Η Google έκανε τεχνικό έλεγχο για ανεπιθύμητη αλληλογραφία (spam), εκατοντάδες μπλογκ έκλεισαν για λίγες ώρες, αλλά στην Ελλάδα παραλίγο να δημιουργηθεί πολιτικό θέμα

Ένας τυπικός έλεγχος της Google για τη διακίνηση ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam) μέσω της πλατφόρμας του blogspot παραλίγο να προκαλέσει... πολιτικό θέμα στην Ελλάδα με γραφικές καταγγελίες για προσπάθειες φίμωσης του μπλογκ troktiko.blogspot.com.
Το μεσημέρι της Πέμπτης η πρόσβαση στο μπλογκ είχε αποκλειστεί και στη διεύθυνσή του εμφανιζόταν το μήνυμα για παραβίαση των όρων λειτουργίας που θέτει η Google. Για την ελληνική μπλογκόσφαιρα και τη δημοσιογραφική κοινότητα αυτό σήμαινε... φίμωση του μπλογκ, το οποίο διατηρεί ανοιχτά μέτωπα με δημοσιογράφους και πολιτικούς. Δεν επρόκειτο όμως γι' αυτό.

Η Google ανακοίνωσε ότι για μερικές ώρες έκλεισαν κάποια μπλογκ προκειμένου να ελεγχθούν καταγγελίες και ενδείξεις για τη συμμετοχή τους στη διακίνηση ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Την ίδια στιγμή η πλατφόρμα της Google δέχθηκε και επιθέσεις από χάκερ. Αργότερα, βέβαια, η κατάσταση επανήλθε σε καθεστώς κανονικής λειτουργίας, πλην όμως οι διαχειριστές του μπλογκ troktiko (επικεφαλής των οποίων φέρεται ο Σωκράτης Γκιόλιας, πρώην συνεργάτης του Μ. Τριανταφυλλόπουλου) ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα προσπάθειας για τη φίμωσή τους. Αυτό, όμως, που δεν εξηγούν είναι:



-Πώς είναι δυνατόν την ίδια στιγμή να έχει διακοπεί η πρόσβαση σε εκατοντάδες μπλογκ ανά τον κόσμο;

-Πού είναι το email με το οποίο η Google τους ενημέρωσε ότι διακόπτει την πρόσβαση; Η Google δεν «κατεβάζει» μπλογκ παρά μόνο με δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις «προειδοποιεί» για το ύφος του περιεχομένου.

-Αν επρόκειτο για μεθόδευση κατά του μπλογκ, τότε πώς οι διαχειριστές του μπλογκ κατάφεραν να το θέσουν εκ νέου σε λειτουργία; Πίεσαν οι ίδιοι την Google ή η εταιρεία απλώς άλλαξε γνώμη;

Πρόκειται για απλές ερωτήσεις που όμως κανείς δεν έθεσε. Ακόμα και μεγάλες εφημερίδες υιοθέτησαν, στις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους το σενάριο περί φίμωσης του blog...

πηγή: ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ: Ξέρουμε, ξέρουμε...Πληρωμένοι από το Μάκη κι αυτοί