενων μηνών, όπου ομολογουμένως είχε θεωρηθεί ουρά του ΛΑ.Ο.Σ. (βλέπε εδώ). Ταυτοχρόνως, αποφεύγει να δώσει το χρίσμα σε υποψηφίους, ως είθισται, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος αποχωρήσεων και προσχωρήσεων είτε προς την πλευρά Μπακογιάννη είτε προς Καρατζαφέρη.

Οι εκλογές λοιπόν της τοπικής αυτοδιοίκησης θεωρούνται το πρώτο σαφές μήνυμα της κοινωνίας. Μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει αλλαγή σκυτάλης τόσο στο Δήμο Αθηναίων όσο και στο Δήμο Θεσσαλονίκης, κάστρα που θεωρούνταν επι εποχής Καραμανλή απάτητα. Και να ταν μόνο αυτά! Δεκάδες είναι οι δήμοι που είτε θα αλλάξουν χέρια είτε θα βρεθούν με άλλο χρίσμα, αφήνοντας τον Αντ. Σαμαρά έκθετο στα μάτια των οπαδών του.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ στην περίπτωση πρόωρων Εθνικών Εκλογών. Υπό άλλες συνθήκες η Αντιπολίτευση επιζητά αυτή την ευκαιρία. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση όχι μόνο το απεύχεται αλλά το κατακρίνει καθώς κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ευπρεπή παρουσία ενός διασπασμένου χώρου που ψάχνει εναγωνίως το νέο του ηγέτη!

Karatheodoris

(φωτό:dentnews.net)